Paus Franciscus heeft er bij de christenen op aangedrongen dit jaar minder uit te geven aan Kerstmis en het uitspaarde geld naar de mensen in Oekraïne te sturen.

In zijn toespraak tot de menigte voor zijn wekelijkse Algemene Audiëntie op woensdag zei de paus:

“Broeders en zusters, ik zeg u, er is zoveel lijden in Oekraïne, zoveel, zoveel.”

“Ik wil graag wat aandacht vragen voor de komende Kerstmis, zelfs voor de feesten,” vervolgde hij “Het is leuk om Kerstmis te vieren, om feesten te houden… maar laten we de uitgaven voor Kerstmis wat verlagen.”

Vervolgens stelde hij voor om het geld dat met Kerstmis wordt uitgespaard, te besteden aan de lijdende bevolking van Oekraïne.

“Laten we een nederiger kerstfeest houden, met nederiger geschenken,” stelde de pontificaal voor. “We sturen wat we uitsparen naar het Oekraïense volk, dat in nood verkeert, dat zoveel lijdt.”

Via Niamh Harris.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VATICAAN DOSSIER

Vaticaan: Paus roept op tot nieuwe wereldorde waarin volledig gevaccineerde knechten leven



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  The Spectator waanideeën
Vorig artikelVerdienen de Europeanen wat hen nu te wachten staat?
Volgend artikelDe resultaten van een massale raketaanval op Oekraïne bekendgemaakt (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

103 REACTIES

  • Paus is Anti-Christ (paus :te besteden aan de lijdende bevolking van Oekraïne.dat gaat daar niet heen > het geld verdwijnt in zijn(paus) zakken) NIET STUREN

   Zie die klimaat onzin =paganism Leugen 2 van de paus

   Wereld natuurfonds = ook een leugen uit Rome>> rot op PAUS

   Corona = ook een leugen uit Rome

   digitale economie ROT OP (komt ook van de paus)

   Stikstof probleem WHAHAHAHAH Rot op PAUS

   1e – 2e -3e wereld oorlog < ook paus plan (himler en Goebel JEZUIETEN)

   Fauci =Jezuiet
   Claus swabber /poetin/hoesein/trump/biden/koningin maxima allemaal schoenenkussers van de paus.
   Stuk voor stuk zij het vrijmetelaren/iluminatie

  • Ik heb geld gestuurd naar de Russische gezinnen, van wie de man of zoon, voor ons in Oekraïne de Nazi’s uitroeien, en tevens het westerse militaire materiaal, ik hoop en bid, dat ze net zolang doorgaan tot dat de Amerikanen voorlopig de eerste decennia geen oorlog meer kan voeren over de wereld.

   • Oprecht,
    Het verdrietige is trouwens althans voor mij dan dat die Russisch sprekenden in Oekraine gewoon voor autonomie waren en dat Rusland dat ook prima vond en vroegen om met rust gelaten te worden, maar we weten hier wel wat er allemaal is gebeurd, in de gewone media is het liegen zo erg,daar lusten de honden het brood niet van.
    Ik beluister altijd vooral op 9 mei het Russische volkslied en huil vanwege hun verloren mensen en soldaten en hun bijdrage aan het verslaan van de Nazi’s was zo cruciaal, ook ik ben dankbaar daarvoor, tot ik zelf in de kist lig zeker weten, dank voor UW medeleven met die Russen en info die U deelt met ons!!!

  • Wie waren de eerste VLUCHTELINGEN?
   Ik keek in het oudste boek, ‘’DEBIJBEL’’.
   Er was eens een GOD, hij was/is de baas.
   Hij maakte twee onooglijke wezens, hij noemde ze, mensen, de vrouw de ander man, zij hete Eva, en hij Adam
   GOD gaf hen het Paradijs, Eva en Adam dachten, gegeven blijf gegeven, maar dat veranderde snel.
   De baas, GOD, zei jullie mogen doen wat jullie willen.
   Maar jullie blijven met jullie poten van die appel AF. (eigenlijk heel kinderachtig van de baas GOD)
   Je weet hoe vrouwen zijn, moeten altijd iets doen wat niet mag.
   En er was een slang, die Eva de verboden appel aanbood, (toen waren er nog goeie slangen) en die stomme Eva, die dacht, zal GOD niet zo erg vinden, GOD is de almachtige goedheid zelf.(ze dacht, hij zal toch niet zo kinderachtig zijn).
   Maar dat was GOD dus wel, en de baas GOD ging ze straffen.
   GOD zei, jullie moeten nu het paradijs UIT.
   DE ALLEREERSTE VLUCHTELINGEN WAREN GEMAAKT. (door GOD)
   Adam en Eva vluchten het paradijs uit, HELEMAAL NAAKT, en nergens vluchtelingenkampen, nergens opvangcentrums, geen asielzoekers opvang centra’s, er was helemaal niks, (DIE GOD MOET IETS ZIJN ZONDER HARD,
   Nu wordt GOD z’n paradijs helemaal naar de klote geholpen door de kinderen van Adam en Eva.
   Het paradijs, is in oorlog, vervuild, teveel stikstof, CO2, geen geld meer.
   Ik zal de PAUS vragen, of hij GOD wil herinneren, dat GOD de ALMACHTIGE GOEDHEID IS OF WAS.
   Die ene klere appel, heeft als naar de klote gebracht, wat een GOEDE ALMACHTIGE GOD zeg.
   En nu moet ik van de VERTEGENWOORDIGER van GOD geld storten, omdat hun voorouders, toen schijt hadden aan det stomme gelul van die GOD, geen haar op mijn hooft die daar mee bezig is.

 1. Misschien dat deze hypocriet een deel van het kapitaal van de kerk naar Oekraine kan sturen.
  Maar op zo’n idee zal hij niet komen.
  Zoals gewoonlijk wordt er weer op emoties gespeeld door dat soort tuig.

  • zo is het. Pedofilie en de andere shit moet vooral in de doofpot blijven wat doen ze daar niet hun hardnekkige best voor, het is zo duidelijk iedereen die voor Ukraine is heeft iets te verbergen.

   • Dat zou zeker een mooi gebaar zijn van de paus en zijn kerk. Hun goud schenken aan Ukrayina. Daar kan heel wat eten, kleding, warmte van gekocht worden.

 2. De kerk wordt nota bene in dat geweldige Oekranazïe vervolgd en vernietigd, sukkel.
  P/s
  Ik ben een actieve christen maar deze persoon is de anti christen.

 3. Zeer binnenkort zullen de gevolgen van de braaf volgzame domheid van het grote publiek zeer duidelijk worden. Het moet altijd zo ver komen en natuurlijk beseffen de werkelijke machthebbers dit ook. Het gros denkt zelden echt na, kan dit ook niet meer en kijkt niet verder dan bier, voetbal en kroketten. De geschiedenis leert ons dat de geschiedenis ons niets leert …

 4. Ook nu herhaald de geschiedenis zich weer, de RK kiest wederom de kant van de Nazi’s, blijf ik ook voor altijd ver weg van welke religie dan ook, de reden, zij zijn voor onderdrukking van de bevolking dat weten we nu toch wel, de RK heeft veel gestolen in en op heel de aardkloot dus geef zelf lekker het voorbeeld!!!!

 5. De VS heeft tig jaren oorlog gevoerd voor eigen belang. Geen enkel oorlog heeft zoveel aandacht gekregen en geld voor bewapening en alleen omdat VS er belang bij heeft om in de buurt van Rusland te zijn. En dat allemaal om een komediant via een coup aan de macht te krijgen. De oorlog in Irak heeft een half miljoen kinderen het leven gekost. Daar is nooit aandacht(media) en geld(donaties) aan gespendeerd. M. Albright zei wat kan mij die kinderen schelen. Haar opvolgster Victoria Nuland zei op de vraag moeten we niet eerst met de Europese leiders overleggen, was haar antwoord “ Fuck the EU”. Weten ze gelijk op welke niveau ze staan. Nu wordt miljarden besteedt aan de meest corrupte land in het westen. Zelfs het Vaticaan ,net zo corrupt, met donkere bladzijden wat betreft financiële rijkdom( Joods gouden kunst werken ook nog zijn mond roeren. En de bevolkingen doen braaf mee. Alle Europeanen en graven hun eigen graf.

 6. Een satanist is natuurlijk voor het steunen van neonazi’s en de WEF elite, hij laat ineens ook zijn ware gelaat zien, zalig de armen van geest die hier nog intrappen.
  Als hij de leer van Christus volgde zou hij zijn onmetelijke rijkdom ook aan de arme mensen schenken i.p.v. aan zijn eigen bank.
  Het is een vazal zoals al de anderen. “Aan het kruis met hem”.

 7. Het Vaticaan met nauwe banden nu en heden met nazi’s, maffia en allerlei andersoortig tuig zoals pedofiele priesters. En hun volledig verrotte baas komt vertellen dat we geld moeten geven?
  Flikker lekker even op satansjong.

 8. “Het is leuk om Kerstmis te vieren, om feesten te houden…´

  How Satan/Santa tricked the world with Christmas and Why I don’t celebrate Christmas anymore.

  https://www.youtube.com/watch?v=EwI0IcGWvUU

  ´Most people dismiss the commercialism, the pagan influence, or the impossibility of a December 25 birth, and take comfort in slogans such as “Put Christ back in Christmas.” But, would true Christians feel comfortable celebrating Christmas if they understood that you cannot “Put Christ back in Christmas” because Christmas is founded upon Satan worship?

  This is no new understanding! But the churches of the world hide or ignore this truth! The Catholic Encyclopedia reveals: “Christmas was not among the earliest festivals of the Church. Irenaeus and Tertullian omit it from their lists of feasts…” (vol. 3, pp. 724, 728). Christmas was even briefly outlawed in Massachusetts in 1659 and in England in the mid 1600s as being unbiblical.

  Understand. Before Christmas was the Roman Saturnalia, upon which Christmas is founded. Tertullian, considered an early Catholic church father, wrote that during the Saturnalia, presents were exchanged and “every pomp of the devil is frequented” (On Idolatry, circa 200–206ad).

  The Romans eagerly adopted Mithraism in the form of the Saturnalia. Emperor Diocletian built a temple to Mithra in Carnuntum, and “The 25 December was observed as his birthday, the natalis invicti, the rebirth of the winter-sun” (ibid).

  In Mithraism, the mid-winter festivals began with worship of Zervan, whose celebrations ended on December 24. The celebrations then transitioned to worship the reborn Zervan as the newborn Mithras, the new Saturn, born on December 25 who brought back the sun after the winter-solstice (Mithras, the Secret God, M.J. Vermaseren).

  The pagan god Zervan was depicted as a winged, part-human, part-lion figure. Thus, we see that Zervan depicts angelic cherubim characteristics (2 Chronicles 3:13; Ezekiel 10:14). Further, Zervan was typically accompanied by snakes wrapped around his legs, arms or body (The Mysteries of Mithra, by Franz Cumont, 1903, page 93). Scripture reveals that Satan (formerly Lucifer) is a fallen cherub (Ezekiel 28:14–16), and is associated with the snake (Genesis 3:1–14; Revelation 20:2).

  Regardless of fond memories or whether “everyone does it,” a true Christian will reject Christmas, not only because of the commercialism, the pagan influence, and the impossibility of Jesus being born mid-winter, but more fundamentally because Christ refuses to have any part with idolatry (2 Corinthians 6:15–16). Christ was never part of Christmas and He will not be “put back” in Christmas.´

 9. De vrouw van Zwendelensky was vorige week aan het shoppen in Parijs en heeft daar voor €40.000,- uitgegeven. Een versgedraaide drol kunnen ze van mij krijgen. In een papieren zakje.

 10. Laat die smerige pedo zijn eigen gejatte geld maar naar de Oekies sturen.
  Deze jongen geeft helemaal niets weg maar gaat gewoon eens extra lekker hoeren en snoeren.
  Amen.

 11. En maar leegzuigen die domme gvg stupide kudde van EU. Op alle mogelijke manieren. Het Vaticaan doet er net zo hard aan mee. Wat een wereld, wat een ziek diersoort. Merry xmas fellow normal humans, laat je niet kisten door die duivelse smeerlappen.

   • @Thom,

    Vanavond sprak ik een nog jonge gast. In dat gesprek vertelde hij me dat één van zijn vrienden onlangs zelfmoord heeft gepleegd. Op mijn vraag of dit te maken heeft gehad met de huidige maatschappelijke situatie kreeg ik hierop een bevestigend antwoord. Deze jonge man behoort tot de wakkeren. We waren het met elkaar eens dat de situatie vanaf nu alleen maar zal verslechteren. Hoe triest is alles …

 12. Derze zogeheten paus(een koekwaus) is de zoveelste kinderneukert in een wereldwijd systeem van kindermisbruik op de gruwelijkste manieren dan ook….onze politieke en monarcie is hiermee verbonden.
  Schrik niet….maar ons hele ambtenaren/monarchie en politiek alsmede de financhiele wereld stelsel is een gore vunzige kliek van kindermisbruik…op alle nevels die je kunt bedenken….een grote gore troep van …..duivels.

 13. Begin voor jezelf de rijkdom van de Vaticaan te verkopen (de gouden poperjes, het goud toch dat werd van andere landen gestolen met onderdrukking) en naar Oekraïne te geven dan kunnen wij jouw worden pas geloven.

 14. Laat hem Jezus maar op zijn brommer naar dat kutland sturen om wat brood en vis uit te delen. Kan ie meteen over het water van de Dnjepr lopen.
  Godsdienst, opium voor het volk.

 15. Deze paus pusht de genocidespuit alsook de klimaatagenda. Onlangs heeft er een klimaatconferentie plaats gevonden op Mount Sinaï. Daar heeft men bij wijze van ritueel een kopie van de Stenen Tafelen waarop de Tien Geboden (Exodus 20:1-17 S.V.) aan diggelen gesmeten. Dit is op film vastgelegd. Degenen die deze Tien Geboden kennen, begrijpen dat dit nogal veelzeggend is en in direct verband kan worden gebracht met de doelstellingen van de Nieuwe Wereld Orde / Great Reset. U zult niets bezitten en gelukkig zijn en o.a. het spreken van valse getuigenissen is hierbij officieel gelegaliseerd. Heeft deze paus zich hieromtrent uitgesproken? Zo ja op huichelachtige wijze? Of behoort ook dit tot de Grote Doofpot Affaire?

  Antichrist Zit in´t Vaticaan

 16. Deze paus is een moordenaar die priester was in Argentinië onder Videla en mensen verrade waarna deze mensen boven zee uit een vliegtuig werden gegooid. Het zijn de zelfde misdadigers als de vader van maxima. En maxima is uit hetzelfde hout gesneden.

 17. Was het in 2020 dat het plebs dat zich elite noemt een lockdown had verordineerd tijdens de kerst? Was het in 2021 dat het het volk niet was toegestaan een kerstmarkt te bezoeken zonder QR Code?
  Is het 2022 dat de paus de mensen voorstelt de spaarpot leeg te trekken om de inhoud naar Oekraïne te zenden?

  Happy X-mas met de groeten van SSchwab und die poop und och ja, bedankt foor die bloemen.

 18. En het ondertussen heeft het Satanicaan al haar goud over de hele wereld alvast ingevlogen en veilig gesteld.Nieuwe architectuur zowel achtergrond waar die demonen zitten is satanisch evenals het gebouw zelf…Het symboliseert een slang…Kinderverslinders…

 19. De grootste truc van de duivel is iedereen doen geloven dat hij niet bestaat
  Velen geloven deze persoon, maar wat de mens heeft geschapen kan door de mens worden teniet gedaan……

 20. Heb nog even tijd al die onmensen hebben ook niet het eeuwige leven hier op aarde dus nu kunnen ze hun machtspelletjes misbruik rijkdom en leugens nog even volhouden maar ook hier komt een einde aan en worden ze lina recta na hun levensoverzicht de put van zwavel en vuur ingesmeten waar ze horen want soort zoekt soort ..;dat dit een schrale troost is weet ik wel doch uiteindelijk zal het grootste deel van dit slangenvergif vernietigd worden en de rest die dit op de een of andere manier zullen proberen te ontlopen die gaan zich dan heel ergens stil proberen te houden totdat ook deze griezels zullen worden opgespoord en terecht gesteld gaan worden.

 21. Deze paus heeft niets te maken met het Christendom. De voorgaande pausen ook niet.
  Voorbeeld de paus die samenwerkte met hitler. De Poolse paus die doodseskaders steunde in zuid Amerika. De paus die opriep tot (militaire) kruistochten naar het heilige land.
  Zijn er überhaupt Christelijke pausen geweest?

 22. Ja, dan kan je het geld net zo goed direct in de prullenbak flikkeren…. Oekraïne is corrupt en jouw bijdrage zal uiteindelijk in de neuzen van de nazi´s daar verdwijnen, hulde voor de drugsdealers!!!

 23. Minder geld uitgeven? Ehm…we kunnen niet eens meer geld uitgeven. Het wordt al geroofd door de energie maatschappijen, regeringen en duurdere boodschappen.

 24. Hij mag naast Zelenski op de cover van de vogue 🙂
  Niet meer aan sint Pieterspenning geven. Is de grootste jaarlijkse geldinzameling van het vaticaan.

  Latijn: denarius Sancti Petri

  Vaticaan. Jaarlijks brengt de wereldwijde collecte ca. 60 miljoen euro bijeen voor hulpprojecten allerhande.
  En dan is er ook nog de goede vrijdag collecte.

 25. A. De paus kan vanuit zijn functie en positie beter werkbezoek afleggen bij nazi Zelensky en hem vragen te stoppen met het duwen van ukki militairen in de gehaktmolen van deze oorlog.

  B. Verder tevens alle regeringen, de Nato, Brussel en de VS vragen om te stoppen met wapen leveranties aan.ukki.

  Maar nee hoor, het volk moet er weer voor opdraaien…
  Net als in 40-45 weer kiezen voor de verkeerde partij.

  Paus = klootzak

  Amen

 26. De rooms katholieken kerk zijn geen christenen .En alle geld wat tussen juni 2022 en september 2022 terug is gestuurd aan het Vaticaan…alle kerkinstellingen moesten hun geld storten .Dar ze dat maar doneren aan Rusland en dan compenseert het alle gestolen geld van vele Russische burgers . 300 millard euro .

 27. Tijdens WOII heeft de katholieke kerk wereldwijd opgeroepen te vechten tegen Rusland.
  Een beeld van de onbevlekte ontvangenis is door Europa gereisd van kerk tot kerk, om te mobiliseren tegen het communisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in