Tasnim News Agency / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

Een pluim voor Bernard van Moon of Alabama. Hij heeft een talent voor het vinden van verborgen juweeltjes en zijn laatste is een topper. Het merendeel van de media vertelt de grote leugen van Israël dat Hamas zijn hoofdkwartier en de gijzelaars onder het Al Shifa ziekenhuis in Gaza heeft. Hier is een voorbeeld:

Israël-Gaza-oorlog: VS zegt dat Hamas commandocentrum heeft onder Al-Shifa ziekenhuis – BBC – 14 november 2023

Maar Bernard linkt vervolgens naar een verbazingwekkend artikel uit 2014. HEB JE DAT? Negen jaar geleden – 29 juli 2014 om precies te zijn – publiceerde The Tablet dit: Top Geheim Hamas Command Bunker in Gaza Onthuld. Om Yogi Berra te citeren, het is weer helemaal Deja Vu. Lees zelf wat er in The Tablet is gepubliceerd, schrijft Larry Johnson.

Het idee dat een van de belangrijkste commandobunkers van Hamas zich onder het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad bevindt, is een van de slechtst bewaarde geheimen van de Gaza-oorlog. Dus waarom zoeken verslaggevers in Gaza het niet uit? De precieze locatie van een grote ondergrondse bunker, uitgerust met geavanceerde communicatieapparatuur en met een deel van de leiding van een grote terroristische organisatie onder een groot ziekenhuis, lijkt in aanmerking te komen voor een primeur van wereldklasse – het soort dat een Pulitzer of op zijn minst een Polk zou verdienen.

Dus waarom haalt het feit dat Hamas het Shifa ziekenhuis gebruikt als commandopost de krantenkoppen niet? Gedeeltelijk omdat de locatie zo geheim is dat Hamas er regelmatig verslaggevers ontmoet. Op 15 juli schreef William Booth van de Washington Post bijvoorbeeld dat het ziekenhuis “een de facto hoofdkwartier is geworden voor Hamasleiders, die in de gangen en kantoren te zien zijn”. In 2006 zond PBS zelfs een documentaire uit waarin te zien was hoe gewapende mannen door de gangen van het ziekenhuis zwerven, het personeel intimideren en hen de toegang ontzeggen tot beschermde locaties in het gebouw – waar de cameraploeg uiteraard niet mocht filmen. Toch werd de bevestiging dat Hamas het grootste ziekenhuis van Gaza City gebruikt als de facto hoofdkwartier gegeven in de laatste zin van de achtste paragraaf van Booth’s verhaal – wat een beginnersfout lijkt te zijn die in journalistiek jargon bekend staat als “de koptekst begraven.”

  Zo dichtbij kwam een Iraanse drone bij een Amerikaans vliegdekschip

En hoe kwam Israël achter dit “open” geheim? Het Tablet-artikel geeft het verrassende antwoord:

De Israëli’s zijn echter zo zeker van de locatie van de Hamasbunker, niet omdat ze proberen propagandapunten te scoren, of omdat de bunker herhaaldelijk terloops is genoemd door westerse verslaggevers – maar omdat ze hem zelf hebben gebouwd. In 1983, toen Israël nog de baas was in Gaza, bouwden ze een beveiligde ondergrondse bevelskamer en een tunnelnetwerk onder het Shifa ziekenhuis. Dat is een van de redenen waarom Israëlische veiligheidsbronnen er zo zeker van zijn dat er een Hamas commandobunker is in of rond de grote betonnen kelder onder gebouw 2 van het ziekenhuis, waar verslaggevers uiteraard niet naar binnen mogen.

Stel je dat eens voor. Israël hielp niet alleen Hamas te financieren om de Palestijnse Autoriteit te verzwakken (zie video hieronder), maar het bouwde ook een deel van hun verdomde ondergrondse bunkersysteem.

Hoeveel mensen denken dat Israël liegt over het feit dat Hamas NU het Al Shifa Ziekenhuis als basis gebruikt? Steek je hand op. (Mijn hand is omhoog.) Dit is niet het enige stukje propaganda dat Israël heeft gepushed om de Palestijnen uit Gaza te verdrijven en controle over het land te krijgen. Naast de valse bewering dat Hamas veertig baby’s heeft onthoofd en Israëlische vrouwen heeft verkracht, heeft Israël ook een geweldig verhaal verspreid over Hamas die het Rantisi kinderziekenhuis gebruikt als schuilplaats voor gijzelaars. Voordat je het videobewijs hieronder bekijkt, moet je even kijken naar Rowan Atkinson’s komische stukje. Waarom? De IDF-woordvoerder in de video die gefilmd is in de ingewanden van Rantisi lijkt en klinkt zeker als meneer Atkinson.

  Israël verklaart oorlog na ongekende aanval vanuit Gaza (18+ Video's)

Door de humor van meneer Atkinson te laten zien, probeer ik de benarde toestand van de gijzelaars niet te bagatelliseren. Het is niet grappig. Maar nadat u het volgende absurde theater van de IDF hebt gezien, durf ik te wedden dat velen van jullie zullen concluderen dat dit is gemaakt door de satiresite Babylon Bee. Let goed op tegen het einde wanneer deze IDF-woordvoerder naar een papier aan de muur wijst (het bevat Arabisch schrift) en beweert dat dit het werkschema is voor Hamas bewakers, die de gijzelaars vasthielden. Het blijkt niets meer te zijn dan een kalender geschreven in het Arabisch. Weet je waarom de Israëliër Engels spreekt in plaats van Hebreeuws? Ja. Propaganda voeren aan goedgelovige Amerikanen. Jeetje! Wat een clown show.

Hier is een close-up van de handgeschreven kalender.

Als je Scott Ritters laatste artikel op SubStack – De Hamas 7 oktober aanval op Israël – nog niet gelezen hebt, zet het dan bovenaan je “te doen” lijstje (Zie Frontnieuws: De Hamas-aanval op Israël van 7 oktober – De meest succesvolle militaire aanval van deze eeuw). Hier is een voorproefje:

Israël heeft de aanval uitgevoerd door Hamas op de verschillende Israëlische militaire basissen en gemilitariseerde nederzettingen, of Kibboetsen, die in hun totaliteit een belangrijk deel van het barrièresysteem in Gaza vormden, gekarakteriseerd als een massale daad van terrorisme, en vergelijkt het met de terreuraanslagen van 11 september 2001 tegen de Verenigde Staten. Israël ondersteunt deze typering door het aantal doden te noemen (ongeveer 1.200, een neerwaartse bijstelling door Israël nadat het zich realiseerde dat 200 van de doden Palestijnse strijders waren) en door een grote verscheidenheid aan wreedheden te beschrijven waarvan het beweert dat Hamas ze heeft begaan, waaronder massaverkrachtingen, het onthoofden van kinderen en het vermoorden van ongewapende Israëlische burgers.

  Nadat VS Jemen opnieuw bombardeerde, vallen Houthi Amerikaanse leger-transportschepen aan

Het probleem met de Israëlische beweringen is dat ze aantoonbaar onjuist of misleidend zijn. Bijna een derde van de Israëlische slachtoffers bestond uit militairen, veiligheidsagenten en politieagenten. Bovendien blijkt dat niet Hamas of andere Palestijnse facties, maar het Israëlische leger zelf de grootste moordenaar van Israëliërs was op 7 oktober. Op een onlangs vrijgegeven video is te zien hoe Israëlische Apache helikopters lukraak schieten op Israëlische burgers die proberen te vluchten van de Supernova Sukkot bijeenkomst in de open woestijn bij Kibboets Re’im, waarbij de piloten geen onderscheid kunnen maken tussen de burgers en de Hamas strijders. Veel van de voertuigen die de Israëlische regering heeft laten zien als voorbeeld van Hamas perfide werden vernietigd door de Israëlische Apache helikopters.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Is dit het einde voor Netanyahu?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ineenstorting van Israël en de Verenigde Staten
Volgend artikel“Je hebt de feitelijke waarheid gezegd”: Elon Musk is het eens met Joden “die haat tegen blanken aanwakkeren”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. ja het is al een tijdje duidelijk, en ja ik heb Scott Ritter gelezen op FN..wat er nu nog bijkomt in dit artikel.is..Waaaw !!! meer kan men daar niet over zeggen… waaaw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in