12019 / Pixabay

Het Pischa bergrestaurant hotel in Davos, Zwitserland, heeft aangekondigd niet langer ski- en andere sneeuwsportuitrusting te verhuren aan Joodse gasten, vanwege een vermeende lange geschiedenis van onhandelbaar gedrag, schade aan eigendommen en diefstal. Het etablissement kreeg te maken met beschuldigingen van antisemitisme, wat leidde tot een groot schandaal en een politieonderzoek, bericht RT.

Het aanstootgevende bericht verscheen in het weekend op de deur van de ruimte die wordt gebruikt om skimateriaal op te slaan in het resort. Het bericht in het Hebreeuws ontzegde Joodse gasten expliciet de toegang tot de dienst.

“Vanwege verschillende ongelukkige incidenten, waaronder de diefstal van een slee, verhuren we geen sportuitrusting meer aan onze Joodse broeders. Dit geldt voor alle uitrusting zoals sleeën, airboards, ski’s en sneeuwschoenen. Wij danken u voor uw begrip,” stond er in het bericht.

Op maandag bevestigde de lokale politie aan het dagblad 20 Minuten dat ze een officieel onderzoek naar de affaire was gestart en dat ze nu een onderzoek instellen naar het hotel wegens vermeende “discriminatie en aanzetten tot haat.”

De Zwitserse Federatie van Joodse Gemeenschappen (SIG) heeft het resort scherp veroordeeld, het beleid een nieuw “niveau van brutaliteit” genoemd en beloofd zelf een klacht in te dienen over de affaire. “Een hele groep gasten wordt collectief vernederd op basis van hun uiterlijk en afkomst,” beweerde secretaris-generaal Jonathan Kreutner van de SIG in een verklaring.

Het restaurant bleef echter bij zijn beslissing en legde uit dat dit het gevolg was van onhandelbaar gedrag dat orthodoxe Joden al lange tijd vertonen in het resort. “We willen niet langer de dagelijkse trammelant en maken daarom gebruik van ons recht om te beslissen wie ons eigendom mag huren en wie niet,” vertelde het resort aan 20 Minuten in een verklaring, waarin het benadrukte dat de beslissing “niets te maken had met geloof, huidskleur of persoonlijke voorkeuren” van de gasten. “Een van deze gasten” zal op een gegeven moment een “ernstig ongeluk veroorzaken”, voegde men eraan toe, en legde uit dat dergelijke gasten routinematig de uitrusting over de berghelling verspreiden in plaats van deze terug te geven, ze zonder toestemming uit de opslagruimte pakken, enzovoort.

  De video-registratie van Israëls genocideoorlog

Het regionale toerismebedrijf Sportbahnen Pischa AG haastte zich om zich te distantiëren van het incident en legde uit dat het hotel een extern gehuurde locatie op de berg is en dat de organisatie niets te maken had met het beheer ervan. Een soortgelijk standpunt werd ingenomen door het moederbedrijf, Davos Klosters, waarvan de CEO, Reto Branschi, toegaf dat de mededeling zeker “ongelukkig geformuleerd” was.

“De mededeling kan de gevoelens van de Joodse gastengroep als geheel kwetsen en dat zou niet het geval moeten zijn,” vertelde hij aan 20 Minuten. Tegelijkertijd gaf hij toe dat orthodoxe Joden al jaren onhandelbaar gedrag vertonen en in verschillende gevallen problemen hebben gekregen in lokale resorts, en dat deze “moeilijkheden” met een “kleine groep” een feit waren. “Het probleem heeft twee kanten en het suddert al jaren,” merkte de CEO op.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Chris Hedges: Deze kant op voor de genocide, dames en herenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin – 30 vragen en antwoorden op het interview met Tucker Carlsen
Volgend artikelNadat Trump zegt dat hij NAVO-bondgenoten die niet voldoen aan de bestedingsdoelen “niet zou beschermen”, zijn Duitse politici die al jaren niet aan deze doelen voldoen overstuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

57 REACTIES

  • Ik BOYCOT al jaren joodse producten en diensten.!
   Het is mijn oorlogje tegen de joden.!
   En telkens win ik weer een beetje.!
   Ik heb constant het gevoel dat het werkt.
   Er zijn steeds meer mensen en groepen die de joodse producten en diensten BOYCOTTEN.!

 1. Ik ben ooit een keer een orthodoxe jodenwinkel in Antwerpen uitgezet en mocht er niks kopen. Meer dan 30 jaar geleden. Volgens mijn geheugen een winkeltje in huishoudelijke producten en ik had iets kleins nodig uit het winkeltje. Maar kon vertrekken.

  • Gijp februari 13, 2024 Bij 10:42

   Ik kocht vroeger mijn kleding in joden zaken op de Nieuwendijk Amsterdam, je kon er heerlijk op de prijs afdingen en je kleding werd met zo’n half uurtje aangepast door verschillende ateliers, het was bij de prijs inbegrepen, tja dat waren andere tijden. Woensdag middag ging ik vaak naar het Waterlooplein om te kijken of er nog wat voor mijn gading te vinden was, totaal onwetend over hetgeen wat nu speelt.

   Voor joden zijn wij als christenen Goyims, ze spugen op ons en ik kots op hun.

   • Vroeger dacht ik, ach laat gaan. Is hun cultuur.

    Maar als ze het verdommen om een vergeten artikeltje te verkopen wat waarschijnlijk niet duurder was als 100 Frank, misschien een tandenborstel of zo, dan kan ik daar achteraf ook boos om worden Adriaan.

     • Jawel, ik schreef ook alleen maar mijn ervaring op en ik bedacht me net door het lezen van het artikel hoe onbeschoft dat dit gedrag toen eigenlijk was.

      • Ik zat er net aan te denken, schoot me gewoon binnen en ik dacht, dit toch effe ter aanvulling.

       Of hielpen ze me niet omdat het wat kleins was, ik zeg wel iets van 5 gulden maar misschien was het wel goedkoper. En ik wist dat ze me konden helpen.

       Bedacht ik me gewoon net. Misschien is dat de oplossing van het raadsel.

       • Tis toch erg, gediscrimineerd tot op het bot, Nederlander met je grote bek, armoedzaaier met je kleine aankoopje , brutaaltje ..wat doe je in mijn winkeltje VORT

        en ik voelde me godverdomme niet eens gediscrimineerd ik dacht zal hun cultuur wel zijn.

        Het moet niet gekker worden. Als zelfs de gediscrimineerde zich niet meer gediscrimineerd voelen, waar blijf je dan in godsnaam?

     • Weet je wat het is Adriaan, de joden beginnen te voelen dat hun indoctrinatie bij ons de magie heeft verloren, dat wij blank uitschot niet meer weglopen met hun leugens. En weet je wat het ergste is, de Sinti zigeuners en andere rasechte zigeuners en bedoeienen dat zijn de echte joden en nog een stam ergens in iritrea en yemen. De joden van de afgelopen honderd jaar zijn geen joden maar zionisten,nepjoden.

      Er zijn maar heel weinig mensen die weten dat zigeuners nog afstammen van 3000 jaar terug in de tijd en wat onder mozes leefde. En ja mozes heeft bestaan. De zigeuners zijn het enige volk dat zonder boek leeft ,en verhalen deelt mondeling.
      In fake israel woonde vroeger vele zigeuners , er word geschat op een stam van rond de 350.000 zigeuners van het oude ras. Tja die werden of uitgemoord of verbannen. Juliëtte de baracley levi was een vrouw die over de wereld zwierf en leefde onder de zigeuners. Waar ze ook ging , dan was het dat ze jaren onder een zigeunerstam verbleef.
      Zij had nog veel informatie over hoe die zigeuners leefde en hoe die hun huisdieren gezond hielden. Destijds werd een hond gemiddeld 5 jaar oud, bij hen 12 jaar. Juliette moest altijd minimaal 5 jaar bij een stam inwonen om hun voedingspatronen voor dieren en mensen te ontdekken. Omdat zij geen geschreven kennis of boek kennen. Alles is mondeling. Zo ontdekte zij dat het een wijs volk was in harmonie met de natuur. En die vele oude mensen in hun midden hadden over de honderd jaar.

      In Hongarije werden meer dan een miljoen Roma’s gedeporteerd of gewoon als vuil afgeschoten in de ww2 . Al die massa graven in Hongarije die ooit gevonden zijn,dat waren zigeuners ,geen joden. En dat is wat kutjoden doen, rassen gnocide plegen en het echte joodse ras hebben zij de afgelopen 200 jaar proberen uit te laten sterven om hun achterlijke zionisten jodenkolonie op te richten. Maar goed karma is a bitch en één van de komende jaren zijn zijzelf aan de beurt. Hun vernietigingsdrang zal hen een keer inhalen.

      • Dat is te hopen, tnt hebben zij ongestraft de gruwelijkste misdaden kunnen plegen… een grote bende Zionistenjoden Free Masons Globalisten… ism al de zgn ‘socialisten overheden’ over de hele wereld, allemaal in handen en ‘obv’ de bovengenoemden. Las net het artikel over de Liberty… sluit perfect aan bij hen… Het is niet ‘het gewone Joodse Volk’ die dit doen… zij werden ZELFS GDWONGEN de C19POISON INJECTIES te nemen,
       het zijn de Zionisten de Khazaren Free Masons, Globalisten en al hun gehoorzame dienaren.. mark rutte om maar iemand te noemen etc etc…

      • Greet februari 13, 2024 Bij 12:50

       “de joden beginnen te voelen dat hun indoctrinatie bij ons de magie heeft verloren, dat wij blank uitschot niet meer weglopen met hun leugens”

       Denk dat het minimaal is Greet een eenmaal ingenomen standpunt doen de meeste mensen niet meer veranderen, kom je met een geheel ander verhaal dat dichter bij de waarheid i8s dan ontstaat die glazige blik in de ogen van hen, hetzelfde verhaal met Convid-19 verhaal en de doodsprikken, ze zien de MinPres met een keppeltje op zijn condoleances betuigen voor de gesneuvelden uit de 2e WWO en uit de Jappenkampen oud, grijs en nog niet wijs.

  • Antisemitisme, heeft geen waarde meer.!
   Net als sorry,
   Sorry, heeft ook geen waarde meer.!
   Antisemitisme en sorry, worden te pas en te onpas gebruikt.!
   De waarde is daardoor verwatert.
   Je doet iets verkeerds, maar dan zeg je sorry zonder er bij na te denken, maar even later ben je de sorry al vergeten, en doe je het weer.!, en weer met sorry.!
   Zo werkt Antisemitisme ook, zegt iets over joden, bijv. Als een jood iets van plastic op de straat gooit, dan ben je direct een Antisemiet, het wordt alleen nog maar te onpas gebruikt.
   Voor mij en vele waarmee ik dit bespreek, heeft Antisemitisme GEEN WAARDE MEER.

 2. “discriminatie en aanzetten tot haat.” …is weer zo’n prachtig voorbeeld van de leugens en omgekeerde retoriek!

  Tja, dat is dus precies wat zijzelf doen dmv ‘de laster van hen die zeggen dat zij dj3ws zijn, en zijn het niet’. Zij zelf zetten de wereld aan tot “haat” tegen hun enorme misdaden tegen de mensheid en datgene wat deze moorddadige criminelen maar blijven doen, nl ongestraft massamoorden plegen. Door wat zij doen en laten kunnen zij de hele wereld dresseren en van ‘AS’ beschuldigen en zo tot ‘haatzaaiers’ maken. Alsof er een heel geraffineerd en satanistisch plan achter zit… maar dat zal dan wel weer mijn vooringenomenheid en aversie zijn?

 3. Het is al lang geleden dat ik als kind op een christelijke school zat.
  Daar werd ons uitgelegd dat de Israëlieten het uitverkoren volk van God was.
  Een volk waar wij een voorbeeld aan konden nemen.
  Wie hun god is lijkt me nu wel duidelijk.
  En zij minachten ons in alle toonaarden.
  Zie: baba media 114b
  Ereget Raschi Erod.2230
  Coshen Hamischpat 405
  En de list Goes on.
  Zoek maar op ‘citaten uit de Talmoed.
  Die skiënde joden zullen waarschijnlijk door het bovenstaande geïnspireerd zijn.

 4. Heb je dat volk weleens meegemaakt tijdens het reizen? Nou dan weet je genoeg. Ooit weleens meegemaakt met een duiktrip , de capitein had een lijst in zijn handen met achter een paar namen een davidster Hij zei: do you now what this mean …… trouble.

  • Ik zat met mijn vrouw in een vliegtuig, drie stoelen op een rijk toen een jood die naast mijn vrouw zat eiste dat hij een andere plaats zou krijgen, reden, een jood mag niet naast een vrouw zitten.
   Het vliegtuig personeel, zij geen andere plaats voor hem te hebben, toen wilde hij dat ik met mijn vrouw ruilde, (ik zat namelijk aan het raam En mijn vrouw in het midden.
   Ik heb geweigerd met de reden dat ik nooit naast een jood ga zitten, ik stelde het personeel voor, dat hij in het gangpad kan gaan liggen, hij is opgestaan vertrokken en ik heb hem niet meer gezien.
   Achterlijke joden….!!!!

 5. Als je jezelf kan discrimineren tot ” The Chosen People ”
  Om vervolgens jezelf door alles gediscrimineerd te voelen, dan heb je voor alles wat je niet aanstaat hetzelfde excuus.

  • Beste jroam,
   Dat bonken tegen de muur is wellicht om hun 3e oog op hun voorhoofd buiten werking te houden.
   Bij anderen is slechts een plaat voor de kop voldoende.

   NB. het 3e oog kan worden gezien als de plaats op het voorhoofd waar inzichten zich vormen wat tot wijze besluiten kunnen leiden.
   De uitspraak dat iemand een bord of plaat voor z’n kop heeft wil dan ook zeggen dat de persoon in kwestie geen inzichten heeft en domme/slechte besluiten neemt.

   Het gezegde; met je kop tegen de muur lopen, is nogal eens een bevestiging dat het 3e oog niet goed gebruikt is met vervelende resultaten als gevolg.

 6. Alleen bij de kop al dacht ik waarom verbaasd me dit niet.
  En dan lees ik het artikel en de reacties.
  Nee ik ben niet de enige die er zo over denkt.
  En zeer velen met ons

 7. Allereerst: Semieten zijn mensen die Semitische talen spreken, Amhaars, Arabisch en Hebreeuws. Je kunt dus zeggen dat de oorlog in Gaza Israëlisch antisemitisme is. Joodse mensen die zich rond de skipiste niet gedragen mag je de toegang weigeren, dat is niet anti-Joods. Andere mensen die zich niet gedragen zullen ook geweigerd worden. Voetbalfans die zich niet gedragen mag je ook weigeren. In beide gevallen kan een eigenaar (de skiverhuurder, de voetbalclub) bepalen dat hun “klanten” niet gewenst zijn. niet omdat die Joods of fan zijn, maar door hun gedrag.

   • Nou je het zegt Tigron.

    Goddank, er is geen feest als de holocaust niet langs is geweest. Zijn we het domweg vergeten? Druk druk druk, je kent het wel. De holocaust spontaan vergeten. Tsss. Zometeen wordt dat nog strafbaar.

 8. Wat sneu voor al die genodigden afgelopen januari tijdens het Davos gebeuren. Niet op de lange latten na het uitwerken van de toekomstige regels en de verhitte ontspanning daarna of tussendoor. Wat zal schwaberdewatski zich geschaamd hebben.
  Misschien volgend jaar andere eigenaar????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in