Screenshot YT

Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken leverde zondag een van de sterkste publieke kritiek tot nu toe van de regering Biden op het gedrag van Israël tijdens de oorlog in Gaza. Hij zei dat de Israëlische tactieken hebben geleid tot “een afschuwelijk verlies aan levens van onschuldige burgers,” maar dat ze er niet in zijn geslaagd om Hamas-leiders en -strijders te neutraliseren en een blijvende opstand zouden kunnen veroorzaken, bericht Josh Back.

In een tweetal tv-interviews benadrukte Blinken dat de Verenigde Staten van mening zijn dat de Israëlische strijdkrachten “Gaza moeten verlaten,” maar ook wachten op geloofwaardige plannen van Israël voor veiligheid en bestuur in het gebied na de oorlog.

Hamas is weer opgedoken in delen van Gaza, zei Blinken, en “zware acties” van Israëlische troepen in de zuidelijke stad Rafah dreigen Amerika’s meest nabije bondgenoot in het Midden-Oosten “in de problemen te brengen met een voortdurende opstand.”

Hij zei dat de Verenigde Staten al wekenlang met Arabische landen en anderen werken aan de ontwikkeling van “geloofwaardige plannen voor veiligheid, voor bestuur, voor wederopbouw” in Gaza, maar “we hebben dat nog niet van Israël zien komen. … Dat moeten we ook nog zien.”

Blinken zei ook dat nu Israël steeds dieper Rafah in het zuiden binnendringt, een militaire operatie “aanvankelijk enig succes” kan hebben, maar het risico inhoudt van “verschrikkelijke schade” voor de bevolking zonder een probleem op te lossen “dat we allebei willen oplossen, namelijk ervoor zorgen dat Hamas Gaza niet opnieuw kan besturen.” Meer dan een miljoen Palestijnen zijn naar Rafah gedrongen in de hoop op een schuilplaats toen het Israëlische offensief Gaza binnendrong. Israël heeft gezegd dat de stad ook vier bataljons Hamas-strijders herbergt.

  Het Imperium struikelt ... Zal het vallen?

De manier waarop Israël de oorlog voert, aldus Blinken, heeft het land “mogelijk op het pad gezet om een opstand te erven met nog veel gewapende Hamasstrijders of, als de Hamasstrijders vertrekken, een vacuüm gevuld door chaos, gevuld door anarchie en waarschijnlijk opnieuw gevuld door Hamas. We hebben met hen gesproken over een veel betere manier om een blijvend resultaat te bereiken, blijvende veiligheid.”

Blinken herhaalde ook, voor het eerst publiekelijk door een Amerikaanse functionaris, de bevindingen van een nieuw rapport van de regering Biden aan het Congres op vrijdag, waarin staat dat het gebruik door Israël van door de VS geleverde wapens in Gaza waarschijnlijk een schending is van het internationaal humanitair recht. Het rapport zei ook dat de oorlogsomstandigheden Amerikaanse functionarissen verhinderden om dat met zekerheid vast te stellen bij specifieke luchtaanvallen.

“Als het gaat om het gebruik van wapens, zorgen over incidenten waarbij gezien de totaliteit van de schade die is toegebracht aan kinderen, vrouwen, mannen, het redelijk was om te beoordelen dat, in bepaalde gevallen, Israël handelde op een manier die niet in overeenstemming is met het internationaal humanitair recht,” zei Blinken. Hij noemde “het verschrikkelijke verlies van levens van onschuldige burgers.”

Blinken sprak zondag met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, en herhaalde het al lang bestaande Amerikaanse verzet tegen wat nu het groeiende Israëlische offensief in Rafah is, gezien de tol die de burgers daar moeten betalen, volgens het verslag van het State Department van het gesprek.

Blinken drong er bij Gallant op aan om humanitaire hulpverleners toe te staan hulp Gaza binnen te brengen en te distribueren. Het Israëlische offensief in Rafah heeft een van de twee belangrijkste grensovergangen naar het gebied een week lang gesloten en de meeste operaties bij de andere grensovergang zijn gestaakt nadat deze het doelwit was geworden van een raketaanval van Hamas.

  De VS schilderen zichzelf in een hoek in de Rode Zee

Zeven maanden van gevechten en Israëlische beperkingen op hulpleveringen hebben al geleid tot hongersnood in het noorden van Gaza. Hulporganisaties zeggen dat de nu bijna volledige afsluiting van voedsel, medicijnen en brandstof en de verstoring door het Rafah-offensief de humanitaire operaties in heel Gaza op de rand van de afgrond hebben gebracht.

De nationale veiligheidsadviseur van Biden, Jake Sullivan, heeft zondag in een gesprek met zijn Israëlische ambtgenoot, Tzachi Hanegbi, zijn bezorgdheid geuit over een militaire grondoperatie in Rafah en “alternatieve acties” besproken die ervoor moeten zorgen dat Hamas “overal in Gaza” wordt verslagen, aldus een samenvatting van het gesprek door het Witte Huis. Hanegbi “bevestigde dat Israël rekening houdt met de zorgen van de VS”, aldus het Witte Huis.

De oorlog begon op 7 oktober na een aanval op Israël door Hamas waarbij 1200 mensen omkwamen, voornamelijk burgers. Ongeveer 250 mensen werden gegijzeld. Het Israëlische offensief heeft meer dan 35.000 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen, volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza.

Er zijn toenemende spanningen tussen Biden en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over de manier waarop de oorlog is gevoerd, en ook binnenlandse spanningen over de Amerikaanse steun voor Israël, met protesten op Amerikaanse universiteitscampussen en veel Republikeinse wetgevers die zeggen dat Biden Israël moet geven wat het nodig heeft. De kwestie zou een belangrijke rol kunnen spelen in de uitslag van de presidentsverkiezingen in november.

Biden zei vorige week in een interview met CNN dat zijn regering geen wapens zou leveren die Israël zou kunnen gebruiken voor een totale aanval in Rafah.

  Waarom Hamas de PR-oorlog wint

Blinken verscheen op CBS’ “Face the Nation” en NBC’s “Meet the Press.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mensen uit het Midden-Oosten hebben woorden voor de Westerse pers die over hen liegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMarathon in Nederland: Overvolle ziekenhuizen als gevolg van veel klachten
Volgend artikelIsraël manipuleerde Eurovisie-stemming maar verloor toch, regering geeft toe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De drama duurt maar voort!!!! Zionistjes als Wilders stemmen openlijk voor het liedje van Israël en wij maar denken dat straks met de nieuwe regering alles goed komt…Net als met Samson en Rutte toen… Het zal een waar vernietigend drama worden.

  • yep djennis, de meute heeft nog steeds hun kop in hun reet, en wel heeel diep. T maakt geen reet uit wie er komt te zitten, boek is allang geschreven en het zijn enkel acteurs die een opdracht uitvoeren.

 2. Hahahaha Amerika was wel in staat om 3 oorlogen tegelijk te voeren 😀😃🙂🙃😊 ze kunnen er nog niet een voeren.

  Amerika is opgericht in 1775 en sinds die tijd hebben ze maar 15 jaar geen oorlog gevoerd. De enige oorlog die ze ooit hebben gewonnen is hun eigen burgeroorlog.

  Zonder de Russen zou D-day een grote mislukking zijn geweest. Rusland heeft bij de bevrijding van Europa ruim 25 miljoen mannen verloren. En nu vechten we tegen onze bevrijders, en waarom….. voor dat k*t WEF en UN en de banken die ALTIJD beide partijen voorzien van oorlog leningen zodat ze de macht over die landen krijgen.

  Ik zal er alles aan doen mijn kinderen en kleinkinderen dienst te laten weigeren. Zij mogen niet sterven voor de belangen van deze criminele elite.

  • De enige oorlogen die Amerika kan winnen zijn in Hollywood…. tjonge jonge wat een dappere mannen…… ga even in de werkelijkheid kijken dan snap je waarom Amerika nog nooit een oorlog heeft gewonnen….. kijk even hoe vet Amerikanen zijn.

   Bij de meeste oorlogen hebben ze moeten vluchten 😀😃🙂🙃😊 …… ja, je kunt het terugtrekken noemen maar in feite hebben ze overal moeten vluchten.

 3. PSYOP.
  Naar mijn mening hoort het allemaal bij de informatieoorlog die gaande is.
  Voor de bühne wordt iets verteld, de daden zijn 100% anders.
  Natuurlijk laten de criminele kazahren in amerika hun broeders in ISSraël niet in de steek.
  Rusland had 1000 jaar geleden dit zooitje duivels blijkbaar Oekranazïe uitgegooid ziedaar, ze zijn er weer.
  De endlösung die deze criminele organisaties voor ons in petto hebben, zouden we toch echt op hun moeten toepassen…

  • Nederlanders doen zich in films ook voor als verzetstrijders maar in werkelijkheid bestond het verzet maar uit 0,4% van de mensen.

   Je hebt het kunnen zien tijdens corona. Mensen spraken schande als je je niet liet vaccineren en het kon al helemaal niet als je ging demonstreren.

   Kijk om je heen hoeveel schapen nog op pvda- GroenLinks, D666, stemmen. Weer trappen ze in PVV EN NSB .

   Er is maar 1 partij die aan de kant van het volk staat en dat is FvD. Niet voor niets dat die altijd overal kritiek krijgen en dat ze die willen verbieden ….. waarom zou dat nu toch komen !!!

   • Patriot
    mei 15, 2024 Bij 12:01
    Het verbieden van een partij zoals FvD maar ook de AfD in Duitsland, is om de democratie te beschermen dat begrijp je toch hopelijk?!
    Mensen zorgen niet meer dat ze op de hoogte zijn van de realiteit.
    Leven alleen maar voor hun eigen ego.
    Er wordt niks meer gedaan zonder dat diegene er ‘beter’ van wordt, liefdeloos dus.

 4. Gaza Ghetto,
  Pure Evil is back !
  Shooting fish in a barrel…
  In the name of Gods ‘ chosen people’
  For the world to see.
  . . .

  • Het enige waar die oorlog om gaat is olie en gas …. zoals altijd. Het schijnt dat de Rothschild Hamas steunen.
   Waarom… ze willen dat alle palestijen verplaatst worden naar Amerika en Europa zodat ze de Golanhoogvlakte waar de Rothschild hun olie en gas onder de grond hebben zitten kunnen gaan exploreren.

 5. De genocide van Netanjahu op het Palestijnse volk gaat gewoon door. Dat gekakel van Blinken is puur voor de show. De zionisten, die de usa regering aansturen, vrezen zeker teveel kritiek op de pure moordpartijen. Daarom doet hun poppetje deze uitspraak. Vertrouw nooit een politicus. Er is altijd een dubbele bodem.
  En ook geen overheid!

 6. “Blinken levert een van de sterkste publieke kritiek op Israëls gedrag tijdens de oorlog in Gaza”

  Ja natuurlijk voor zijn zionistische christelijke achterban, zo inzichtelijk als bergkristal.

 7. Off topic: Gewezen commandant der strijdkrachten (2008 – 2012) Peter van Uhm (1955) heeft als eerste Nederlander van een van de uithangborden van het militair-industrieel complex het Pentagon (eerste steen gelegd door FDR op 11.09.1941) de Legion of Gold Medal ontvangen.

  Ondertussen gaat de gemeente Zandvoort een witte anjerperk aanleggen als eerbetoon aan de veteranen en indirect aan de onvermijdelijke verzetsprinz Boefbernhard van Lippe t.g.v. veteranendag op 29.06.2024. Benno’s kleinzoon pandjesprins Bernhard von Vollenhoven is mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort en tijdens de eerste F1-wedstrijd in Nederland sinds 1985 op 05.09.2021 werden alle aan de bevolking opgelegde coronamaatregelen aan hun laars gelapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in