De Russen verspillen weer eens hun tijd en energie bij de door de VS gedomineerde internationale organisaties door hun bezorgdheid over de militaire aanvallen van Oekraïne op de kerncentrale van Zaporozhye bij de VN aan de orde te stellen. Waarom denkt het Kremlin dat Washington of de VN er iets om geven? Waarom schakelen de Russen niet gewoon de Oekraïense artillerie- of raketstellingen uit die de kerncentrale aanvallen? Het is verbazingwekkend hoe goed het Kremlin in staat is om te klagen en hoe onbekwaam het is om te handelen. Iemand uit een andere wereld die dit bekijkt, zou kunnen concluderen dat Rusland van plan is te verliezen, schrijft Paul Craig Roberts.

Ik hoop dat de gok van het Kremlin dat de vertraging van de ontruiming van de Oekraïense troepen uit Donbass, veroorzaakt door de steun van het Westen aan Oekraïne, het Westen zal slijten met zijn eisen en niet Rusland. Maar mijn zorg blijft dat hoe langer het duurt voor de taak voltooid is, hoe meer gelegenheid er is voor de oorlog om zich uit te breiden. Aangezien de VS en de NAVO niet in staat zijn een Russisch leger te weerstaan, zou de uitgebreide oorlog nucleair worden, en dat is wel het laatste wat een door vele andere bedreigingen bedreigde wereld nodig heeft.

Na zes maanden van een oorlog die slechts drie dagen zou moeten duren, lijkt het onwaarschijnlijk dat het Kremlin nog steeds denkt dat het mogelijk is de oorlog te beëindigen met de Russische bevrijding van de Donbass. De VS en hun marionet Zelensky zijn zeker niet van plan om de oorlog te laten eindigen. Rusland zal oorlog voeren in Oekraïne, totdat het Kremlin inziet dat er geen alternatief is voor het veroveren van het hele kunstmatige land en het installeren van een Russische marionettenregering in plaats van een Amerikaanse marionettenregering. Wat Washington in werkelijkheid bereikt is de wederopbouw van het Russische Rijk op te leggen aan een onwillige Poetin. De ontmanteling ervan was de manier van Washington om Rusland te destabiliseren, een doel dat Poetin niet zal aanvaarden.

  Gevaren van "onthoofdingsaanval" van het Pentagon op Rusland

Mijn feitelijke en waarheidsgetrouwe berichtgeving maakt dat ik zowel in Moskou als in Washington niet welkom ben. Wij hebben het punt in het menselijk bestaan bereikt waarop waarheidsgetrouwe analyse als een vijandelijke aanval wordt beschouwd. Het Kremlin zou de oorlog in Oekraïne onmiddellijk kunnen beëindigen en de NAVO en de EU kunnen ontbinden door alleen energie te leveren aan landen die met Rusland geallieerd zijn. Maar daarvoor zou het Kremlin zijn “beperkte militaire operatie” als een fout moeten afdoen, en regeringen vinden het moeilijk om fouten toe te geven.

De wereld zit dus in de val. Concurrerende regeringen hebben een gevestigd belang bij hun misrekeningen. Zij volharden in hun verkeerde inschattingen en de situatie verergert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Op de rand van een nucleaire afgrondVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Hij is creepy en manipulatief” – Facebook’s nieuwe chatbot beweert ook dat de Joden de economie in de VS “runnen”
Volgend artikelOekraïense krijgsgevangenen onwillig om uitgewisseld te worden (Update Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

   • Klopt 100% Karina !
    We zien al meer dan twee jaren hoe erg dom mensen zijn.
    Ze moeten eerst een tekening zien… en dan gaan ze nog twijfelen, haha.

    • Zoals ik enkele mensen heb laten zien dat er ‘metalen’ in onbijtgranen zitten, wanneer je het met een vijzel plet.

     Ze geloven letterlijk hun ogen niet.

     Terwijl de verpakking nog dicht was.

     Heel heel domme mensen, op het achterlijke af.

     Hebben jullie gezien dat het meer achterlijk, dan dom is?

     • Dat is het verschil…

      Wij gaan niet af op mooie praatjes, want wij weten dat ze kunnen zeggen wat ze willen. (omdat niemand hen werkelijk controleert)
      Dit opmerken vraagt een hoge intelligentie.

      En die dommen, op het achterlijke af, geloven alleen maar mooie praatjes, maar niet hun ogen.

      Zoals ik wel vaker aangehaald heb: “U moet niet luisteren naar wat ze zeggen, u moet kijken naar wat ze doen.”
      Als u dat kan, heeft de indoctrinatie geen effect op u, want u ziet hoe tijd gebruikt wordt, (als wapen) om de geesten stap voor stap voor te bereiden, in het accepteren van voordien onacceptabele zaken.

      • Ik heb wel problemen met mijn gsm, dat woordenboek maakt er altijd iets anders van.
       Het plaatst ongevraagd comma’s, en past woorden aan van zodra ik op spatie duwen. (ziet u?)

       Wanneer u dus een schrijffout ziet, dan heb ik het gemist tijdens het controleren hiervan, omdat ik vermoeide ogen heb, en hierdoor de letters wazig zijn.

       Gegroet.

       Groet

 1. Het is schaken zonder te willen winnen, van beide kanten, omdat ze dezelfde baas boven zich hebben staan. Doel is om Ukraine te vernietigen, vooral oude gebouwen waar het land mee vol staat, om het daarna op te bouwen en er een model smart city land van te maken met high tech landbouw dat kunstmatig ‘voedsel’ produceerd voor de genetisch veranderde useless eaters.
  Tevens gaat de ‘oorlog’ om de Mc Kinder heartland en Build and Road Iinitative, met Israël in het hart ervan, zie de bunting cloverleaf map. Maar ik zal het wel verkeerd zien en kan beter meekletsen met de ‘wakkeren’ door mijn liefde aan Putin te verklaren.

  • @Jerome,

   Beste,

   Niet dat u hier veel aan zult hebben echter ik kan me bijna volledig vinden in uw verhaal en dus staat u hierin niet helemaal alleen.

   Ik zei bijna want mijn “liefde” voor Putin zal blijven bestaan echter dit is eigenlijk een ingeroest gegeven. Ik mag hem gewoon, zijn kordate optreden, zijn antwoorden welke hij ALTIJD over ALLES aan ELKE journalist kan beantwoorden.

   En dat hij zijn jaarlijkse en meestal driedaagse happening aan en voor het Russische volk telkens maar weer doet en met veel plezier. Hij laat hierbij mensen uit het hele land aan het woord komen en niets wordt gespaard om iemand aan het woord te laten komen al is het een omaatje ergens in Siberië…..er wordt door mensen van Russische zenders een verbinding gemaakt en klaar is kees, omaatje kan haar vragen cq opmerkingen maken en Putin zegt LIFE op TV toe dat er oplossingen voor komen en laat gelijk weten wie het moet gaan doen daar!

   Heb ik onze klootzakken nog nooit zien doen.
   En zo zijn er meer zaken welke ik heb onderzocht en waarvoor ik Putin nogal hoog heb aangeschreven.

   Fijne avond verder,

   Gladiator

   • Gladiator en Jerome, ik ben het met jullie beiden eens.
    Het wordt ook steeds moeilijker voor mij om te zien hoe het werkelijk is.

    Dan zijn er ook nog de Bijbel profetieën die wellicht de wereldgekte kunnen verklaren.

    De corona zou een hoax zijn of op zijn minst niet echt problematisch maar toch gaan alle landen er in mee.

    Ik weet steeds minder wat er nu echt gaande is, de enige zekerheid is dat de vaccins niet zo best zijn. Sla die maar beter over.

   • @Gladiator,
    Ik weet dat er een verbinding word gemaakt en dat er inderdaad direct gesproken kan worden door allerlei Russen met Poetin zelf, soms zijn er ook mensen die hem.beledigen of bespotten en dan proberen ze het netjes af te kappen, soms is Poetin zeer adrem en overbluft de bellers, een collega van mij luisterde het al vele malen, hij komt uit Servië en begrijpt Russisch, bijzondere leider die zo toegankelijk is, dit is slechts 1x per jaar dacht ik, waar heb je dat, ook word er soms gelachen want Poetin kan zeer adrem zijn, weinig mensen op deez aardkloot weten dit, u hebt gelijk want het is 100% waar !!!

  • Ja, ik heb soms ook mijn twijfels over de ware intensies van Putin. Is hij niet de wolf in schaapskleren die ons met hoop om de tuin leidt en ons valselijk toch de NWO binnen loodst en ons op die manier alle hoop op het herstel van menselijke waarden ontneemt? Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat ik een diep, diep wantrouwen heb tegen alles en iedereen die op hoge posities aan dit hele smerige spel deelnemen. Want wij hebben te maken met een duivelse vijand wiens prachtige woorden over prachige vergezichten en vooruitzichten over een prachtige toekomst voor de mensheid telkens weer voor ons in bloed en ellende eindigen. De duivel heeft duizenden gezichten en even zovele leugens, allemaal in mooie woorden en beloftes verpakt. Maar de enige uitkomst voor ons is keer op keer dat wij het omgekeerde krijgen als wij vallen voor die leugens en alweer onze ziel verkopen. Ik pas ervoor nog ergens in te geloven en blind te volgen alvorens de afgrond in te rennen.

    • Het past ook allemaal veel te goed in het hele plaatje. Eerst kregen we die corona hoax waardoor onze samenleving gespleten werd en onze economie gesloopt werd. En wij konden nog niet eens opgelucht in en uit ademen toen de restricties grotendeels ‘opgeheven’ werden, en de oorlog in Ukraine begon. Iedereen alweer in een angststuip en alweer diepe verdeeldheid onder de mensen. Daarmee konden onze regeringen ook perfect het falliet van ons systeem en de mislukking van onze groene energiewende verdoezelen en de Russen overal de schuld van geven. Torenhoge energie prijzen? De schuld van Putin. Torenhoge voedselprijzen? De schuld van Putin. Honger in de derde wereld en straks ook bij ons? De schuld van Putin. Vluchtelingenprobleem? De schuld van Putin. En ondertussen geeft Putin het westen een prachtige gelegenheid om bij iedereen de klimaat dictatuur door de strot te duwen. We moeten van het gas af en in de kou gaan zitten om Putin te pesten. Reizen, per trein, met de auto (ook elecrtisch), en vliegen worden schreeuwend duur. Niemand meer van A naar B. Blijf thuis! Waar hebben wij dat eerder gehoord? Allemaal de schuld van Putin natuurlijk. De eerste klimaat lockdowns zijn weldra een feit, en wij weten allemaal wie de schuldige is natuurlijk. Ondertussen steken wij ook nog eens de lont in het kruitvat met China waardoor wij dadelijk allemaal verstoken blijven van al die hoognodige producten uit China. Geen goedkope rotzooi meer voor het plebs. Maar ook geen chips, nodig voor allerlei dingen. De VS kan dadelijk geen raket meer afschieten. Geen computer meer die werkt. En je electrische auto staat dadelijk weg te roesten voor je deur. Iedereen zit gedwongen thuis. In het donker, zonder voedsel, in de kou. In potverdomme lockdowns. Permanent! You will own NOTHING, and you’ll be HAPPY!
     Mission accomplished!

  • Oh ja? En wat gebeurd er nu dan in Marienpool, daar zijn de Russen al een half jaar weer aan het opbouwen, net als o pander plaatsen trouwens waar ze denken veilig te zijn om weer op te bouwen. En ik zie daar geen rare 15 minuten steden ontstaan. Waar ik overigens niet tegen ben, wel tegen het feit geen eigendom en meer van die WEF misdadige kretelogie.

   Deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=DUHnC4DQS1M

 2. …raar verhaal…..strategisch gezien is het Russische offensief compleet logisch, men kan met veel meer manschappen aanvallen maar dan moet men elders verzwakken….wat ik al maanden geleden zei, ze stoppen bij de djnepr en sluiten nog een stuk zwarte zee af tot er verbinding is met Trans-Nisterie en Moldavie…en dan ingraven met bunkers , Raket en artillerie stellingen en alles wat over de Djnepr wil wegvegen….dan is de Russische Westgrens door natuurlijke middelen behoorlijk onneembaar….

  En voor de rest gaan ze3 gewoon door hun wereld goed en stabiel te organiseren, terwijl hier de politici alles slopen voor een WEF agenda en onze leefruimte kapot maken met import en geldontwaarding, met het slopen van infra structuur….wie onze “strategen” en “leiders” zijn weet ik niet, maar ze werken niet voor ons….

 3. Ik dacht lang zoals de heer Paul Greg Roberts. Dit tot ik de doelen van Rusland nader doordacht. De Russen stelde openlijk als doel om het demilitiseren en denazificatie van Ukraine. Hoe doe je dat als je weet dat het Westen zoveel mogelijk wapens zal sturen en het regime daar zal steunen? Een drie daagse oorlog zoals de Amerikanen (en NAVO) altijd doet en altijd verliest? Lijkt me niet.

  Ik ben geen getraint militair expert maar logica komt een heel eind. Het is, wat mij betreft, over duidelijk dat de nazi’s in Ukraine er eerst voornamelijk waren om de burgers en niet toegestaande terugtrekkende leger eenheden te grazen te nemen. Die eenheden liggen nu in de frontlinie. Gezien de denazificatie doelstelling een top iets. Betekende wel dat de Russen eerst de reguliere eenheden moesten opruimen. Gelukt. Het wordt zelfs toegegeven door het regime in Ukraine.

  Het demilitariseren van Ukraine gaat ook volgens plan. De troepen geven openlijk aan dat hun leiderschap zich verschuilt, niet genoeg wapens te hebben etc. Dit terwijl het Westen put uit de voorraden wapens die het Westen heeft (en vernietigd worden).

  De strategie van het westen was en is, gooi alles plat in het land dat je wil binnenvallen en dan doet ”kapitalisme” zijn positieve werk. De Russen, we nemen iets over en zorgen dat mensen daar ze steunen want beter dan het regime dat ze wilde overheersen, dominiren waar nodig extermineren.

  Ja, Rusland gaat traag. Maar roeit het leger van Ukraine uit en ook de nazi’s. Zeker qua uitroeien van nazi’s ben ik helemaal voor gezien de geschiedenis van mijn familie.

  Groeten,
  Hugo

  • oy vey hugo, nog meer joodse propaganda narratieven? mischien kan ik beter cnn aanzetten of fox news

   denazificatie lol, nazi s’werken niet voor joden en zelensky en zijn handlers zijn joods

   de meeste ‘nazis’ zijn allang kapotgebombardeerd door de russen wat ook de bedoeling zelensky en co was

   je kunt je nog enigzins revancheren door hier de (((amerikaanse((( handler van zelensky te noemen

 4. De kunst van militaire actie is om je tegenstander nooit je strategie te laten ontdekken. Putin speelt schaak terwijl die eikels in het westen eerst nog moeten leren dammen

  • Hadjegedacht. Russia wint altijd. Desnoods door te verliezen. Een goede winnaar kan ook verliezen. Putjin is een adelaar en een adelaar vangt geen vliegen.

 5. Een westerling die denkt de schaakgrootmeesters van Rusland te kunnen analyseren en voorzien van goede raad. Alsof Rusland het westen moet overtuigen van de westerse wandaden, terwijl Rusland hiermee juist de rest van de wereld (87% !!) laat zien hoe het westen acteert en is. Ondertussen worden alle Oekraïense strijders gestaag een kopje kleiner gemaakt, zodat er minder overblijven voor een latere guerrilla. Na de SMO en ‘de val van het westen’ komen de internationale rechtszaken en moet een nieuwe multipolaire wereldorde worden gerealiseerd. Rusland moet dan zo weinig mogelijk vuil aan de handen hebben en kunnen aantonen wat het westen heeft gedaan.

 6. Het is wel zo dat hoe langzamer en grondig Rusland in Oekraïne de Russische enclaves verovert c.q. bevrijdt van het nazisme. Hoe korter de Russische aanvoer lijnen blijven van hun wapenarsenalen. Daarin tegen denkt het westen, dat Rusland dan zwak is en dus te overwinnen is. Daarom worden er zoveel mogelijk wapens en vrijwillige buitenlandse huurlingen ingezet. Want de verliezen van het Oekraïense leger zelf wordt met de dag zwakker en zwakker en kan ook niet zo goed overweg met al dat NAVO arsenaal. Al het wapentuig uit de Sovjettijd is inmiddels op gebruikt van de ex Sovjet landen.

  Er komt een periode dat het westen zich zelf zover ontwapent dat ze zich zelf niet meer kunnen verdedigen mocht Rusland verder dan de Oekraïense grens gaan en zo de rest van Europa denazifiseren en demilitariseren, want het hoge vernietigingspercentage van de NAVO wapens in combinatie van een groot deel ervan op de zwarte markt verdwijnt. Kunnen door de grote doorstroming van de wapens niet zo snel aangevuld worden, want de nieuw aangemaakte wapens heeft een langere aanloop tijd nodig. Als dit nog een tijdje voort duurt en de winter breekt aan. Dan zal de munitie van het westen zo goed als op zijn en de energie in de vorm van gas en olie meer nodig zijn in de EU landen, dan op het slagveld. Want het begint nu al te haperen met de wapens aanvoer. Nucleair lijkt een oplossing, maar over de Amerikaanse heeft Biden en de NAVO geen zeggenschap over. Deze zijn nooit overgedragen aan de acteur die Biden speelt. Om nu toch een nucleair probleem te veroorzaken is een kerncentrale kapot schieten met raketten en dan de andere partij de schuld geven, wat standaard is in het westerse denkbeeld. Door nu door Rusland de VN erbij te betrekken die net zo door het westen aangestuurd wordt, verhindert dit de vals vlag aanslag.

  Want Rusland wil zijn soevereiniteit niet opgeven. Want als Rusland vals beschuldigd wordt of niet, kan het zijn soevereiniteit verliezen. Wordt het duidelijk dat het westen zelf via het Oekraïense leger die kerncentrale in puin schieten, dan staat Rusland vrij om vergeldingsacties te ondernemen zonder dat zij hun soevereiniteit verliezen. Dan hebben zij een vrijgeleide om de NAVO landen en Amerika te denazifiseren en te demilitariseren. Dan vallen automatisch ook de VN/WEF/WHO/EU en het Rothschild imperium met hun Angelo Zionisten Rijk.

 7. Misschien is het belangrijk dat het niet te snel gaat, anders zou het westen nog te sterk zijn, eerst even hongerwinter om onze plek te vinden cq onze leiders te verwijderen

 8. Het lijkt mij zo simpel.
  De Oekies hebben altijd hun posities in woonwijken, hospitaals e.d.; nu doen de Russen hetzelfde.Maar met een enkel verschil: als de Oekies de centrale raken, krijgen ze heel west Europa op hun dak……

  Dus ik geef RU gelijk; goede move; zoiets als wie kaatst, en ballen verwachten en zo.
  ———————————–
  Maar idd: RU zou doortastender moeten optreden; sneller handelen.
  Waar blijft het zware scheepsgeschut? Carpetbombing? Napalm? Aanval op regeringscentrum Kiev?.

 9. Wéér een Deep State/CIA achtig artikel van Paul Craig Roberts, de troepen van de DPR en Rusland blijven gestadig de Oekraënse strongholds vermalen, het gekmakende geduld van Poetin stelt velen op de proef een een snelle einde aan deze speciale operatie Z willen zien. Naar mijn mening hebben de gealieerde troepen geen haast hun artillerie maait alles uit de weg, een enorm front dat in 8 jaar tijd gemaakt is in de periode tussen 2014 tot 24 februari jl was een enorme operatie opzichzelf.

  “300-30-3!” — “Brave” vernietig de doelen van de strijdkrachten van Oekraïne en verander onmiddellijk van positie
  Hierover staat in een nieuw rapport van militaire correspondenten van de “Russische Lente” uit de speciale operatiezone in Oekraïne.
  https://rusvesna.su/news/1660501078

  Urgent: Troepen van de DPR en Rusland braken door de verdediging van de strijdkrachten van Oekraïne in de richting van Ugledar, de vijand leed zware verliezen
  Er zijn de afgelopen maanden tot op heden geen significante vorderingen gemaakt in deze sector van het front.
  https://rusvesna.su/news/1660502548

  De generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne erkende de successen van de Russische troepen
  Het belangrijkste uit de samenvatting van de vijand.
  https://rusvesna.su/news/1660496596

  Klap op de vuurpijl, Rusland heeft zijn ‘wonder’ nog niet ingezet uit bezorgdheid dat deze misschien in handen vallen van de Amerikaanse experts die alle bewegingen en aanslagen van de Russen met Argus ogen volgen.

  Yippee Ki Yay

 10. Een leger verslaan in 3 dagen hoe komen ze op dit idee. Het Oekraïense leger bestond uit 600.000 militairen getraind en uitgerust door Amerikaanse/NAVO instructeurs deze staan tegenover plus minus 125.000 Russische militairen, 8 jaar is er gewerkt aan de strongholds van de Ukies die de lijn markeerden tegen de Donbass. Tja de oorlog kon inderdaad gewonnen worden wanneer Moskow Kiev verraste met een nucleaire bom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in