De Hongaars-Amerikaanse miljonair George Soros is in het vizier van van de Hongaarse regering. Is het “antisemitisch” om de financiële magnaat te bekritiseren – of is hij een gevaar voor het Europese continent en de wereld? Het door de Soros gesponsorde “Project Syndicaat” is het summum van Europa’s meest beruchte vijanden.

Het duurde niet lang voordat de Hongaarse premier Viktor Orban opnieuw beschuldigd werd van het voeren van een campagne met antisemitische stereotypen. Stephan Löwenstein, journalist en correspondent voor het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft:

De campagne tegen Soros, die afkomstig is uit een Hongaars-Joodse familie, maakt deels gebruik van elementen uit het klassieke repertoire van het antisemitisme: de financiële mogol die de wereld wil domineren en die zijn agenten als een poppenspeler leidt.

Foto: Amerikaans-Hongaarse financiële magnaat George Soros: Met “Project Syndicate” vestigde hij een verborgen opiniemonopolie. © World Economic Forum swiss-image.ch / Michael Wuertenberg (CC BY-SA 2.0)

Sinds Viktor Orban de rol van Soros vooral in de pro-migratie lobby in Europa en in het bijzonder in Hongarije aan de kaak heeft gesteld, valt een heel pan-Europees liberaal medianetwerk het fort van Orban aan. Geen dag gaat voorbij zonder nieuwe aanvallen, beschuldigingen en bedreigingen tegen de Hongaarse premier.

Vooral de liberale anti-Orban-mediacampagne zet een door Soros gefinancierd project in de schijnwerpers dat sinds 1995 loopt; min of meer verborgen met als doel het politieke landschap in Europa en andere delen van de wereld in te framen en te beïnvloeden. De naam klinkt meer als de titel van een “Godfather”-aflevering dan die van een liberale NGO: “Project Syndicate”. De organisatie is gevestigd in de Tsjechische hoofdstad Praag, wat niet zo verwonderlijk is. Na de ineenstorting van de USSR werden Oost-Europese staten zoals Tsjechië – maar ook Polen en Hongarije – al snel knooppunten voor westerse inlichtingendiensten en propagandabureaus. Het is geen toeval dat het beruchte, door het Amerikaanse Congres gefinancierde propagandamedium Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) ook in Praag is gevestigd.

Opscheppen over hun macht om invloed uit te kunnen oefenen

“Project Syndicate” speelt de rol van het westerse liberale ‘slagschip’ van meningsvorming, misschien wel het machtigste medianetwerk ter wereld. “Project Syndicaat” toont geen valse bescheidenheid in zijn eigen beschrijving:

Project Syndicate produceert en levert originele, hoogwaardige commentaren aan een wereldwijd publiek. Met exclusieve bijdragen van prominente politieke leiders, beleidsmakers, wetenschappers, bedrijfsleiders en burgeractivisten van over de hele wereld, bieden wij nieuwsmedia en hun lezers een geavanceerde analyse en inzicht, ongeacht hun vermogen om te betalen. Ons lidmaatschap omvat meer dan 500 mediakanalen – waarvan meer dan de helft onze artikelen gratis of tegen gesubsidieerde tarieven ontvangt – in meer dan 156 landen.

De NGO verspreidt haar artikelen in het Engels en 13 vertaalde talen zoals Arabisch, Chinees, Tsjechisch, Nederlands, Frans, Duits, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Kazachs, Portugees, Russisch en Spaans.

  De Verenigde Eunuchen van Europa

De publicaties van de leden in 50 extra talen vertaald. “Project Syndicate” zegt over zichzelf:

We besteden enorme middelen aan de vertaling van onze artikelen in 13 talen. Door deze vertalingen, vaak gratis, aan te bieden, kunnen redacteuren over de hele wereld onze artikelen gelijktijdig publiceren, waardoor het debat op wereldwijde schaal wordt gestimuleerd.

Dit alleen al maakt dit Soros-project, dat gewijd is aan de ideologie van de zogenaamde “open samenleving” van Karl Popper, een van de machtigste en meest invloedrijke politieke wapens in de recente informatieoorlogsvoering. “Project Syndicate” kan op elk moment een media “tapijtbombardement” initiëren om bepaalde persoonlijkheden, structuren of ideeën aan te vallen of te verdedigen.

Buitenland gefinancierde propaganda-infrastructuur

De precieze informatie over hoe deze ambitieuze organisatie hun “vooruitstrevende” materiaal “gratis of tegen gesubsidieerde tarieven” royaal kan aanbieden, is niet officieel gemaakt, maar zij heeft wel een lijst van financiële steunverleners gepubliceerd. Niet verwonderlijk dat onder andere het vlaggenschip de Open Society Foundation van George Soros, maar ook medewerkers zoals de Bill & Melinda Gates Foundation, de Mohammed bin Rashid Al Maktoum Knowledge Foundation, de MasterCard Foundation, de European Climate Foundation, het European Journalism Centre en het Google Digital News Initiative, tot de donateurs behoren. Het vertegenwoordigt met andere woorden een mix van globalistische politieke en financiële krachten.

Dus wat doet “Project Syndicate” precies? Op 4 maart deed de Franse president Emmanuel Macron een oproep in een opiniestuk getiteld “Renewing Europe”. Dit artikel werd gelijktijdig in talloze breed verspreide mediakanalen in heel Europa op ongeveer hetzelfde moment gepubliceerd.

Ook TV-zenders deden verslag van het initiatief en citeerden Macron. Die Welt, de Guardian, El País en Corriere della Serra publiceerden allemaal hetzelfde artikel op dezelfde dag. Geen enkele Europese media heeft onthuld hoe en waarom zo’n artikel precies is verspreid en op een zeer georganiseerde manier is gepubliceerd – het werd via het “Project Syndicaat” kanaal gestuurd.

“Renewiving Europe” vertegenwoordigt perfect het belangrijkste ideologische thema van Soros en het “Project Syndicate” in een geraffineerd soort dubbelspeak. Macron suggereert onder andere de oprichting van een nieuwe gecentraliseerde EU-inlichtingendienst om de Eurosceptische oppositie te onderdrukken. Maar in zijn woorden klinkt het als volgt:

Het Europese model is gebaseerd op de vrijheid van de mens en de diversiteit van meningen en scheppingen. Onze eerste vrijheid is democratische vrijheid: de vrijheid om onze leiders te kiezen terwijl buitenlandse mogendheden proberen onze stem bij elke verkiezing te beïnvloeden. Ik stel voor een Europees Agentschap voor de bescherming van de democratieën op te richten, dat elke lidstaat de beschikking zal geven over Europese deskundigen om zijn verkiezingsproces te beschermen tegen cyberaanvallen en manipulatie. In dezelfde geest van onafhankelijkheid moeten we ook de financiering van Europese politieke partijen door buitenlandse mogendheden verbieden. We zouden Europese regels moeten hebben om alle aansporingen tot haat en geweld van het internet uit te bannen, aangezien respect voor het individu de basis vormt van onze beschaving van waardigheid.

Er is geen al te diepgaande analyse van deze woorden nodig om te zien wat Macron en zijn bondgenoten van “Project Syndicate” werkelijk willen: Een “Europees Agentschap voor de bescherming van de democratieën” dat zal worden gecontroleerd door de Brusselse structuren om elke tegengestelde opkomende macht te belasteren als “door het buitenland gefinancierd” en elke oppositionele opinie op sociale platforms als “haat en geweld op het internet” te laten verbannen.

  De voormalige Russische president klaagt over lage kwaliteit van huidige Europese leiders

Het feit dat Macron de deels door het buitenland gefinancierde NGO “Project Syndicate” gebruikt om zijn propaganda tegen eurosceptische krachten te verspreiden, bewijst hoe ernstig hij zijn verbod op “de financiering van Europese politieke partijen door buitenlandse mogendheden” neemt. Het zou misschien eerlijker zijn geweest om te schrijven welke buitenlandse mogendheden als “acceptabele” financiële donoren worden beschouwd en welke niet. Maar eerlijkheid maakt geen deel uit van het ideologische kader van Macron noch van het “Project Syndicaat”.

De Anti-Europese Ons Kent Ons

Niet alleen heeft de Franse president het voordeel dat hij gebruik kan maken van het medianetwerk van “Project Syndicate”, maar ook de lijst van auteurs die veelvuldig vertaalde opinieartikelen publiceren die zich in razendsnel tempo over de hele wereld verspreiden, lijkt een compleet “Ons kent Ons” van die krachten die de Europese identiteit en soevereiniteit willen vernietigen, die strijden tegen de familie-eenheid en die tegelijkertijd abortus en massale migratie steunen.

Men zou “Project Syndicaat” een verzameling van ’s werelds beruchtste anti-Europese schrijvers, politici, intellectuelen en zakenlieden kunnen noemen.

Maar niet alleen Europa wordt aangevallen door het “Project Syndicaat” van Soros. In een globaal verbreid opinieartikel van Ricardo Hausmann, voormalig minister van planning van Venezuela en voormalig hoofdeconoom van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, droomt de auteur openlijk over een “D-Day Venezuela” – met andere woorden: over militair ingrijpen.

Hausmann beweert dat een dergelijke militaire aanval op de regering van Caracas “de enige manier kan zijn om een einde te maken aan een door de mens veroorzaakte hongersnood die miljoenen levens bedreigt”. Later vergelijkt hij de situatie in Venezuela met de zogenaamde “Holodomor” in Oekraïne in het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw. De term staat voor een hongersnood, naar verluidt veroorzaakt door Stalin’s bestuur. De door de Oekraïense propaganda gekozen naam “Holodomor” is geen toeval, omdat het lijkt op de “Holocaust”.

Maar noch “Project Syndicate”, noch Hausmann zelf hebben hun wereldwijde publiek verteld dat Ricardo Hausmann minister was in Venezuela 1989-1993 voordat Hugo Chavez president werd. Direct nadat Chavez de regering had overgenomen, verhuisde Hausmann naar de VS, van waaruit hij met steun van de VS de anti-Chavez-campagnes organiseerde.

  Chinese professor genetica: huidig onderzoek toont aan dat Afrikanen nauwer verwant zijn aan chimpansees

In 2016 noemde de huidige president van Venezuela, Nicolas Maduro, Hausmann de spindoctor van de economische oorlog tegen Venezuela, die de hongersnood veroorzaakte. Op dit moment zijn er tal van olietankers voor de Venezolaanse kusten die gevuld zijn met honderden miljoenen dollars aan Venezolaanse olie. Alleen de economische oorlog tegen Venezuela verhindert dat deze rijkdom wordt omgezet in voedsel voor de hongerende bevolking.

Maar nogmaals, Hausmanns opiniestuk werd tegelijkertijd gepubliceerd in talloze toonaangevende media.

Pusht Amerikaanse bemoeienis

Het is niet verwonderlijk dat “Project Syndicate” pleit voor inmenging en actie van de VS – aangezien dit precies het politieke thema is van de “Open Society”-krijgsheren die zich rond George Soros hebben verzameld. Geen wonder dat Aryeh Neier, een van de oprichters van Human Rights Watch, medio januari van dit jaar wees op de nieuw gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, en eiste dat de VS “een centrale rol spelen bij het bevorderen van de mensenrechten”.

Neier, die van 1993 tot 2012 voorzitter was van George Soros’ Open Society Instituut, verspilt geen tijd om direct ter zake te komen in zijn artikel, dat wordt gepresenteerd als een strijdplan:

Bolsonaro is niet alleen. De leiders van China, Rusland, India, Turkije en de Verenigde Staten zijn ook grotendeels vijandig tegenover de mensenrechten, net als veel van hun tegenhangers elders. En regeringen die zich nog steeds inzetten voor de mensenrechten, met name Duitsland, worden vaak geconfronteerd met binnenlandse politieke tegenstanders die worden gevoed door xenofoob nationalisme. Het is dan ook niet verrassend dat deze vijandigheid veel slachtoffers heeft gemaakt. Chinese mensenrechtenadvocaten en Turkse journalisten kwijnen in de gevangenis weg. De Braziliaanse politie heeft verdachte kleine criminelen kortstondig geëxecuteerd. En de Syrische president Bashar al-Assad heeft zijn tegenstanders aangevallen met vatenbommen en chemische wapens.

Met het “Project Syndicaat” hebben George Soros en zijn medeplichtigen heimelijk een sterk en invloedrijk monopolie geïnstalleerd voor het op de markt brengen van de globale opinie – een soort wereldwijde massamedia zonder een echte bedrijfsinstelling te zijn. En het is niet verrassend dat de leiders van het “Project Syndicate” hun nobele missie met dubbelzinnigheid aan het gobale publiek uitleggen:

Alle mensen – waar ze ook wonen, wat hun inkomen ook is en welke taal ze ook gebruiken – verdienen gelijke toegang tot een breed scala aan meningen van ’s werelds belangrijkste leiders en denkers over de kwesties, gebeurtenissen en krachten die hun leven vormgeven.

Maar wie die “werelddenkers” zijn, wordt bepaald door “Project Syndicate”, die allesbehalve een “breed scala aan meningen” biedt. Staatsleiders zoals Viktor Orban zouden nooit tot dit netwerk worden toegelaten, omdat ze het gevaar van een gecontroleerde opiniepenetratie van Soros herkennen, aldus Carl Friedrich.

Hoe George Soros probeerde en faalde om Hongarije te straffen tijdens de Coronavirus crisis

Vorig artikelDe islamitische toekomst van Europa
Volgend artikelBijna de helft van alle moslims in Denemarken wil sharia wetgeving invoeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Wie zijn de echte Semieten?

  De verwarring rondom de begrippen Semitisch, Jodendom, Zionisme en zelfs Rothschild-zionisme blijkt groot. De ontvoering van het begrip ‘Jodendom’ door de geldberg-bezitters van deze wereld, de Rothschild’s, heeft ertoe geleid dat dit Rothschild-zionisme de oorzaak van die verwarring personifieert. Een geloof als camouflage. Een geloof als ‘vrijbrief’ om de wereld aan je voeten te krijgen, door manipulatie en het middel van de ‘valse-vlag-operatie’.. Dat middel staat continue symbolisch voor hetzelfde principe van de daders/vertegenwoordigers van het Rothschild Zionisme: ‘doen alsof je iemand anders bent’..

  Het Zionistische gedachtegoed, is voor velen het synoniem voor het Joodse streven naar een eigen staat.. Maar wat wij inmiddels geleerd hebben, is dat de camouflage van de staat Israël, bestaat uit het misbruiken van het Jodendom. Kijk eens naar de uitspraak van Joe Biden, vicepresident van de VS, hiernaast op de foto. De vraag die hieruit keihard naar voren komt, is ‘Is Jodendom dan niet hetzelfde als Zionisme..’..!

  En ja, natuurlijk is er dan de vraag, die dringend invulling en beantwoording behoeft, wat het échte Semitisme is. Preciés daarover schreef Arend Zeevat hieronder zijn artikel. Dat we je natuurlijk van harte aanraden te lezen, teneinde -wellicht langzaam maar zéker- onderscheid te kunnen blijven maken. In ieder geval tussen de begrippen ‘Israël’, de naam van het juridische land, het ‘Jodendom’, de feitelijke geloofsstroming en ‘Zionisme’, één van de meest uitbuitende, onderdrukkende en manipulerende machtsblokken in de wereld.

  Lees verder https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/wie-zijn-de-echte-semieten/

 2. De echte semieten zijn de Palestijnse al eeuwen in Israhel wonde Joden, Palestijn en Arabieren! Zij leefden al eeuwenlang vreedsaam samen! De huidige machthebbers en hier in Amerika, kortom het Westen en in andere wereld delen zijn vnl afstammelingen van de Khazars, een zeer aggressief volkje tussen Rusland en Turkeije, dat ca 1200 na Chr, zich tot het Jodendom, ofwel Judaisme bekeerde! Zij zijn door Rusland na verschillende roof, moord en plunderingen ,verjaagd en heben zich over de hele wereld verspreid! Zij hingen de Babylonische Talmoed aan, waarin beschreven staat dat zij uitverkorenen zijn, die de wereld mogen beheersen, de echte semiische joden hangen meest de gematigde Jeruzalemse Talmoet aan! Dit zijn dus eingelijk nepjoden! Wij zijn het Goyim, vee dus!

 3. KHazaren, kunnen op basis van ‘Semiet(en)-zijn géén de mìnste
  aanspraak maken op ‘Semitisch territorium’…..
  Noch bezitsrechterlijk, noch successioneel !

  Tenzij ze kunnen aantonen van in mindere,dan grotere mate
  ‘bloedverwant te zijn met/aan ‘Semitische’ voorouders …..
  Simpelwèg te ontkrachten, of te bewijzen met DNA-testen….

  Héél die ‘moderne Israël-historie’ sedert +- twintger jaren van de
  vorige eeuw (+- 1922 e.v.), inzonderheid sedert 1948 doet me constant
  denken aan de ’trucken’ en ‘modus operandi’ van ‘koekoekvogels’ …
  welke ei/koekoeksjong poten in ander vogel’s nesten; bij voorkeur
  bij de karrekieten ….

  Deze historie^, nòg compléét lòs van de begrippen:
  ‘SEFARDIM, SEFARDISCH’, ‘DISAPORA’
  vis à vis, & versus
  ‘Askhenazim’, ‘Khazars’ …. ! Men zoeke het op !

  “* VERO NIHIL VERIUS *’ ~ “* NEMO ME IMPUNE LACESSTI *” 27 XI 2O23 13:O9

 4. Men heeft het hier, neem ik aan, over de enige èchte “GEÖRGY SCHWARTZ”,
  beter gekend als “George Soros” …..

  “* VERO NIHIL VERIUS *” 27 XI 2O23 13:18

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in