Vier van de tien moslims in Denemarken wil de wetgeving van het land gewijzigd zien en wordt gebaseerd op de koran, de sharia. Bewijst een recente opiniepeiling. Een meerderheid van de Deense moslims verwerpt het idee dat de islam op enige manier zou moeten worden hervormd om in een westerse democratische samenleving te passen. Beangstigende cijfers worden in de enquête gerapporteerd.

Het onderzoeksbureau Wilke heeft in opdracht van het dagblad Jyllands-Postens peilingen verricht en het resultaat is onheilspellend. Een vierde van de veertig procent moslims in Denemarken zijn fundamentalisten die van mening zijn dat er in Denemarken geen andere wetgeving mag bestaan dan die van de sharia. De overigen kunnen zich een vorm voorstellen van een combinatie van seculier recht en de sharia, waar etnische Denen tot op zekere hoogte delen van de huidige wetgeving kunnen behouden.

Uit het onderzoek blijkt dat 77 procent van de moslims in Denemarken overtuigd zijn dat een moslim voor 100 procent moet leven zoals de koran voorschrijft. Dat is een forse stijging vergeleken met het cijfer van tien jaar geleden (2005), toen was het ‘slechts’ 62 procent. Er is dus sprake van een duidelijke radicalisering onder moslims in Denemarken.

Het effect is waarschijnlijk te wijten aan verschillende factoren – het aantal moslims in Denemarken is sterk toegenomen, waardoor de groep meer vertrouwen heeft gekregen om zijn positie te versterken, de moslims die in de afgelopen tien jaar in Denemarken zijn aangeland komen van meer geradicaliseerde islamlanden dan voorheen, eertijds kwamen de meeste moslims uit ‘gematigde’ islamitische landen van de Balkan, Turkije, enz.

Meer dan de helft van de Deense moslims verklaard dat ze minstens vijf keer per dag bidden. Tien jaar geleden was dit percentage 35 procent. Een majoriteit van de Deense moslims, meer dan 52 procent, verwerpt ook het idee dat de islam zich op enige manier moet hervormen om in een  een westerse democratische samenleving aan te passen, zoals dat in de afgelopen eeuwen gebeurd is met het christendom onder invloed van de verlichting en het liberalisme.

  "Ik liet me leiden door de Voorzienigheid en de Maagd Maria" - slungelige Franse student op pelgrimstocht confronteerde asielzoeker die jonge kinderen in het park neerstak, wordt geprezen als 'rugzakheld' (Video)

Een relatief weinig aantal moslims, ‘slechts’ 1,5 procent, geeft openlijk toe te sympathiseren met islamitische terroristische groepen als de Islamitische Staat en al-Qaeda. In Denemarken zijn er ongeveer een kwart miljoen moslims. Dit betekent dat ongeveer zoveel als 4.000 mensen in Denemarken openlijk erkennen dat ze aanhangers zijn van islamterrorisme. Hoeveel van hun zelf potentiële terroristen zijn is niet duidelijk, maar men kan aannemen dat de drempel voor hun laag ligt.

Twee keer zoveel, ongeveer 3-4 procent, antwoordt dat Denemarken terecht werd blootgesteld aan de terroristische aanslagen die het land dit jaar in februari troffen, en nog twee keer zoveel, rond de 6 procent van de Deense moslims is van mening dat degenen die Mohammed cartoons tekenen moeten worden bestraft met de dood.

Men kan in het algemeen aannemen dat de duistere cijfers in de bovenstaande cijfers nog groter zijn, omdat veel moslims in Denemarken niet openlijk zullen toegeven dat ze het land het liefst in een islamitische kalifaat zien veranderen, omdat men weet dat dit een controversiële mening is. Nog meer omstreden is het support betuigen aan de IS en terrorisme. Binnen de islam bestaat er ook iets wat men taqqiyya noemt, wat inhoudt dat men zijn werkelijke bedoelingen mag verbergen en liegen tegen de ongelovigen, de kafir. Met dit in het achterhoofd zullen de bovenstaande cijfers waarschijnlijk beduidend hoger zijn.

Men moet ook in gedachten houden dat de islam geen deel uitmaakt van Denemarken, maar in zijn geheel een immigratiefenomeen is van een paar decennia oud. Een miniem aantal etnische Denen converteert tot de islam.

Op precies dezelfde manier is de situatie in de rest van West-Europa, waar islamitische immigratiegroepen met de steun van de links-liberalen, en een aantal opportunistische entrepreneurs op de immigratiemarkt, die islamimmigranten als een lucratieve doelgroep zien, nu agressief de Westers samenleving uitdagen door valselijk te beweren dat de islam een deel van Europa is.

  Les van Covid-19: Globalisme is een ziekte

Een ander verschil is dat in Denemarken kritiek op de islam is toegestaan als onderdeel van het publieke debat, terwijl in veel andere landen de anti-democratische krachten in het gevestigde establishment dit stigmatiseren als racisme. Het Deense onderzoek bewijst wat al zoveel voormalige gelijke onderzoeken in heeft geresulteerd, dat radicale moslims niet een marginaal verschijnsel zijn in de islam, zoals vaak word beweerd in het debat. Fundamentalisme is eerder regel dan uitzondering.

Rapport: 8 van de 10 moslimmigranten willen dat kritiek op de islam illegaal moet worden

Vorig artikelIs het “antisemitisch” om de financiële magnaat George Soros te bekritiseren – of is hij een gevaar voor het Europese continent en de wereld?
Volgend artikelProfessor: Coronavirus mogelijk in een laboratorium gecreëerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. En Dan , komt er dan iets beters , zelfs voor jullie zelf , kijk naar de wereld om je heen , en de reden waarom de islam naar Europa toekomt , jullie mogen hier bouwen christenen in andere islamitische landen worden vervolgd , vermoorden , ze hebben niet dezelfde rechten , WAT IS HIER ONDUIDELIJK , rutte verziekt ons , de w e f verziekt ons , de who verziekt ons , de navo verziekt ons , het leugenachtige stikstof beleid verziekt ons , de altijd plaatsgevonden klimaatveranderingen , die al miljoenen / miljarden / 1000zenden jaren , alvorens Industrie hebben plaatsgevonden , worden in de politiek misbruikt , en dat door diegenen die aangesteld zijn , betaald door om te reden ten goede . en zo eerlijk mogelijk , uw goeds in lastige tijden uit te dragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in