Oekraïense militairen van de 110e Brigade, 3e Bataljon, 9e Bataljon van de AFU hebben een interview gegeven aan Oekraïense media. Hij onthulde dat de Oekraïense commandanten de evacuatie van dode soldaten van het slagveld verbieden en legde uit welk plan deze commandanten gebruiken om geld te stelen van hun soldaten, bericht Southfront.

Ten eerste is het vermeldenswaard dat dit niet de eerste getuigenis is van Oekraïense soldaten die de corruptie van de Oekraïense legerleiding aan de kaak stellen. Veel Oekraïense krijgsgevangenen hebben soortgelijke verklaringen afgelegd. Bovendien bevestigen zij dat de AFU-eenheden zich niet alleen bekommeren om de religie van de lichamen van de doden, maar ook om hun gewonde kameraden die vaak op het slagveld worden achtergelaten.

Dit zijn echter waarschijnlijk de eerste Oekraïense militairen wier beweringen door Oekraïense media zijn gepubliceerd.

De militairen legden uit dat salarissen en bonussen voor Oekraïense militairen niet rechtstreeks door het Oekraïense ministerie van Defensie worden betaald, maar dat de middelen worden verdeeld door de plaatselijke commandanten. Totdat de dood van een militair op het slagveld officieel is bevestigd en als er geen lichaam van de dode is, wordt hij drie maanden lang als vermist beschouwd. Gedurende deze periode moeten er salarissen worden betaald aan deze “vermiste” soldaten. Oekraïense commandanten bevestigen hun dood niet officieel en steken het geld van de overleden soldaten in hun zak.

Het Oekraïense leger verbergt ook de gegevens over de doden en gewonden om de familieleden van de overleden militairen geen schadevergoeding te betalen. Volgens de verklaringen van Oekraïense krijgsgevangenen zou een familie 15 miljoen hryvnias moeten ontvangen voor de dood van een militair. Door de zware verliezen van het Oekraïense leger kan de Oekraïense staatsbegroting deze financiële last niet aan. Oekraïense commandanten maken het erg moeilijk om de werkelijke redenen voor het verlies van hun strijders te achterhalen. Zij verklaren bijvoorbeeld vaak dat militairen niet zijn gedood maar gedeserteerd. Hierdoor blijven familieleden van Oekraïense soldaten achter zonder geld en informatie over hun zonen, echtgenoten, vaders enz.

  De VS, noch het VK hebben nooit echte defensieve gevechten op strategisch niveau gevoerd

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrankrijk in brand: Overal branden. Wie zit erachter? “Mannen in het zwart”
Volgend artikelVeilig en doeltreffend! De waarschuwing van de artsen is uitgekomen: Kanker explodeert in heel Europa!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Vechten voor pedo Biden en z’n pedocrack zoontje en je gevallen kameraden in de modder laten liggen.
  Zelfs hyena’s zijn onderling trouwer dan dit bij elkaar geraapt zooitje azov nazi’s.

 2. En dan te bedenken dat veel van die Azov-aanhangers naar Europa zijn gevlucht en ook dus hier in ons land zitten.
  Mochten er ooit rellen gaan uitbreken – en die gaan er op een gegeven moment zeker komen – zullen die Banderisten graag meehelpen om ons een kopje kleiner te maken.

 3. Kiev doet het volgende :
  – vooral dienstplichtigen uit oost- en zuid- regio’s recruteren : onder dwang, en m/v vanaf 16-jaar !
  Dat zijn etnisch Russische mensen.
  – dode militairen niet meenemen, maar opgeven als “vermist’ — om de families geen overlijdens-vergoeding te hoeven betalen.

  Lager bestaat niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in