Maak kennis met Hal Brands, “een senior fellow bij het American Enterprise Institute, waar hij Amerikaans buitenlands beleid en defensiestrategie bestudeert.” Brands moet wel heel slim zijn, want hij heeft de platina academische referenties:

Drs. Brands studeerde af aan Yale University met een PhD, MA en MPhil in geschiedenis. Hij kreeg ook een BA in geschiedenis en politieke wetenschappen van Stanford University. – https://www.aei.org/profile/hal-brands/

Wow. Stanford en Yale. Als hij Harvard had zou hij een trifecta hebben, schrijft Larry Johnson. Waarom heb ik het op professor Brands gemunt? Omdat hij een stompzinnig opiniestuk schreef voor Bloomberg met de pakkende titel: De overwinningen van Oekraïne kunnen een probleem worden voor de VS. Ondanks het feit dat hij overladen is met geavanceerde diploma’s, had Brands het blijkbaar te druk om echt onderzoek te doen en kritisch na te denken over de oorlog in Oekraïne. Ik geef u de Reader’s Digest-versie van zijn artikel. Brands schreef:

Oekraïne heeft weer een grote overwinning geboekt in zijn oorlog tegen de Russische agressie: de bevrijding van Kherson zonder een slopende stedelijke strijd.

Huh? Rusland trekt zich terug naar de andere kant van de rivier en beschiet de Oekraïense troepen nu met zo’n hevigheid dat Oekraïne de mensen die in Kherson zijn gebleven aanraadt de stad te verlaten. Doc Brands legt niet uit waarom dit een “grote overwinning” is. Rusland heeft geen duizenden soldaten of voertuigen verloren. En Oekraïne zit nu opgescheept met een stad die vrijwel verstoken is van elektriciteit. Hoeveel van dit soort “overwinningen” kan Oekraïne nog verdragen?

  Russisch offensief in Ugledar begint

Hoe heeft Oekraïne deze prestatie geleverd in Kherson? Brands heeft het antwoord:

De Oekraïners vielen aan met door de VS geleverde High Mobility Artillery Rocket Systems en andere wapens om de troepen te isoleren en ze vervolgens met een methodisch offensief neer te slaan.

Nee. Rusland trok zich ordelijk terug en leed weinig verliezen in vergelijking met de enorme verliezen die Oekraïne leed toen het probeerde Kherson te benaderen. Rusland’s generaal Surovikin zag geen heil in het vasthouden aan onroerend goed aan de verkeerde kant van de Dnjepr zonder gegarandeerde communicatielijnen om de Russische troepen volledig bevoorraad te houden. Rusland vermaalde de Oekraïners door vijf keer meer granaten op ze af te vuren dan de troepen van Zelensky konden opbrengen.

Aan de ene kant bracht de bevrijding van Kherson de Oekraïense troepen binnen HIMARS-bereik van Rusland’s resterende aanvoerlijnen naar de Krim, terwijl de door deze overwinning vrijgekomen troepen zich kunnen voorbereiden op nieuwe offensieven elders.

Hallo!!! Oekraïne heeft bijna geen HIMARS meer, deels omdat Rusland veel van de lanceerinstallaties heeft vernietigd, en omdat de Verenigde Staten slechts een beperkt aantal raketten hebben gestuurd en weinig vooruitzichten hebben om op korte termijn nieuwe voorraden te produceren.

Poetin heeft gedreigd kernwapens te gebruiken om vijf regio’s die hij sinds 2014 illegaal heeft geannexeerd, vast te houden. Oekraïne heeft die rode lijnen in Oost-Oekraïne en Kherson overschreden.

U hoeft slechts de leesvaardigheid van een vierdeklasser te hebben om de transcripties te lezen van wat Poetin heeft gezegd over het gebruik van “kernwapens”. Hij heeft niet gedreigd kernwapens te gebruiken om de vijf regio’s die nu deel uitmaken van Rusland te behouden. Dat is gewoon een grove leugen. En Poetin heeft wel degelijk gehandeld om de bevolking van de Donbas de kans te geven zich vóór 2022 met Rusland te herenigen.

  Waarom NAVO geobsedeerd was door Oekraïne en nu in paniek is

WAARSCHUWING – Ga zitten en zorg ervoor dat u geen koffie of een drankje voor volwassenen drinkt. Het volgende fragment van Brands’ ridicule kan u doen stikken (of kokhalzen):

Tot slot, helpt of schaadt een langdurig conflict de VS? Als deze oorlog Oekraïne verschrikkelijke kosten heeft opgelegd, dan is het een strategische meevaller voor Washington. Het Russische leger wordt tot puin gereduceerd. De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie breidt haar verdediging uit en versterkt deze.

Een “strategische meevaller” voor Washington? Bedoelt hij het feit dat de Verenigde Staten hun wapenvoorraden leegmaken en geen directe oplossing hebben om er op korte termijn meer te produceren? Is het een “meevaller” dat de Verenigde Staten Zuid-Korea vrijwel smeken om munitie die Washington niet aan Oekraïne kan leveren? Drs. Brands heeft blijkbaar niet meegekregen dat de Russische wapenindustrie 24 uur per dag draait, en ondanks herhaalde beweringen van westerse deskundigen en media dat Rusland zonder precisieraketten zit, blijft het Russische leger de kritieke infrastructuur van Oekraïne bestoken met een niet aflatend spervuur.

Worden de gerafelde betrekkingen met Saoedi-Arabië en andere Golfstaten beschouwd als een “strategische meevaller”? En hoe “breidt de NAVO haar verdediging uit en versterkt zij die? Turkije blokkeert de toetreding van Zweden en Finland en Turkije verwijt de regering-Biden dat zij Koerdische terroristen steunt. Brands’ opmerking over “meevaller” doet me denken aan de Princess Bride:

Drs. Brands besluit zijn artikel met een erkenning van de realiteit en laat de kat uit de zak:

Een lange oorlog die blootlegt hoe jammerlijk ontoereikend de Amerikaanse defensie-industrie is geworden, zou de natie kunnen dwingen serieus werk te maken van herbewapening. Toch, als de situatie in de Straat van Taiwan zo snel verslechtert als Amerikaanse functionarissen zeggen, kan de premie voor een relatief snelle beëindiging van het conflict in Oekraïne hoger worden.

Met andere woorden, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is slechts bijzaak. De echte bedreiging is China. En als u vanavond in de Verenigde Staten naar het kabelnieuws kijkt, hoort u heel weinig over Rusland en Oekraïne en een stortvloed aan berichtgeving over rellen in China en de groeiende dreiging die China voor de wereld vormt – dat is althans de meme die nu in Amerika de ronde doet.

  Stoltenberg in de ether, laten we de "uh's" tellen

Na het lezen van Drs. Brands’ schizofrene opiniestuk vraag ik me af of hij heeft overwogen zijn naam te veranderen in Dr. Jekyll en Mr. Hyde? Dat zou tenminste een alibi zijn voor de oppervlakkige, inconsistente analyse die hij aan Bloomberg heeft verstrekt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEnkele adviezen voor Volodymyr Zelensky
Volgend artikel“Je bent gewoon een stomme idioot die het verschil niet kent tussen klei en stront” – Populaire radiopresentator die voortdurend anti-vaxxers aanvalt, moet na zijn hartaanval tot 2023 pauzeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. voor de meeste academische titels hoef je ook niet slim te zijn om het examen met goed gevolg af te ronden,
  als je heel goed en zonder kritiek kan onthouden wat een ander je voorschotelt ben je er al

  • @ralf: klopt als een zwerende vinger.

   En ook andrs: je moet de woordkeuze en taalgebruik van docent nadoen.
   ooit met een tentamen kreeg ik een 6.
   Ik vroeg wat is dat? Antwoord: je antwoorden zijn zo kort.
   Zijn ze juist/ Ja, dat wel.
   Dekken ze de vraag/ Dat ook.
   Dan wil ik er een paar punten bij. Kreeg dus een 8.

 2. Voor de liefhebber:

  ´Cymatic Tartaria, een verloren beschaving met de geheime kennis van geluid. In dit boek wordt ingegaan op de verloren beschaving van Tartaria. Een beschaving die nog beschikte over de geheime kennis van geluid en wat je daar mee kunt doen…

  Kerken, kathedralen en moskeeën zijn nooit gebouwd als gebedshuizen, maar als ‘energie centrales’ en ‘healing centers’ die door hun vorm, geometrie en gebruikte materialen atmosferische energie en frequenties op konden vangen en uitzenden ten gunste van mens, dier en plant…

  Met behulp van geluid/frequenties is het mogelijk om mensen te genezen, beter voedsel te kweken, stenen te leviteren, lood in goud te veranderen en nog veel meer verbazingwekkends waarvan men ten tijde van Tartaria ongetwijfeld van op de hoogte was. Echter, langzaam komt deze vergeten kennis weer boven drijven en beginnen we de ware functie van de Tartaarse architectuur en geometrie te herontdekken…

  Cymatic Tartaria, een uniek boek waarin onder andere Tartaria, architectuur, steencirkels, Heilige Geometrie, Diatonische Ratio’s, graancirkels, leylijnen, moddervloed, Water Klank Beelden, elektrocultuur, geluid, frequenties, resonantie en vorm en nog veel meer interessante zaken aan bod komen…

  Trilling schept vorm en vorm schept trilling…´

  https://www.merlijnboekhandel.nl/cymatic-tartaria

  • Nikola Tesla (1856 – 1943) zei het al: de atmosfeer zit vol energie, trillingen & frequenties.
   Tijdens zijn overlijden verbleef Tesla in hotel The New Yorker op de 33ste verdieping; als dit geen toeval is.

 3. Ben bang dat de bovenste foto aan het artikel niet helemaal dat is wat het lijkt
  Gelukkig maar eigenlijk.
  Het is de bedoeling dat deze 3 soldaten dood zijn neem ik aan…..
  Maar dat zijn ze niet
  Ik zie het gewoon dit zijn 3 acteurs
  Wanneer je wilt weten hoe ik dat zie reageer dan.

  • Het zal niet de 1e keer zijn dat acteurs worden gebruikt.

   Het is alweer bijna 3 jaar geleden, dat een vriendin van ons uit New York ons uitvoerig beschreef wat zij die dag had gezien.

   Het toneel speelde zich af op ern bekend groot ziekenhuis in New York.
   De zgn bodybags die op dat moment gefilmd werden door ern grote film-crew, in het betreffende ziekenhuis, waren slechts gevuld met acteurs, die na de fotoshoot gewoon er weer uitstapten.
   De bodybags en doodskisten werden weer keurig in de vrachtwagen geladen.
   Die avond waren zij vol in beeld en uitvoerig te zien op het nieuws, waar een fakenews verhaal en fake beelden de ether vulden en de onnozele kijkers de stuipen op hun lijf kregen.

   Dus, ga je gang en laat het svp zien.
   Immers wordt propaganda meestal van beide zijden gegeven.

  • Die foto is zo vreselijk nep en in scene gezet, dat als iemand dat nog als echt beschouwd, blind en idioot moet zijn. Maar vertel: hoe zie je dat ze nog leven?

 4. Je kan als Dr. in de Keynesiaanse Mythologie zelfs doen alsof je Economist bent (bevestigd met diploma en al), het tot bellenblazer schoppen en uiteindelijk een Nobelrpijs Economie winnen voor je verdienste cfr Bernanke.
  Daarmee is niet alleen de PhD Economie ontmaskerd maar ook het Nobelprijscommittee.
  Althans voor Economie want dat m.n. de vredesprijs een farce is wisten we al sinds Barrack Husein zijn prijs kreeg, kennelijk als stimulans om vervolgens in 3 landen nieuwe oorlogen te starten.

 5. In Amerika kun je onberispelijke academische titels hebben en toch een domoor zijn.
  Is het in ons land anders dan? Als je hier maar in de maat meeloopt en geen vragen stelt, is dat hier ook zo.

 6. Je wordt slim geboren of niet.
  Het is niet omdat je heb gestudeerd dat je slim bent geworden, want studeren is alleen maar kennis vergaren om je slimheid bij te werken als je het nodig heb.
  je zie het genoeg bij mensen die studeren en totaal iets anders doen. omdat ze niet slim genoeg zijn het te gebruiken.
  Politiekers zouden een IQ test moeten doen voor ze aanvaart worden in de politiek.
  Leren is kennis meer niet.

  • Je kan door levenservaring echt wel meer inzicht krijgen en slim worden. Dat heeft niets met ‘nurture’ te maken. Ik ben een paar jaar geleden al keihard wakker geschud Mbt t gedrag van narcisten en psychopaten. Een diep dal maar heb er veel inzicht door gekregen, waar ik in afgelopen jaren ook al vantevoren overduidelijk zag wat de tactieken en leugens waren /zijn van politici en pharmaxeutische industrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in