De grens tussen consensus en groepsdenken is smal en niet goed afgebakend. Er zijn vier belangrijke agentschappen in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap (USIC) die daadwerkelijk ruwe inlichtingen produceren – de CIA, de Defense Intelligence Agency, de National Security Agency en het Bureau of Intelligence and Research van het State Department, schrijft Larry Johnson.

Waarom is dit belangrijk? De USIC ondersteunt officieel de analytische conclusie dat Rusland in de problemen zit, dat Poetin in de touwen hangt en dat Oekraïne Rusland van Oekraïens grondgebied kan verdrijven als het maar de nodige steun krijgt. Hoe kunnen zoveel mensen met geavanceerde diploma’s van topuniversiteiten zo blind en zo misleid zijn? Het antwoord is eenvoudig – de USIC is een verzameling reusachtige bureaucratieën die niet aanmoedigen of stimuleren om out of the box te denken. Elke analist die geneigd is een contra-intuïtieve of contra-narratieve analyse uit te voeren, wordt niet zomaar genegeerd. Hij of zij wordt gestraft en, in sommige gevallen, ontslagen of weggesluisd naar doodlopende baantjes.

Ik zal u meenemen in het proces dat ik als analist heb meegemaakt. Ik kwam rond 7 uur ’s ochtends aan bij mijn bureau in de Central America Branch van de Middle America Caribbean Division van het Office of Africa and Latin American Affairs (ALA) en moest dan snel een stapel papier van 12 cm lezen met de meest recente inlichtingen, om vast te stellen welke kwesties een artikel waard waren voor de National Intelligence Daily of de Presidential Daily Brief. (Kunt u de bureaucratie ruiken?)

De inlichtingen die ik doornam bestonden uit berichten van Buitenlandse Zaken en ambassades overzee, onderschepte spraak en elektronische communicatie met dank aan de NSA, menselijke inlichtingenrapporten van de DIA en menselijke inlichtingenrapporten van de CIA. Laten we zeggen dat ik na mijn onderzoek verschillende stukken informatie aan elkaar breidde waaruit bleek dat de Centraal-Amerikaanse leiders in het geheim werkten aan een vredesplan dat indruiste tegen het beleid van de president van de Verenigde Staten inzake Nicaragua. Ik ging naar de ochtendvergadering van de afdeling, lichtte mijn collega’s en de afdelingschef in over het verhaal en kreeg groen licht om een analytisch stuk te produceren waarin de bijzonderheden van het Centraal-Amerikaanse plan werden uitgelegd.

  Britse huurling zegt dat hij door westerse media "beduveld" werd om in het Oekraïne-conflict deel te nemen

Laten we ter illustratie aannemen dat ik een CIA- en een DIA-rapport over menselijke inlichtingen, een bericht van de Amerikaanse ambassade in Honduras en een NSA-artikel over een gesprek tussen de president van Honduras en de president van Costa Rica gebruikte. Bij het schrijven van dat artikel moest ik specifiek verwijzen naar de bronnen waarop ik mij baseerde. Zodra mijn ontwerp klaar was, legde ik het voor aan mijn afdelingshoofd die, als een hond die zijn territorium afbakent, op mijn proza piste en het met ongehinderd plezier redigeerde.

Terwijl dat gaande was, moest ik mijn ontwerp sturen naar mijn collega’s bij het Directoraat Operaties van de CIA, de Centraal-Amerikaanse analist bij DIA, de Centraal-Amerikaanse analist bij Buitenlandse Zaken en de NSA-afdeling die het rapport over het onderschepte gesprek opstelde. Al deze analisten hadden de gelegenheid om in te stemmen met wat ik schreef of om hun wijzigingen aan te brengen. Het verkrijgen van hun goedkeuring staat bekend als het “goedkeuringsproces”.

Meestal was er weinig onenigheid en kreeg ik snel hun goedkeuring. Soms was er een meningsverschil en werd er onderhandeld over een voor beide partijen aanvaardbare formulering. Een enkele keer was het meningsverschil diepgaand en was er geen kans op een compromis. In die zeldzame gevallen kon de afwijkende analist van een van de andere agentschappen een dissent schrijven. Dit werd altijd ontmoedigd, maar niet verhinderd.

Nadat ik de door mijn Branch Chief en de andere coördinerende agentschappen gevraagde wijzigingen had aangebracht, ging het stuk naar de Chief of Deputy van de Middle America Caribbean Division (MACD) voor nog een redactieronde. Ik bracht die wijzigingen aan en dan ging het naar het hoofdkantoor van ALA. Spoel en herhaal. Zodra ik de zegen van ALA had, kon ik het voorgestelde ontwerp voorleggen aan de redactie van de National Intelligence Daily en de Presidential Daily Brief.

  De Verenigde Staten zijn zeer flexibel als het gaat om het ondersteunen van de internationale rechtsorde

Dat was 38 jaar geleden. Tegenwoordig wordt er geen papier meer heen en weer geschoven. Alles gebeurt online met computers. Maar dat heeft het proces niet efficiënter gemaakt. Het heeft meer mogelijkheden gecreëerd voor verschillende mensen om mee te denken en het stuk aan te passen.

Er is ook iets wat nog niet bestond toen ik er was – een Top Secret-versie van Twitter, waar analisten van de IC kunnen samenkomen en dezelfde onzin uitkramen als op niet-geclassificeerde Twitter (je kunt bijvoorbeeld bespot worden met snedige opmerkingen). In tegenstelling tot gewone Twitter, waar u uw identiteit kunt verbergen en u achter een toetsenbord kunt verschuilen, moet u bij de geheime IC-versie van Twitter uw echte naam gebruiken. En raad eens? Dat geheime kanaal van Twitter wordt gereguleerd door senior managers die, zo is mij verteld, snel iedereen schrappen die een analytisch perspectief durft te bieden dat afwijkt van de “gemeenschapsnorm”.

Stel bijvoorbeeld dat u een analist bent die probeert te betogen dat de acties van de VS en de NAVO voor Vladimir Poetin een motief vormden om de Speciale Militaire Operatie te lanceren. De kans is groot dat u wordt weggehoond of zelfs gecanceld. Wanneer analisten worden gestraft omdat ze buiten de “consensus” van de IC treden, heb je te maken met wat ik omschrijf als Groepsdenken op Steroïden. Er is een enorme druk om zich te conformeren en geen stimulans om tegen de ideologische stroom in te zwemmen.

Als u wilt weten waarom de Verenigde Staten falen op het gebied van inlichtingen (bijv. dat Saddam massavernietigingswapens verbergt), dan is dit de reden. Geen enkele bureaucratische entiteit ter wereld, of het nu een overheidsbedrijf is of een beursgenoteerd bedrijf, houdt van “boat rockers” of moedigt deze aan. Mensen die de boot schommelen (je moet niet de boot omslaan) of buiten de lijntjes kleuren, hebben een kort leven in een bureaucratie. Die persoon wordt ontslagen, krijgt een doodlopende baan of wordt aan zoveel druk en intimidate blootgesteld dat hij of zij besluit ontslag te nemen. Dit is niet de wereld van Jack Ryan die rond de tafel zit met een stel collega’s en in goede harmonie samenwerkt om uit te zoeken wat die gemene Ierse terroristen nu weer gaan doen. Pure Hollywood onzin.

  Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen?

Het vermogen van een analist om goed, solide en objectief werk te leveren is volledig afhankelijk van het leiderschap aan de top van de organisatie. Als de directeur van de CIA de waarheid verdoezelt, wordt die boodschap doorgegeven aan de hele voedselketen en iedereen in die keten die promotie wil maken, zal graag meegaan in het verdoezelen van de waarheid. Er is geen wet of procedure die u kunt opstellen om dit op te lossen. Het is echt een kwestie van mensen op managementposities die gezegend zijn met moed, integriteit en de wil om de waarheid te vertellen, ongeacht de prijs. Ik heb een nieuwsflits – het huidige leiderschap bij de IC schiet op alle punten tekort.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne – Media beginnen de realiteit te erkennen
Volgend artikelStoltenberg in de ether, laten we de “uh’s” tellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Daar de bureaucratische werknemers ook niet de snelste zijn, zal er altijd behoefte zijn aan meer werkkrachten. Zo worden die logge instituten telkens een beetje logger. Kijk maar eens hoe groot het EU apparaat is geworden en elk jaar weer meer mensen nodig hebben. Het woord efficiënt werken kennen ze niet. Wat elk commercieel bedrijf het snel failliet laat gaan, als zij op de zelfde efficiënte manier zouden werden wat zij nu doen in de bureaucratie. Zij hebben meer het motto van waarom makkelijk en efficiënt doen, als je het met veel meer mensen er veel moeilijker over kunt doen.

    Van dat groepsdenken is ook op de werkvloer in commerciële bedrijven, zou jij als inlener/ZZPer de klussen sneller en foutlozer afleveren, dan het vaste personeel. Dan krijg je al haat opmerkingen en enigszins wrijvingen van de vaste werknemers. Want dan verwacht de chef dat zij ook sneller en foutlozer moeten gaan werken. Maar ook al ben jij een vaste werknemer en je verzet meer werk, dan je collega’s zijn de hatelijke opmerkingen en jouw uitsluiten ook van toepassing van jouw eigen collega’s. Zal er een reorganisatie komen, ben jij wel bij eerste lichting die er uit geschopt wordt. Of zoals nu dat als je geen gekleurde huidskleur hebt en/of geen vrouw bent en/of geen transgender bent zal je ook bij de eerste lichting zitten. Zo is de gehele maatschappij compleet verziekt, door die klaplopers.

  2. De wetenschappelijke realiteit begint door te dringen: de eerste en tweede wereldoorlog is via de vrijmetselarij door de banken georganiseerd (leningen aan wapenfabrieken) “911” is door de vrijmetselaars in de USA regering samen met de Mossad uitgevoerd, een “virus” bestaat niet en is door de vrijmetselaar Louis Pasteur verzonnen met daarbij de “besmettingstheorie”. de mensen worden ingespoten met een biowapen als een zogenaamd “vaccin” tegen een niet-bestaand “virus”. De oorlog tegen Rusland is door de vrijmetselaars in de EU- en VS regeringen uitgelokt om Rusland te ‘verzwakken’ om de USA-zionistische hegemonie te handhaven. Al deze oorlogen gaan gepaard met een enorme onverschilligheid wat betreft mensenlevens. Dit betekent dat de organisatoren en uitvoerders van deze rampen een hoge mate van psychopathie vertegenwoordigen en zeker thuishoren in een inrichting waardoor zij levenslang geïsoleerd worden uit de samenleving.

  3. Hans de Jonge: behoorlijk scherp. Even een aanvulling, het door industriëlen gesponsorde Nazi regime heeft via Nederland de EU als het 4e rijk opgericht en van daaruit de VN Verenigde Nazi’s zodat te stellen is dat de Nazi’s de 2e wereldoorlog gewonnen hebben. En wij in Nederland op weg zijn naar de 2e 100 jarige oorlog, tenzij wij allen erkennen dat wij nog steeds in oorlog zijn met de Nazi’s. Zie het covid eugenetica project. Laat de askenazische joden lekker terug naar Oekraïne gaan zodat wij als echte sumerische afstammelingen(blond haar blauwe ogen rossig kunnen terugkeren naar het beloofde land Sumerië!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in