Het begint nu tot de Amerikaanse elite door te dringen dat zij Rusland in alle opzichten totaal heeft onderschat. Zo noemde de arrogante Obama Rusland op 25 maart 2014 minachtend “een lokale macht, die uit zwakte anderen bedreigt” (sic!). (Hij had het duidelijk over de VS). Met als gevolg dat sommigen in de VS, verblind door overmoed, nu moeten toegeven dat Oekraïne, het meest corrupte land van Europa, een dode eend is, het spel is gewoon de pot niet meer waard. Oekraïne is niet alleen een zwart gat voor Westers geld en militair materieel, het is ook niet langer het probleem. Het is een bijzaak, een afleiding, slechts een symptoom van iets veel belangrijkers. Het echte probleem is wat er nu wereldwijd gebeurt onder Russisch leiderschap – het einde van de unipolaire wereld, van de Amerikaanse wereldhegemonie, gecamoufleerd onder de onschuldiger klinkende term “globalisme”, schrijft Batiushka.

Oekraïne dumpen

Na het besluit en het vermogen van Rusland om het op te nemen tegen de bullebak van de wereld, neemt nu ook de hele niet-westerse wereld het tegen hem op. Tijdens de recente bijeenkomst van de G20 in Indonesië ging het debat bijvoorbeeld niet over Oekraïne, maar over het al dan niet blijven accepteren van de Amerikaanse fascistische heerschappij (“de op regels gebaseerde internationale orde”). Alle Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse en vier Aziatische landen zeiden nee, het is afgelopen, de wereld is nu multipolair. Taiwan wordt onvermijdelijk Chinees en wel binnenkort – en wacht maar tot er Chinese troepen in Mesopotamië verschijnen om de controle over Iraakse olie en gas over te nemen en dat tragische land opnieuw op te bouwen. Vrijheid lonkt. De lang misleide westerse elitairen moeten geschokt zijn: andere “regionale machten” staan nu ook op tegen de bullebak. Misschien ook uit zwakte? Zelensky moet hebben vermoed dat zijn baas, tot nu toe de zelfbenoemde meester van het universum, zich van hem gaat ontdoen. Hij is een verliezer en de Yanks kunnen niet tegen verliezers.

Nu de VS beseffen dat de vrije naties van de wereld zich tegen hen keren, zullen zij niet aarzelen om het regime in Kiev de schuld te geven. De VS moeten hun gezicht redden. Kiev is gewaarschuwd: het zal weer met Rusland moeten gaan onderhandelen. Zelensky kan maar beter zijn vlucht plannen, want de Oekraïners zullen hem niet vergeven dat hij hen met een pak leugens aan het lijntje heeft gehouden. Ongeacht Zelensky’s waanvoorstellingen dat er niet met Rusland zal worden onderhandeld en dat hij Russische gebieden, waaronder de Krim, opnieuw zal bezetten, zijn er drie redenen voor hem om nu de handdoek in de ring te gooien, voordat het allemaal veel en veel erger wordt.

Drie redenen om u nu over te geven

Ten eerste is Rusland nu met tegenzin dichter bij de Amerikaanse ‘shock and awe’-strategie gekomen om de infrastructuur te vernietigen, zoals de VS dat deden in Duitsland en Japan (Tweede Wereldoorlog) en daarna in Servië en Irak. Energiecentrales en elektriciteitsnetten, bruggen en “beslissingscentra”, zoals bepaalde regeringsgebouwen in Kiev, zijn het doelwit. Rusland is één of twee massale raketaanvallen verwijderd van de knock-out die de Oekraïense elektriciteits-, water- en spoorwegsystemen zal uitschakelen. Nu 50% van de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur is uitgeschakeld door de eerste drie aanvallen op het elektriciteitsnet, beginnen demonstraties tegen de verslechterende situatie, waarbij Zelensky de gehate en gevreesde Oekraïense geheime politie, de SBU, stuurt om ze uiteen te drijven. Hij verbiedt ook de berichtgeving erover in zijn zwaar gecensureerde media. Het elektriciteitssysteem is in een fase van “willekeurige en ongecontroleerde onbalans” beland. Oekraïners is opgedragen het land te verlaten voor de winter. Waarheen? Wie wil ze eigenlijk? En geldt dit ook voor de militairen?

  Duitslands hoogste bankdirecteur ziet een tsunami van faillissementen aan de horizon rijzen

Ten tweede, zodra de infrastructuur is uitgeschakeld, zullen de 380.000 reguliere en nieuw gemobiliseerde troepen van Rusland volledig worden opgenomen in de geallieerde strijdkrachten in Oost-Oekraïne. Zelfs zonder hen blijven de Russische troepen oprukken in de Donbass. Een winteroffensief van ongeveer een half miljoen troepen zal aan het hele front enorme winst opleveren, honderden kilometers oprukken en de duizelingwekkende verliezen van Kiev – en de NAVO – verveelvoudigen. Na succes hier hebben de generaals van president Poetin de mogelijkheid om vanuit Wit-Rusland een serieuze troepenmacht naar het westen van Oekraïne te sturen om de aanvoerroutes van de NAVO vanuit Polen af te snijden. Dit zou gemakkelijk kunnen leiden tot de totale ineenstorting van de reeds geteisterde Oekraïense strijdkrachten en hun huurlingen. Nu gaat Rusland helemaal naar Lvov en de Poolse grens. Het is daartoe gedwongen. Het regime in Kiev heeft dit over zichzelf afgeroepen. Rusland wilde alleen veiligheid voor de Krim en de Donbass en een neutraal, niet-nucleair Oekraïne. Het had allemaal zo eenvoudig kunnen zijn.

Ten derde lijden de westerse landen, waaronder zelfs de hersenloze Stoltenberg, aan Oekraïne-moeheid. De Oekraïense vlaggen zijn in Europa bijna allemaal neergehaald. De steun is afgenomen nu de realiteit doordringt. De wapenvoorraden van de NAVO-landen zijn ernstig uitgeput en in Europa zijn stakingen en daaruit voortvloeiende sociale chaos ontstaan, dit als gevolg van een inflatie met dubbele cijfers en een economische recessie, veroorzaakt door suïcidale Westerse sancties, ja, die “tegen Rusland” (!). “Wij hebben het koud en hebben honger in ons eigen land omdat jullie alles aan dat stelletje losers in Kiev en de Oekraïense profiteurs die jullie in ons land hebben gebracht.” De vuilbekkende schurk Nuland heeft haar doel in Europa bereikt. Dit alles maakt Rusland de strategische winnaar en dwingt de VS, het VK en de EU om Zelensky weer tot een gesprek te bewegen. De Britse financier PM Sunak (die weinig geeft om en nog minder weet van politiek) heeft een bescheiden Brits hulppakket, aangekondigd tijdens zijn recente bezoek aan Kiev, gebruikt om Zelensky te vertellen dat het failliete Londen niet langer kan betalen. Kiev moet met Moskou onderhandelen. Vervolgens is de vierde ronde van raketaanvallen op de Oekraïense infrastructuur uitgesteld. President Poetin wacht af of Zelensky zal toegeven en realistische gesprekken zal beginnen voordat Rusland de laatste aanval op de Oekraïense infrastructuur en het winteroffensief ontketent.

Zelensky dumpen

Ten minste sommigen in het Biden-regime beseffen (maar niet Biden zelf, hij is niet in staat om iets te beseffen – een duidelijk geval van ouderenmishandeling) dat ze de joodse miljardair zullen moeten laten vallen als zondebok voor de nederlaag van Oekraïne. Net zoals ze de afgelopen decennia hebben gedaan met talloze Latijns-Amerikaanse, Midden-Oosterse en Aziatische verachtelijke dictators en gangsters, zullen de VS hetzelfde doen met hem in zijn Monsanto/Cargill-bananenrepubliek. Kan Zelensky zich daar nog illusies over maken? Natuurlijk zullen de VS ontkennen dat de oorlog in de Oekraïne ooit tussen de VS en Rusland was en verklaren dat het slechts “een intern conflict” was tussen de Oekraïne en Rusland. (Oekraïne leverde alleen het kanonnenvoer voor zijn trans-Atlantische meesters, die het land sinds hun staatsgreep in 2014 controleren).

  Gepensioneerd kolonel Macgregor van het Amerikaanse leger: Poetin's doel in Oekraïne "Bijna bereikt"

De voormalige CIA-aanwinst van Oekraïne, de acteur Zelensky, is nu verbruikt. De Oekraïense raketaanval op Polen en de vasthoudendheid van de Oekraïense president dat het een Russische aanval was, ondanks het duidelijke bewijs van het tegendeel, heeft Zelensky’s geloofwaardigheid aangetast. De opzettelijke Oekraïense aanval onder valse vlag op Pools/NAVO grondgebied, bedoeld om de NAVO te provoceren, of in ieder geval het pathetische Polen aan te zetten tot deelname aan de oorlog, is een beschamende schande. Zelfs in vergelijking met al Zelensky’s andere belachelijke in scène gezette valse vlaggen, zoals Bucha, waarvoor bedrieglijke westerse journalisten werden betaald om verslag uit te brengen, is dit geval te ver gegaan. Het Westen krijgt genoeg van Zelensky’s capriolen. Een kogel door het hoofd is veel goedkoper dan deze clown te blijven subsidiëren.

Sommigen worden wakker voor Zelensky, die bereid is een kernoorlog te ontketenen om niet te hoeven onderhandelen. Sommigen begrijpen nu misschien zelfs dat zijn idiote beweringen dat president Poetin altijd al de Oekraïne wilde bezetten en de USSR wilde herstellen, zo niet heel Europa wilde veroveren, sprookjes zijn. Deze verhalen worden door Kiev alleen aan westerse zuigelingen verteld om militaire en financiële hulp te krijgen en vooral om de NAVO bij de oorlog te betrekken. (De half-Amerikaanse Churchill is in 1941 bezig geweest om de VS bij de oorlog van Groot-Brittannië tegen Duitsland te betrekken; in tegenstelling tot Zelensky slaagde Churchill daarin door zijn raciale compatibiliteit te benadrukken en de Yankees de Stille Oceaan als wortel voor te houden. Zelensky kan geen van beide bieden). President Poetin heeft meer dan eens duidelijk verklaard dat: “Wie de USSR niet betreurt, heeft geen hart, maar wie haar wil herstellen, heeft geen hersenen.” De wens om de mislukte Sovjet-Unie te herstellen is een westerse propagandamythe die door wapenhandelaren en liegende politici wordt gebruikt om hun hebzucht en ambitie te rechtvaardigen.

Drie redenen om nu te vluchten

Aangezien de NAVO categorisch heeft geweigerd troepen naar Oekraïne te sturen en er niet zoiets bestaat als een “coalitie van bereidwilligen”, afgezien van een paar Poolse en Baltische fanatici die momenteel als huurlingen in Oekraïne worden uitgeroeid, wat kan Zelensky doen? Hij zou er bij de Oekraïense opperbevelhebber, generaal Zaluzhny, op kunnen aandringen een laatste (ja, laatste) offensief te openen in Donetsk of Zaporozhie om de steun van het Westen weer op gang te brengen. Generaal Zaluzhny heeft er echter genoeg van om zijn troepen op zelfmoordmissie te sturen. Hij is immers een beroepsmilitair. Zelensky daarentegen is een hofnar van het Witte Huis, die alleen geeft om zijn eigen voortbestaan. Zaluzhny heeft andere overwegingen. Hier is er potentieel voor een staatsgreep, een paleisopstand in Kiev.

  Video: Zaterdagmorgen - Leopard Tanks en "Marder" infanteriegevechtsvoertuigen komen Polen al binnen

Enerzijds zullen de zelfingenomen en moorddadige neonazi’s in Oekraïne, die Zelensky omringen en allemaal door de VS aan de macht zijn geholpen, geen overgave dulden. Anderzijds zullen de gewone koude en hongerige Oekraïners zich afvragen waarom dit alles niet in de eerste plaats is voorkomen door in te stemmen met de Oekraïense neutraliteit en het nakomen van de Minsk 2 beloften met hun Russische broeders? (Een goede vraag, die gesteld zou moeten worden aan alle westerse leiders die dit ook hebben afgewezen). Zelensky zit dus klem tussen de neonazi’s en het gematigde Oekraïense volk, tussen een rots en harde grond. Het is verliezen-verliezen voor hem. Russen haten de Oekraïners niet, ze zijn broeders. Maar ze haten wel nazi’s. Dat zijn vijanden. De nazi’s kunnen geen genade verwachten van de Russen en dat weten ze. De USSR ontdeed haar deel van Duitsland van nazi’s en bevrijdde hun Duitse broeders. Hetzelfde gebeurt nu in de Oekraïne. Met de Russische bevrijding van heel Oekraïne (oorspronkelijk niet bedoeld door Rusland, maar nu noodzakelijk) zal een nieuwe golf Oekraïense “vluchtelingen” West-Europa overspoelen, misschien zelfs nog voor Kerstmis. Dit kan de laatste druppel zijn voor een Europa vol vluchtelingen uit andere even domme en onnodige oorlogen van het Amerikaanse Imperium: Irakezen, Afghanen, Syriërs, Libiërs, Albanezen en nu ook Oekraïners. Europa kan het niet meer aan. Het valt uiteen in golven van sociale onrust en zelfs Britannia kan die golven niet beheersen.

De domme Stoltenberg (hij weer) heeft verklaard dat de nederlaag van de Oekraïne een (zoveelste) nederlaag voor de NAVO betekent. Eigenlijk is de overbodige NAVO allang verslagen, maar Stoltenberg is te dom om het teken aan de wand te hebben zien en zich aan te sluiten bij de lange rijen van nu werkloze ex-slaven van de VS, waaronder Afghaanse en Iraakse tolken. De VS en hun NAVO-vazallen moeten nu terugkrabbelen. Een verklaring als: “We zijn in de steek gelaten door die wodka-drinkende capitulatie-apen uit Oekraïne (wat kun je verwachten van die Slavische ondermensen?), maar we hebben de grootste overwinning in onze geschiedenis behaald omdat we het brute Russische beest aan de Poolse grens hebben tegengehouden. Missie volbracht”. Dat zou voldoende zijn. De VS en hun vazallen kunnen hun gezicht niet redden, maar omdat ze alleen maar om PR geven, kunnen ze tenminste doen alsof ze hun gezicht redden – door Zelensky de schuld te geven. Ze zouden hem gemakshalve kunnen laten vermoorden, zodat hij niet de waarheid vertelt over wat er de afgelopen jaren werkelijk achter de schermen is gebeurd (hij weet veel te veel), de schuld geven aan “extremisten” en van hem een nieuwe Joodse martelaar maken. Als ik Zelensky was, zou ik vandaag nog naar Tel Aviv vertrekken. Heeft Oekraïne nog vliegtuigen over?

“Een vijand zijn van Amerika kan gevaarlijk zijn, maar een vriend zijn is fataal.” ∼ Henry Kissinger


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVijf punten uit het verslag van de New York Times over de militair-industriële beperkingen van de NAVO
Volgend artikelIn Amerika kun je onberispelijke academische titels hebben en toch een domoor zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • bedoel je die beelden die keer op keer op keer hergebruikt (gerecycleerd) worden???
   in het begin van de ‘oorlog’ hebben de oekies inderdaad enkele successen weten te boeken, vernietiging van een troepenconvooi inclusief, maar dat was het dan ook…
   heel wat van de beelden die we nu te zien krijgen, zijn gerecycleerde beelden…voornamelijk van aanvallen van nato te serbia (reverse image search bevestigt dit and yours truly heeft enkele van die beelden persoonlijk ook (her)kend en zien gebeuren)….
   nou ja, je gelooft wat je wilt….jouw zaak..lol

  • Hallo Adriaan, propaganda wordt steeds meer. Dat is een teken dat het niet goed gaat met het
   ‘Oekraiense’ leger. Luister eens naar oud kolonel Douglas Macgregor. Vanaf het begin van de inval geeft hij goede informatie. Zo ook Gonzalez Lira, Alex Cristoforou, Alexander Mercouris en journalist Eva Bartlett. Zo komt u ook wel weer bij andere die duidelijk in hun verslaggeving zijn. Hopelijk heb ik u een beetje kunnen helpen in de chaos van berichten.

 1. Hebben wij straks een associatieverdrag met een deel van Rusland? Of zal prutser “Teflon Rutte” in de MSM mededelen dat het verdrag ongeldig is? .. Nadat democratisch tegen was gestemd. Wanneer gaat dat hele zooitjes een boeten voor hun wanpraktijken? Er moeten tribunalen komen. Een soort Nuremberg aan de Rijn.

  • Ja Hein, met hoogwater dan graag, paar dikke keien aan hun splinter dunne reptielen enkeltjes en plonsen maar maar met die krankzinnige mensenhaters.

 2. Het zal tijd worden dat Europa de waarheid over de Donbas gaat inzien. De rol van de EU, de NAVO en de USA. Ze hadden het allemaal kunnen voorkomen maar zowel de Minsk akkoorden als de afspraak tussen president Gorbatsjov en president Reagan zijn genegeerd.
  Schending van mensenrechten is super kwalijk te nemen. Gruwelijk om te denken dat je straffeloos burgers mag doden en martelen. Allemaal uit haat vanwege de taal die gesproken wordt. Er is gezwegen en de andere kant opgekeken. Om misselijk van te worden die foto van de NAVO man Stoltenberg met president Zelensky. Uit hoogmoed met haat willen ze Rusland vernietigen maar ze vernietigen zichzelf en sleuren miljoenen Europeanen met zich mee.
  Dat de bevolking ze totaal niets interesseert was al duidelijk maar dat het Oekraïense volk niet ziet dat deze figuren heel Oekraïne in stukken uiteen laat vallen. Polen en Hongarije zullen land terug pakken. Dat is niet te missen. Rusland zal de Donbas nemen met waarschijnlijk een buffer.
  Laat de getraumatiseerde volwassenen en kinderen met rust. Iedereen die de geschiedenis kent van de Donbas zal het begrijpen behalve diegenen die kwaken maar de afschuwelijke verhalen van de bevolking niet wil horen. Martelkamers, die bestaan, alleen gebruikte de AZOV strijders ze om burgers te martelen. Sociaal media is schoongemaakt en de media praat mee zodat de EU, NAVO, de USA zich onschuldig kunnen gedragen wat ze niet zijn. Misdaad is nooit te ontlopen. De mens is diep gezakt om je eigen tekortkomingen en daden in andermans schoenen te schuiven. De wereld kijkt mee, dat beseffen ze nog niet eens. Zoveel uit eigen belang dat het steeds interessanter wordt wat ze allemaal te verbergen hebben met de 46 biolabs die niet bestaan. Ja ja, wat is het geheim wat verborgen moest blijven. Kom maar op met die laptop van Hunter Biden en wat de Russen hebben gevonden. Iets moet verborgen blijven. President Poetin, vertel het ons. Vertel het de wereld. Wat?

 3. Tja, op het verkeerde paard gewed.
  Net als wij. En nu komen de tranen.
  Rusland als strategische winnaar. De VS die het bloed van haar handen poogt te wassen.
  Zij komen er allemaal mee weg, terwijl wij (Europa en Ukraine) in miserie achterblijven.
  Laten wij dit echt gebeuren? Of gaan wij hier eens ballen tonen en de hand reiken naar wie onze echte vrienden zijn. (Ik denk het eerste helaas).

 4. De VS heeft Zelensky gewoon gebruikt, typisch voor het hele VS beleid. Als ze je niet meer nodig wordt je gedumpt. Zoals Irak ook hier weer hetzelfde verhaal, eerst steun, leegplukken en dan een mes in je rug. Zie je nu ook een beetje wat er in Europa zal gaan gebeuren. Is alleen goed om leeg te roven en afnemen van Amerikaanse producten en diensten, zodra het leeg en verpauperd is laten ze je vallen. Europa is een tandeloos, zwak werelddeel geworden.

 5. Wat een boeltje die Navo en wat een rotwijf, die von der Leyen, die zegt ” sterf maar voor Europa en de NAVO”!!!
  Dat zij godverdomme het voorbeeld geeft en creveert!! De onkundige PRUTSER!!!!!

 6. Daarom ging Joe Biden vroeg naar bed op de wereld top van de G7 Dat maakt dit artikelnummer duidelijk……

  HIJ KON DE ONDERGANG VAN ZIJN IMPERIUM NIET AANHOREN.

  BOVENDIEN WAREN DE “ PRESIDENT FLUISTERAARS” BANG DAT HIJ IETS VERKEERDS ZOU ZEGGEN……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in