Extreem geweld tussen illegale migranten uit Noord-Afrika in San Fernando de Maspalomas en tegen toeristen in Playa del Inglés. Op maandag om 15.45 uur op het Plaza del Hierro in San Fernando de Maspalomas vond een van de meest gewelddadige episodes plaats onder illegale Noord-Afrikanen die in hotels in het zuiden van het eiland verblijven, met deelname van drugsverslaafden en daklozen.


De zware gevechten werden uitgevoerd door bijna een dozijn personen met messen en vele stoten en trappen, die de parkeerplaats veranderden in een hevige strijd om de controle over het gebied, waar nu de Arabieren zelf de in- en uitgang van het plein controleren door middel van bedreigingen en aanvallen, meldt Politikstube

In de video die door een buurtbewoner is opgenomen, valt een van de migranten op de grond en wordt bewusteloos geslagen. Hoewel men aanvankelijk dacht dat hij was overleden, bevestigde de 112-noodoproep aan Maspalomas dat hij de alarmering had ontvangen en dat het gebruik van de ambulance noodzakelijk was voor de overbrenging naar het ziekenhuis Insular.

Na hun vertrek gingen dezelfde immigranten naar het Anexo II-winkelcentrum in Playa del Inglés, waar ze een paar uur later ruzie hadden met toeristen in de buurt van McDonald’s. Er werd een sterke politiemacht ingezet in het gebied.

De illegale Noord-Afrikanen komen ’s morgens in het gebied aan en vechten met de zogenaamde “parkeerwachters” voor de controle van de gebieden. Als de wachters om een aalmoes vragen, zijn de Noord-Afrikanen zeer gewelddadig en bedreigen ook klanten die naar nabijgelegen winkels, supermarkten of restaurants gaan met messen, waarvan ze zeggen dat ze de winkeliers de afgelopen weken hebben geruïneerd.

Buurtbewoners zijn “zeer bezorgd” omdat Noord-Afrikaanse immigranten (die zeer gewelddadig zijn in vergelijking met die van sub-Sahara) in nabijgelegen toeristische voorzieningen verblijven ten koste van de staat; de situatie is de laatste weken verslechterd met talloze confrontaties op straat, berovingen in voertuigen en in huizen, die nog nooit eerder zijn gezien in het zuiden van het eiland.

Bovendien werden sommige bewoners met grote messen verwond nadat ze werden bedreigd door deze groepen illegale Maghrebijnse immigranten die elke dag hun hotels verlaten met de bedoeling om criminele daden te plegen, die ondanks de constante oproepen aan de nationale politie nog steeds op straat worden gepleegd, aldus de verklaringen van buurtbewoners en winkeliers die in de omgeving zijn geïnterviewd.

Het Plaza de Hierro, in San Fernando de Maspalomas, is momenteel een van de meest conflictueuze hotspots in het zuiden van het eiland. Het passeren van het gebied is een riskante onderneming, zoals de bewoners en winkeliers zelf Maspalomas Now hebben verteld, die niet alleen een ernstige crisis meemaken door de pandemie, maar nu ook worden bedreigd door de aanwezigheid van illegale Noord-Afrikanen.

Ze stelen handtassen van vrouwen die door de buurt lopen, slaan de ramen van auto’s kapot om spullen eruit te stelen, breken in in huizen in de woonwijk in en plunderen wat ze binnenin vinden, zeggen de getroffenen.

Gran Canaria: illegale immigranten slaan de lokale bevolking in elkaar – Spanjaarden verzetten zich

  Spaans bedrijf dwingt 23-jarige zwangere werkneemster zich te laten vaccineren – kind na 42 minuten en moeder na 6 dagen dood
Vorig artikelFrankrijk: “scannen van QR-codes” wordt verplicht op openbaar toegankelijke plaatsen
Volgend artikel16 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Zo zie je het nut van een wapenverbod voor burgers: je kan blijven importeren zonder enige tegenstand van betekenis. Is al zo oud als Julius Caesar.

  Tegen migranten kun je weinig beginnen, maar je kunt wel je bestuurders ter verantwoording roepen en ze vervangen. Uiteindelijk zijn de lokale bestuurders de peilers van de landelijke politiek.

  Geen huis dat staat zonder fundering.

 2. Men oogst wat men zaait.
  Als de schapen op gran canaria zich niet kunnen of willen verenigen, dan zullen ze dit maar moeten ondergaan, tot ze sterven of zich gaan verdedigen.
  Geld ook voor de rest van de schapen in de eu.
  Geen medelijden meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in