© Needpix

Er is de laatste tijd veel gesproken over “de dood van de dollar”, maar de waarheid is dat de euro in veel grotere problemen verkeert. De inflatie in de eurozone is gestegen tot werkelijk beangstigende niveaus, en de oorlog in Oekraïne dreigt de grote economieën van Europa in een zeer diepe recessie te storten. Rusland heeft de sleutel in handen, want als Rusland de stroom van aardgas naar Europa volledig afsluit, zal dat werkelijk een ongekende economische nachtmerrie veroorzaken. Zelfs nu al zijn de energieprijzen in Europa tot absoluut krankzinnige hoogten gestegen, en de Russen zouden de zaak met één enkele beslissing nog veel en veel erger kunnen maken. De Europeanen hadden zich nooit zo afhankelijk mogen maken van Russische energie, en nu zitten ze vast tussen een rots en harde grond, schrijft Michael Snyder.

Met alles wat er aan de hand is, hoeft het dus niet te verbazen dat de euro gestaag is gedaald.

Dinsdag bereikte de euro zelfs voor het eerst sinds 2002 een koerspariteit met de dollar…

De euro heeft dinsdag voor het eerst in 20 jaar pariteit met de Amerikaanse dollar bereikt, wat betekent dat de valuta’s dezelfde waarde hebben.

De euro daalde tot $ 0,9998 tegenover de dollar, zijn laagste peil sinds december 2002, nu de crisis in de energievoorziening van de eurozone en de economische problemen de gemeenschappelijke munt blijven drukken.

Ik waarschuw er al jaren voor dat de euro uiteindelijk zo laag zou zakken dat hij gelijk zou staan met de dollar, en nu is die dag aangebroken.

En ik heb ook gewaarschuwd dat zo’n gebeurtenis een heel slecht teken voor Europa zou zijn, omdat ik altijd het gevoel had dat het raken van de pariteit met de dollar een aanwijzing zou zijn dat een ineenstorting van de Europese economie was begonnen.

Op korte termijn zal iedereen in de gaten houden wat Rusland nu gaat doen. Maandag werd de Nord Stream 1 pijpleiding stilgelegd voor een regelmatig geplande onderhoudsperiode van 10 dagen

  "Nieuwe formule voor vrede": Vladimir Poetin maakt Kiev en het Westen nerveus

De vrees voor een recessie is de laatste weken toegenomen door de toenemende onzekerheid over de energievoorziening van het blok, waarbij Rusland heeft gedreigd de gasstromen naar Duitsland en het bredere continent verder te verminderen.

Rusland heeft maandag de gasleveringen via de Nord Stream 1 pijpleiding tijdelijk opgeschort wegens jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden in de zomer. De pijpleiding is Europa’s grootste infrastructuur voor de invoer van gas, en vervoert ongeveer 55 miljard kubieke meter gas per jaar van Rusland naar Duitsland via de Oostzee.

Veel analisten in de westerse wereld maken zich grote zorgen over wat er zal gebeuren als de Russen het gas niet weer aanzetten als de 10 dagen durende onderhoudsperiode voorbij zijn.

Als het niet weer aangezet wordt, wordt er gewaarschuwd dat Europa wel eens een “doomsday scenario” tegemoet zou kunnen zien…

Jim Reid van DB zei dan ook dat 22 juli, de dag waarop het gas weer online zou moeten komen, de belangrijkste dag van het jaar zou kunnen worden: “terwijl wij allemaal het grootste deel van onze markttijd besteden aan het denken over de Fed en een recessie, vermoed ik dat wat er in H2 met het Russische gas gebeurt, potentieel een nog groter verhaal is. Natuurlijk kunnen er tegen 22 juli onderdelen gevonden zijn en kan het aanbod zich beginnen te normaliseren. Iedereen die u vertelt dat hij weet wat hier gaat gebeuren is aan het gissen, maar als minimum zou het een enorm aandachtspunt moeten zijn voor iedereen op de markten.”

Snel vooruit naar vandaag, wanneer één dag na het begin van de geplande 10-daagse stilleggingsperiode, die de stromen door de pijpleiding NS 1 al tot praktisch nul heeft teruggebracht…

… en de markt richt zich nu op het ergste scenario: wat gebeurt er als Rusland al het gas afsluit op 22 juli, de dag die zelfs Bloomberg nu het “doomsday scenario” van Europa heeft gemunt.

  Russische parlementariër waarschuwt voor vernietiging Rotterdamse haven - Europa zal "helemaal ten onder gaan" 

Laten we dus maar eens kijken wat er op 22 juli gebeurt.

Als de Russen besluiten dat het tijd is om het gas helemaal af te sluiten, zullen de Europese financiële markten volledig op hol slaan.

Natuurlijk zijn de energieprijzen in Europa al helemaal doorgeslagen, en de autoriteiten in Duitsland bereiden zich voor om deze winter “sportstadions en beurshallen als “opwarmruimten” te gebruiken”…

Steden in heel Duitsland zijn van plan om deze winter sportstadions en tentoonstellingszalen te gebruiken als “opwarmruimten” om ijskoude burgers te helpen die de torenhoge energiekosten niet kunnen betalen.

De krant Bild onthult hoe de nationale Vereniging van Steden en Gemeenten er bij de plaatselijke autoriteiten op heeft aangedrongen openbare ruimten te reserveren om kwetsbare burgers in de koudere maanden te helpen.

Dit is niet hoe de zaken hadden moeten lopen.

De “groene energierevolutie” had Europa nu totaal moeten veranderen.

Maar dat is niet gebeurd en het zal ook niet gebeuren.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan krijgen wij steeds meer tekenen dat de Amerikaanse economie ook in ernstige moeilijkheden zit. Wij hebben bijvoorbeeld zojuist vernomen dat de annuleringen van huizenverkopen gestegen zijn tot het hoogste niveau sinds de begindagen van de COVID-pandemie

Ongeveer 600.000 koopovereenkomsten voor woningen zijn in juni geannuleerd, volgens een nieuwe analyse van Redfin.

Dat cijfer komt overeen met 14,9% van de woningen die in de loop van de maand onder contract gingen, een stijging ten opzichte van 12,7% in mei en 11,2% een jaar geleden.

En terwijl de grootste huizenbubbel in onze hele geschiedenis begint te imploderen, blijven bedrijven in de sector meer werknemers ontslaan

Een andere geldschieter neemt zijn toevlucht tot ontslagen nu de hypotheekmarkt verschrompelt.

Aan het eind van een bedrijfsplan dat dinsdagmorgen werd vrijgegeven, kondigde loanDepot aan dat het 4.800 mensen zou ontslaan, d.w.z. 42% van zijn personeelsbestand.

  Oorlogshitser Zelensky roept wederom op tot de Derde Wereldoorlog: "Als de Russen mij raken in Kiev, dan moet het Westen het Kremlin bombarderen" (Video)

Ongeveer 2.800 van hen zijn al weggestuurd nu de onderneming het aantal werknemers van 11.300 terugbrengt tot 6.500.

De laatste crash op de huizenmarkt was echt pijnlijk, en deze zal nog bitterder zijn.

Intussen waarschuwt de regering Biden dat wij weer een enorm inflatiecijfer te zien zullen krijgen

Perssecretaresse Karine Jean-Pierre van het Witte Huis zei maandag dat de regering een hoog inflatiecijfer verwacht wanneer woensdag de nieuwe Consumentenprijsindex (CPI) wordt vrijgegeven, maar bagatelliseerde elke schuld van president Biden in deze zaak.

“Woensdag hebben wij nieuwe CPI- en inflatiegegevens, en wij verwachten dat het hoofdcijfer, waarin gas en voedsel zijn begrepen, zeer hoog zal zijn, vooral omdat de gasprijzen in juni zo hoog waren,” zei Jean-Pierre. “De gas- en voedselprijzen worden nog steeds sterk beïnvloed door de oorlog in Oekraïne.”

De regering Biden is de controle kwijt, en de goedkeuringscijfers van Joe Biden blijven zakken naar afschuwelijke nieuwe dieptepunten.

Ook de Federal Reserve is de controle kwijt, en als de Fed-functionarissen de rente blijven verhogen, zullen zij deze nieuwe economische neergang sterk versnellen.

Als u wacht op onze leiders om ons te redden uit de economische nachtmerrie die ons nu in het gezicht staart, zult u zeer teleurgesteld worden.

De grote “ontrafeling” waar ik al zo lang voor waarschuw, is nu aangebroken, en het zal buitengewoon onaangenaam worden.

Ik hoop dat u uw best doet om u voor te bereiden op de weg die voor ons ligt, want er staat ons een heel hobbelige reis te wachten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet begint: Nieuw-Zeelandse artsen sturen brief met verzoek aan politie om sterfgevallen na COVID-vaccinatie te onderzoeken
Volgend artikelWapens voor de overwinning op Rusland? Nee, voor hun wederverkoop!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Wat een hoop onzin. Europa had zich nooit zo afhankelijk moeten maken van de Russische energie ??? Europa had zich onafhankelijk moeten maken van de Amerikaanse politiek. Rusland is een deel van Europa en zou een betrouwbare partner zijn geweest in een win win situatie. Ik veracht al deze politiekers dewelke in een beschutte en gepriviligeerde schijnwereld leven. Het is uitsluitend en alleen de schuld van Amerika en hun kont kruipers in Europa dat we nu in deze situatie zitten. Putin is bij verre de betere en betrouwbarere partner.

  • Gewoon het gas in Roebels betalen dan levert Rusland “ gewoon” gas.
   De prijs zal door onze idiote westerse capriolen wel gestegen zijn maar als de landen in Roebels betalen levert Rusland❗️

   Wij zijn als DOMME SCHAPEN ACHTER “ juffertje van der Leyen “ aangelopen. Met haar ondoordachte FOUTE SANCTIES.
   Hoe stom kun je zijn.

   NU WE WAT BETER NAAR UKRAINE KUNNEN KIJKEN ZIEN WE WELK EEN VRESELIJK OVERCORRUPT LAND DIT IS.

  • Nou Dominique dat was ook mijn 1e gedachte.
   Dank voor jouw reactie.
   Want zo wordt de schuld indirect bij de Russen gelegd. De Anglo Amerikaanse Satan heeft altijd willen voorkomen dat er samenwerking zou komen tussen Rusland en west Europa.
   Dus laat instorten die Amerikaanse hegemonie en zijn overheersing ol alle fronten.

  • Helemaal mee eens. Europa wordt door usa bewust op de knieën gedwongen om een potentiële concurrent uit te schakelen. De mafkezen in Brussel en de westerse regeringen zijn de schoothondjes van usa. Laat de usa in zijn eigen sop gaar koken. Laat Europa erbuiten.
   Niets, maar dan ook niets hebben ze voor het volk over. Helemaal niets. Als u cle Sam maar tevreden is. Het worden barre tijden. Alleen eensgezindheid van het Europese volk kan de marionetten teniet doen. Zoek samenwerking met Rusland, drijf handel. Dat bevordert de welvaart van alle volkeren.
   Wat er nu gebeurt is totaal zinloos en kost weer menig leven.

  • Ja dat klop maar de grootste schuldigen zijn het volk en zeker de rijken en de VVD stemmers ook die op D66 hebben gestemd en nog zoveel van die linkse klaplopers partijen BBB en Hage Jaap 21 en zeker niet de Omtzigt vergeten die lopen allemaal aan de hand van Rutte en zijn links tuig, ik ben het eens met de boeren maar zij zijn in fijt bij uitstek het volk dat op CDA hebben gestemd hoe ze ook belazerd werden wie vertrouwd nou in de 21ste eeuw nog een christelijke partij kijk maar naar Jan Gert Seegers wij noemen die man Pilatus en de hoer Kaag die nooit met Rutte zou samen werken.

 2. De megalomane EU ‘wezels’, die duidelijk last hebben van ‘la folie des grandeurs’, hebben hautain sancties uitgevaardigd tegen de Russische beer om hem een lesje te leren.
  Deze sanctie keren nu als een boemerang terug in het gezicht van de eigen Europese bevolking.
  De EU elite zal er natuurlijk persoonlijk zelf weinig last van hebben en alle schuld van zich afschuiven.

 3. Wat zich nu afspeelt is nog maar het begin. Het wordt nog erger als de BRIC en 100+ andere landen de dollar indicatie afwijzen en hun eigen norm op basis van goud en zilver voorraden gebruiken. En dat zal binnenkort al kunnen gebeuren. De VS en de Europese economie valt dan als pudding in elkaar! Het wachten is op het teken van de BRIC landen en dan is het van de één op de andere dag Dooms Day voor de Westerse wereld!

  • Klopt Noorwegen houdt zich angstvallig rustig….. ik geef ze wel gelijk, want anders worden ook zij meegesleept in de megalomane ideeën van de EU

   • Noorwegen houd zich helemaal niet rustig en zetten fondsen in uit de enorme winsten die ze nu behalen uit gas en olie. Een kwart van het gas in Europa komt van Noorwegen. Ook leveren ze wapens aan de Oekraïne.

   • Paar maanden geleden een artikel gelezen waarin werd vermeld dat NL gewoon via de achterdeur gas bij Rusland heeft ingekocht. Het is allemaal poppenkast; ordo ab chao

   • EKR,
    ja joh dat doen ze in DK ook.
    Als je schaarste roept, dan kan je de prijs opschroeven.
    Er staan genoeg olie en gas platforms in de Noordzee, maar het blijkt dat Mærsk er mee te maken heeft.
    Mærsk, die zojuist 195 hektaren bos en daarnaast landbouwgronden aan het opkopen is.

    In de jaren’70 zou de olie schaars zijn, mochten niet op zondag rijden.
    We zijn nu 50 jaar verder en er is olie zat.

    https://www.danskgasforening.dk/fagbladet-gasenergi
    Veel info, wel een vertaling nodig.

    Het is zo smerig allemaal en zo met voorbedachte rade.
    Krijg er gewoon koppijn van.

    Polen blijkt enorm actief aan het (groene) gas project (2030-2050) deel te nemen

    “geimponerend
    over ontwikkelingen in Polen, waar ze nu al spreken
    over biogas-
    produktion på 1 mia. m3 i 2025 og
    4 mia. m3 i 2030. ”

    Follow the money

   • Ja dat heet Handel, is altijd met voorbedachte rade. Niets nieuws. De super rijken van deze planeet veroorzaken dit. Die staan boven alle regeringen. Ze maken en of kraken. Tis 1 groot spel, en Rusland is niets beter. Ook zij worden bespeeld….. dus de wappies en diegene die (nu pas) wakker denken te zijn snappen er ook niets van, met dat pro Russische en anti Amerika/Europa en anti Pharma gelul. Ze zijn zelf de schapen van deze tweespalt creërende propaganda. Ze laten zich voor het “karretje” spannen. Het wordt echt niet beter zo. De aller machtigste super rijken bepalen. En de bekende multi miljardairs hangen ook aan touwtjes. Degene die bepalen, die hebben geen gezicht. Die zijn anoniem. Snap dat dan

    • Het heeft allemaal maar een doel het volk over de gehele planeet uit te dunnen en dat alle macht bij de rijken en elite terecht komt want geloof mij nou maar over 15 jaar heeft men nog nauwelijks arbeiders nodig en wij zien het nu al onder onze neus gebeuren, hoe dom kan een volk zijn.
     VOLK GEEFT JULLIE OVER WIJ ZIJN VERRADEN DOOR BRUSSEL EN RUTTE MET ZIJN VVD TUIG.

  • Michelle, vooralsnog staan de Nederlandse akkers en kassen vol met voedsel, hetzelfde voor de supermarkten. Of ‘ze’ kiezen voor de relatieve zachte reset, waar mensen ( de sheeple)geleidelijk in slaap worden gewiegd met ‘geweldige’ smart gadgets en smart cities en een universeel inkomen, of er komt een genadeloze reset. Met de eefste variant houdt de alternatieve media schijnbaar geen rekening.

 4. De ingespotenen zien dit niet zo,ze blijven trouw aan Trutte en de EU.Komt goed.
  De EU rijd met 2 voeten op het pedaal de afgrond in,met ons erachteraan.
  We kijken ernaar als konijnen in een lichtbundel.
  Steun de boer maar,die doet nog wat,al is het voor zijn eigen hachje.

  We,ll own nothing but wil be happy. Yeah Right

 5. De “groene revolutie” gaat nooit werken: valuejagers.com/blog/reality-check-energievoorziening/
  Het is een linkse utopie.

 6. Gelukkig is er wereldwijde ‘global warming’ (#ironisch), dan hebben we niet zulke ‘barre’ winters als vroeger met -25 graden Celsius. Even heel ‘narrow minded’ gesteld: ik verbruik amper gas, heb deze winter verwarming amper aan gehad. En mbt koken: mocht gas volledig afgesloten worden, ik heb nog wel een alternatief waar ik aantal maanden mee verder kan. Natuurlijk wordt gas voor heel veel andere zaken gebruikt, ook in industrie (en goh, ook om elektriciteit op te wekken. jawel…), dus net als met zoveel andere situaties: het een trekt het ander mee de afgrond in en ook dit dondert als een kaartenhuis in elkaar.

 7. Top nieuws! Laat maar gauw in elkaar donderen die Europese economie, de chaos die volgt overleven we ook wel weer. NL vrijmaken van EU, samenwerken met Rusland, China etc en NEXIT! NEXIT! NEXIT! En een eigen (sterke!) munt! #ikwildeguldenterug 🙂

 8. Zolang mensen mammon liever hebben, dan te doen wat logisch en noodzakelijk is,zal er oorlog zijn en helaas ook de oude moloch, die mensen offert op zijn altar niet verdwijnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in