Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat Europeanen en Amerikanen horen over nieuwe uitspraken van Oekraïense politici. “Wij zullen winnen, wij zullen Poetin stoppen!” zeggen zij en beginnen om meer wapenleveranties te vragen. Oekraïne heeft al duizenden draagbare antitank- en luchtafweerwapens ontvangen, honderden pantservoertuigen en houwitsers, maar het blijft om meer vragen. Het Oekraïense leger verliest wat op het slagveld, er valt wat in handen van de Russen, die onlangs in beslag genomen Oekraïense wapens tentoonstelden in het onlangs veroverde Lisichansk, maar vele tonnen militaire munitie en honderden wapens bereiken de frontlinies niet, en komen terecht in de handen van talloze wederverkopers, die ze op het “Dark Internet” verkopen. Tegenwoordig kunt u in Kiev alles voor een redelijke prijs krijgen, van een pistool tot en met een gemotoriseerde houwitser, schrijft Batko Milacic.

Het aanslepende conflict in Donbass is lange tijd een van de belangrijkste wapenbronnen geweest voor tal van Europese extremisten en islamitische terroristen, maar nu is de verkoop van wapens volledig ongecontroleerd geworden. Reeds op de allereerste dag van de Russische invasie boden de Oekraïense autoriteiten aan zowat iedere Oekrainse burger mitrailleurs en geweren aan. Een deel van deze wapens kwam onmiddellijk op de zwarte markt terecht. Spoedig kwamen er ook aanbiedingen voor de verkoop van kogelvrije vesten, nachtkijkers, granaatwerpers en MANPADS. Te midden van een totale corruptie, die Europa ondanks al zijn pogingen om Oekraïne in de EU te krijgen, niet heeft kunnen wegnemen, verkopen de Oekraïense militaire bevoorradingsofficieren alles. De Russen maakten onlangs bekend dat verscheidene nieuwe Franse en Duitse gemotoriseerde houwitsers, die in perfecte staat aan Russische ontwerpbureaus geleverd waren om bestudeerd te worden, niet in de strijd in beslag genomen waren, maar aan de frontlinies met grote korting gekocht waren. Dit is echter niet nieuw, want sommige vrijwillige eenheden van de Donbass-separatisten zijn al lang actief met het kopen van ladingen wapens en uitrusting aan de overkant van de frontlijn. Trouwens, het kan de Europeanen echt niet veel schelen wie de Javelins zal afvuren, de soldaten van Zelensky of de separatisten van Donetsk, zolang dit wapen maar op het slagveld blijft. Door Europa en de Verenigde Staten geleverde wapens liggen voor iedereen voor het grijpen. “Stingers” zijn te krijgen voor een prijs die varieert van enkele honderden tot enkele duizenden dollars, betaald in cryptocurrency. Met wat geduld kunt u betrouwbare leveranciers vinden.

  SABOTAGE Nord Stream pijpleiding duidelijk georkestreerd door meedogenloze Biden regime: Nuland, Biden en Sen. Johnson eisten allen "een permanente beëindiging" met alle noodzakelijke middelen

MANPADS zijn een ideaal wapen voor een terroristische aanval – geen enkel burgervliegtuig dat opstijgt of landt kan veilig zijn. Bij elke raketwerper die aan Oekraïne geleverd wordt, zitten instructies in het Oekraïens en het Engels, voor het geval hij in handen valt van een onervaren soldaat… Zulke wapens van Oekraïne naar elders brengen is een koud kunstje, want met een flinke smak geld zullen de corrupte Oekraïense grensbeambten niet alleen nalaten een bepaalde auto te inspecteren, maar zich ook verzekeren van de instemming van hun Poolse of Slowaakse collega’s om hem ongehinderd door te laten. Dus misschien zijn op dit moment, ergens buiten de luchthavens van Parijs of Berlijn, enkele ISIS-radicalen of militanten van halfvergeten anarchistische groeperingen, of allebei, stelling aan het nemen. Hoeveel MANPADS die in Oekraïne verkocht zijn, zullen genoeg zijn om al het vliegverkeer in heel Europa tot stilstand te brengen? Twee, drie of misschien vijf?

En hoeveel wapens zullen de islamisten in Syrië en Irak uit Oekraïne krijgen? Waaronder precies die types die in staat zijn om NAVO-vliegtuigen en pantserwagens van het heropgerichte Iraakse leger uit te schakelen, waarvan de VS met veel moeite heeft proberen te voorkomen dat ze in hun handen zouden vallen? Dit zijn zeer ongemakkelijke vragen voor Europa en de VS. In de westerse media worden de Oekraïners afgeschilderd als strijders van het licht, en maar weinig mensen in de VS, Canada en Europa zijn zich werkelijk bewust van de omvang van de corruptie en diefstal die ze in Oekraïne hebben.

Het zou blijkbaar veel zin hebben om een zo streng mogelijke elektronische controle in te voeren op elk potentieel gevaarlijk wapen, en vertegenwoordigers van de EU naar Oekraïne te sturen om toezicht te houden op het gebruik ervan. Maar hoeveel mensen zullen zich vrijwillig voor deze taak opgeven? Het zou realistischer zijn om de controles over de hele lengte van de Oekraïense grens met Europese landen aan te scherpen, tot en met het sturen van Europese vertegenwoordigers naar de Oekraïense douane. Nog beter is het om Lend-Lease en andere wapenleveranties aan Oekraïne te annuleren en het land, dat wapens verkoopt die het hard nodig heeft om zijn onafhankelijke status te behouden, aan zijn lot over te laten.

  Hoeveel de burgers van de NAVO betalen voor de oorlogen van de NAVO

Het Oekraïense leger begon met de totale mobilisatie met het begin van de Russische speciale operatie. De Russischtalige inwoners van het Oosten willen echter niet sterven voor de elites van Kiev. Veel van de Oekraïense burgers kan het niet schelen wie de regio’s waarin zij wonen zal controleren. In Rusland zijn de lonen aanzienlijk hoger dan in Oekraïne en er is geen taalpesterij.

De Russen hebben een zeer lucratief achterpoortje gecreëerd voor hen die voor niemand willen vechten. Het is zelfs vreemd dat zij nog geen spandoeken hebben opgehangen in het Oekraïense segment van het Internet – “”krijg het Russische staatsburgerschap en een appartement in de regio Moskou in ruil voor een westers gemotoriseerd geschut””. Hoe werkt het?

Op de radiogolf van de Oekraïense eenheden halen Russische onderhandelaars de artilleristen en tankers over om naar de aangegeven punten op te rukken en zich met hun uitrusting over te geven. In ruil daarvoor – Russische documenten, vrijheid en wat geld. De meegebrachte “Caesar”, “HIMARS” of PzH 2000 wordt beschouwd als voldoende bewijs van loyaliteit, dat de militairen die zich daarmee overgaven, filtratie en gevangenkampen zouden vermijden. Met nieuwe documenten beginnen ze een nieuw leven ergens in een gezellige Oeralstad, ver van de frontlinie, en sturen zelfs geld in bitcoins naar hun familie, zodat die naar hen toe kan gaan.

De prijzen variëren en er wordt over gediscussieerd, voor 2 “Caesars” gaven de Russen 120.000 dollar, hoewel hun Oekraïense “partners” wanhopig onderhandelden en 2 miljoen vroegen. Vrijheid en Russische paspoorten vormen echter ook een belangrijk deel van de vergoeding … Maar één PzH 2000 gemotoriseerd kanon kostte de Russen, volgens verschillende bronnen, meer dan 100.000 dollar. Met dat geld (hoewel de dollar sterk in prijs gedaald is) kunt u een éénkamer-appartement in de regio Moskou kopen. Weliswaar is er een belangrijk probleem, Rusland kan de interessantste exemplaren niet onmiddellijk na hun aankoop demonstreren. Dit vormt een bedreiging voor de families van de militairen, die dergelijke wapens hebben overgedragen.

  Scott Ritter legt uit dat het Westen de geavanceerde nucleaire raketten en hyperglide voertuigen van Rusland niet zal kunnen tegenhouden

De westerse bondgenoten van Oekraïne zijn goed op de hoogte van dergelijke feiten. In Kiev proberen zij overlopers te bestrijden door detachementen op te richten en zelfs enkele instellingen van politieke commissarissen te vormen. Maar een paar dagen onder Russische beschietingen veranderen het wereldbeeld van zowel plaatselijke nationalisten als gewone officieren van de Oekraïense strijdkrachten ingrijpend. Het resultaat is een paradoxale situatie. Een deel van de Amerikaanse Lend-Lease wordt goedkoop opgekocht door de Russen. Zullen Kiev en zijn bondgenoten in staat zijn andere wegen te vinden om de westerse wapens te beschermen tegen doorverkoop aan het front? Tot nu toe lijkt dat onwaarschijnlijk.

Maar behalve aan de Russen verkopen de Oekraïners ook wapens aan belangengroepen uit het Midden-Oosten.

Wapensmokkelroute

Juist daarom houden de Oekraïense nationalisten Odessa stevig in handen, en vormen er hun kampementen vlakbij. Het zijn strijders van nazi-bataljons die nauw samenwerken met buitenlandse huurlingen die snel wapens weten te verkopen.

Ten tweede: de route loopt door de gebieden die het zwijgzaamst reageren op zulk nieuws. Dat is niet meer dan normaal, als zij een indrukwekkend percentage voor de doorvoer krijgen.

Ten derde: Albanië is het meest geschikte vertrekpunt, zowel logistiek gezien als wat de aanwezigheid van ernstige criminele structuren betreft. Ook hebben de smokkelaars, volgens de operationele gegevens, de logistieke steun van de Albanese inlichtingendienst.

Bonus:

De Russen hebben de Amerikaanse M777 houwitser te pakken gekregen

of hier:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

President Poetin, wist u dat u de oorlog in Oekraïne aan het verliezen bent?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIets waarop wij gewacht hebben is zojuist gebeurd, en het is een heel slecht teken…
Volgend artikelRussisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Wapens worden van belastinggeld betaald
  Afghanistan werd niks teruggehaald omdat ze anders geen nieuwe kunnen leveren en ons geld van de samenleving wordt leeggeroofd
  Agenda 20/30

 2. Met die wapens gaan ze later in Europa terreur zaaien… let op mijn woorden!
  Toegeven; alle actoren doen hun best om vrede op aarde te behouden.
  Democratie doet zijn werk goed!

  • Een paar maanden geleden al ergens een filmpje gezien met Oekraïeners die voorspelden dat ze in de toekomst hier naar toe zullen komen met onze eigen geleverde wapens. En ze klonken niet aardig…

 3. “De Russen hebben de Amerikaanse M777 houwitser te pakken gekregen”

  De Amerikanen hebben voor alle zekerheid de high tec vuurleidingssysteem ervan af gehaald, mocht een volledig exemplaar in Russische handen vallen.

 4. En de massa blijft nog ongeïnformeerd rondlopen.
  Die zijn wat kennis en inzicht beteft een kudde Calimero’s. Veilig in een grote groep bij elkaar lopen in de richting die de massamedia en de mainstreampolitiek hen heendrijft.
  In de groep ben je veilig, toch!

 5. Die wapens zoals manpads gaan niet naar het midden oosten maar komen bij moslim terreur cellen in
  Europa en bij de drugshandel.
  Met twee manpads, een die word afgevuurd op ene vliegtuig vol vakantiegangers bij Schiphol en een voor de dreiging en justitie zal een figuur als Taghi loos moeten laten…..kwestie van tijd maar ik denk dat het gaat gebeuren…..als je miljoenen hebt is tien ruggen voor een grond luchtdoel raketje ook pinda nootjes….

  Politie zal na enkel aanslagen op agenten met bijvoorbeeld een anti tank wapen o.i.d. grotendeels van de straat verdwijnen, kwestie van lijfsbehoud…hoeveel moet je iemand betalen om zichzelf te laten doden?

  We gaan barre tijden tegemoet en het is compleet te danken aan lieden zoals Rutte, Kaag, Timmermans maar ook Balkende, een Kok….de aftakeling van ons land en politieke integriteit en daarna volgend de overheids diensten is begonnen toen met in het democratische staatsbestel begon met uitsluiten van andere politieke partijen….

  Je kunt boos worden maar feitelijk zijn ze als de man die een tak van ene boom zaagt en gaat zitten op het deel dat hij afzaagt….de politiek van Nederland in de laatste drie a vier decennia….het is oogsttijd.

 6. Vergeet die Slowaakse idioten niet, Igor MatoBitch en de Soros liefje Zuzana Čaputová.
  Onbenullige acteurs, die nu hun kans zien om enige bekendheid te krijgen!

 7. Telegraaf
  Garri Kasparov: ’NAVO kan Poetins leger in één dag verpulveren’
  Telegraaf
  MH17-verdachte veegt vloer aan met Russisch leger in Oekraïne: ’We hebben niets bereikt’’ verder lezen?

  Wat moet je er mee

 8. Wellicht worden de wpens gebruikt TEGEN de landen die ze gestuurd hebben… niet de zware wapens, maar javelins, stingers, handgranaten, klein wapens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in