Kiev is maandag bestookt met Iraanse ‘Kamikaze’-drones, waarbij volgens Oekraïense functionarissen ten minste drie mensen zijn omgekomen. De drones zijn de afgelopen maanden op controversiële wijze ingezet door Russische troepen in Oekraïne, te midden van verontwaardiging in het Westen over vermeende wapenleveranties tussen Teheran en Moskou, bericht Tyler Durden.

“Vanaf nu is het aantal doden als gevolg van een kamikaze drone aanval op een woongebouw opgelopen tot drie. Negentien mensen zijn gered. De reddingswerkzaamheden gaan door”, aldus een verklaring van de Oekraïense regering over de aanvallen op de hoofdstad.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kondigde deze maandag aan dat kamikaze drones en raketten “heel Oekraïne aanvielen”. Naast de aanvallen op de hoofdstad werden nog eens drie doden gemeld in de oostelijke regio Sumy, wat het totaal aantal doden op zes brengt.

Rusland heeft deze luchtaanvallen op grote steden buiten het oostelijke en zuidelijke front sinds afgelopen maandag drastisch opgevoerd. “De hele nacht en ochtend terroriseert de vijand de burgerbevolking,” zei Zelensky in zijn nieuwste verklaring. “De vijand kan onze steden aanvallen, maar zal ons niet kunnen breken.”

Oekraïne heeft opnieuw een dringend beroep gedaan op het Westen om “meer luchtverdedigingssystemen te sturen en wel zo snel mogelijk,” aldus Zelensky’s stafchef Andriy Yermak. “We hebben geen tijd voor trage acties. Meer wapens om het luchtruim te verdedigen en de vijand te vernietigen,” benadrukte hij. Rusland heeft zijn aanvallen uitgebreid in de nasleep van het bombardement op de Krimbrug over de Straat van Kerch.

Interessant is dat een nieuwe verklaring maandag van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken de wijdverspreide internationale berichten over de overdracht van drones heeft ontkend, die volgens The Washington Post en anderen naar verwachting zal doorgaan.

  Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90

Nasser Kanaani, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zei in het weekend: “Het gepubliceerde nieuws over Iran dat Rusland drones levert, heeft politieke ambities en wordt verspreid door westerse bronnen. Wij hebben aan geen enkele kant van de landen in oorlog wapens geleverd.”

Wat de zaak nog ingewikkelder maakt, is dat er berichten zijn dat Israël klaar staat om Iraanse wapentransfers te “beantwoorden” met zijn eigen opgevoerde steun aan Oekraïne.

Volgens The Moscow Times:

Voormalig Russisch president Dmitry Medvedev waarschuwde Israël maandag tegen het leveren van wapens aan Oekraïne en zei dat elke stap om de troepen van Kiev te versterken de bilaterale banden ernstig zou schaden.

“Israël lijkt zich klaar te maken om wapens te leveren aan het regime in Kiev. Een zeer roekeloze zet. Het zou alle bilaterale betrekkingen tussen onze landen vernietigen,” schreef de voormalige president op Telegram.

Israël is tot nu toe terughoudend gebleven om al te stevig aan de kant van Oekraïne te staan, bijvoorbeeld in zijn hardnekkige weigering om het ‘Iron Dome’ verdedigingssysteem te leveren, omdat het een delicaat strategisch evenwicht met Rusland in Syrië moet bewaren.

  We staan aan het einde van de beschaving - Gerald Celente

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bisschop Viganò hekelt een helse elite – “Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinspijt: De massa’s beseffen dat ze een fout hebben gemaakt en worden bang
Volgend artikelOverzicht van Russische luchtaanvallen in heel Oekraïne op 17 oktober (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Arme Oekraïners voor wie er geen directe-democratie was.
  Dat hele land meegesleurd in weer een oorlog.

  Heel apart dat niemand deze Zelenski en naasten kon uitschakelen.
  Al die zogenaamde stoere mannen en vrouwen daar, met hun oorlogdrijvingspraat.
  Waar zijn die burger-special forces?

  • Een oorlog is een drama dat is zeker, elke onnodige dode is er 1 teveel, vind die doden aan de kant van de Russisch sprekenden in de Donbass gedurende jarenlange bombardementen ook net zo verdrietig trouwens maar daar hoorde of zag ik niks van in de gewone media, waarom selectieve informatie denk ik dan, zou graag dialoog willen maar daar is geen interesse voor in de Navo, dus tja dan gaan we all the way zou Dave Chapelle zeggen.

   • Flardinga; YES eindelijk een Millenial opmerking te bespeuren hier op FN !!

    Dave Chapelle; 3 x ja.

    Geniale vent !!

    Zijn grap over de LBTQG….. “zij die bijna alle helft van het alfabet in beslag nemen… je kent ze wel” zoals hij dat dan zegt.. is hilarisch ! Gezien?

    • Lee1990,
     Heb door een Surinaamse collega 1 show op Netflix bekeken en die was hilarisch inderdaad, maar ook over we are all Cliffords, door mijn collega bekeek ik Chapelle, traantje weggepikt zeg ik eerlijk, was er wel effe stil van maar heel hard gelachen ook, alles zat erin!!!
     I am going all the way is wat hoop ik dat Rusland nu gaat doen bij die Azov Oekris.

 2. Onze dappere Zelensky is allang veilig op een geheime plaats ondergedoken, al die hoge pieten zijn zo laf.
  Laten hun mensen gewoon creperen.
  Ze moeten hun cijfers halen; is het niet door de PCR-test dan maar door de doden ginder.
  Op hoeveel staat de teller al?
  Je moet serieus idioot geboren zijn om nog vrijwillig soldaat te worden.
  Ze zien je overal lopen vanuit de lucht en drukken op een knopje… en jij en al je vrienden kunnen rijstpap gaan eten met gouden lepeltjes, recht hebben op zeven maagden kan ook.
  Wel erg voor de moeders waar hun zoon verplicht is/was om daar te gaan vechten, die weten heel goed dat ze hun zoon niet meer terug gaan zien…

 3. Als we zo beginnen, met welke wapens, bommen raketten iedereen van andere landen krijgen dan is elk land schuldig….
  Nu willen ze dus Iran gaan aanpakken, dit wilde Israël en vs al jaren doen, en nu hebben ze dus een reden.

 4. Als we zo beginnen, met welke wapens, bommen raketten iedereen van andere landen krijgen dan is elk land schuldig….
  Nu willen ze dus Iran gaan aanpakken, dit wilde Israël en vs al jaren doen, en nu hebben ze dus een reden…

  • Ik weet niet onder welke steen je de afgelopen jaren geleefd hebt, maar werkelijk inzicht en verstand rond de zaken van, in, uit, rondom en door Iran zijn jou klaarblijkelijk totaal onbekend.
   Het siert dan om beter niet te reageren

   • hoooo,
    welke wapens heeft terror organisatie IS vooral gebruikt…..precies Amerikaanse wapens……
    en welke gebruikt Ukrostan nu om Donetsk te treffen…himars.

    dus alles van een laken een pak. stop maar met je interressant gedoe aub.

    slaap lekker

    • Wat Oops wilde zeggen is dat je klaarblijkelijk niet schijnt te weten dat Iran al vanaf de staatsgreep door de CIA (Mossadeq afgezet in 1953) door de VS geknecht werd en sinds het terugpakken van de macht door de Iraanse revolutie het land nu al ruim 40 jaar de ene op de andere sanctie van de VS en de rest van de westerse landen aan de broek heeft.

     Israhell heeft al eerder projecten van Iran platgebombardeerd en zou dat graag nog eens dunnetjes overdoen, maar daar is het nu waarschijnlijk te laat voor.

     ISIS en dergelijke terroristenorganisaties, of hoe je ze ook wilt noemen, zijn op poten gezet door de CIA mbv de Mossad en MI6 en zijn niets anders dan proxy legers voor de snode geopolitieke plannen van het westen. Al Qaeda al net zo, deze naam was oorspronkelijk de naam van de CIA database van operatives gedurende de strijd tegen de Soviet Unie in Afghanistan. Tim Osman was een van hun belangrijkste operatives en contactpersoon, ook bekend onder de naam Osama Bin Laden.

     Dus wat jij denkt een terrorist te zijn is niets anders dan een, vaak expendable, operative voor de westerse geheime diensten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in