Ondanks het feit dat Frankrijk te maken heeft met het economische, psychologische en menselijke leed dat door het Coronavirus wordt veroorzaakt, gaat president Emmanuel Macron verder met controversiële plannen om in samenwerking met de Tunesische autoriteiten toestemming te geven voor Arabisch onderwijs op scholen in het hele land.

Op 2 mei, toen Frankrijk zich voorbereidde op de eerste week van de lockdown, werd een decreet gepubliceerd met betrekking tot het onderwijs van Arabisch op scholen, dat werd ondertekend door Macron, de eerste minister Édouard Philippe en de minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian, volgens de Franse krant Valeurs Actuelles.

De wet bepaalt dat Frankrijk “in samenwerking met de Tunesische autoriteiten aanvullend onderwijs in de Arabische taal” zou verstrekken. Tunesië zal ook een directe rol spelen bij de selectie van leraren voor het programma in Frankrijk.

“Afhankelijk van de behoeften van de taalcursus zal de regering van de Tunesische Republiek Tunesische docenten selecteren”, zo luidt de tekst van de wet.

Volgens de wet zou deze onderwijsoptie de “taalkundige verscheidenheid” in Frankrijk garanderen en zal het onderwijs in het Arabisch op Franse scholen vanaf de eerste klas worden geïnitieerd. Het Arabisch is de tweede meest gesproken taal in Frankrijk, met 3 tot 4 miljoen sprekers.

Volgens de nieuwe wet zal de optie om Arabisch te studeren beschikbaar worden gesteld aan Franse studenten tot aan de universiteit. Hoewel dit niet verplicht is, bepaalt het decreet dat de resultaten van de cursussen Arabisch in aanmerking worden genomen bij de evaluatie van elke student. De studenten zullen niet alleen Arabisch leren, maar ook de Arabische cultuur en beschaving en “opmerkelijke elementen van de Tunesische cultuur” bestuderen.

  Leraar onthoofd door moslim in Parijs - schokkende beelden verspreiden zich op Twitter

‘De arabisering en islamisering van Frankrijk is in volle opmars’

Sinds de publicatie van het decreet floreert aan alle kanten de verontwaardiging over de sociale netwerken. Op 2 mei heeft Jean Messiha, die deel uitmaakt van de Nationale Rally, op Twitter een verklaring afgelegd over de nieuwe wet.

Bij decreet van 30 april 2020 is de anti-nationale regering van plan om vanaf de lagere school Arabisch te onderwijzen, op een leeftijd waarop kinderen nauwelijks de Franse taal hebben ontdekt. De arabisering en islamisering van Frankrijk is in volle opmars, schreef Messiha.

Belkacem Lounès, voormalig regionaal adviseur van Rhône-Alpes EELV en vurig verdediger van de Berberse zaak, viel van zijn kant de minister op de Facebook-pagina van Berbères TV agressief aan: “We vragen ons af welk doel de minister van Nationaal Onderwijs en de Franse regering nastreven? Is dit een manier om te kalmeren, zelfs om de sympathie van de islamisten van hier en elders te wekken, voor wie het Arabisch de heilige taal van de Koran is?”

De spanningen over de mogelijke uitvoering van de wet zijn al bijna twee jaar aan en uit gewakkerd. In september vorig jaar publiceerde Hakim El Karoui, essayist en oprichter van de Moslimvereniging voor de Islam in Frankrijk, een rapport waarin hij pleitte voor het onderwijzen van het Arabisch op school. Volgens hem zou de integratie van de taal van de moslims in het schoolsysteem het mogelijk maken het monopolie van de centrale staat op het leren in een meer lokale en gemeenschapsomgeving te brengen.

  "Het is de islam die mensen onthoofdt, niet het verzonnen woord islamisme"

Een paar dagen later beweerde Jean-Michel Blanquer, die net benoemd is tot minister van Nationaal Onderwijs, dat hij gevallen is voor het voorstel van El Karoui en schrijft: “We moeten deze talen prestige geven. Het Arabisch is een grote literaire taal die niet alleen door mensen van Noord-Afrikaanse afkomst of uit Arabisch sprekende landen moet worden geleerd. Het is deze kwalitatieve strategie die we zullen volgen”.

Marine Le Pen, leidster van de Nationale Rally, verwierp Blanquer’s voorstel met kracht en zei:

Natuurlijk, er is een grote Arabische cultuur, maar we zijn hier in  Frankrijk, en ik wil dat we de Franse cultuur leren.

Politici zoals Nicolas Dupont-Aignan, president van Debout la France, zei tegen BFM TV:

Dit is het begin van een fatale ontsporing voor het land. Ik wil de arabisering van Frankrijk niet.

Frankrijk: 50 Tsjetsjenen bestormen het opvangcentrum voor migranten en vallen ‘Afrikaanse rivalen’ aan

Vorig artikelHongarije waarschuwt voor nieuwe migratiegolf die Europa bedreigt tijdens de Coronacrisis
Volgend artikelHet Coronavirus is dodelijk voor de globalisering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Toch wel handig voor de overheid zo’n lockdown, kunnen ze alles er door jassen zonder protest van de gele hesjes.
    Frankrijk is bijna gevallen.

  2. deze site is wel erg anti-islam. Jammer. Frankrijk doet meer om islam te stoppen dan te laten groeien.

    verder kan een land een taal introduceren om politieke doeleinden. Dat heeft niks met een religie te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in