Hongarije-Servië grenshek © Bőr Benedek / Wikimedia (CC BY 2.0)

Het Hongaarse ministerie van Defensie waarschuwt voor een toenemende migratiegolf en de risico’s die eraan verbonden zijn in verband met de Corona-situatie. Sinds januari zijn meer dan 10.000 vluchtelingen aan de grens tegengehouden; op Sicilië heeft 23 procent van de vluchtelingen positief getest op Corona – vandaar dat “grensbescherming belangrijker is dan ooit”, zegt men.

Naast de toenemende druk van de migratiegolf moeten we ook rekening houden met de gevolgen van de Coronapandemie. Daarom is grensbewaking belangrijker dan ooit, aldus Örs Farkas, woordvoerder van het informatiecentrum van de Hongaarse regering.

Farkas zei tijdens een persconferentie over de zuidelijke grens met Servië dat niet alleen de bescherming van het leven van de Hongaarse bevolking belangrijk is, maar ook de bescherming van hun gezondheid, schrijft het Hongaarse persbureau ‘MTI’ op de site van de regering.

In Turkije, Griekenland, Noord-Macedonië, Bulgarije, Servië en Bosnië kan men constateren dat de besmettingsgraad parallel aan de migratie-aanwezigheid toeneemt. In deze landen is het ook bijzonder moeilijk om de besmettingsgolf te stoppen, aldus Farkas.

Ontwikkelt de Balkan zich tot een nieuwe Corona-hotspot?

Meer dan 10.000 vluchtelingen en migranten zijn sinds januari aan de grens tegengehouden. Szilárd Németh, staatssecretaris van Defensie, benadrukte tijdens de persconferentie dat “illegale migratie hand in hand gaat met het Coronavirus”. Daarom was de bescherming van het Hongaarse volk, maar ook de bescherming van de Schengenlanden, van enorm belang.

Hij verklaarde dat 23 procent van de vluchtelingen en migranten die in Sicilië aankwamen, besmet waren met Covid-19. De grenswachters hadden dus de extra taak om voor de gezondheid van de burgers te zorgen.

Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije zijn eilanden van rust naarmate het geweld zich in West-Europa uitbreidt

Tussen januari en 1 juli werden 10.747 vluchtelingen en migranten aan de Hongaarse grens tegengehouden, aldus Németh. Dit betekent bijna 60 pogingen per dag. De staatssecretaris zei dat dit gemiddelde de afgelopen dagen is gestegen tot 75, wat een verhoogd risico betekent in de huidige Corona-situatie, schrijft Epoch Times.

Maar Hongarije is goed voorbereid aan de grens, benadrukte Németh. Naast patrouilles met honden en 500 voertuigen bieden Mi-24 helikopters en de nieuwere H145M modellen bescherming aan de grens.

Maar ook de werkwijze van de migranten was veranderd, ging Németh verder. “Ze komen niet meer in grote groepen, maar verspreid. Ze komen niet meer alleen op het land aan, maar vanaf het water”, aldus de staatssecretaris.

Hongarije waarschuwt dat Europa zijn identiteit verliest – islam penetreert zonder verzet

Vorig artikelJonge Zweden over schooltijd: “Moeilijk om altijd in de minderheid te zijn”
Volgend artikelKlimaatgoeroe ontvangt 1 miljoen euro prijzengeld van oliebaron
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in