Hongarije-Servië grenshek © Bőr Benedek / Wikimedia (CC BY 2.0)

Een nieuw geschil tussen de EU en Hongarije is onvermijdelijk: Boedapest houdt zich een maand na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie (EHJ) nog steeds vast aan zijn praktijk van uitzetting van illegalen. Andras Lederer, een functionaris van het Hongaarse “Helsinki Comité”, heeft de Hongaarse grenspolitie bekritiseerd omdat zij sinds de uitspraak van 17 december meer dan 3000 zogenaamde “vluchtelingen” over de grens naar Servië terug heeft gedwongen, zonder hen de mogelijkheid te geven asiel aan te vragen.

De Luxemburgse rechters beschouwden de uitzetting van illegale migranten zonder de individuele gevallen te onderzoeken als onwettig (ref. C-808/18). Daarbij hebben zij een klacht van de Europese Commissie bevestigd. Deze laatste had zich beklaagd “over het feit dat migranten in strijd met het beginsel van non-refoulement en zonder de overeenkomstige garanties worden teruggestuurd”.

Lederer beschuldigt Hongarije nu van “openlijke schending van de wet”. “Dat deze zaken nog steeds doorgaan na het vonnis is gewoonweg schandalig”, zegt hij.

Hongarije past deportaties in zijn huidige vorm toe sinds 2015, het jaar dat bondskanselier Merkel de grenzen opende, die zodoende een stroom illegalen in de richting van Centraal-Europa uitlokte. Orbán liet destijds als reactie daarop een metalen hek optrekken aan de grens met Servië. Sindsdien hebben migranten en asielzoekers herhaaldelijk geprobeerd om over dit hek heen te komen. Het is voor hen niet mogelijk om asielaanvragen in te dienen bij de reguliere grensovergangen.

Als ze op Hongaars grondgebied worden aangehouden, brengt de politie ze meestal terug naar het hek aan de grens zonder hun persoonlijke gegevens op te nemen. Daar moeten ze via zogeheten functionele-poorten terugkeren naar Servisch grondgebied.

  Viktor Orbán blijft zich hardnekkig tegen immigratie verzetten

Hongarije verdedigt deze verordening als een daad van grensbeveiliging en verwijst naar de nationale wetgeving. “Hongarije heeft een speciale rechtsorde ingevoerd die onder andere voorziet in strikte maatregelen voor de bescherming van de grenzen”, zei een woordvoerster van de regering onlangs. Zij ging niet in op de beschuldigingen dat Hongarije het arrest van het Hof van Justitie naast zich neerlegt.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

Vorig artikelNieuwe Britse wet om standbeelden en monumenten te beschermen tegen racistische BLM-vandalen
Volgend artikelGreat Reset-Schwab spreekt van een cyberpandemie na de pandemie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Is logisch. Ïllegaal”betekent: geen wettige basis om te verblijven; dus OF straf maatregel; of retour. Retour is het logiste. Als wij dat ook deden, besparen we zoveel geld, dat we huizen kunnen bouwen voor de sociale sector.

 2. Wij zouden een spiegel reactie moeten doen mbt moslims.

  kerk vernield; dan een moskee vernielen. in een islamland een kerk in de fik: dan hier een kerk in de fik
  Tit for tat werkt—echies.
  —————————–
  Nu spenderen we een vermogen in EU aan inlichtingen diensten om aanslagen te voorkomen.Niet doen; maar als represailles: massale uitzettingen en slopen van moskees.
  En ook DOEN

  Goedkoper en het werkt beter…

 3. Hongarije is de enige land die zijn bewoners op de eerste plaats zet en ze beschermt en terecht. De andere landen hebben nu te maken met oncontroleerbare groepen migranten die hun gang gaan zonder rekening te houden met de wetten van het land waar ze in zitten. De rest laat het gewoon gebeuren. En past het Afrikaniseren van Europa door de EU toe na ondertekening van het akkoord in 2018. Nederland bijv. moet de komende jaren 8 miljoen migranten met voorkeur behandeling opnemen! Dat is de helft van de huidige bevolking. Daar gast de pensioen-en belastinggelden naar toe. Dat is ook de reden waarom Rutte zijn ontslag heeft genomen. Nu mag een ander de stok overnemen. Hij heeft zijn werk gedaan en krijgt een Euro-baan aangeboden zoals zijn voorgangers. Hoe gek ben je dan als Roverheid om de eigen bevolking zo achter te stellen/laten❗️

 4. Stel je voor dat je land homogeen blank en christelijk wilt houden i.p.v. het importeren van miljoenen Afrikanen en Mohamedanen uit landen waar het gemiddelde IQ onder de 80 is en waar de oorspronkelijke bewoners deze lui moeten onderhouden, gelukkig hebben we landen als Hongarije nog.

 5. Wij kunnen een voorbeeld nemen aan Hongarije. Daar is nog democratie; dat is bij ons opgegeven met het verdrag van 1995 treaty of Barcelona; maar het meest duidelijke: met de invoering van de Euro, tegen de wil van de bevolking.

  Vreemd dat nederlanders naar Hongarije en Polen en Roemenie emigreren? Nee hoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in