Orban eist ontslag van EU-commissaris na geringschattende verklaring over Hongarije

1
© European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

In een interview met een Duitse krant enkele dagen geleden viel de Tsjechische EU-commissaris Vera Jourova premier Viktor Orban en zowel Hongarije als zijn bevolking aan. Dit heeft ertoe geleid dat Orban, samen met andere ministers, het aftreden van Jourova heeft geëist.

In een interview met Der Spiegel dit weekend zei Jourova, commissaris voor Waarden en Transparantie en vicevoorzitter van de Europese Commissie – lid van de parlementaire fractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, waar onder andere ook de VVD en D’66 toebehoren –  dat er in Hongarije een “zieke democratie” wordt opgebouwd en dat de Hongaren niet in staat zijn zich een zelfstandig oordeel te vormen.

In een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, eist Orban nu het ontslag van Jourova. Voorlopig bevriest de Hongaarse regering ook alle bilaterale contacten met Jourova.

“Het eerste is ongepast, het tweede is onaanvaardbaar”, schrijft Orban, die er ook op wijst dat de verklaring in strijd is met de rol van de Commissie als neutrale en objectieve instelling.

Meer critici

De Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, eist ook het ontslag van Jourova.

“Geen enkele democratische instelling mag een leider tolereren die zulke beledigingen gebruikt als ze deed in haar Spiegel interview”, tweet Varga.

Een andere criticus is de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto, die onlangs de opening van een instituut met Polen aankondigde om te onderzoeken of en hoe de twee landen door de EU oneerlijk worden behandeld, onder verwijzing naar wat men meent dat Brussel met twee maten meet.

Hongarije’s antwoord op EU-vonnis: Sloopt het asielrecht

  Tsjechië garandeert het recht op bezit van vuurwapens als reactie op de pogingen van de EU om burgers te ontwapenen
Vorig artikelFranse filosoof Éric Zemmour: Immigratie is een misdaad tegen de Europese volkeren en zal eindigen in bloedvergieten
Volgend artikelTelegram is het enige platform zonder censuur – tot nu toe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Deze “commissaris voor Waarden en Transparantie” (hóé bedenk je zo’n titel !!!), moet zich kapot schamen, hoewel ik betwijfel of dat soort mensen wel over enige schaamte beschikken.
    Haar “gedrag” geeft duidelijk aan welke weg de EUSSR is opgegaan : DICTATUUR !
    Elk land heeft maar te accepteren wat Brussel dicteert, zo niet………..dan volgen dreigementen enz. enz.
    En binnen die EUSSR heeft men de mond vol van “democratie” ; ze kunnen het woord nog niet eens schrijven !
    NEXIT en wel z.s.m. !!!! Een fatsoenlijk land wil toch niet bij zo’n club behoren, tenzij de “leiders” van die landen van ’t zelfde allooi zijn als de “Brusselaren”, en dát is in Nederland kennelijk het geval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in