Nieuwe Britse wet om standbeelden en monumenten te beschermen tegen racistische BLM-vandalen

2
Winston Churchill and Westminster church © Ben Sutherland (CC BY 2.0)

Het Britse parlement heeft voor een nieuwe wet gestemd om standbeelden en monumenten te beschermen tegen “brullende meutes”.

Tijdens de Black Lives Matter-rellen van vorig jaar werden standbeelden van blanken, waarvan werd aangenomen dat ze zich slecht hadden uitgesproken of gehandeld tegen zwarte mensen, aangevallen en gevandaliseerd. Sommige beelden werden vernield, andere werden verwijderd – soms met support van de lokale autoriteiten.

Maar in het Verenigd Koninkrijk willen ze daar nu met een nieuwe wetgeving een einde aanmaken. De nieuwe wet houdt in dat veranderingen met betrekking tot onder meer standbeelden, monumenten en straatnamen een officieel planningsproces moeten doorlopen in plaats van te worden overgedragen aan linkse lokale politici of lobbygroepen.

De conservatieve Britse minister van Huisvesting, Wijken en Lokale Zaken, Robert Jenrick is van mening dat monumenten – die in veel gevallen werden gefinancierd door vrijwillige publieke donaties –  niet moeten worden verwijderd “door toedoen van de flash mob, of door het decreet van een cultureel comité van stadhuismilitanten en woke krachten”.

“We leven in een land dat gelooft in de rechtsstaat, maar als het gaat om de bescherming van ons erfgoed is het juridische proces geschonden. Dat kan niet juist zijn”, zegt Jenrick.

“Wat generaties lang heeft gestaan, moet zorgvuldig worden afgewogen, niet in een opwelling of uit naam van een brullende meute”.

George Orwell staat nu op de anti-blanke “schaamlijst” van de British National Library

  Britse regering: Covid-19 vaccin mag niet worden gegeven aan kinderen en zwangere vrouwen
Vorig artikelVaccinatie kan verplicht worden voor reizen binnen de EU
Volgend artikelHongarije negeert de uitspraak van het Europees Hof: uitzetting van illegale immigranten gaat stug door
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in