Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

Ondanks de druk vanuit Brussel wil Hongarije niet langer moslims of migranten toelaten tot het land.

5
© EEP (CC BY 2.0)

In verband met de aanslagen in Frankrijk zei premier Viktor Orban dat de Hongaren de moslims kenden omdat ze 150 jaar met hen hebben samengeleefd.

Hij zei dat als een land hen toelaat, het met hen en hun religie moet leren leven. Daarom wil Hongarije, ondanks de druk van Brussel, geen moslims of migranten meer toelaten, meldt Freewestmedia.

“Als we dit niet willen zien in Hongarije, moeten we ze niet binnenlaten”, verklaarde de minister-president, en voegde eraan toe dat we, naast de weinige die al aanwezig zijn, “geen nieuwe willen binnenlaten, en vooral niet de komst van migranten willen toestaan”.

Hij zei dat zijn land niet moet toestaan dat Brussel regels oplegt aan Hongarije “die we niet willen en die onvermijdelijk zullen leiden tot onze begrafenis”.

De toekomst van de Afrikanen ligt in Afrika, en de toekomst van de Hongaren ligt in Hongarije. We helpen hen om alles te doen wat we kunnen om hen te helpen beter in hun land te leven, maar we steunen hen niet om naar Hongarije te komen, zei hij.

Orban zei dat West-Europa de bescherming van de grenzen moet accepteren. Vroeger was het leven rustig en veilig en nu moeten de Europeanen vrezen voor hun dierbaren.

Hij voegde eraan toe dat de Europese begrippen van vrijheid van meningsuiting weliswaar discutabel zijn, maar dat er zeker geen reden was om mensen in een kerk te vermoorden, ook al was er een legitieme fout gemaakt. Orban heeft hierbij misschien gezinspeeld op het feit dat holocaustontkenning in veel Europese landen weliswaar strafbaar is, maar dat het aanvallen van christenen en moslims dat niet is.

Het is een verachtelijke zonde om het leven van een ander te nemen, alleen maar omdat hij het niet met u eens is. We hebben een spiritueel fundament nodig waaruit de soevereiniteit ontspruit, wat in Hongarije de taal en de cultuur is, zei de Hongaarse leider.

Namens het Hongaarse volk betuigde Orban zijn medeleven aan de Franse natie na de moslim terreuraanslag op donderdag, meldt het Hongaarse persbureau MTI.

De aanslagen van vandaag en de afgelopen weken hebben duidelijk aangetoond dat onze gemeenschappelijke Europese cultuur, levensstijl en waarden het doelwit zijn geworden van extremistisch terrorisme, aldus de Hongaarse premier.

Orban heeft het Franse staatshoofd Orban in deze moeilijke tijden de steun van het land beloofd.

Wij zijn bereid de krachten te bundelen om de traditionele Europese waarden en de traditionele Europese levensvorm te beschermen, schreef de premier in zijn condoleance boodschap.

Orban heeft inmiddels geëist dat Vera Jourova, vicevoorzitter van de Europese Commissie, ontslag neemt.

Volgens de vicevoorzitter wordt er in Hongarije een “zieke democratie” opgebouwd en bovendien beledigt zij EU-burgers met de Hongaarse nationaliteit door te zeggen dat zij zich niet in een positie bevinden om zich een onafhankelijke mening te vormen. Deze uitspraken zijn niet alleen een directe politieke aanval op de democratisch gekozen regering van Hongarije die inmiddels gemeengoed is geworden, maar ook een vernedering voor Hongarije en het Hongaarse volk. De eerste is ongepast, de tweede is onaanvaardbaar.

Hij voegde eraan toe dat deze verklaringen in strijd zijn met de rol van de Commissie als neutrale en objectieve instelling die is vastgelegd in het Verdrag van Lissabon. Ze zijn een flagrante schending van het beginsel van vriendschappelijke samenwerking en verhinderen een zinvolle dialoog tussen Hongarije en de vicepresident.

Degenen die de Verdragen schenden, kunnen zich niet opwerpen als verdedigers van de rechtsstaat en de Europese waarden. De verklaringen van vicepresident Vera Jourova zijn onverenigbaar met haar huidige mandaat en daarom is haar ontslag onontbeerlijk. Ondertussen schort de Hongaarse regering alle bilaterale politieke contacten met haar op, informeerde Orban de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.

Hongarije is de redding van Europa

  Elke Europeaan zou dit moeten lezen van de hoofddiplomaat van de EU, omdat het laat zien hoezeer Europa de huidige geopolitieke situatie echt verkeerd begrijpt
Vorig artikelOpen brief van bisschop Viganò aan President Trump – “Een globale elite die de hele mensheid wil onderwerpen en dwingende maatregelen wil opleggen”
Volgend artikelNauwelijks elke tweede Zweed is bereid zich te laten vaccineren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Heeft ie goed gezien. Nou nog een wetswijziging en de islam verbieden, en het land krijgt een veiligheids stempel…

  2. “De toekomst van de Afrikanen ligt in Afrika, en de toekomst van de Hongaren ligt in Hongarije.”
    100% mee eens, en dat zonder racistisch te zijn.
    Hetzelfde geldt voor Nederland en andere landen, help de mensen waar ze wonen en haal ze niet naar een ander land toe, dat lost het probleem niet op.

  3. Een pluim voor Hongarije en Polen! De EU toont zijn ware gezicht! WEG MET DE EUROPESE GESTAPO ! En die DUITSE STASIE MERKEL HOER en ANDERE EUROPESE LANDVERRADERS en MOORDENAARS!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in