Klimaatgoeroe ontvangt 1 miljoen euro prijzengeld van oliebaron

7
via Instagram

De Zweedse klimaatvoorspeller Greta Thunberg ontvangt de Gulbenkian-prijs voor zogenaamde mensenrechten. De prijzenpot is een miljoen euro. Greta beweert dat ze het geld zal weggeven.

Greta Thunberg krijgt de Gulbenkian-prijs in de categorie “mensenrechten”. Dit is te danken aan haar klimaatactivisme. De 17-jarige ontvangt dus een miljoen euro.

“De manier waarop ze de jongere generaties heeft weten te mobiliseren voor het klimaat en haar aanhoudende strijd om de status quo te veranderen, maakt haar tot een van de meest opmerkelijke mensen van onze tijd”, zegt de voorzitter van de jury Jorge Sampaio in een verklaring.

Greta zelf heeft de prijs becommentarieerd in een video op Instagram.

“Ik ben zeer vereerd om de Gulbenkian-prijs voor de mensheid te mogen ontvangen! We zitten in een klimaatnoodtoestand en mijn stichting zal zo snel mogelijk al het prijzengeld van 1 miljoen euro doneren om organisaties en projecten te steunen die strijden voor een duurzame wereld, de natuur verdedigen en mensen steunen die al met de ergste gevolgen van de klimaat- en milieucrisis te maken hebben”, schrijft ze.

De Gulbenkian-prijs is vernoemd naar de Armeens-Britse ondernemer en filantroop Calouste Sarkis Gulbenkian, die in de eerste helft van de 20e eeuw een van de rijkste mensen ter wereld werd door de oliereserves van het Midden-Oosten toegankelijk te maken voor de westerse wereld.

Greta’s netwerkers – veel miljardairs

  Zweedse academici: "De Vikingen hadden klimaatangst"
Vorig artikelHongarije: Meer dan 10.000 vluchtelingen en migranten zijn sinds het begin van het jaar aan de grens tegengehouden
Volgend artikelDrie van de vier ‘onbegeleide vluchtelingenkinderen’ waren volwassenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. PAID MILLIONS TO TARGET ANTI-VAXXERS – 20/07/2020

    ‘As public skepticism over the safety of inadequately tested vaccines goes viral, public health experts are ramping up their efforts to quell this enormous and fast-growing community. Now a non-profit organization with its origins in one of the biggest Health Insurance providers in America has hired a Firm to target the people they label ‘anti-vaxxers’ and develop a new weapon: Project VCTR.’

    https://www.youtube.com/watch?v=wtlMUxTtrek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in