Als de Oekraïense en NAVO-strijdkrachten tegen Kerstmis hun oorlog in Oost-Oekraïne hebben verloren, wat gebeurt er dan met de romp van West-Oekraïne?

De Russische waarschuwing, die president Vladimir Poetin afgelopen vrijdag tijdens de Veiligheidsraad uitsprak, is dat het Russische leger het westen van Oekraïne, bekend als Galicië, zal verdedigen tegen elke poging tot interventie door Poolse troepen, hetzij in het kader van een NAVO-formule voor “vredeshandhaving”, hetzij in het kader van een bilaterale defensieregeling tussen het regime in Kiev en Warschau om Galicië onder de bescherming van artikel 5 van de NAVO te laten vallen, schrijft John Helmer.

Poetins waarschuwing was concreet, expliciet, geografisch beperkt. Ze gold voor de huidige westelijke grenzen van Oekraïne, de oostelijke grens van Polen en de grens tussen Polen en Wit-Rusland. “Ik wil u er ook aan herinneren waartoe het agressieve beleid van Polen heeft geleid. Het leidde tot de nationale tragedie van 1939, toen de westerse bondgenoten van Polen het land voor de Duitse wolf, de Duitse militaire machine, gooiden. Polen verloor in feite zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit, die alleen dankzij de Sovjet-Unie grotendeels konden worden hersteld. Het was ook dankzij de Sovjet-Unie en dankzij het standpunt van Stalin dat Polen een aanzienlijk gebied in het westen, Duits grondgebied, verwierf. Het is een feit dat de westelijke gebieden van Polen een geschenk van Stalin zijn. Zijn onze vrienden uit Warschau dit vergeten? We zullen hen eraan herinneren.”

De vrienden uit Warschau waren niet het enige publiek dat Poetin bedoelde. Zijn waarschuwing is ook gericht aan de vrienden in Berlijn, de Baltische vrienden, de vrienden in Parijs, Brussel en Boedapest, en natuurlijk aan de vrienden in Washington. In december 2021 kregen zij de voorwaarden van wederzijdse veiligheid en niet-aanvalsverdragen in Europa aangeboden in verdragen voor de VS en de NAVO die door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken waren ingediend. Ze werden afgewezen in diplomatieke onderhandelingen die minder dan een maand duurden.

  EU wil Tucker Carlson sancties opleggen vanwege Poetin-interview - Newsweek

Tegen Kerstmis van dit jaar, zoals Poetin zojuist aangaf, zullen het Oekraïense leger en de NAVO-strijdkrachten hun capaciteiten hebben opgebruikt om de strijd voort te zetten. “De hele wereld ziet dat het geroemde westerse, zogenaamd onkwetsbare militaire materieel in brand staat,” voegde hij eraan toe. Wat er vervolgens kan gebeuren is “een uiterst gevaarlijk spel, en de opstellers van dergelijke plannen moeten nadenken over de gevolgen.”

Dit is een waarschuwing dat als de Polen naar het oosten trekken, de Duitsers gemotiveerd zullen zijn om ook naar het oosten te trekken, om de Pruisische gebieden terug te winnen die Duitsland verloor bij zijn nederlaag en capitulatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ook Hongarije zal gemotiveerd zijn om zijn noordoostelijke grens te wijzigen om de etnische Hongaarse bevolking van Transkarpatië in het zuidwesten van Oekraïne te redden.

Kortom, Poetin kondigde aan dat “het geschenk van Stalin”, zoals hij het noemde, de stabiliteit van de territoriale regeling na 1945 was. Nu de Russen de poging van de NAVO om de Russen ten oosten van Kiev te vernietigen hebben verijdeld, waarschuwen ze opnieuw dat als de NAVO probeert haar verdedigingslinies ten westen van Kiev te wijzigen, het Russische leger een geheel nieuwe territoriale regeling zal dicteren waarin de NAVO een nog grotere verliezer van militaire capaciteit en territoriale uitbreiding zal zijn dan de niet-aanvalsverdragen van 17 december 2021 boden.

De belofte uit 1990 om geen centimeter oostwaarts te gaan voor de NAVO wordt duizend kilometer westwaarts teruggedraaid.

Chris Cook stelt de vragen. Luister naar de discussie.

  Civilisatie & dollar gaan eindigen

Om de geografie in de discussie te visualiseren, is hier een kaart van de territoriale vereffening tussen Duitsland en Polen na de Tweede Wereldoorlog.

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/

Hier is een recent gepubliceerde Russische analyse van hoe de waarschuwing van Poetin geïnterpreteerd moet worden, zowel historisch als strategisch, tussen de Dnjepr en de Oder-Niesse linies.

Yandex machinevertaling

“De herleving van de Russische identiteit en Polonisatie: Rusland stemt in met de opdeling van Oekraïne” door Albert Akopyan – bron: https://eadaily.com/


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-top: Europeanen MOETEN bereid zijn de prijs te betalen voor hulp aan OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING NEWS: “Hoofdaanval” van het Oekrainse tegenoffensief “is begonnen” (video’s)
Volgend artikelGeprikt, hersenletsel en gemeden door mijn man
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. “Ik wil u er ook aan herinneren waartoe het agressieve beleid van Polen heeft geleid. Het leidde tot de nationale tragedie van 1939, toen de westerse bondgenoten van Polen het land voor de Duitse wolf, de Duitse militaire machine, gooiden. Polen verloor in feite zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit, die alleen dankzij de Sovjet-Unie grotendeels konden worden hersteld. Het was ook dankzij de Sovjet-Unie en dankzij het standpunt van Stalin dat Polen een aanzienlijk gebied in het westen, Duits grondgebied, verwierf”

  Poolse politici zijn ondankbare honden die het Amerikaanse zio hegomonie slaafs dienen denken in hun geopolitieke geiheid stukken land te herwinnen, er staat zóveel op het spel dat het niet anders dan op stront kan gaan uitdraaien.

  https://youtu.be/17mAOmDGs_E

  • Kleine precisering: in ’39 heeft Rusland dus de helft van Polen geannexeerd, maar ook nooit teruggegeven na ’45. In de plaats werd dezelfde oppervlakte van het verslagen Duitsland afgepakt en aan Polen “geschonken”. Polen is dus voor de helft van zijn oorspronkelijke ligging naar het westen opgeschoven. Landen zoals Polen en Tsjechoslowakije zijn na WOI gecreëerd ter wille van de Britse en Franse bemoeizucht in Oost Europa.

   • Kleine precisering: in 1919-21 heeft Polen dus een groot stuk van Oekraïne , Litouwen en wit-Rusland ingenomen toen het Russische leger ernstig verzwakt was door het Duitse leger in WO1 en de revolutie/burgeroorlog. De Polen waren dus de aggressors vlak na WO1 en ze waren van plan het groot Pools – Litouwse unie van voor 1796 weer op te zetten.

    Voor de eerste wereldoorlog bestond er geen land Polen.

    Nu, met onze moderne geschiedvervalsing doen we allemaal of Polen zo zielig was toen ‘ze dzjermans’ in 1939 Polen binnenvielen. Maar Hitler, de klootzak, hield zich gewoon aan zijn verkiezingsbeloften om de vernedering van Versailles ongedaan te maken en gebieden die oorspronkelijk Duits zijn weer terug te nemen. Het begon met Sudetenland in 1938. En Pruisen en Silezië volgden in 1939.

    Toen dit gebeurde hadden Hitler en Stalin een overeenkomst om hun eigen gebieden weer terug te nemen die hen door de ‘Volkenbond’ dwz de Angel-Saxische invloedssfeer was ontfutseld. Zij hebben de Polen met hun slachtingen in Oekraïne niet tegen gehouden. En niet voor niets zat het Poolse leger in Engeland in WO2.

    Dit hele ‘oprukken van de NAVO’ gaat al véél verder terug, tot de oprichting door Bismark van een verenigd Duits keizerrijk. Toen werd de balans verstoord van landen die door de Rothschild tegen elkaar uitgespeeld konden worden. Duitsland dreigde hierin veel te machtig te worden.

    Ook de opkomst van olie, de ontdekking van olie in Arabië en het Russische marktaandeel van 50% in de wereld oliehandel leidde tot WW1 en de communistische revolutie.

    En daaronder ligt nog de eeuwenoude vijandschap van het Vaticaan tegen hun Byzantijnse orthodoxe concurrent. Het Romeinse heidendom tegen de laatste niet overwonnen bisschop van het originele christendom (nu ook allesbehalve origineel maar minder satanisch dan de Roomse kerk die in feite Babylonisch is). De andere 3 bisdommen zijn door de islam weggevaagd (opgezet door Rome).

 2. De necons denken dat ze, na de totale vernietiging van de Europese samenleving, HUN eigen wereld kunnen opbouwen op dit zelfde grondstuk.
  Jammer voor hun.
  De Rus zal nooit meer toestaan dat globalisten de baas worden, waar ook ter wereld.
  Deze criminele organisaties zullen niks meer bezitten.

 3. Volgens mij schold Putin vorige week de polen nog uit ook nog. Iets van achterlijke domkoppen of idiote onnozelaars staat me bij.🤣🤣🤣🤣 dat ze kanonnenvoer waren en hij er geen problemen mee had om ze te doden als ze zich in de strijd zouden mengen.

  • Poetin zei dit met fluwelen handschoenen aan..maar het is juist dat en met zekerheid..intussen heeft hij een deal gemaakt met veel oost-Afrikaanse landen voor graan…(die anders bedrieglijk naar Europa en de vs gingen)…ondertussen is in Afrika een duidelijke omkeer gaande ten opzichte van europa…vooral op gebied van sportevenementen..en voetballers….verlaat Afrika niet want dan speel je maar voor europa en Nooit meer voor uw Afrikaans thuisland..

 4. Hoe ver zullen de strijdende partijen (niet alleen de NAVO) gaan, afgaande op mogelijke omstandigheden/ontwikkelimgen?
  Een ‘valse vlag’ van een desperaat Oekraïne zit er dik in om de NAVO over de streep te trekken. Wat doen de Russen als zij hun doel (wélk doel?) niet kunnen bereiken? Het gebruik van niet-conventionele ABC wapens ligt bijderzijds voor de hand.
  Aangezien niemand bereid is tot een diplomatieke de-escalatie, te beginnen met een gevechtspauze, is het blijkbaar de bedoeling dat nu wordt AF gemaakt waarvoor in 2014 de kiel werd gelegd.
  Vooral Europa zal er dus wéér van lusten. Tussen de puinhopen vragen we telkens weer: WAAROM?

 5. De Russen maken in de laatste kaart 1 grote fout. Als ik hun was zou ik er ook meteen geheel Finland, of in elk geval de delen die aan de Botnische golf grenzen erbij nemen. Finland heeft met haar toetreding tot de NAVO het royale vredesverdrag opgezegd die ze ondanks haar collaboratie met de nazi’s toch had gekregen. Dit om weer een tegen Rusland vijandige alliantie aan te kunnen gaan met de VS en de Oekrainse nazi’s (door hen zo uitgebreid hulp te bieden).

  • Een goed punt. Maar wie wil Finland nou regeren? ’s Zomers een zompig moeras en ’s winters een ijskoude wildernis. Bewoond door een paar miljoen zeer eigenzinnige mensen. En dan zeg ik het aardig want ze zijn gewoon gestoord. En wat moeten ze met het land?

   Voor de Nato is Finland onmogelijk een uitvalsbasis. De Russen hebben in 1939 geprobeerd Finland te veroveren en dat ging erg slecht. Ze hebben in Rusland respect voor die gekke Finnen.

   Zie je het al gebeuren; een M1 Abrams in de Finse bossen? Al het Nato materieel is daar volstrekt onbruikbaar. Motoren starten niet of de tracks zakken in de blubber.

   Finland? Nee laat maar. Alleen mooi om naar te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in