Gisteren voerde het Oekraïense leger volgens Russische militairen de meest massale aanvallen uit in de richting van Zaporozhye sinds begin juli. De belangrijkste aanvalsrichting van de Oekraïense strijdkrachten werd opnieuw gekozen door de nederzetting Rabotino, in een poging om de Russische verdediging af te snijden, bericht Theinteldrop.

Voor het eerst sinds enkele weken waren er bij minstens 4 aanvalsgolven van de strijdkrachten van Oekraïne in de richting van Rabotino meer dan 100 eenheden van verschillende uitrusting betrokken, waaronder ongeveer 40% tanks, waaronder tanks die eerder door NAVO-landen geleverd waren.

In totaal stuurde de vijand gisteren meer dan 1.200 militairen deze kant op in de strijd, vooruitlopend op het offensief met massale artillerievoorbereiding. Bij de beschietingen gebruikte de vijand onder andere 155 mm clusterbommen die door de Verenigde Staten geleverd waren.

Tot nu toe hebben eenheden van het 58e Leger van de RF strijdkrachten alle vijandelijke aanvalsgolven in het gebied rond Rabotino afgeslagen. De berekeningen van artilleriestukken, MLRS, luchtvaart, antitankbemanningen, sappeurs, sluipschutters, operators van onbemande vliegtuigen zijn uitgewerkt. Alleen al door de Lancet UAV werden minstens 4 eenheden pantservoertuigen geraakt.

Volgens voorlopige schattingen verloor de vijand meer dan 24 tanks in deze omgeving. Dit is meer dan de helft van het aantal dat hij vanaf de vroege ochtend bij Rabotino gebruikte.

Het totale aantal beschadigde of volledig vernielde gepantserde gevechtsvoertuigen en pick-ups van het leger dat de Oekraïense strijdkrachten vandaag ten zuiden van Orekhovo gebruikten, bedroeg meer dan 48 eenheden.

Deze aanvalsgolven geven aan dat de vijand weer is teruggekeerd naar de tactiek van het massale gebruik van gepantserde voertuigen, zoals het geval was in de eerste dagen van het door hem ingezette tegenoffensief.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Oekraïens ochtendoffensief ging niet al te best & Ukrop filmt zijn eigen ondergang in loopgraafVolg Frontnieuws op Telegram

  Poetin's dilemma

Lees meer over:

Vorig artikel“Meer in staat dan alles wat we hebben”: wetgevers, getuigen, uiten alarm over UFO-fenomeen
Volgend artikelBREAKING NEWS: “Hoofdaanval” van het Oekrainse tegenoffensief “is begonnen” (video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. volgens de krant die eerder verboden was vanwege nazisympathieën (de geschiedenis herhaalt zich) heeft oekraïne een massale tegenaanval gelanceerd en een doorbraak bewerkstelligt.
  de nazi-sympathisanten zijn helemaal blij (zie de reacties op hun facebookpagina).
  geen woord over de opbouw van honderdduizend russische troepen en wat die aan het doen zijn of gaan doen.
  ik denk dat binnen enkele dagen wel duidelijk zal zijn wat klopt en wat niet klopt, al weet de media daar steeds een draai aan te geven die hun adepten steevast blind aannemen.
  maar let vooral op nieuws dat niet gemeld wordt, zoals het nieuws over biden, de wetenschappers die meldden dat de aarde afkoelt, de klonterprikschades.
  we leven in bijzondere tijden.

  • k weet ni wat hij weer gesnoven heeft, misschien wel hetzelfde als zijn kamikaze leger, maar Zelensky is er meer dan ooit van overtuigd dat de Krim weer bij Hoerkraiene komt ….las ik in HLN

 2. Bewaren de militaire adviseurs van Zelensky de 14 gedoneerde Challenger tanks en de Amerikaanse Abraham tanks tot het laatste wanhoop offensief van de gedecimeerde Oekraïense troepen en hopen dat alles nog goed zal komen, nou het lijkt erop dat de Westerse idioten die miljarden gedoneerd hebben zelf allemaal het als een video game beschouwen.

 3. Las net op intel slava z dat rusland goed bezig is in oekraine, weer wapendepots geraakt waarin westerse gevechtsmateriaal stond. Luchthavens geraakt, ja dan kan die rommel ook niet naar onhoog. Ze hebben depots geraakt waar onbemande boten ,raketten en wapens lagen opgeslagen ,gaat de goeie kant op daar. Rusland weet wel waar ze op moeten schieten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in