De “Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid” van de EU, Josep Borrell, waarschuwt de burgers in de lidstaten om zich niet door ontevredenheid over de hoge voedsel-, elektriciteits- en brandstofprijzen te laten verleiden om op minder links-liberale en meer conservatieve regeringen te stemmen. Dat zou Poetin alleen maar ten goede komen, zegt hij. In plaats daarvan moeten wij “solidair zijn” en betalen wat de machthebbers in Brussel besloten hebben dat het kost om Oekraïne te steunen door Rusland te isoleren, schrijft het Zweedse nieuwsorgaan Sammnytt.

Josep Borrell is de Spaanse socialist die voorzitter van het Europees Parlement werd en daarna de facto minister van Buitenlandse Zaken van de hele supranationale unie. In zijn geboorteland Spanje suddert de ontevredenheid onder de burgers over het links-liberale, op het klimaat gerichte energiebeleid, dat ertoe geleid heeft dat er nu geen energiereserves zijn om het verlies van Russisch gas te compenseren, wat geleid heeft tot elektriciteitstekorten en torenhoge energieprijzen, die op hun beurt de inflatie en de prijzen van een reeks goederen, niet het minst voedsel, hebben opgedreven.

Spanje heeft sinds 2018 een radicaal socialistische coalitieregering. Net als in Zweden regeert het in een minderheid, en onder de bevolking heerst grote ontevredenheid over, onder andere, zijn linkse economische beleid. Nu waarschuwt de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van het land, Josep Borrell, de Spanjaarden om niet op een regering met een andere politieke oriëntatie te stemmen. Dat zou Poetin in de kaart spelen, zegt hij.

Dringt er bij alle Europeanen op aan zich te verenigen voor het links-liberalisme

  Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zien

Borrell doet dezelfde oproep voor links-liberale eenheid achter het beleid van Brussel aan burgers in andere EU-landen – we moeten ons nu niet laten verleiden door onze ontevredenheid over gelijktijdige elektriciteitstekorten en torenhoge elektriciteitsprijzen om andere soorten beleidsoplossingen te zoeken. Dat zou verraad aan Oekraïne zijn, zo betoogt hij.

“De Europeanen moeten bereid zijn te betalen wat het kost om Oekraïne te steunen en verenigd te blijven,” zegt hij in een lang interview met het grootste dagblad van Spanje, El Pais.

Moet elektrische broekriem aanhalen “uit solidariteit” met Oekraïne

Het interview vindt plaats in een chique restaurant, waar Borrell zich met goede eetlust tegoed doet aan een grote lading sappige ribbetjes, terwijl hij de vragen van de journalist beantwoordt en tussen de happen door de gewone EU-burger aanspoort om de broekriem aan te halen.

Borrell heeft een speciaal pleidooi voor zijn Spaanse landgenoten. Zij zouden, “uit solidariteit” met de andere EU-landen die het meest van Russisch gas afhankelijk zijn, de rantsoenering van elektriciteit of zelfs de periodieke totale stopzetting ervan moeten aanvaarden, terwijl de prijzen per kilowattuur voortdurend nieuwe records vestigen.

Politiek gecreëerde elektriciteitscrisis

Een van de meer van gas afhankelijke landen is Duitsland. Ondanks het feit dat zij het dominante industrieland van de EU is, heeft de zusterpartij van de Zweedse Groene Partij daar klimaatalarmistische retoriek en dreigementen dat wat in Fukushima in Japan is gebeurd, ook in Duitsland zou kunnen gebeuren, gebruikt om de burgers bang te maken zodat zij een totale afschaffing van alle kernenergie en een grote stimulans voor windenergie zouden aanvaarden.

  Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket "Kinzhal" - een waarschuwing voor de NAVO

Windenergie is echter volstrekt ontoereikend en bovendien te onbetrouwbaar, afhankelijk van het weer, als vervanging voor de uit bedrijf genomen kerncentrales. Het idee was dus om voorlopig over te gaan op grootschalige invoer van gas uit Rusland via de Nordstream-pijpleiding. Maar toen kwam de Russische invasie in Oekraïne en in het kielzog daarvan zowel druk om de Russische economie niet te bevoordelen door gas te kopen, als sancties die de gasleveringen afsneden.

Snijden in de huishoudfinanciën en bedrijven in faillissement duwen

De groen-politiek gecreëerde elektriciteitscrisis heeft in de hele EU schokgolven teweeggebracht, die een inflatie aanjagen die steeds meer huishoudens in de vernieling helpt en steeds meer bedrijven over de rand van het faillissement duwt. Het gebeurt in Duitsland, het gebeurt in Zweden en het breidt zich uit naar landen die niet zo expliciet de klimaatalarmistische energiedoctrine hebben omarmd en die, zoals Spanje, niet afhankelijk zijn van Russisch gas.

Volgens Josep Borrell kan er geen sprake van zijn dat men afziet van het energiebeleid dat de elektriciteitscrisis heeft veroorzaakt. In plaats daarvan is het een kwestie van stilzitten in de boot, zijn ontevredenheid bedwingen en volhouden.

Borrell spoelt de brokken vlees weg met een exclusief tafelwater en vat zijn oproep aan de burgers van de EU samen met een citaat uit de film The Terminator aan de verslaggever van El Pais:

“Hoop op het beste, maar bereid u voor op het ergste.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De westerse leiders hebben met hun sancties tegen Rusland aan uw neus getrokken om u in uw gezicht te spugenVolg Frontnieuws op Telegram

  Stoltenbergs Dido-moment kan een einde maken aan de leugens van het Westen

Lees meer over:

Vorig artikelGeboosterden krijgen meer slecht nieuws
Volgend artikelPrikspijt: Gevaccineerd en Beschadigd (Video, Nederlands transcript)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. Reactie verwijderd.
  FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

  • Reactie verwijderd.
   FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.
   Laatste waarschuwing.

  • lastig:
   oproepen tot geweld past niet in onze manier van leven,
   maar die gasten uit hun ivoren torentjes verwijderen lijkt de enige manier om hier uit te komen

   • Groot gelijk
    Beste ralf

    Hoe doen we dat ??
    Door ons allen te laten vermoorden ??

    Is een optie
    Zo gaan die op het laatst na ons te hebben vermoord en opgegeten
    Hunzelf vermoorden en opeten

    Nou geen èèn woord van geweld gebruikt
    In het nadeel van Moordenaars Terroristen Opleggers

    Gandi systeem
    Op Veganistisch Vegetarisch geweldloos manier door heel veel bloed vergieten alles oplossen
    Immers sterken kunnen zwakken straffen
    Maar zwakken kunnen hunzelf straffen
    Dan kunnen de sterken hun Ego in hun Eigen Reet steken en sterven

    Dank U

 2. Laat de politicis ook voelen een verlaging van de salaris het geld gaat naar Oekraïne, begint voor jezelf. Borrel en Sanchez ook in Davos een ongeschikte elite club.De Spanjaarden voelen niet meer veilig in Spanje te veel criminaliteit en wordt niet met harde handen de aangepakt door linkse partij. De stroom bedrijven hebben het water in de reservoirs legt gemaakt om te verkopen voor de hogere prijs en nu er is geen water. Het is een club van criminelen politicis en stroombedrijven.

 3. Redactie : Dat tuig mag wel moorden en mensen verminken en gezinnen vernietigen . En wij mogen niet onze woede uiten wat zijn jullie voor een theekransje.

  Ik hoop dat ik het nog mee ga maken dat er een echt Tribunaal gaat komen. Niet dat gespeelde tribunaal van na WW2 want daar werd ook geen recht gesproken zoals het had gemoeten. Daar kregen mensen die voor Amerika nuttig zouden kunnen zijn een milde straf en mensen die niet nuttig waren werden opgehangen of neergeschoten.

  Dat mag nu niet gebeuren !

  Iedereen moet wegens meewerken aan wereldwijde geplande genocide publiekelijk worden opgehangen.

 4. Ukraine is Israël2.0, the New Jerusalem project. Eerst hebben ze de VS leeggeknepen ( ‘we suck them dry and throw it away’, citaat Netanyahu) ten bate van Israël, nu doen ze hetzelfde in Ukraine, alleen wordt nu ook Europa leegggeknepen.

 5. Reactie verwijderd.
  FRONTNIEUWS is tegen geweld. FRONTNIEUWS streeft naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

 6. Met goede eetlust doet hij zich tegoed aan een grote lading sappige ribbetjes terwijl hij tegenover de journalist verklaart dat de burgers de broekriem aan moeten halen. Ik dacht altijd dat links tegen armoede was en solidair met de armen.

  • Vergeet het maar dien dikke Borrell is daarvoor De “Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en wanbeleidbeleid ” . Het is alleen om hun zakken te spekken opsluiten die hap en de sleutel weggooien.

  • “Ik dacht altijd dat links tegen armoede was en solidair met de armen.”

   Dat was al niet meer zo sinds vadertje Drees. Daarna werden het zgn salonsocialisten.

 7. Beste Mensen

  Groot gelijk
  Beste ralf

  Hoe doen we dat ??
  Door ons allen te laten vermoorden ??

  Is een optie
  Zo gaan die op het laatst na ons te hebben vermoord en opgegeten
  Hunzelf vermoorden en opeten

  Nou geen èèn woord van geweld gebruikt
  In het nadeel van Moordenaars Terroristen Opleggers

  Gandi systeem
  Op Veganistisch Vegetarisch geweldloos manier door heel veel bloed vergieten alles oplossen
  Immers sterken kunnen zwakken straffen
  Maar zwakken kunnen hunzelf straffen
  Dan kunnen de sterken hun Ego in hun Eigen Reet steken en sterven

  Dank U

 8. En het zijn allemaal ouwe kloten die op dit aandringen , aan de jeugd de toekomst wordt niet eens over nagedacht,
  Allemaal 70 80 90 tigers die aan deze shit van de wereld werken , die hebben toch niets meer te verliezen
  .

 9. Zelf maken ze natuurlijk wel gebruik van onze geweldloosheid cultuur terwijl ze zonder (klassiek) geweld zoveel slachtoffers maken. Als het in een individueel geval moet dan past zelfs het klassiek geweld hen ook.

 10. Ze zijn zelf helemaal de weg kwijt
  Wij moeten in verweer komen
  Burgers van Nederland en er tegen in gaan
  Boeren Burgers visserij Horeca
  Samen hand in hand Nuuuuuuuu,!!!!!!!!!

 11. FN ziet het belangrijkste over het hoofd.

  EU bestaat niet echt, is geen staat; derhalve heeft het geen minister van buitenlandse zaken, of van andere zaken.
  Het zijn zelfbenoemde imbecielen die als kinderen ministertje en koninkje spelen.

  Derhalve is ook dit artikel onzin

 12. Nou zij nemen het er zelf wel goed van de honger crisis zal aan hun voorbij trekken maar he volk zal zeggen kijk gelukkig hebben zij nog te eten en wij moeten ervoor zorgen dat hun maagden goed gevuld blijven want zij zijn onze leiders wij zelf lijden graag honger als zij het maar goed hebben zo zijn wij het volk.

 13. Zolang deze EU-top niet zelf de prijs hoeft te betalen voor ‘hun’ solidariteit met Oekraïne natuurlijk.
  Deze ’top-Europeanen’ zouden ‘uit solidariteit’ bijvoorbeeld kunnen beginnen met hun eigen vette wedde en onkostenvergoedingen te halveren en dat geld te geven aan mensen die, als gevolg van de door hen uitgevaardigde sancties, moeite hebben om de eindjes nog aan mekaar te knopen.
  Maar als daar op aankomt zijn deze ’top-Europeanen’ natuurlijk Oost-Indisch doof.

 14. Betaal jij zelf maar, met je hoge loon , vertel wat jij verdient met je baan , en hoe je durft te vragen aan mensen die 1999 euro in de maand krijgen , tegenover jou ,, hoeveel duizenden , 100 duizenden , terwijl je alleen maar hoeft te liegen . we onthouden uw naam Joseph Borrell , ik hoop dat ik u eens mag betalen uw werkelijk loon , en luister , ik doe het zonder geld te vragen , de uitdrukking van uw ogen zijn mijn betaling .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in