In een klinkende afkeuring van Oekraïne en Zelensky heeft Macron de weg vrijgemaakt voor het gebruik van kernwapens door Rusland! De Franse president bracht het standpunt van zijn land naar buiten door te benadrukken dat als Rusland kernwapens op Oekraïne laat vallen, Frankrijk niet met nucleaire middelen zal reageren, meldt Warnews247.

Het slechte nieuws voor Oekraïne is dat de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlands beleid, Josep Borrell, onlangs soortgelijke verklaringen heeft afgelegd.

Wat Macron heeft gezegd is zeer ernstig en zal belangrijke gevolgen hebben binnen en buiten de NAVO. De EU-landen hebben zich teruggetrokken met het oog op de mogelijkheid van een nucleair Armageddon en natuurlijk is er niets dat Rusland ervan weerhoudt tactische kernwapens te gebruiken tegen het Oekraïense leger.

Deze mogelijkheid is zelfs nog dichterbij gekomen door de voortdurende versterking van Oekraïne met NAVO-wapensystemen en het risico dat het conflict uitloopt op een langdurige uitputtingsslag.

“Wij zullen niet reageren met kernwapens”

Frankrijk zal niet reageren met kernwapens als Rusland ze gebruikt tegen Oekraïne, zei de Franse president Emmanuel Macron.

“Onze doctrine is gebaseerd op de fundamentele belangen van de natie,” zei Macron tegen de publieke omroep France 2.

“Ze zijn duidelijk afgebakend en zouden absoluut niet rechtstreeks worden getroffen als er bijvoorbeeld een ballistische nucleaire aanval zou plaatsvinden in Oekraïne, in de regio,” voegde de Franse president eraan toe.

Het was de eerste keer dat Macron in detail sprak over de Franse doctrine inzake nucleaire afschrikking met betrekking tot Oekraïne. Hij merkte echter op dat “het niet goed is om er te veel over te praten.”

Macron zei dat Poetin “terug naar de tafel moet komen” om over vrede in Oekraïne te praten en dat hij vindt dat Kiev op een gegeven moment met hem moet onderhandelen.

Gevraagd of hij een Oekraïens offensief zou steunen om de Krim terug te veroveren, die in 2014 door Rusland werd geannexeerd in een beweging die internationaal niet werd erkend, zei Macron dat “op een bepaald moment, naarmate het conflict zich ontwikkelt,” Rusland en Oekraïne “naar de onderhandelingstafel zullen moeten terugkeren.”

“De vraag is of de doelstellingen van de oorlog alleen met militaire middelen zullen worden bereikt,” zei hij, hoewel “het aan de Oekraïners is om te beslissen” wat die doelstellingen moeten zijn.

Toen de verslaggever hem eraan herinnerde dat Oekraïne niet langer met Poetin wilde onderhandelen, antwoordde Macron:

“Ik zeg u dat het op een gegeven moment … nodig zal zijn. Daarom ben ik altijd tegen maximalistische standpunten geweest.”

Hij zei ook dat de oorlog sinds het weekend in een “ongekende fase” is beland omdat “voor het eerst in heel Oekraïne burgers zijn gedood en elektriciteits- en verwarmingsinstallaties zijn vernietigd.”

“Het doel van de Russen in deze laatste dagen was om het Oekraïense verzet te buigen, te verpletteren,” zei Macron.

Ten slotte erkende hij dat Frankrijk “niet in staat is te geven wat de Oekraïners vragen.”

“Ik ben verplicht om er enkele te behouden om onszelf en onze oostelijke vleugel (van de NAVO) te beschermen.”

Verrassende Borrell: Nucleaire aanval op Oekraïne zal een krachtige reactie opleveren – maar geen nucleaire reactie

Tegelijkertijd gaf de hoge vertegenwoordiger van de EU voor het buitenlands beleid, Josep Borrell, kort geleden hetzelfde antwoord.

  Pijpleiding terrorisme is het 9/11 van de roerige jaren twintig

Als Rusland overgaat tot het gebruik van kernwapens tegen Oekraïne, zal de reactie van het Westen krachtig zijn, maar niet nucleair!

“Het moet duidelijk zijn dat elke nucleaire aanval tegen Oekraïne een reactie zal uitlokken. Geen nucleair antwoord, maar een militair antwoord dat zo sterk is dat het het Russische leger wegvaagt,” zei Borrell in een toespraak in België.

Hoe het Russische leger zal worden vernietigd als Moskou regelmatig kernwapens op Oekraïne gaat gooien, is nog de vraag…

Verwijzend naar de recente verklaring van de Russische president Vladimir Poetin, die in een toespraak ter gelegenheid van de annexatie van de provincies Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhia, had gezegd dat hij niet blufte toen hij zei dat Rusland alle beschikbare wapens – zelfs nucleaire – zou gebruiken om de nieuwe gebieden te verdedigen, wees Borrell erop dat de westerse landen ook niet bluften toen ze waarschuwden voor wat er zou volgen als er in Oekraïne nucleaire wapens zouden worden gebruikt.

“De wereld moet een einde maken aan dit conflict. De EU moet Oekraïne blijven steunen en waar mogelijk diplomatieke oplossingen zoeken. Op dit moment is dat niet het geval,” benadrukte Borrell.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal het Russisch-Oekraïense conflict eindigen met de ineenstorting van de westerse beschaving?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGevaarlijk of “nutteloos”? Kiev en het Westen zijn verward in de beoordeling van de nieuwe Russische UAV’s
Volgend artikelDe dunne rode lijn: De NAVO kan het zich niet veroorloven Kaboel en Kiev te verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Zit er een briefje bij van wie de nucleaire raket afkomstig is. Gelukkig zitten die.wel bij de huidige raketten want.iedereen.is er zeker van.dat rusland.ze afvuurt haha

 2. Ha ha Macron!, bang dat jouw Parijs een ashoopje wordt.
  Nog meer vazal dan hij al was.

  Poetin gooit geen nucleair ding op zijn moederland.

 3. Zijn mensen nou zo dom. De USA heeft in alle landen nucleaire wapens staan gericht op Rusland. Ook in NL en recent nog vernieuwd. Alleen door Amerikaanse soldaten te herkennen en te bedienen. Putin heeft oa een Tsunami bom, dus dat wordt zwemmen in NL voor de meesten. Hij heeft ook nog andere nieuwe wapens die het Westen niet heeft. Gaat het daar wel om? Ukraine net als Tsjetsjenie helemaal platgebombardeerd en wie komen er dan immigreren om het land weer op te bouwen. Kijk naar de geschiedenis.

  • @Gertrude >> (Putin heeft oa een Tsunami bom, dus dat wordt zwemmen in NL voor de meesten.)

   Ik zeg het al zo lang, leg een boot in je tuin. Beter iets dan niets. Als je dan nog kans hebt om te zwemmen, dat hou je geen 2 min vol.

   • Het zal niks uithalen, noch boot noch zwemmen. Een 100 megaton poseidon in cobalt 60 verpakking maakt dat het radioaktieve water je hartstikke dood gaat stralen, en dit voor de komende paar eeuwen…

  • Het goede nieuws is dat Rusland geen poseidons op het europese vaste land zal vuren. Die zijn voor de amerikanen en de britten gereserveerd. Voor Europa heeft Putin sarmats. Heeft mennin Europa zelfs niet de tijd om te reageren. Tussen bevel en start van raket gaan er ongeveer 7 minuten voorbij. Als Putin bevel geeft en zijn supersonische raketten afvuurt zijn ze op ongeveer 5 minuten op bestemming in Europa. Voordat Europa de lancering heeft gedetekteerd en tegenlancering gestart zijn de nucleaire wapens in Europa opgeruimd. De onderzeeers van de britten en fransen hebben middel lange afstands raketten en kunnen met S500 worden onderschept. Putin kan eerst de satelieten uitschakelrn worden de amerikanrn bijna sitting ducks, met in gevolg een EMP en daarna een gedeeltelijke strike op de VS die hen dwingt tot overgave. Daar stuurt het westen nu volledig op aan….

   • Ik heb beschieting naar de ruimte vanuit Australie al 25 jaar geleden met eigen ogen gezien. Het duurde een tel, maar het object waar ze op schoten (met een lazer?) was nog sneller en ontsnapte aan de aanval. Het was toendertijd mogelijk om de aankoppeling van het ruimtestation te volgen.

 4. Zo beetje niemand die zich bedenkt bij elite&legacy-media dat enkele landen op de wereld de mogelijkheid hebben een miljoenen stad tot hoopje puin te reduceren met strategische bommenwerpers. Rusland is daar nadrukkelijk 1 van. Rusland heeft NUL baat om een nuke te gooien terwijl ze het gebied ook prima plat kunnen gooien met conventionele bommen als ze dat willen.

  Analoog aan dat de “gifgas aanval” van Assad terwijl ie ook bommen regen had kunnen doen neerdalen, bleek later een uiterst knap stukje filmwerk bleek te zijn waar de legacy-media een hoofdrol in speelde door kritiekloos wereld in te helpen. Vooral het ruiken aan een tas die besmet zou zijn, met commentaar dat het vies rook, was hilarisch. Maar de massa geloofde het.

  Met andere woorden, pas op voor false flag operaties en filmsets!

 5. Ook nu weer zijn de EU NAVO NATO niet te overtuigen dat ook Zelensky aan het provoceren is.
  Een zeer onbetrouwbaar persoon die alleen maar een ophitsende toon aanslaat. Wat zeer in het straatje pas van Joe Biden en Rutte want het is zijn Oorlog verkondigd hij steeds
  Dus wat doen zij hier aan.
  Macron trekt z’n eigen een beetje terug en nog iemand.
  Naar de onderhandelings tafel zou ik zeggen.
  Maar daar is Joe Biden het niet mee eens,want die wil een genadeslag toebrengen in de EU.
  En daar is hij al aardig mee opweg
  Faillissementen armoede en kou.
  Met medewerking van EU NAVO NATO en het oorlogs tuig wat ze leveren aan Oekraïne
  . Stop hiermee en ga met Putin in onderhandeling.

  • Elensky doet enkel wat het pentagon zegt. Dus hoe kan men het pentagon ervan overtuigen dat het pentagon zelf de bevelen tot deze provokatie geeft ? Elensky is enkel een corrupt stromannetje dat zijn zakken vult met de dood van Oekrainers. En als Rusland Oekraine vernietigt kan Elensky altijd naar zijn vila in Italie die hij nu aan Russen verhuurt voor bom geld, of naar zijn vila in Miami. Bij de britten is hij ook welkom daar heeft hij eveneens een brits paspoort gekregen. De komediant die een schoft bleek te zijn….

 6. Vermoed dat we een heel nieuw type oorlogsvoering gaan zien waarbij zeer specifieke personen, organisaties en districten worden uitgeschakeld zonder tactische of andere nucleaire explosieven.

  • Inderdaad. De nukes komen pas als Mother Russia bedreigt word. Op dit moment is Putin dik aan het winnen en maalt Oekraine gewoon tot moes. Het gaat nu echter veranderen, zonder witte handschoenen aan. Met bruut geweld en een nieuwe generaal als komandant. Sergei Surovikin alias generaal armageddon gelooft niet in zachte aanpak maar wel in bommentapijten…

 7. FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRNNNNNNNNNNNNNNNN…………………………………

  GAAT NIET GEBEUREN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Maak je niet druk komt echt wel wat ellende maar blijft beperkt…………… l

 8. Poutin wil niet met Macron praten om te antwoorden moet hij het eerst aan Biden vragen wat hij mag zeggen , daar wil Poutin zijn tijd niet aan verslijten.
  maar Macron is een gluiperd die spreekt in en uit en ziet waar hij het meeste geld uit haalt voor zichzelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in