Voor veel westerlingen heeft het kijken naar het conflict in Oekraïne veel weg van het kijken naar een kijksport. Het is een mentaliteit die nog verergerd wordt door het bombardement van pro-Oekraïense propaganda in de mainstream media, door de mythevorming van fictieve Oekraïense superhelden en de ontmenselijking van Russen – ook burgers, schrijft Ian Miles Cheong.

En nu heeft dat uitleven in geweld een nieuw niveau bereikt, en is het bijna een interactief videospel geworden, waarin toeschouwers ver weg indirect deelnemers aan het conflict kunnen worden.

Degenen die in het narratief zijn getrapt, dragen trots de teamkleuren van het blauw en geel en leven zich uit in de merchandise die hun team promoot – en dat alles vanuit de veiligheid achter hun beeldscherm.

Van Zelensky bobblehead poppetjes en op zelfgemaakte Lego figuurtjes tot “Saint Javelin” stickers, oorlogsprofiteurs (die zichzelf natuurlijk “vrijwilligers” noemen) verkopen nu boodschappen op artilleriegranaten die landen in woonwijken in Donbass, zoals gedetailleerd door de Washington Post.

Mensen kunnen nu aan het bloedige schouwspel deelnemen door geld te betalen om hun slogans op bommen en drones te zetten die op Russen en de Russischtalige bevolking van Donbass gericht zijn. Duizenden westerlingen die niet rechtstreeks door het geweld getroffen zijn, spelen vrolijk mee met dit interactieve videospel, en sponsoren boodschappen als “Hé Ruskie! Ik hoop dat je van Oekraïense heavy metal houdt,” tot het minder subtiele “F**k Russen!”, dat de door de Westerse regering gefinancierde “Kyiv Independent” vrolijk als voorbeelden heeft aangehaald.

Het is een praktijk die gemakkelijk gemaakt wordt door iedere Russischtalige in Donbass te ontmenselijken door hen “orcs” te noemen of de Russische strijdkrachten te vergelijken met de middeleeuwse Mongoolse horden, geholpen door de creatie van fictieve helden zoals de “Geest van Kiev” en de Oekraïense troepen die zich overgaven op Slangeneiland – valse narratieven die gretig gepromoot worden door tabloids en cheerleaders zoals het Amerikaanse Congreslid Adam Kinzinger en de professionele Russofoob Malcolm Nance.

  Oekraïne - Wanneer oorlogsdeskundigen geen kaart kunnen lezen

Er is een zekere mate van vermetelheid voor nodig om zo betrokken te zijn bij een conflict tussen twee landen, waarvan velen een half jaar geleden nog niet eens (het land waar u voor ijvert) op een landkaart konden aanwijzen. Degenen die zich overgeven aan het vercommercialiseren van echt lijden wensen niet alleen de dood van mensen die zij niet kennen, maar betalen graag om er indirect aan deel te nemen.

Een van de non-profits die verantwoordelijk is voor het opstellen van de berichten geeft gretig toe dat zij “de haat tegen de Russen” aanwendt om de mensen te laten betalen.

“Sommige vrijwilligers nemen direct in de frontlinie opdrachten aan, en schrijven boodschappen op scherpe munitie met een permanente markeerstift. Anderen pakken het professioneler aan, beschilderen de granaten van tevoren en leveren de reeds gemerkte munitie aan soldaten,” berichtte de Kyiv Independent.

Het is een handel, zij het een bloederige – het aanbrengen van slogans op artilleriegranaten kan zo goedkoop zijn als $10 voor generieke regels tot wel $500 voor meer uitgewerkte ontwerpen op maat.

Degenen die betalen om hun boodschappen op bommen te laten schrijven, krijgen te horen dat het geld gebruikt wordt om brandstof, voedsel en munitie te kopen voor de Oekraïense troepen in de frontlinies. Hoe meer u bijdraagt, hoe meer voldoening u krijgt – niet dat er een manier is om na te gaan waar uw geld heen gaat.

De vraag waarom het Oekraïense leger donaties nodig zou hebben, terwijl het door Westerse regeringen wordt gefinancierd – met geld van de belastingbetaler, natuurlijk – schijnt niet eens bij iemand op te komen die zich verdiept in deze nieuwe vorm van interactief amusement.

  "Krankzinnige Poetin": Het misinformatiespel van de Globalisten

Boodschappen op bommen schrijven is niets nieuws – het is een goed gedocumenteerde praktijk die al sinds de Tweede Wereldoorlog wordt toegepast – maar het vercommercialiseren ervan voor een wereldwijd publiek dat afgestemd is op bloedsport in real time is een geheel nieuwe ontwikkeling die mogelijk is geworden door de opkomst van de sociale media. Het is brood en spelen voor de bourgeoisie van de 21e eeuw – mensen die het gevoel willen hebben dat zij iets bereiken terwijl zij de sociale ineenstorting negeren die overal om hen heen gebeurt.

En voor het geval u het zich afvraagt – nee, u mag niet juichen voor de tegenpartij. U moet er niet aan twijfelen.

Als de Russen soortgelijke campagnes zouden voeren om “F**k Amerikanen” te schrijven op de IED’s die de Taliban gebruiken tegen de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan, dan zou het Congres erop aandringen om Rusland de oorlog te verklaren en zouden de media verontwaardigd zijn.

Zolang er vraag is naar amusement, zal iemand het leveren, en de propagandisten zullen het goedpraten – hoe verschrikkelijk de kosten ook zijn voor de burgers die de bommen moeten ontvangen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Satanische beelden teruggevonden na Russische raketaanval in Oekraïne – Rusland beweert dat Amerikaanse huurlingen die in Oekraïne vechten “de duivel aanbidden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDood via grafeenoxide nanodeeltjes
Volgend artikelBalsemers hebben talrijke lange, vezelige stolsels gevonden die geen postmortale kenmerken vertonen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wat moeten deze gasten gefrustreerd raken nu Oekraïne maar niet weet te winnen. Ze snappen er niets van, James Bond wint immers ook altijd!?… Dit soort gasten voelen zichzelf onoverwinnelijk omdat zij ‘’altijd’’ aan de ‘’goede’’ kant staan. Oh wacht… nu kan een aanzienlijk deel van hen de rekeningen ineens niet meer betalen?!

 2. I am writing in English, because in this language I can at least partially track the correctness of what I have written.

  Thanks to google translate, I can read this blog and many others in other languages.

  Until recently, I read a Swedish blog, where the author wrote a lot about Islamization and the replacement of the people in Sweden.
  Now this author has switched to Ukraine, joyfully counting Russian corpses. He seems to be more interested in this than the explosions in Malmö. For Sweden, Ukraine is a sore subject. After the defeat in the 18th century from Peter 1 near Poltava, they ceased to be the leading European nation. Could this be the problem?

  https://petterssonsblogg.se/2022/09/03/extrema-ryska-forluster-i-sodra-ukraina/

  In the meantime, we can only wish that the weapons that they supply to kill the Russian-speaking population of Ukraine return to their homeland.

  There is a Russian proverb: Do not dig a hole for another – you yourself will fall into it.

  I, a resident of Russia, this whole war is terribly sad. I don’t see corpses, I see someone’s children and family members.

  I follow the creed of Kurt Vonnegut: I told my sons that they should never take part in the slaughter and that when they heard about the beating of enemies, they would not experience either joy or satisfaction. And I also told them not to work for the companies that make mass killing machines and to disdain people who think we need such machines.

  • @Elena,

   At first I can say to you ………you’re a very wise Ladý…….because……I, and I think every Dutch citizen will think the same……

   What if there is a War somewhere……..and nobody goes to there…….

   But what is a fact for 100% sure is that the WHITE PEOPLE in the whole EU will be replaced. That’s a fact and is written in the Coudenhove-Kalergi plan a long time ago.

   And what you did mention about the killing of the Russian-speaking population of Ukraine is a well known fact for me and at least since 2014.

   I find the best info from the front from a Guy named Thomas Röper, a German Journalist & Book author who can speake and write the Russian Language perfect because He lives for almost 16 Years in the beautiful city of St. Petersburg and he was this year 4 times with boots on the ground IN THE WARZONE and spoke directly with the people who are livin’ there. I think personally that he is saying AND writing on his site mostly the truth and only the truth……

   I know this man for almost 10 years now so I have followed his work long before the war was started!

   His site is called “ANTI-SPIEGEL” and is written in the German Language. If you will check it out I will give you a direct link to his site.

   It would be nice if you looked at the site and could give us your opinion about his writings what could give us a double check of his work.
   Here’s the link and the best wishes from me here in the Netherlands!

   https://www.anti-spiegel.ru/?doing_wp_cron=1648868974.8789870738983154296875

   Gladiator

 3. There is a Russian proverb: Do not dig a hole for another – you yourself will fall into it.

  Here in Holland we have the same proverb:

  Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in :).

 4. Graaf Richard van Coudenhove-Kalergi (1894 – 1972) was in 1923 de stichter van de Paneuropese Unie en prominente leden waren o.a. Albert Einstein (tevens lid van de pro-zionistische B’nai B’rith), Konrad Adenauer (bondskanselier van West-Duitsland 1949 – 1963) & de auteur Thomas Mann (1875 – 1955).

  Na Van Coudenhove-Kalergis dood werd hij opgevolgd door Otto von Habsburg (1912 – 2011), zoon van de laatste keizer van Oostenrijk-Hongarije Karl. Otto von Habsburg was tevens prins van Jeruzalem … en natuurlijk heel close met het Vaticaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in