© Unsplash

Het lijdt geen twijfel dat Washington en Europa veel belang hechten aan een overwinning van Oekraïne op Rusland, wat mede verklaart waarom er zoveel euforie en verkeerde informatie is over de huidige offensieven van Oekraïne rond Cherson, in het zuiden, en Charkov, in het noorden, schrijft Larry Johnson. Het zuidelijke offensief is een mislukking en heeft catastrofale slachtoffers gemaakt. Bron? De Washington Post. Dit artikel verscheen een week geleden, toen het offensief in Cherson verschrompelde en Charkov net van start ging:

In schemerige ziekenhuiskamers in Zuid-Oekraïne vertelden soldaten met afgerukte ledematen, granaatscherfwonden, verminkte handen en verbrijzelde gewrichten over de grote nadelen waarmee hun eenheden werden geconfronteerd in de eerste dagen van een nieuw offensief om Russische troepen uit de strategische stad Cherson te verdrijven.

De soldaten zeiden dat ze niet over de nodige artillerie beschikten om de verschanste Russische troepen te verdrijven en beschreven een enorme technologische kloof met hun beter uitgeruste tegenstanders. De interviews leverden enkele van de eerste rechtstreekse verslagen op van de herovering van ingenomen gebied, die zo gevoelig ligt dat Oekraïense militaire bevelhebbers verslaggevers hebben verboden de frontlinies te bezoeken. . . .

“We verloren vijf mensen voor elke man die zij verloren”, zei Ihor, een 30-jarige pelotonscommandant die zijn rug verwondde toen de tank waarin hij zat in een greppel stortte.

Ihor had geen militaire ervaring voordat Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel. Hij verdiende zijn brood met de verkoop van veevoer aan varkens- en koeienboerderijen. Zijn plaatsvervanger als pelotonscommandant heeft ook geen eerdere militaire ervaring, zei hij.

https://www.stripes.com/theaters/europe/2022-09-07/wounded-ukrainian-soldiers-reveal-toll-kherson-offensive-7244535.html

De bewering van de Oekraïense commandant dat zijn eenheid 5 man verliest voor elke gedode of gewonde Rus, bevestigt de informatie in de dagelijkse briefing van het Russische ministerie van Defensie. Om een punt te herhalen dat ik al eerder heb gemaakt: Oekraïne mist de luchtdekking en artillerieondersteuning die nodig zijn om oprukkende troepen een kans op de overwinning te geven, terwijl de Russische capaciteiten op beide punten volledig intact en operationeel zijn. Als gevolg daarvan vertrouwt Rusland op middellange- en langeafstandsvuur om de Oekraïense troepen vreselijke verliezen toe te brengen en beperkt het zijn eigen verliezen en materieel. Dat is niet mijn overtuiging. Het wordt bevestigd door zowel Oekraïense als Russische bronnen.

  "WIE DE GESCHIEDENIS NIET KENT, IS GEDOEMD HAAR TE HERHALEN"

Het artikel in de Washington Post biedt andere verontrustende inzichten voor westerse cheerleaders die zichzelf ervan hebben overtuigd dat Oekraïne oprukt naar Moskou en de Russen in paniek vluchten. Let goed op wat een gewonde Oekraïner zegt:

Oleksandr zei dat het Russische artillerievuur meedogenloos was. “Ze raakten ons de hele tijd,” zei hij. “Als wij drie mortieren afvuren, vuren zij er 20 terug.”

De Oekraïense soldaten zeiden dat ze het gebruik van munitie zorgvuldig moesten rantsoeneren, maar zelfs als ze vuurden, hadden ze moeite om doelen te raken. “Als je de coördinaten opgeeft, zou het nauwkeurig moeten zijn, maar dat is het niet,” zei hij, erop wijzend dat zijn uitrusting dateert van 1989.

https://www.stripes.com/theaters/europe/2022-09-07/wounded-ukrainian-soldiers-reveal-toll-kherson-offensive-7244535.html

De Oekraïense soldaten die in de strijd worden geworpen zijn niet of nauwelijks getraind in het gebruik van de wapens die door de Verenigde Staten en de NAVO ter beschikking worden gesteld terwijl de Russen een gigantisch voordeel hebben in vuur en munitievoorraden.

De Russische elektronische oorlogsvoering vormde ook een constante bedreiging. Soldaten beschreven hoe ze hun dienst beëindigden en hun telefoon aanzetten om familieleden te bellen of te sms’en – een beslissing die onmiddellijk Russisch artillerievuur opleverde.

“Als we mobiele telefoons of de radio aanzetten, kunnen ze onze aanwezigheid onmiddellijk herkennen,” zei Denys. “En dan begint het schieten.”

Dit is een van de redenen dat Russische commandanten hun soldaten niet toestaan om met mobiele telefoons op pad te gaan. Het is ook een teken van gebrekkige training voor de Oekraïners en een gebrek aan bevelvoering – d.w.z. het is de taak van commandanten om het voortouw te nemen bij het nemen van beslissingen die het risico op slachtoffers voor degenen die zij onder hun hoede hebben tot een minimum beperken.

In het noorden van Charkov koos Rusland ervoor het gebied te verlaten in plaats van stand te houden en te vechten. In plaats daarvan viel Rusland, net als in het zuiden, de oprukkende Oekraïense eenheden aan met gevechtsvliegtuigen, -helikopters en met artillerie en precisieraketten. Ja, Oekraïne heeft nu grondgebied in handen dat Rusland heeft verlaten, maar Oekraïne betaalt een verschrikkelijke prijs. En Oekraïne toont geen vermogen om Russische vliegvelden en artilleriestellingen aan te vallen. Kortom, Rusland heeft het vermogen om blootgestelde Oekraïense troepen in het veld te blijven aanvallen.

  Embargo? EU koopt meer Russische olie - Bloomberg

Dus wat heeft dit te maken met westerse steun? Het nieuws op het economische front wordt steeds slechter. Zelfs in de Verenigde Staten. Bekijk deze kop uit de New York Post van vandaag:

Hartverscheurende realiteit van Biden-inflatie: “Mensen hebben me verteld dat ik ben afgevallen, maar ik kan geen boodschappen betalen”

De Post biedt voorbeelden van vier gezinnen die vertellen hoe ze lijden. De bewering van Biden dat de inflatie nul is, is lachwekkend in het licht van dit bewijs van gezinnen die krap bij kas zitten en moeilijke keuzes moeten maken om al dan niet boodschappen te doen of de energierekening te betalen.

In Duitsland is het nog erger en de politieke leiders doen alsof er geen crisis is:

De prijzen voor gas en elektriciteit exploderen, waardoor bedrijven failliet gaan. Brood, broodjes, taarten en cupcakes – dat is waar Bakkerij Plaz beroemd om is. . .

Maar op dit moment weet Plaz niet meer of hij in bedrijf kan blijven. Eind augustus kreeg hij post van zijn gasleverancier. In plaats van de eerdere 721 euro (719 dollar) per maand moet hij nu vanaf 1 oktober 2022 2.588 euro betalen voor verwarming en warm water. Dat is nog exclusief de kosten voor de bakoven. Plaz heeft een gascontract dat de levering tegen de oude prijs tot het einde van het jaar verzekert.

Maar als de gasprijzen blijven stijgen, zou de bakker wel eens een jaarlijkse gasrekening van 42.000 euro kunnen krijgen, alleen al voor de oven, tegenover 12.000 euro nu.

https://www.dw.com/en/germany-fears-a-wave-of-insolvencies/a-63059812

De BDI heeft een enquête gehouden onder industriële bedrijven. Daaruit blijkt dat 58% van de bedrijven de exploderende energiekosten als “een grote uitdaging” omschrijft, en 34% zegt dat het hun voortbestaan bedreigt. Volgens de BDI heeft bijna een op de tien bedrijven in Duitsland de productie al verminderd of zelfs opgeschort.

Rusland is niet in de stemming om de pijn van Duitsland te verzachten. Integendeel. Dit heeft de ambassadeur van Rusland in Duitsland dinsdag gezegd:

Volgens Sergei Nechaev is alleen al het feit dat Oekraïne wordt voorzien van dodelijke wapens, die in Duitsland worden geproduceerd en “niet alleen worden gebruikt tegen Russische militairen, maar ook tegen de burgerbevolking van Donbass, een “rode lijn” die de Duitse autoriteiten niet hadden mogen overschrijden.” Volgens hem moet in dit verband ook rekening worden gehouden met de “morele en historische verantwoordelijkheid” van Duitsland tegenover het Russische volk “voor de misdaden van het nazisme tijdens de Grote Patriottische Oorlog.”

“Niettemin is de Rubicon overschreden. Kiev volpompen met wapens, zoals de Angelsaksische NAVO-bondgenoten van Duitsland eisen, is een weg naar nergens, die het conflict alleen maar verlengt en het aantal slachtoffers doet toenemen. Veel mensen in Duitsland zijn zich hiervan bewust,” zei Nechaev in een interview met Izvestia.

Volgens hem hebben de Duitse autoriteiten eenzijdig besloten om “de wederzijds voordelige bilaterale betrekkingen, uniek in hun omvang en intensiteit,” tussen Berlijn en Moskou, die “in de afgelopen decennia op basis van partnerschap zijn opgebouwd, te laten instorten.”

https://vpk.name/en/630770_the-russian-ambassador-to-germany-said-about-the-red-line-that-the-germans-crossed-in-relations-with-moscow.html

Velen in de Duitse politieke klasse zijn krankzinnig. Ze hebben geen voeling met de werkelijkheid. Nu bedrijven en werkgevers met een existentiële bedreiging van hun voortbestaan worden geconfronteerd, dringen Duitse economen, wetenschappers en milieuactivisten er bij Berlijn op aan om zijn door inflatie gedreven belastinginkomsten te gebruiken en te investeren in de milieuvriendelijke toekomst van het land. Waanzin.

  VS zouden "mini-atoombommen" naar Oekraïne kunnen sturen - voormalige CIA-functionaris

U maakt een fout als u zich richt op de beperkte tactische winsten van Oekraïne ter plaatse en voorbijgaat aan het economische gevaar dat Europa’s grootste economie dreigt te overspoelen. Een ineenstorting van de Duitse economie zal een domino-effect hebben op de rest van Europa en zal het politiek onhoudbaar maken voor de NAVO om geld in Oekraïne te blijven pompen terwijl Duitsers, Fransen en Britten met honger en onverwarmde huizen worden geconfronteerd. Zonder westerse economische hulp, enorme hoeveelheden hulp, zal Oekraïne niet in staat zijn militaire operaties in stand te houden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet enige wat nog ontbreekt is een zombie-invasie – Spaanse premier
Volgend artikelDe pandemie van de gevaccineerden wordt alleen maar erger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Geld naar de Oekraine is een witwas-operatie voor de elite. USA doet het ook. Net zoals al die “groen” gelden voor de EU ook echt niet gebruikt worden voor klimaatblabla. Het is pure zelfverrijking. En fondsen voor eigen speeltjes. Vette Frans T. trekt er nog een fles champagne bij open.

 2. Kabouter frans Plop. Gaat er niet mee weg komen, hij voelt zich zo sterk nu. Wacht maar tot het om hem heen wegvalt. Wat een leed heeft deze vette rat veroorzaakt……

 3. De EU en “eigen” land zijn 2 heel verschillende dingen.
  Europa valt nog steeds onder de Anglo- Amerikaanse heerschappij.
  Nee de EU , het monster, wordt weldra gevloerd.
  Dan is ons oude Europa weer van ons!
  En van geen enkele andere regering!
  Hoera! Wees blij!

  • en de Verenigde Staten zullen ook een economische collapse mee maken als wij en onze banken omvallen, dus daarna zijn we van ze af als we van Rusland warmte en voedsel krijgen… Maar helaas… een wereld onder Chinese / Russische heerschappij klinkt me ook niet aangenaam in de oren.

   • Het feit dat na lang zeuren de Russen graan lieten door voeren voor de armere landen is in het Westen gekomen en helemaal niet bij die echte arme landen, hoe noem jij dat Emile ?
    Ik noem het koloniaal gedrag en racisme van de VS en de Europese vazallen, hoor graag jouw mening hierover ?

 4. Tot nu toe heb ik de indruk dat het Westen dus de Europese vazallen alles blijven doen om de VS te helpen in het compleet kapot maken van Rusland als natie met alles erop en eraan en wat de consequenties ook mogen zijn voor de Europese burgers, daar zitten zij niet mee, is ook door diverse personen in de hoge hirarchie al betoogd, zucht .

 5. Kan zo stoppen als het volk over de gehele wereld het heft in eigen handen gaat nemen en start met het uit roeien van het elite tuig, ja het gaat levens kosten maar nu ook leg mij maar het verschil eens uit, droef toeters.

 6. ik stuur mijn energie rekening gewoon naar MP Rutte en CO .Zij zijn schuldig aan oorlog en niet ik daarom zal ik GEEN cent meer betalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in