Eind vorige week heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin wordt geëist dat de begroting wordt verhoogd om de pandemie aan te pakken en de cohesie in de Unie in stand te houden. Tegelijkertijd wordt verondersteld dat desinformatie over het virus een volksgezondheidsprobleem vormt, dat het wil bestrijden door een centrale Europese informatiebron op te zetten waar de EU-burgers toegang hebben tot “correcte en gecontroleerde informatie”.

Vrijdag werd in het Europees Parlement een oproep gedaan voor een “massaal herstelpakket” ter ondersteuning van de Europese economie na de pandemie. Morgen, donderdag, komen de staatshoofden en regeringsleiders van de EU bijeen om de crisis nader te bespreken.

Tegelijkertijd werd de oprichting van een permanent Europees systeem voor werkloosheidsverzekering en een EU-Coronavirus-solidariteitsfonds van ten minste 50 miljard euro besproken. Men wil ook meer bevoegdheden krijgen om op te treden in verband met wat zij noemen grensoverschrijdende bedreigingen tegen de volksgezondheid.

Coronacrisis toont het falen van de EU aan – natiestaten handelen veel beter

“Correcte informatie”

Bovendien is men van mening dat desinformatie over Covid-19 momenteel een groot probleem voor de volksgezondheid is en wordt de Unie verzocht een Europese informatiebron in alle officiële talen op te zetten om ervoor te zorgen dat alle burgers toegang hebben tot wat men correcte en gecontroleerde informatie noemt.

Zij wil ook dat sociale-mediabedrijven “proactief de nodige stappen ondernemen om een einde te maken aan desinformatie en haatdragende propaganda over het Coronavirus”.

  Duits links-groene regime zet politiehelikopter in tegen spelende kinderen
Vorig artikelWHO waarschuwt voor open grenzen
Volgend artikelWerkte elke tweede dag als taxichauffeur – verkrachte vrouwelijke klant in auto
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in