Hier komt dystopie: het dreigende onheil van de Great Reset samenzwering

3

Als gevolg van de lockdowns verliezen veel mensen over de hele wereld hun baan, gaan bedrijven failliet en zetten regeringen zichzelf tot het uiterste in de schulden. Degenen die geloven dat de negatieve gevolgen van de maatregelen tegen het Coronavirus schadelijker zijn dan de levens die worden gered, beginnen zich af te vragen: Zit er een verborgen agenda achter dit alles?, schrijft The Truth Seeker.

Vorige week vond voor de 50e keer het jaarlijkse Wereld Economisch Forum plaats in Davos, Zwitserland. Voor het eerst werd het forum in een virtuele setting gehouden, zonder dat staatshoofden, grootindustriëlen en anderen fysiek aanwezig waren. Het thema van de sessies van dit jaar: de Great Reset.

De Great Reset is een modewoord geworden in kringen van samenzweringsdenkers.

Sommigen denken dat het verwijst naar globale financiële elites en wereldleiders die de pandemie hebben gepland, door opzettelijk een Coronavirus los te laten om omstandigheden te veroorzaken die een herstructurering van de economie, het financiële systeem, de politiek en de samenleving mogelijk zullen maken. Zij noemen de pandemie een “plandemie”.

Anderen onthouden zich van elke mening over de oorzaak van de pandemie en denken alleen maar dat de elites van het virus profiteren.

Velen geloven dat het hoofddoel van de Grote Reset is de wereld te beheersen door een totalitair regime in te stellen, en bij uitbreiding een zogenaamde nieuwe wereldorde.

Een dergelijk regime zou persoonlijk eigendom en eigendomsrechten afschaffen, het leger de steden insturen, verplichte vaccinatie opleggen, en isolatiekampen creëren voor mensen die zich verzetten.

Of in “isolatiekampen voor mensen die zich verzetten” te worden gegooid.

Dit wordt reeds gedaan in Duitsland waar “detentiekampen” worden opgezet voor Covid “criminelen”.

Berichten uit de eerste hand komen ook uit Canada over gedwongen quarantaine in Canada’s interneringskampen voor het Coronavirus.

In Engeland loopt de situatie snel uit de hand. Hier begint het totalitarisme onheilspellend de kop op te steken, met controversiële wetten om Covid-“bedriegers” een boete van 10.000 pond (ruim 11.000 euro) op te leggen en hen tot TIEN JAAR gevangenisstraf te veroordelen.

“Het doel achter het voorstel van de regering om gevangenisstraffen op te leggen, is om angst in te boezemen. Regeren door angst is vaak effectief”, merkt columnist Stephen Glover op in de Daily Mail.

  Zelfmoord, psychiatrische aandoeningen alarmerend hoger bij transgenders, blijkt uit baanbrekend onderzoek

Het voormalige hoofd van de juridische afdeling van de Britse regering, Sir Jonathan Jones, schrijft minachtend: Een decennium in de gevangenis voor liegen over waar je heen gereisd hebt? Dat is belachelijk. Sommigen hebben minder gezeten voor moord.

Samenzweringsdenken is een denigrerende term geworden. En in feite zijn er veel voorbeelden van samenzweringstheorieën die belachelijk zijn. Maar tegelijkertijd zijn samenzweringstheorieën vaak samenzweringsfeiten gebleken.

En wat te denken van The Great Reset Conspiracy Theory?

Een verborgen agenda

Het is begrijpelijk dat mensen zich zijn gaan afvragen waarom regeringen zulke draconische maatregelen hebben genomen om de pandemie te stoppen. Het virus is misschien dodelijker dan de griep, maar het is geen dodelijk virus zoals ebola of de Spaanse griep. Voor velen lijkt het middel erger dan de kwaal.

Door de maatregelen tegen het Coronavirus lijden velen onder zware fysieke en psychologische stress. Zij hebben hun baan verloren of zijn failliet gegaan. Hun regeringen hebben zich tot het uiterste in de schulden gestoken. De uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma (WVP), David Beasley, heeft gewaarschuwd dat de wereld “meerdere hongersnoden van bijbelse proporties” te wachten staan die kunnen leiden tot 300.000 doden per dag – een “hongerspandemie”. Financiële deskundigen hebben gewaarschuwd dat we aan de rand staan van een financiële crisis, die erger zou kunnen zijn dan de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Voor een toenemend aantal mensen lijkt het erop dat de levens die worden verwoest door de maatregelen om het Coronavirus in te dammen, veel zwaarder wegen dan het redden van levens. Velen beginnen daarom te denken dat er een verborgen agenda achter dit alles zit.

Voor samenzweringstheoretici heet die agenda The Great Reset, en volgens hen wordt die agenda gestuurd door de globale elites via het Economisch Wereldforum in Davos.

Klaus Schwab, 82, die het forum 50 jaar geleden oprichtte en nog steeds leidt, wordt op social en alternatieve media soms afgeschilderd als het personage Blofeld uit de James Bond-films: een kaalhoofdige schurk met een witte kat in zijn armen, die de internationale criminele organisatie SPECTRE leidt en wereldheerschappij ambieert.

Schwab is co-auteur van een boek dat in juli 2020 is gepubliceerd, getiteld “Covid-19: The Great Reset”. Ik heb dit boek gelezen en – om eerlijk te zijn – ik heb niets in het boek gevonden dat de Great Reset samenzweringstheorie staaft. Er is niets nieuws of bijzonder controversieel hier.

  Zonder vaccinatie en hersenchip een tweederangs mens

Zoals redacteur Andrew Stuttaford van de National Review het stelt: “Covid-19 is gewoon het laatste excuus voor Schwab om zijn jarenlange campagne om het vrije markt kapitalisme te vervangen door stakeholder kapitalisme te hernieuwen”.

Bovendien zijn veel van de idealen die Schwab uitdraagt in zijn boek, dat hij samen met zijn vrouw heeft geschreven, geïnspireerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN) die in 2015 zijn vastgesteld en die in het jaar 2030 bereikt moeten zijn.

De slagzin “Building Back Better” die werd gebruikt in de verkiezingscampagne van Joe Biden en in toespraken van Boris Johnson, Justin Trudeau en andere wereldleiders komt niet voort uit het Great Reset initiatief van het WEF zoals vaak wordt beweerd door complotdenkers. Het maakt al minstens 15 jaar deel uit van het vocabulaire van de VN.

En dus: Doorlopen, niets te zien hier? Geen samenzwering aan de gang bij het WEF in Davos?

Niet dus. Zo eenvoudig ligt het niet. De wereld is het afgelopen jaar onherstelbaar veranderd. En alle ideeën die in de Great Reset besloten liggen, zijn nu op de voorgrond getreden. Er is geen weg meer terug naar “de goede oude tijd”. Het is nu eenrichtingsverkeer naar een wereld dystopie. Tenzij er natuurlijk onverwijld iets aan gedaan wordt.

Gevaar van totalitarisme dreigt

Er is geen enkel bewijs dat het Coronavirus opzettelijk de wereld is ingebracht. Maar tegelijkertijd is het een bekend feit dat bij elke crisis de rijken rijker worden en de armen armer.

“De 1000 rijkste mensen op de planeet hebben hun Covid-19-verlies in slechts negen maanden terugverdiend. Maar het kan meer dan tien jaar duren voordat de armsten in de wereld hersteld zijn van de economische gevolgen van de pandemie”, meldde NGO Oxfam vorige week op de openingsdag van het WEF.

Hebben rijke actoren geprofiteerd van het Coronavirus door regeringen te dwingen draconische maatregelen te nemen die een wereldwijde economische crisis zouden veroorzaken? Voor zover ik weet, is er geen enkel bewijs voor deze theorie.

De bezorgdheid over de ontwikkeling in de richting van autoritarisme of totalitarisme moet echter zeer serieus worden genomen. De westerse regeringen hebben een reeks vrijheidsbeperkende maatregelen genomen die ongekend zijn in vredestijd. Zoals de Oostenrijks-Britse econoom Friedrich Hayek het formuleerde: “Noodsituaties zijn altijd het voorwendsel geweest waarop de waarborgen van de individuele vrijheid zijn uitgehold”.

Regeringen staan altijd te popelen om meer controle over de samenleving te krijgen – en als ze die eenmaal hebben, laten ze die niet gemakkelijk meer los.
Zullen regeringen het leger de straat op sturen om demonstraties neer te slaan? Zullen ze verplichte vaccinatie opleggen en isolatiekampen inrichten voor mensen die zich verzetten?

  Great Reset - Megacities

In sommige Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland, hebben politici reeds voorgesteld het leger in te zetten om de politie bij te staan. In Duitsland hebben vier deelstaten verklaard plannen te hebben om herhaaldelijk quarantainebrekers op te sluiten in inrichtingen die in het verleden hetzij detentie- hetzij vluchtelingencentra zijn geweest.

Om mensen te dwingen een vaccinatie te nemen, hoeven regeringen ze niet verplicht te stellen. Zij kunnen eenvoudigweg mensen die niet gevaccineerd zijn, uitsluiten van activiteiten zoals reizen. Dergelijke maatregelen zijn al in voorbereiding. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe moeilijker het voor vaccinatieweigeraars zal worden om weerstand te bieden.

De erosie van de vrijheid in het Westen begon met de lockdown van de provincie Hubei in China, ‘gelekte’ video’s uit Wuhan van apocalyptische taferelen die vergeleken kunnen worden met Zombieland en The Walking Dead – en met de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan de wereld om “de reactie van China te kopiëren”.

Nu het ene land na het andere in de voetsporen van China treedt, neemt de druk toe op regeringen die aanvankelijk op een meer ontspannen of bedachtzame manier reageerden. Er waren geen kwade bedoelingen nodig om ons te brengen waar we nu zijn.

Er was alleen een wereldwijde massahysterie voor nodig en regeringen die overdreven reageerden of gewoon de verkeerde maatregelen namen.

Ten slotte sloeg de angst toe, waardoor de burgers verlamd raakten en zich, zonder zich serieus te verzetten tegen deze uitholling van hun vrijheden, als schapen naar het slachthuis lieten leiden.

Stap voor stap.

Hoeveel stappen nog voordat we in de afgrond vallen?

De Great Reset gaat momenteel viraal op het net – waarom en wat is het

Vorig artikelKlokkenluider uit Berlijns verpleeghuis: verschrikkelijke sterfgevallen na vaccinatie
Volgend artikelMan identificeert zich als vrouw: wint zilver in damescompetitie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

    • zo lang duurt het niet meer . ergens een opstootje dat met een dode eindigt .
      de mensen zijn het kots beu ….altijd wat anders om iedereen bang te maken en met verstrengde maatregelen.
      Nog een tijdje en er komt een boete van 250€ op ademen

  1. Het beste nieuws gelezen , tegen , diegene , Front nieuws zeker , ,,,,, Maar vertrouwen , dat weet ik niet , de illumilulzooi , hebben denktanks , en zoals Chinese bedachten , hoe te bestrijden , die men als tegenstander , vijand beschouwt ,,, en daar ligt de fout ,, geboren uit ??????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in