De Great Reset gaat momenteel viraal op het net – waarom en wat is het

8
Screenshot Twitter

De Great Reset is momenteel populair op Twitter. Als je eenmaal weet wat het betekent voor de toekomst van onze beschaving, zul je begrijpen waarom.

Eenvoudig gezegd is het de blauwdruk voor een volledige transformatie van de wereldeconomie. Er zal geen geld zijn, geen privé-eigendom, geen democratie. In plaats daarvan zal elke belangrijke beslissing – wat je doet voor de kost, hoeveel producten je consumeert, of je een vakantie kunt nemen – voor je worden genomen door een onbereikbare, onberekenbare elite van ‘experts’, schrijft auteur James Delingpole op Breitbart.

Het klinkt als een samenzweringstheorie – en wordt vaak als zodanig afgedaan door mensen die denken dat ze intelligent en geciviliseerd zijn. Maar in feite zijn de mensen die aandringen op de Great Reset volkomen open over hun plan. Sterker nog, ze kunnen er nauwelijks over ophouden.

Een van deze mensen is de Canadese premier Justin Trudeau. Het was een video van Trudeau die sprak over de Great Reset die de nerveuze belangstelling op social media aanwakkerde.

“Building Back Better betekent steun geven aan de meest kwetsbaren en tegelijkertijd onze impulsen voor het bereiken van de agenda voor duurzame ontwikkeling in 2030 en de SDG’s [Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, red.] behouden. Canada is hier om te luisteren en te helpen. Deze pandemie heeft de gelegenheid geboden voor een reset. Dit is onze kans om onze inspanningen van vóór de pandemie te versnellen, zodat we onze economische systemen die zich daadwerkelijk bezighouden met globale uitdagingen als extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering, opnieuw kunnen aanpakken”, zegt Trudeau.

Het klinkt onschuldig genoeg – het soort betekenisloze rotzooi waarvan je zou verwachten dat het van Trudeau komt. Maar in feite is er een diepere betekenis aan de zinnen die hij gebruikt: ‘Building Back Better’; ‘2030 Agenda’; ‘Sustainable Development and the SDGs’; en ‘reset’ zijn allemaal modewoorden voor de volledige transformatie van de wereldeconomie met het oog op het creëren van een Nieuwe Wereldorde.

  Gevaccineerde mensen zenden MAC COMPUTER ADRESSEN uit; Wat veroorzaakt dit fenomeen?

“Build Back Better” is de slogan van de Great Reset en de man die het heeft uitgevonden, Klaus Schwab. Schwab is een kale Duitser in zijn begin jaren tachtig met een sterk accent en de sinistere lucht van een James Bond-schurk die in de jaren zeventig van de vorige eeuw het zogeheten World Economic Forum oprichtte. Het WEF houdt de jaarlijkse top in Davos in Zwitserland waar, naar men zegt, ‘miljardairs aan miljonairs lesgeven over hoe gewone mensen leven’.

Tot voor kort leek Davos waarschijnlijk een onschuldige gebeurtenis: een soort jaarlijkse grap waarover we allemaal mogen lachen om het absurde schouwspel van de één procent die in hun privé-jets en limousines opduikt om het belang van duurzaamheid en het redden van de planeet uit te leggen.

Maar de gebeurtenissen van 2020 hebben dat alles veranderd, omdat Covid-19 het perfecte voorwendsel is geweest voor het soort gecoördineerde globalistische overname dat eerder misschien niet veel meer was dan een boosaardige glinstering in de ogen van Klaus Schwab.

Schwab geeft zelf toe dat de wereld “gezamenlijk en snel moet handelen om alle aspecten van onze samenlevingen en economieën te vernieuwen” – kortom, hij zegt dat de industrie “ooit moet worden getransformeerd… we hebben een ‘Great Reset’ van het kapitalisme nodig”.

In een waarschuwing voor de rollercoaster van verandering die we kunnen verwachten als dit plan doorgaat, gaat Schwab verder:

“De mate van samenwerking en ambitie die dit met zich meebrengt is ongekend. Maar het is geen onmogelijke droom. Het is zelfs zo dat de pandemie heeft aangetoond hoe snel we onze levenswijze ingrijpend kunnen veranderen. Vrijwel onmiddellijk heeft de crisis bedrijven en individuen gedwongen om praktijken die al lang als essentieel worden beschouwd, van het frequent reizen per vliegtuig tot het werken in een kantoor, op te geven”.

Zoals het WEF het noemt over de komende technocratie die ons leven zou beheersen: “Welkom in 2030. Ik bezit niets, heb geen privacy en het leven is nog nooit zo goed geweest”.

Er is niets nieuws aan de Great Reset. Schwab en zijn volgelingen praten er al jaren over. Het Coronavirus – of beter gezegd de draconische, vrijheidsberovende maatregelen die regeringen nemen om het te bestrijden – heeft het proces alleen maar versneld.

  Nieuw rapport van de Verenigde Naties signaleert noodzaak voor modder- en strohutten tegen 2050

Zoals Delingpole eerder al in een artikel rapporteerde, heeft Schwab verschillende boeken over zijn masterplan geschreven:

Zijn laatste, genaamd Covid-19: The Great Reset, doet geen afbreuk aan het feit dat de chaos van de Coronavirus pandemie de perfecte gelegenheid is om de hele wereld te versnellen naar een ‘nieuw normaal’.

“Op het moment van schrijven (juni 2020) blijft de pandemie wereldwijd verergeren. Velen van ons denken erover na wanneer de dingen weer normaal zullen worden. De korte reactie is: nooit. Niets zal ooit terugkeren naar het ‘gebroken’ gevoel van normaliteit dat vóór de crisis heerste, omdat de Coronavirus-pandemie een fundamenteel buigpunt in ons wereldwijde traject markeert”.

Heeft u dat? Wat uw nieuwe globalistische opperheren betreft, u krijgt NOOIT uw oude leven terug, hoezeer u dat ook wenst. Wees ook duidelijk: dit wordt gedaan voor uw eigen bestwil omdat uw oude manier van leven gebaseerd was op een ‘gebroken’ model.

Dat is de overtuiging van de auteur dat het nieuwe normaal is, wat we nodig hebben en zouden moeten willen, hij doet nauwelijks de moeite om te doen alsof het Coronavirus iets anders is dan een handig voorwendsel.

In tegenstelling tot bepaalde epidemieën uit het verleden vormt COVID-19 geen nieuwe existentiële bedreiging.

Schwab maakt in zijn boek duidelijk dat het Coronavirus niet zozeer een crisis is als wel een kans om te worden uitgebuit – een kans om de geboorte van de Nieuwe Wereldorde, die hij De Vierde Industriële Revolutie noemt, te bespoedigen.

Er komen radicale veranderingen met een dergelijke consequentie dat sommige wetenschappers hebben verwezen naar een ‘voor het Coronavirus’ (BC) en ‘na het Coronavirus’ (AC) tijdperk. We zullen ons blijven verbazen over zowel de snelheid als het onverwachte karakter van deze veranderingen – aangezien ze met elkaar versmelten, zullen ze tweede-, derde-, vierde- en meer-ordegevolgen, cascade-effecten en onvoorziene uitkomsten uitlokken.

Dit alles zou natuurlijk niet meer dan een luchtkasteel zijn als het slechts een sinistere, kale vent was met een passerende gelijkenis met Blofeld die het zegt. Helaas nemen veel mensen met invloed over de hele wereld dit spul heel serieus.

  Als u weemoedig denkt dat de Coronacrisis snel voorbij zal zijn, stel ik voor dat u uw perspectief verandert

Daarom gebruikte Joe Biden ‘Build Back Better’ als campagneleus. Daarom hebben de Britse conservatieven de website op hun Twitter-pagina geplaatst. En waarom de Britse premier Boris Johnson deze zin in zijn toespraken invoert.

In feite, zoals Delingpole in mei al rapporteerde, is het een zin die door allerlei instellingen wordt gebruikt. Zijn stuk was getiteld ‘Build Back Better’ – the Latest Code Phrase for Green Global Tyranny’.

Bijna niemand was toen geïnteresseerd. Misschien dat meer mensen zich nu gaan realiseren dat deze Global Reset-jongens misschien wel als gekken klinken, maar dat ze in feite doodserieus zijn.

Tuurlijk, het klinkt als een samenzweringstheorie.

Maar zoals een wijs iemand ooit zei, het is geen samenzweringstheorie als ze je precies vertellen wat ze doen…

Open brief van bisschop Viganò aan President Trump – “Een globale elite die de hele mensheid wil onderwerpen en dwingende maatregelen wil opleggen”

Vorig artikelTrump heeft gewonnen, ongeacht de verkiezingsuitslag… want Trumpisme is nu hier om te blijven
Volgend artikelLeidinggevenden van grote Amerikaanse bedrijven dreigen de Republikeinen te belagen tenzij Joe Biden president wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. United Nations are the initiators of the climate hype, then came Marakesh to let Africa overrun Europe and at last the WHO hijacked the corona crisis and called it a pandemie. Three events to stirr up fear among the world population. All conducted by United Nations. They want to rule as world government to change western lifestyle and integrate the bush into our Cities. Beware !

 2. Schande om die crimineel Schwab een Duitser te noemen, durf het maar te zzegg3n, het is weer zo’n extreme kabalistische talmoet jood! Even als Gates, Soros, Huub Oosterhuis enz Dit plan koesteren ze al eeuwen, de joden zullen de wereld beheersen staatv7n de Babylonischebtalmoet! 2ne man uit Bronau, Oostenriijk, waarwchuwdeval voor hun snode plannen, nu denken ze debmensen zo verblödet te hebben en toe te kunnen slaan!

 3. Wat een leugenaar die Trudeau. “BBB betekent steun geven aan de meest kwetsbaren” Hoe???? Door ze dood te spuiten met killervaccins, ja. Mooie steun is dat, hahahaha.

  En dan “Deze pandemie heeft de gelegenheid geboden voor een reset.” Die rot PLANDEMIE is verdomme speciaal gecreërd om miljarden mensen uit te moorden en die transhumane digitale revolutie te versnellen.

 4. Jammer dat de gewone mensen niet snappen wat aan het gebeuren is want velen weten niet waar die termen voor staan
  Het is een overval.op de mensheid , een holocaust mondiale .al die veranderingen zullen een deel van de bevolking niet aankunnen , daarmee proberen ze die categorie zo vlug mogelijk uit de weg te ruimen
  Zoals ook in de bijbel staat dat de mensheid door hun ,”slimheid” zichzelf zal uitroeien want zij die de plannen bezitten om de mensen te doden zullen ook sterven
  Dus wie gaat er overblijven ???? Niemand
  Dan is het gedaan met de wereld gelijk we ze nu kennen
  Iemand is onsterfelijk……wat gaat er dan gebeuren ?? De opstanding van de Heer God ……het laatste oordeel ????
  Want hoe ook SWABB zich God waant ….toch zal hij ook sterven en dan ???
  Is hij de antichrist ….de satan die moet verslaan worden ???
  Al grote vraagtekens waar niemand raad in weet ook niet zij die denken de wijsheid in pacht te hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in