Miljardair Bill Gates kreeg onlangs een tegenslag te verwerken toen de Zweedse autoriteiten besloten geen toestemming te verlenen voor zijn project om de zon te dimmen. Maar maak je geen zorgen, deze bezige bij heeft nog andere projecten lopen.

Deze week zullen bijvoorbeeld duizenden genetisch gemodificeerde muggen worden losgelaten in de Florida Keys, tot grote bezorgdheid van de plaatselijke bewoners. Ze willen geen proefkonijn zijn in dit “criminele” experiment.

Het project wordt geleid door het Florida Keys Mosquito Control District (FKMCD) en Oxitec, een Brits biotechbedrijf dat wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation. Zij zijn van plan de komende 12 weken ongeveer 144.000 Gelekoortsmuggen los te laten, die onder meer gele koorts, dengue en het Zika-virus verspreiden. De gemodificeerde mannetjesmug wordt zo veranderd dat de vrouwelijke nakomelingen die hij voortbrengt, sterven voordat zij volwassen zijn.

Oxitec beweert dat er veel steun is voor het plan, hoewel de plaatselijke bevolking uiterst sceptisch is. “Ik vind het misdadig dat we worden gedwongen tot dit experiment, misdadig dat we worden blootgesteld aan deze vorm van terrorisme”, zei Meagan Hull tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Een andere bewoonster zei dat zij “zeer bezorgd” is dat er stekende vrouwelijke muggen in de gemeenschap zullen verschijnen. “Iedereen zegt dat het niet gaat gebeuren, maar ik vertrouw het niet”, zei ze. De bewoonster klaagde ook over een gebrek aan transparantie van Oxitec en de betrokken overheidsinstanties. Zelfs een raadslid, Mark Gregg, had kritiek op het project. Hij noemde de muggen “Frankenstein insecten”.

Oxitec heeft reeds meer dan een miljard genetisch gemodificeerde muggen losgelaten in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Dat gebeurde onder meer in Brazilië, waar het bedrijf de plaatselijke muggenpopulatie met 90 procent wilde terugdringen. Het werkte niet: in 2019 kwam het bedrijf onder vuur te liggen nadat uit onderzoek bleek dat de insecten zich nog steeds voortplantten. Veranderde genen werden gevonden in tot 60 procent van de onderzochte muggen.

  YouTube laat Covid censuurbeleid stilletjes vallen, maar verbannen kanalen zijn niet teruggekeerd

Een project van Oxitec op de Kaaimaneilanden werd in 2018 stopgezet nadat de lokale autoriteiten hadden geconcludeerd dat het was mislukt. Het biotechbedrijf heeft sindsdien maar liefst 8,5 miljoen dollar van Gates gekregen. Alleen al dit jaar heeft de miljardair meer dan 1,2 miljoen dollar aan het bedrijf overgemaakt.

Op welk punt realiseren we ons dat Bill Gates een gevaarlijke gek is?

Vorig artikelHet elimineren van de Great Reset: de op handen zijnde strijd
Volgend artikelCIA neurobiologie expert over hoe RNA vaccins de menselijke hersenen controleren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Telkens wanneer de mens zich met de natuur bemoeid gaat het fout. Wanneer zijn we slim genoeg om te weten dat we moeder natuur niet kunnen overtroeven.

 2. De b&mg stichting moet veroordeeld worden voor faunavervalsing. Weten we na al deze jaren nog steeds niet dat we niet alle gevolgen inzien van dergelijke acties. Het kan goed zijn dat door het decimeren van het muggenaantal, dieren die hiervan leven (denk aan maar niet uitsluitend vissen, vogels en insecten) ook in aantallen kunnen decimeren en de kettingreactie die dat tot gevolg kan hebben. Probeer de natuur niet naar je hand te zetten maar leef erin en ermee.

 3. Natuurlijk wordt dit een nieuwe ramp.
  Hij staat bekend over het te snel uitbrengen van iets. (kijk maar naar die gammele windows software) een ramp.
  Deze experimenten zijn veel te gevaarlijk om dan achteraf enkel “OEFF Foutje” te roepen en update volgt.
  Intussen honderdduizenden slachtoffers.
  Die vent hoort in een inrichting tezamen met mensen die deze gek nog serieus nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in