Goed nieuws: Bill Gates’ Geo-engineering plan om de zon te blokkeren is (voorlopig) geschrapt

2
1879
Voorgrond Bill Gates (uitsnede, transparant) © Red Maxwell (CC BY-NC 2.0)

Een poging om de zon te verduisteren om de opwarming van de aarde te stoppen is geschrapt door de Zweedse ruimtevaartorganisatie, die aankondigde dat het programma, gefinancierd door Bill Gates, “verdeeldheid heeft gezaaid in de wetenschappelijke gemeenschap” en daarom niet zal worden uitgevoerd.

De Zweedse ruimtevaartorganisatie (SSC) heeft in een verklaring laten weten dat het Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), dat ook financiering van Harvard had gekregen, in juni niet zal doorgaan zoals gepland.

“SSC heeft dit voorjaar gesprekken gevoerd met vooraanstaande deskundigen op het gebied van geo-engineering en met andere belanghebbenden, alsmede met de adviesraad van SCoPEx. Als gevolg van deze gesprekken en in overeenstemming met Harvard heeft SSC besloten de voor deze zomer geplande technische testvlucht niet uit te voeren”, aldus de verklaring.

Er wordt ook opgemerkt dat “de wetenschappelijke gemeenschap verdeeld is over geo-engineering, inclusief alle gerelateerde technologische tests zoals de geplande technische ballontestvlucht vanaf Esrange deze zomer”.

Bij het door Gates gefinancierde idee zou calciumcarbonaat, in wezen krijtstof, vanuit een hoog gestegen ballon in de atmosfeer worden gebracht om het effect te observeren dat het heeft op het zonlicht dat het planeetoppervlak bereikt.

Het uiteindelijke doel van de studie was de temperatuur op de planeet te verlagen in een poging de opwarming van de aarde af te remmen.

Het is echter geen verrassing dat het idee om de zon te blokkeren niet erg populair bleek te zijn, en milieugroeperingen waarschuwden voor mogelijke “catastrofale gevolgen”.

De Saami Raad, een belangengroep voor de inheemse bevolking (Lappen) van Zweden, waarschuwde dat het experiment van Gates “in wezen probeert vulkaanuitbarstingen na te bootsen door de hemel voortdurend te bespuwen met zonverduisterende deeltjes”.

De groep wees er ook op dat SCoPEx “onomkeerbare sociopolitieke gevolgen” zou kunnen hebben en niets zou doen om de koolstofemissies te verminderen, die worden aangeduid als de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.

Bill Gates wil genetisch gemanipuleerde muggen vrijlaten om je in te spuiten met vaccins

In wezen komt het hele idee over als een vreemde zelfmoordpoging om de planeet uit te hongeren van zonlicht, de motor van al het leven, zonder dat er ook maar enige wetenschappelijke logica achter zit.

Bill Gates, die een boek over klimaatverandering op de markt brengt, heeft miljoenen in geo-engineering gepompt, waarbij hij ten minste 4,6 miljoen dollar heeft doorgesluisd naar de hoofdonderzoeker van SCoPEx, David Keith, wetenschapper op het gebied van toegepaste fysica aan Harvard.

Gates heeft herhaaldelijk het idee bejubeld om de zon te dimmen, met name tijdens een Ted Talk in 2010:

Velen hebben het SCoPEx-onderzoek naar het gebruik van stratosferische aërosolen voor geo-engineering in verband gebracht met zogeheten “chemtrails”, en gesuggereerd dat er al jaren in het geheim een sproeiprogramma aan de gang is.

Hoewel het project van Zweden rood licht heeft gekregen, betekent dit niet dat het van de baan is.

David Keith zei tegen Reuters dat het slechts “een tegenslag” is en suggereerde dat het project naar de VS zou kunnen verhuizen, waar de National Academies of Sciences, Engineering and Medicine onlangs een rapport publiceerden waarin wordt opgeroepen om de komende vijf jaar 100-200 miljoen dollar in geo-engineering op zonne-energie te pompen.

Op welk punt realiseren we ons dat Bill Gates een gevaarlijke gek is?

2 REACTIES

    • Mag ik mee doen Daywalker?
      Volgens mij gebeurt die zon blokkade weldegelijk op dit moment! Deze moeten ze alle bezittingen ontnemen, en afvoeren naar Alcatraz eenzame opsluiting! Groot gevaar is het voor alles wat leeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here