© firdaus omar (CC BY-NC-ND 2.0)

Westerse politici beloofden de economie van Rusland te vernietigen met een breed scala aan sancties, nadat de kernmacht op 24 februari 2022 Oekraïne was binnengevallen. Dat scenario is echter niet uitgekomen, schrijft Jose Nino.

Alex Kimani van OilPrice.com merkte op dat “de enorme energiesector van Rusland blijft floreren, en het land is erin geslaagd om bijna een miljard dollar aan fossiele brandstoffen per dag uit te voeren in de eerste 100 dagen sinds de invasie van Oekraïne.” Rusland doet dit ondanks de enorme sancties die het opgelegd heeft gekregen.

De stijgende prijzen van ruwe olie en brandstoffen hebben de Russische olie- en gasbedrijven een broodnodige inkomstenstoot gegeven.

In feite is er nog steeds een aanzienlijk aantal kopers voor Russische olie en gas. Grote opkomende markten zoals China en India zijn bijgesprongen om het grootste deel van de verloren westerse markten voor Russische energie goed te maken.

India is van oudsher geen grote afnemer van Russische ruwe olie. Kimani merkte op dat India gewoonlijk ongeveer 2% tot 5% van zijn ruwe olie uit Rusland importeert. In 2021 importeerde India 12 miljoen vaten Russische ruwe olie. Zijn voornaamste oliebronnen komen uit Irak, Nigeria, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

In mei blijkt echter uit nieuwe berichten dat de invoer van Russische olie in India sterk is toegenomen.

Volgens een verslag van Bloomberg heeft India in de eerste drie maanden na de militaire inval van Rusland in Oekraïne ruwweg 5,1 miljard dollar uitgegeven aan Russische olie, gas en steenkool, wat volgens Kimani “meer dan vijfmaal de waarde is van een jaar geleden.”

Momenteel is China nog steeds de grootste afnemer van Russische energiegrondstoffen. Het gaf 18,9 miljard dollar uit in de eerste drie maanden na de Russische speciale militaire operatie, dat is bijna het dubbele van het bedrag dat China in 2021 uitgaf.

  Satanische beelden teruggevonden na Russische raketaanval in Oekraïne - Rusland beweert dat Amerikaanse huurlingen die in Oekraïne vechten "de duivel aanbidden"

Bovendien spelen internationale grondstoffenbedrijven een sleutelrol bij het overeind houden van de Russische economie.

Kimani merkte op dat “veel van de bedrijven die Poetins oorlog helpen financieren in Zwitserland gevestigd zijn, en dat het leeuwendeel van de Russische grondstoffen verhandeld wordt via Zwitserland en zijn bijna 1.000 grondstoffenbedrijven.”

Zwitserland staat bekend als een belangrijk mondiaal financieel centrum met een bloeiende grondstoffensector.

De Duitse media Deutsche Welle benadrukte dat 80% van de Russische grondstoffen via Zwitserland verhandeld wordt, volgens een rapport van de Zwitserse ambassade in Moskou. Ruwweg een derde van die verhandelde grondstoffen zijn olie en gas. Bovendien bestaat twee derde van de grondstoffen uit onedele metalen, zoals aluminium, koper en zink. Kimani merkte simpelweg op dat “deals die op Zwitserse bureaus worden gesloten er rechtstreeks voor zorgen dat de Russische olie en het Russische gas vrij kunnen blijven stromen.”

De export van gas en olie is de voornaamste bron van inkomsten voor Rusland, die 30% tot 40% van de Russische begroting uitmaken.

Het Westen krijgt een koude, harde dosis van de nieuwe realiteit die onder de multipolariteit aan het ontstaan is. De wereld bestaat uit meer dan alleen de VS en het bredere Westen. Er zijn veel landen die sterke economische en politieke banden met Rusland wensen.

Door te proberen Rusland te tiranniseren met de uitbreiding van de NAVO en andere subversieve pogingen om het huidige regime te ondermijnen, heeft het Westen onvermijdelijk de kiem gelegd voor het huidige veiligheidsconflict. Daar komt nog bij dat de huidige sanctie-oorlog en de pogingen om Rusland diplomatiek te isoleren voor het Westen een enorm eigen doel zijn geworden.

  De dood van Navalny: Standpunten van Russische media

Ironisch genoeg lijkt het Westen zich op het wereldtoneel geïsoleerd te hebben, nu het een onbehouwen buitenlands beleid ten opzichte van Rusland voert waarmee het grootste deel van de wereld het niet eens is. De westerse beleidsmakers zullen hun Rusland-beleid opnieuw moeten evalueren en het herijken in een richting die realistischer en terughoudender van aard is.

Uiteindelijk zal daarvoor een totaal andere heersende klasse aan de macht moeten komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Peiling: Gevaccineerd en geboosterd geassocieerd met het willen riskeren van Derde Wereldoorlog over OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen
Volgend artikelDuitse bejaarde vrouw overlijdt na politiegeweld tijdens coronamaatregelen-kritische demonstratie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. DE BLAUWDRUK Wanneer we Gods plan voor de toekomst willen ontdekken of een profetisch boek goed willen begrijpen en bijbels willen interpreteren, dan is het van groot belang om eerst Gods “blauwdruk” grondig te bestuderen.

 2. Foutje.
  Dat hun doel zou zijn het vernietigen van de economie in Rusland is maar een EXCUUS; NIET het echte doel.

  Het echte doel was eigen economie te vernietigen.
  Daarna waren/zijn er drie mogelijkheden: WO3 triggeren of het WEF volgen, of beiden.

  USA heeft 6 TRILLIOEN dollars bijgedrukt; dat is 40% van alle dollars in omloop.
  Europa–als kontelikker van USA–2 TRILLIOEN; ook ongeveer 40%.

  De euro is sinds gedwongen invoering meer dan 40% gekelderd.

  Uhhhhhhh…ik had postzegels uit de goede oude tijd; 120.000 duitse mark om een brief te versturen….
  komt weer.
  ——————————————————-
  Kritiek is slechts het melden van een probleem; oplossing hoort erbij.

  UIT: EU, euro, Nato, UN, WHO, grenzen dicht vluchtelingen retour thuisland.
  Dan kan het weer leefbaar worden en wordt de grote klap vermeden.
  Maar eerst de linkse landverraders eruit

 3. Sancties opleggen is de meest laffe achterbakse manier van oorlogsvoering. Het raakt altijd en alleen de onschuldige bevolking. Sancties opleggen gebeurt louter en alleen door mensen met 0 innerlijke waarde en kennis van het leven. deze laffe figuren hebben niet het lef om in eigen persoon een situatie te onderzoeken of een conflict op te lossen. Altijd is de echte reden een gier naar geld en macht die onder de mantel van gerechtigheid wordt bedekt. Sancties opleggen is een oorlogsmisdaad.

  • Jij snapt er geen bal van! Het Russische sprekende bevolking in Oekraïne wordt vanaf 2014 vermoord door het regime van Zelenski. Wat zou Frankrijk doen als de Belgen de Frans talige Belgen vermoord…. Frankrijk zou hetzelfde doen wat Rusland nu doet.

 4. Wij worden elke dag voor de gek gehouden en misbruikt door de elite en natuurlijk er zitten vele fouten mensen bij D66 neem maar Babara Baarsma lid van D66 en bekleed een top functie bij de Rabobank jullie eten toch die bank wat wij zonder mede zegging hebben moeten redden zij is ook lid van het WEF dan moeten je ogen toch wel open gaan maar nee hoor wij verraden liever onze buren want dat zijn onze vijanden en alleen maar om in een goed boekje te komen staan wat zijn wij toch in kut volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in