Het nieuwe spannende Duitsland: Nieuwe “angstruimtes” voor vrouwen en politie raadt aan “het uitgaan en de weg naar huis te plannen”

6
1284

Het zijn vooral vrouwen die te lijden hebben onder de toenemende “kleurrijkheid” in de grote steden, volgens een peiling van Plan.de. “Vrouwen ervaren angst, intimidatie en geweld in hun steden”, zegt het. Bijvoorbeeld in Keulen, zoal politiewoordvoerder Thomas Held rapporteert, meldt Express.de. De politiewoordvoerder geeft daar ook waardevolle tips voor vrouwen, ook waar het beter is voor vrouwen om niet naartoe te gaan.

Vrouwen voelen zich in “bepaalde” ruimtes niet veilig

In de genoemde krant kunt u ook lezen waar de vele “angstruimtes” in het voorheen veilige Keulen nu te vinden zijn. En waarom het zo is. Hier is een fragment:

 • Venloer Straße: “Frequent seksueel geweld”.
 • Ebertplatz: “Seksuele intimidatie en mishandeling”.
 • Hohenzollernring: “Groepen mannen die vrouwen lastigvallen, vooral in het weekend”.
 • Friesenplatz stop: “Intimidatie door dronken mannen”.
 • Christophstraße/Mediapark: “Veel drugsverslaafden die openlijk consumeren. Beveiligingspersoneel en camera’s zijn hier nodig”.
 • Hansaring gebied: “Duister clientèle. ’s Avonds zijn er veel groepen mannen die seksistische opmerkingen maken. Geen veiligheidspersoneel”.

Uit welke kring mensen deze “groepen mannen” bestaan hoeft niet apart te worden vermeld. Zouden de criminelen die het Moria-kamp op Lesbos in brand hebben gestoken er niet goed bij passen? Althans vanuit het perspectief van de Groenen, die in Keulen een derde van de stemmen (33%!) wisten te behalen bij de meest recente districtsverkiezingen, meldt Unsermitteleuropa.

Politie: “WayGuard”, “weg naar huis” en “uitgaan” plannen

Politiewoordvoerder Thomas Held legt ook uit hoe vrouwen op deze vorm van bedreiging kunnen reageren. Met een “Begeleidings-app”:

“Bij de ontwikkeling van een Begeleidings-app: WayGuard, was Keulen Criminaliteitspreventie vanaf het begin betrokken. Het doel is hier een effectief instrument te bieden om het onaangename gevoel in de openbare ruimte zeven dagen per week, de klok rond, tegen te gaan – ver vooruitlopend op een situatie die een politieoptreden vereist”, legt Held uit.

Vaccinregime op de rand van de afgrond: Nu waarschuwen ook de eerste ziekenhuizen voor Covid-"vaccinatie"

“Een noodoproepfunctie betekent dat er op elk moment snel hulp kan worden geboden – met een nauwkeurige GPS-positiebepaling. Het is echter zeer belangrijk dat zowel de planning van de weg naar huis als de planning van het avondje uit ervan deel uitmaakt. Dit betekent dat “situaties” op voorhand kunnen worden vermeden, vooral ’s nachts”, citeert Express.de de politiewoordvoerder.

“Het scala aan seksueel geweld is groot”

Hoe dergelijke “situaties” er bij nader inzien uitzien is ook te achterhalen bij de politiewoordvoerder:

“Het scala van intimidatie op seksuele basis tot aan aanranding en voltrokken verkrachting is erg groot. … Onderzoeken tonen vaak aan dat de daders de ‘Nee’ van de slachtoffers niet accepteren”, zegt Held.

Wat er feitelijk gebeurt na zo’n “niet-aanvaarding” en hoe “asielzoekers” met een Noord-Afrikaans karakter erop reageren, was te zien op oudejaarsavond 2016 voor de Dom van Keulen. Maar ook hier is verbetering in zicht. Want “we doen hier goede ervaringen op met videobewaking en een mix van politieagenten in burger en uniformen”, stelt Held gerust. Ook “een snelle noodoproep leidt vaak tot het voorkomen van misdaden”, aldus de woordvoerder. En hij vervolgt: “Iedereen die zich in een begrijpelijkerwijs angstaanjagende situatie bevindt, moet ons bellen. Maar niemand moet zich bewust in zo’n situatie plaatsen”.

Ten slotte kan de vraag worden gesteld waarom we nog steeds niet genoeg hebben van dergelijke “groepen mannen” en waarom de regering nu letterlijk smeekt om meer van deze mensen hier te hebben.

Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat

6 REACTIES

 1. Politie-woordvoerder Held (what’s in a name ?) vertelt aan vrouwen hoe zij ongeschonden thuis kunnen komen en welke straten zij maar beter kunnen mijden teneinde niet te worden verkracht of anderszins seksueel te worden geïntimideerd door de vele verrijkers in Duitsland. Dat is dus de omgekeerde wereld. Eigenlijk zou deze Held de buitenlandse helden duidelijk moeten maken dat zij worden dood geschoten als zij niet met hun vieze vingertjes van vrouwen kunnen afblijven.

 2. Ik vraag me af hoe politie personeel zich voelt als men word geconfronteerd met steeds meer eigen falen, en met eigen bedoel ik het falen van beleid versus handhaving.

  Als je in een uniform loopt en orde en recht schijnt te moeten handhaven maar dat lukt steeds minder, waar laat je die frustratie? Of is het als een jas die je uittrekt, de kou of het nat van buiten in de gang achterlatend terwijl je een warme woonkamer binnen loopt…..?

  Ik zie mijn leefruimte veranderen, de agressie is letterlijk overal aanwezig nu, net als de angst. Dit is zoals een wereld word als men politici heeft die niet ten dienste staan van de bevolking maar die de bevolking als dienstbaar tegenover de politiek hebben geplaatst..

  We zitten letterlijk naar onze eigen genocide te kijken en we denken dat naar de stembus gaan alles goed zal maken. Met dat waanbeeld is het misschien wel ons verdiende loon tot niets te worden gereduceerd.

  Een volk welke zijn vrouwen en kinderen niet kan verdedigen en beschermen is ten dode opgeschreven, in de geschiedenis spreekt men dan van enkel jaren vanaf dat punt, en wie overblijft word tot slavin gemaakt en als fokzeug gebruikt. Voor mannen is nooit plaats in een omvolking….

 3. Misschien is er een drastische oplossing om deze vandalen in te tomen.
  Bij problemen op straat, zou volgens mij er een oplossing in bestaan, dat de politie de misdagers met twee enkelbanden vast te maken en daartussen een ketting (zoals men een fiets vastmaakt) van ongeveer 40 cm. Hun misdadigers vrienden moeten maar zien hoe de bandieten thuis kunnen komen, na x maanden, dienen zij vervolgens naar het politiebureau te komen om deze enkelbanden los te maken en het betalen van 250 euro boeten.
  Besparing: geen politievervoer naar de gevangenis. geen cipiers nodig, geen gevangenis nodig, geen eten nodig. De straten proper van criminelen. De besparingen per jaar minstens 3 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here