Nigeria: Castratie ingevoerd als straf voor kinderverkrachting

5

De staat Kaduna in het noorden van Nigeria heeft nu drastische maatregelen genomen in de strijd tegen seksueel geweld: Veroordeelde verkrachters kunnen nu worden gestraft met castratie.

Afhankelijk van het geslacht van de dader omvat de straf het verwijderen van de testikels of eileiders en kan deze worden geëist voor verkrachting van kinderen onder de 14 jaar. Bovendien dreigt de doodstraf in deze gevallen. Bij slachtoffers boven de 14 jaar is levenslange gevangenisstraf de maximale straf.

Volgens een rapport van Unicef ​​was in 2015 een op de vier meisjes en een op de tien jongens in het West-Afrikaanse land het slachtoffer van seksueel geweld vóór de leeftijd van 18 jaar – en dat aantal neemt toe. In juni hebben alle Nigeriaanse deelstaten daarom de noodtoestand uitgeroepen. Verschillende wrede verkrachtingen hebben de bevolking onlangs geschokt en hebben ertoe geleid dat de burgers van Kaduna strengere straffen voor de daders hebben geëist.

Uiteraard zijn er ook critici: de Vereniging van Christenen in Nigeria omschrijft de straf bijvoorbeeld als barbaars. Maar de gouverneur van Kaduna, Nasir el-Rufai, verklaarde dat deze drastische vorm van bestraffing noodzakelijk was om kinderen te beschermen tegen ernstige misdrijven.

Pakistan gaat zijn pedofielen chirurgisch castreren en opknopen

  Het nieuwe spannende Duitsland: Nieuwe "angstruimtes" voor vrouwen en politie raadt aan "het uitgaan en de weg naar huis te plannen"
Vorig artikelHet nieuwe spannende Duitsland: Nieuwe “angstruimtes” voor vrouwen en politie raadt aan “het uitgaan en de weg naar huis te plannen”
Volgend artikelBlack Lives Matter-activist in ‘Justice for Breonna Taylor’-shirt liep een bar in Amerika binnen en vermoordde drie mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Wát een onsmakelijke foto boven ’t artikel !
  Lijkt mij meer “iets” uit een NL-ziekenhuis alwaar een “meneer” werd omgebouwd naar “mevrouw” en er dus delen van de “meneer” overblijven.

 2. In zweden werd tot 1990 sex misdadigers gedwongen gecastreerd; en asoo’s gesteriliseerd (vrijwillig).
  Het werkte
  In 1990 was Stockholm zo goed als vrij van criminaliteit.

  Kijk nu eens….

  • “In 1990 was Stockholm zo goed als vrij van criminaliteit.”

   Al moest je Humlegården wel mijden ’s avonds. Maar de meeste criminaliteit was alcoholgerelateerd en er werd ook gemoord, maar anders dan bij ons, was het nog altijd voorpaginanieuws. Helaas is het ergens rond 2000 misgegaan.

 3. Nou is Nigeria altijd al een “land”geweest van bloeddorst; kannibalisme is er ook weer populair, compleet met restaurant voor mensenvlees en gekookte hoofden….

  het is ook een schoolvoorbeeld hoe islam een natie verpest.
  het land is rijk aanolie en grondstoffen; maar op het plattelandkan je niet wonen; te gevaarlijk vanwege moslims.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in