Foto ter illustratie: Duitse WOII Wehrmacht slagveldkaart regio Kharkov, Oekraïne.

Kolonel Doug Macgregor is altijd goed in het objectief analyseren van de situatie in Oekraïne en bespreekt de militaire situatie op een reële en realistische manier, zoals u die niet zult zien in de mainstream media. Het is een schril contrast als je Doug’s analyse vergelijkt met die van de generaals Petraeus en Keane. Vooral die Keane doet me denken aan iemand die je je kunt voorstellen als pelotonsleider of compagnieleider, maar niet als leider van een heel veldleger of zelfs een divisie, schrijft David Rehak.

Het is Doug Macgregor die eigenlijk de 4 of 5 sterren-generaal zou moeten zijn. Maar hij boog niet genoeg voor “het establishment.”

Maar terug naar Keane: hij heeft het zo vaak mis over de basisprincipes op het slagveld, of het nu gaat om aanvoer en bevoorradingsproblemen, gedemonteerde troepen en lichte pantservoertuigen of meer afstandelijke gevechten, en zijn “feiten” zijn grotendeels verdraaid, gebaseerd op gebrekkige, vervormde inlichtingen van de NAVO, de Oekraïense geheime dienst (SBU) en de CIA.

Ik beschik niet over een kristallen bol om u precies te vertellen hoe goed de Russische generaals naar verwachting zullen slagen in hun komende nieuwe en grootschalige winteroffensief in Oekraïne, maar met honderdduizenden verse, goed getrainde, goed uitgeruste troepen (reservisten) die samen met het reguliere Russische leger in het westen bij Wit-Rusland zijn gestationeerd, mogen we meer dan een miljoen Russische soldaten in het theater verwachten.

Ik verwacht minstens drie of vier aanvalspunten, vanuit vrijwel elke richting, vooral om de grote spierbundel van het Russische leger – de Russische legers in het zuiden – te verbinden met die in de andere richtingen en om alles tussen noord en zuid op te slokken, alles van Tsjernihiv tot Odessa en ten westen daarvan, inclusief Kiev.

  Mysterieuze Russische systemen schakelen Oekraïense drones uit

Zoals Macgregor zei, heeft Poetin tot nu toe slechts ongeveer 20 procent van zijn actieve leger ingezet, om het aantal Oekraïense burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, zoals ik al vele maanden geleden vanaf het begin zei. Ik herinner me dat Keane geschokt was dat Poetin er niet voor koos om het elektriciteitsnet, het internet en de telecommunicatie in Oekraïne plat te leggen toen dit alles begon, iets waartoe het Russische leger zoals bekend gemakkelijk in staat was. In plaats daarvan koos Poetin voor een zeer weloverwogen, zeer gerichte, bescheiden aanval, niet om het grondgebied van Oekraïne te veroveren, maar om militaire doelen te vernietigen en, zoals hij in zijn doelstelling stelde, het land te “de-nazificeren en de-militariseren”. Afbraakoorlog, zo u wilt.

Maar deze nieuwe campagne zal een poging zijn om het regime van Zelensky te verwijderen door middel van een veroveringsoorlog. Poetin ziet de verwijdering van Zelensky waarschijnlijk als de enige manier om de eindeloze massale wapensteun van het Westen, die de oorlog verlengt, te stoppen. Door de overwegend etnisch Russische delen van Oost-Oekraïne in te nemen, wil Poetin ook de door de VS gefinancierde NAVO buiten de deur houden. Hij heeft oorlogsoefeningen van NAVO- en Oekraïense troepen in de buurt van de Russische grens in de afgelopen jaren altijd beschouwd als vijandige actie en een bedreiging voor de nationale veiligheid, evenals het decennialang tegen Rusland gerichte raketverdedigings- en aanvalsapparaat van de VS en de NAVO in Roemenië en Polen. Zijn bezwaren hiertegen zijn zeker begrijpelijk.

Evenzo is het begrijpelijk dat de Chinezen bezwaar maken tegen Amerikaanse marineschepen in de Zuid-Chinese Zee. Het is niets meer dan een provocatie. Stel je voor dat de Russen zouden besluiten tot vergelding en lik-op-stuk zouden spelen en slagschepen of nucleaire onderzeeërs zouden parkeren voor de kust van Nova Scotia, met hun kernkoppen gericht op Ottawa, of voor Virginia gericht op D.C., of in de buurt van Cuba? Willen we echt een herhaling van de Cubaanse Raketcrisis? En de enige reden waarom de Sovjets dat toen deden, was omdat de VS eerst hun raketten in Turkije op Rusland hadden gericht.

  De glimlach op het gezicht van de draak

Ik heb van betrouwbare inlichtingen vernomen dat de “deep state” bereid is zich terug te trekken als Poetin de onderzeeërs terugzet in Cuba, maar de westerse globalisten kijken hoever ze tot dat moment kunnen doorgaan met hun machts- en winstbeluste kwade onheil, in de overtuiging dat Poetin niets zal doen. In feite bedreigen zij de wereldvrede en de vernietiging met het hoge risico dat Poetin niet zo roekeloos krankzinnig zal handelen als zij.

Terug naar Oekraïne. Deze nieuwe fase in het conflict tussen Rusland en Oekraïne zal niet langer een uitputtingsslag zijn, maar een totale oorlog. God hebbe medelijden met alle betrokkenen, inclusief de Oekraïense dienstplichtigen en de arme Oekraïense burgers die in de oostelijke helft van Oekraïne achterblijven.

Oh, en wat betreft een militaire coalitie tegen de Russen maakt Macgregor er een punt van om Servië niet te noemen, dat altijd nauwe bondgenoten van Rusland is geweest.

Met uitzondering van Polen misschien, hebben de andere Oost-Europese landen geen zin in een uitgebreide oorlog met Rusland, en West-Europa evenmin. Poetin heeft zich keer op keer bereid verklaard tot een staakt-het-vuren of een vredesakkoord. Maar vanaf het begin van het conflict, met de interventie van Boris Johnson, dwong het Westen Zelensky om een deal met Rusland af te wijzen die hij al voorzichtig met Poetin was overeengekomen, en ze willen de oorlogsmachine gewoon blijven voeden met tientallen miljarden dollars belastinggeld dat veel beter zou kunnen worden besteed aan vrede en welvaart in eigen land in plaats van aan oorlog en massamoord in het buitenland.

  Sturm und drang en Chinese ballonnen

Waar zijn de anti-oorlog straatprotesten in het Westen, waar zijn de anti-oorlog progressieven? Ik kan ze niet vinden!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is een dood land dat wandelt (Video’s 18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne is geen aflevering van “Oekraïens GOT TALENT”
Volgend artikelHet dilemma van de ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Quote “Waar zijn de anti-oorlog straatprotesten in het Westen, waar zijn de anti-oorlog progressieven? Ik kan ze niet vinden!’

  Demonstraties zijn bijna altijd nep:

  Of ze zijn politiek gewenst Zoals :
  anti-vietnam protesten = usa democratische partij
  Paus bezoek nederland
  Kruisraketten nederland = nl politiek denhaag (Kijk ons eens goed collaboreren, kerkkoppen lagen er al)

  Of ze zijn ongewenst, en dan word erop geknuppeld:
  Bijvoorbeeld de anti Qujona maatregelen demos

 2. Onzeker: trekt RU zich terug of is het een val?
  Wordt de dam opgeblazen?
  Wordt de winter afgewacht voor versterking van de Russen?

  Dat er een beslissende slag komt in die regio is duidelijk.
  Daarna kan Poetin met een volks wagen naar Kiev.

 3. Voor zover ik weet ligt de Zuid Chinese Zee tot Borneo, Singapore en Plillipijnen.
  4000 km internationale wateren en geen Chinese binnenzee.
  De vergelijking met de kust van Novia Scotia is idioot

 4. Nederland strooit verder met geld en geeft weer 100 miljoen voor wapens aan Ukraine
  Hoeveel mensenlevens krijgt deze regering weer op haar geweten?
  God zal verantwoording vragen.

 5. “Evenzo is het begrijpelijk dat de Chinezen bezwaar maken tegen Amerikaanse marineschepen in de Zuid-Chinese Zee.”

  Appels en peren…
  De Chinezen spelen een volslagen illegaal spelletje landjepik in de Zuid Chinese Zee, proberen er op die wijze hun economische zone flink uit te breiden, ten koste van de omringende (arme)landen, die niet over de middelen beschikken om China tegen te houden.
  Het is net zo’n kromme vergelijking als die tussen Oost Oekraïne en Taiwan.
  Oost Oekraïne is Russisch, Taiwan is niet Chinees, en terwijl de Oost Oekraïners bij Rusland willen horen willen de Taiwanezen niet bij China horen.
  China speelt in dit conflict niet de rol van Rusland, het speelt de rol van Oekraïne.
  Het is dus een exact tegenovergestelde situatie, die men als identiek poogt te verkopen.

  • In grote lijnen ben ik het met je reactie eens, en ik kan me heel goed voorstellen dat de Taiwanezen niet bij China willen horen gezien de verschrikkelijke social credit score systeem die daar heerst gecombineerd met het achterlijke zero-covid beleid. Maar ook hier gooit de VS weer olie op het vuur door met sancties bewust heel de elektonica industrie daar te slopen en onnodig Pelosi daar naartoe te sturen. Dan zit je feitelijk te smeken om een oorlog, want door China het onmogelijk te maken haar elektronica industrie te ontwikkelen maak je het wel heel erg aantrekkelijk voor China om het koninkrijk van de elektronica Taiwan binnen te vallen om op die manier aan haar industrie te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in