Poetin maakte geen grapje toen hij zei dat hij een “speciale militaire operatie” begon. In verhouding tot wat het Russische leger naar de grens gebracht heeft, is dit nog geen totale oorlog.

Ik zou zeggen dat tot nu toe ongeveer 30.000 Russische troepen de grens met Oekraïne zijn overgestoken. Een klein deel van de troepenmacht die bijeengebracht is, schrijft Marko Marjanović.

Bovendien voeren de Russen (tot nu toe) de oorlog op een manier die de verliezen onder de burgerbevolking tot een minimum beperkt en zelfs het burgerleven zo min mogelijk probeert te ontwrichten.

De Russische operatie had kunnen beginnen met aanvallen op elektriciteitscentrales en het elektriciteitsnet (beide door de VS in Joegoslavië gebombardeerd), waardoor de burgers in shock en zonder stroom kwamen te zitten, en met aanvallen met ballistische raketten en kruisraketten op kazernes van het Oekraïense leger.

In plaats daarvan wordt de Russische onderneming tot nu toe zo gevoerd dat niet alleen de Oekraïense burger-, maar zelfs de Oekraïense militaire verliezen beperkt blijven. De Russen hebben hun artillerie nauwelijks gebruikt.

Het is alsof Poetin tot nu toe minder een oorlog probeert te voeren, en meer een politie-actie in de stijl van 1968.

De aanpak van Kiev is juist het tegenovergestelde geweest, wapens uitdelen aan burgers. Hen te vragen “molotovcocktails te maken” en de Russische troepenbewegingen te filmen en te publiceren.

Het is een wedstrijd. Kiev probeert de bevolking in een volksoorlog te betrekken en Moskou het soort oorlog te geven dat het niet wil. En Moskou doet er van zijn kant alles aan om dat niet te laten gebeuren, maar om in plaats daarvan een minimaal ontwrichtende regimewisseling te voeren.

Rusland wil dat de bevolking passief is, Oekraïne wil dat zij zo gemobiliseerd mogelijk is. Er is dus een goede reden voor Rusland om niet alle vuurkracht te gebruiken die het heeft, maar het heeft het leven van zijn troepen wel moeilijker gemaakt.

De gewaagde helikopteraanval op het vliegveld Gostromel was daar het meest dramatische voorbeeld van, maar eigenlijk wordt van alle Russische troepen die ingezet zijn gevraagd om gewaagde dingen te doen met niet veel dekking.

Kleine eenheden van 800 man krijgen de opdracht om langs een weg 50 kilometer in de achterhoede van de vijand te rijden en om grote steden heen te gaan.

  Rusland valt Oekraïense olieraffinaderij aan die eigendom is van Igor Kolomoisky na aanval met Oekraïense helikopter

Het is minder Ogarkov en meer Tukhachevsky geworden. Minder de lange-afstandsvuren-apocalyps van de contactloze oorlogsvoering en meer de diepe strijd van colonnes die naar de achterhoede racen en gevechten uitvechten die zeer veel contact hebben, soms na in een hinderlaag te zijn gereden of frontaal op Oekraïners te zijn gestuit.

De troepen zelf hebben het eigenlijk best goed gedaan, maar er is natuurlijk een grens aan hoe ver 30.000 troepen kunnen gaan.

Ik laat u achter met commentaar van twee andere waarnemers. U hoeft hun woord niet als evangelie te nemen, maar wel iets dat het overwegen waard is.

Michael Kofman (misschien wel de nummer één autoriteit op het gebied van het Russische leger buiten Rusland):

Enkele zeer vroege indrukken van de afgelopen twee dagen. Het is een operatie met maximalistische oorlogsdoelen, en het denken van Moskou over deze oorlog schijnt gekleurd te zijn geweest door oorlogsoptimisme. Het leek erop dat de Russische strijdkrachten een snellere ineenstorting van het Oekraïense leger en gemakkelijker overwinningen verwachtten.

De vroege campagne om de Oekraïense luchtverdediging en luchtmacht uit te schakelen had gemengde resultaten, de Russische luchtmacht is niet bijzonder geoefend in het onderdrukken of vernietigen van luchtverdediging. De meeste aanvallen in de openingsfase verliepen via kruisraketten. De Oekraïense luchtmacht heeft nog enkele vliegtuigen in de lucht.

Een gewaagde aanval met helikopters om het vliegveld van Hostomel in te nemen met een klein luchtlandingselement was een raadselachtige zet. Ik betwijfel of het de bedoeling was om meer paratroepers een luchtlanding te laten maken op een betwist vliegveld dat gemakkelijk gedekt kan worden door artillerie en MLRS. Waarschijnlijk verwachtten zij stand te kunnen houden in afwachting van grondversterkingen.

Tot nu toe hebben wij slechts een fractie gezien van de Russische troepenmacht die voor de operatie was opgesteld. Het is onduidelijk of de Russische troepen de aanvankelijke doelstellingen bereikt hebben, maar de beste schatting is dat zij snellere overwinningen en minder weerstand verwachtten.

  Russische precisieaanvallen en plotselinge dood van NAVO-officieren

De Russische strijdkrachten schijnen het gebruik van massaal vuurkracht te vermijden, behalve misschien rond Kharkiv, en zich te concentreren op een snelle opmars. Verwacht wordt dat zij, wanneer zij gefrustreerd worden, terug zullen vallen op een veel groter gebruik van vuurkracht. We zien niet veel cybereffecten en minder elektronische oorlogsvoering dan velen verwachtten.

Russische troepen houden zich voornamelijk aan het wegennet (zoals in 2014-2015). Vroege vorderingen gemaakt door verkenningstroepen, maar het rijden langs wegen liet ondersteunende eenheden open voor hinderlagen. Nu al tekenen van stadsoorlog en vuurgevechten in de steden.

Er zijn hevige gevechten geweest rond Kharkiv en in Sumy. Russische troepen hebben geprobeerd langs Okhtyrka op te rukken, en het lijkt erop dat zij om Kharkiv heen proberen te gaan. Er is ook een opmars ten westen van Sumy naar Konotop. Dit is een zeer onvolledig beeld.

Russische troepen zijn vanuit Wit-Rusland binnengetrokken en door de verboden zone van Tsjernobyl naar Dymer gegaan. Vroege tekenen van gevechten aan de rand van Kyiv in het Obolonskyi district vandaag. Ze zijn duidelijk op weg naar de hoofdstad.

De belangrijkste uitbraak schijnt in het zuiden vanuit de Krim te zijn. Russische troepen zijn opgerukt naar Kherson, en Melitopol. Er zijn nog steeds aanhoudende gevechten om Kherson en rond de Antonovsky brug. Er zijn vroege tekenen dat ze Mykolaiv zijn binnengedrongen, maar waarschijnlijk gaat het alleen om een verkenningselement.

De Russische strijdkrachten behouden een aanzienlijk kwantitatief en kwalitatief overwicht. De Oekraïense strijdkrachten hebben blijk gegeven van vastberadenheid en veerkracht. De Russische conventionele overmacht, zo die er al is, zal zich wellicht niet vertalen in het bereiken van hun maximalistische politieke doelen. Dit is nog maar het begin van de oorlog.

Wij moeten voorzichtig zijn met het maken van veronderstellingen over hoe deze oorlog zal verlopen op basis van de eerste 24-48 uur. Het Russische leger heeft duidelijk iets geprobeerd. Ik denk dat het voor hen op zijn best gemengde resultaten heeft opgeleverd. Zij zullen zich aanpassen.

Wat wel duidelijk is, is dat als Moskou hoop had op snelle en gemakkelijke winst, zij vreselijk optimistisch waren.

Mijn grootste zorg is dat het Russische leger na verloop van tijd terug zal vallen op zwaar gebruik van vuurkracht, en dat zal resulteren in immense vernietiging, en grote burgerslachtoffers.

  Von der Leyen belooft de Europeanen "veel leed" vanwege de hulp aan Oekraïne

Andrej Zjoekov (een willekeurige Twitteraar, maar tot op zekere hoogte is hij wel iets op het spoor):

Rusland bombardeert brandstof- en munitiedepots, maar het Russische leger bombardeert niet de plaatsen waar Oekraïense pantservoertuigen en personeel zich verzamelen. Waarom? Omdat zij nog steeds hopen dat hun sprookjes over vriendschap, vrede en het internationale zullen werken.

Doordat in de nacht van 24 februari de kazernes van de AFU niet getroffen zijn, lijdt het Russische leger nu verliezen

De Russische troepen trekken snel in kleine colonnes van de ene stad naar de andere, zonder er zelfs maar voet aan de grond te krijgen en ze niet te zuiveren van de militairen. De logistieke ondersteuning die achter hen aan gaat, komt onder vuur te liggen van het Oekraïense leger.

Het Russische leger heeft op het ogenblik geen enkele stad in handen – het rijdt er gewoon langs, en laat de steden in de achterhoede liggen. De Oekraïense militairen gaan rustig die steden binnen en proberen toe te slaan, zo was het ook in Sumy.

Russische vliegtuigen zijn niet aan het werk – zij bombarderen de colonnes van de strijdkrachten van Oekraïne gewoon niet, nog steeds hopend op desertie en de overgang naar de Russische kant. Nogmaals, DIT WERKT NIET, een tolerante houding tegenover de Oekraïense militairen heeft geleid tot verliezen, gevangenen.

Bijvoorbeeld. Rosgvardia en OMON gaan samen met de militairen om “Kiev in te nemen”(!). Interne troepen moeten het leger volgen NADAT het leger het Oekraïense leger in een bepaalde sector vernietigd heeft. Dit is niet gebeurd. Zij gaan gewoon blindelings Kiev binnen.

Het Oekraïense leger zal nog steeds vernietigd worden, maar het Russische leger lijdt ongerechtvaardigde verliezen die voorkomen hadden kunnen worden.

Niet slecht voor 30K troepen en 48 uur – zou verder geweest zijn als meer van de verzamelde troepen en vuurkracht vanaf het begin waren ingezet


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?


Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAgressie van de V.S. en de NAVO tegen Rusland eindelijk tegengegaan
Volgend artikelDe slag om Kiev is de meest idiote oorlog ooit, het niveau van de desinformatie is absurd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • Niet bang zijn Rutte en zijn linkse bende gaan tegen Rusland vechten zij hebben weer een te grote broek aan getrokken grote bek maar hij stuurt wel straks onze kinderen weer daar naar toe om als schietschijf te laten gebruiken en zij zitten dan weer samen met de elite in
   de schuil kelder.

  • Rutte is en blijft een volks moordenaar wat hij nu gaat doen zijn onze kinderen laten de vermoorden want corona is mislukt de hoge heren zullen alles in het werk stellen om de bevolking uit te dunnen en het dommen volk zal dan net als de Duitsers in 1940 mee helpen het eigen volk te vermoorden.

 1. Waar was de verontwaardiging toen de Nobelprijswinnaar voor de vrede, de heilige Obama, Syrië liet plat bombarderen waardoor er een massale vluchtelingenstroom richting Europa op gang kwam…?

 2. Doordat de EU/NAVO landen militaire wapens sturen naar Oekraïne, is dat een regelrechte oorlogsverklaring richting Rusland. Dan kan Rusland wel eens besluiten om de EU preventief in de as leggen. Daar Rusland waarschijnlijk het zelfde gaat doen voor de Europese vliegtuigen om ze te verbieden over Rusland te vliegen. Dan worden de vluchten 2x zo duur voor de Europese vliegtuig maatschappijen. En als ook de aardgas en olie richting de EU gestopt wordt, komt de EU economie krakend tot stilstand. Maar de arrogantie en de grootheidswaanzin van de EU/NAVO leiders en media zijn er blind voor.

 3. IK geloof niks wat uit de mond komt van Volodymyr Zelenskyy, een acteur die president geworden is, die zelfs in iets gespeeld heb dat hij de president was, en vooral omdat hij goede vrienden is met Klaus Schwab, en iedereen hier (hoort te) weet een monster is.

  En iedereen die wat slecht te zeggen heeft over Volodymyr Zelenskyy, woord monddood gemaakt, is al vaak gebeurd, democratie bestaat niet in dat land, en dat Amerika Volodymyr Zelenskyy op die plek heb neergezet, en meer.

  https://www.youtube.com/watch?v=b_ACGVf26A0&t=310s

 4. Poetin had de orders kunnen geven , heeft dat niet gedaan , natuurlijk wil hij geen Amerikaanse laboratoriums die een minder dan vijf russen maken , ,,,, nog niet gesproken hoe de huidige regering ,, van Oekraine tot stand is gekomen ,,, het is duidelijk dat anderen , dan als de mensen , de bewoners , spelen met hun en dat van anderen . waarom rijken (rijken ) we niet tot de top , waar de beslissingen gemaakt worden die vele levens vertrappen . WIE ANDERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in