Er is een verzameling video’s, beelden en woorden verspreid over verschillende kanalen van social media, die een afschuwelijk beeld schetsen van een Oekraïne dat op een nederlaag afstevent. Hoewel men altijd rekening moet houden met de mogelijkheid dat de Russen deze video’s en beelden in scène gezet hebben, acht ik dat onwaarschijnlijk, schrijft

Als eerste is er de vrouw van een Oekraïense soldaat die bijna omsingeld is in Severodonetsk. De bezorgde echtgenote beschrijft de rampzalige situatie van de Oekraïense troepen in die stad en smeekt Zelenski en de Oekraïense generale staf om de omsingelde soldaten te redden.

In de steek laten, schijnt een meer voorkomend thema te zijn bij de Oekraïense troepen die tegen de Russen strijden. Het volgende commentaar is niet uniek:

De Oekraïense neonazi’s die zich verbergen in de krochten van de Avostal staalfabriek echoën de gevoelens van deze krijgsgevangenen:

Oekraïense soldaten in de belegerde staalfabriek Azovstal hebben gezworen te blijven vechten “zolang wij leven”.

De Russische strijdkrachten zijn doorgegaan met het beschieten van het gebouw van de staalfabriek, dat het laatste bolwerk van verzet is in de verwoeste zuidoostelijke havenstad Mariupol.

De soldaten van het Azov-regiment hebben echter geweigerd zich over te geven, ondanks het feit dat zij sterk in de minderheid zijn.

“Wij zullen blijven vechten zolang wij nog leven om de Russische bezetters af te weren,” vertelde kapitein Sviatoslav Palamar, een plaatsvervangend commandant van het Oekraïense Azov-regiment, aan een online nieuwsconferentie.

“We hebben niet veel tijd, we zijn onder intense beschietingen komen te liggen,” zei hij, terwijl hij de internationale gemeenschap smeekte om te helpen bij de evacuatie van gewonde soldaten uit de centrale.

Helaas weerspiegelt dit artikel van Yahoo de propagandathema’s die door het westen worden gepusht – d.w.z. het dappere Azov-regiment dat als strijders in de Alamo standhoudt tegen de Russische horde. Om te beginnen witwast dit bericht het feit dat Azov de nazi-ideologie en -symbolen omarmt. Zij zijn niet zomaar een gewone groep patriottische Oekraïners die tegen het communisme vechten. Ten tweede, deze mannen houden zich schuil, zij “vechten” niet. Een enkeling steekt misschien zijn hoofd uit zijn bunker om een schot te lossen op de Russische troepen, maar Rusland vertrouwt nog steeds op artillerie en luchtaanvallen als de voornaamste middelen om de neonazi safehavens te vernietigen. De Russische troepen bestormen de gebouwen niet met een zelfmoordaanval. Zij gebruiken drones om de overblijfselen van Azov te lokaliseren. Eenmaal gelokaliseerd, wordt de plaats onderworpen aan een spervuur van artillerie en luchtaanvallen. Pas wanneer het puin smeult en rook spuwt, sluipen de Russische troepen naar voren om de plaats veilig te stellen.

  Na 44 jaar in dienst mag de Israëlische Merkava-tank eindelijk geëxporteerd worden: Waarom tot 200 voertuigen binnenkort op weg kunnen zijn naar de Russische grenzen

Het lot van de Azov-eenheid in Mariupol is eenvoudig en grimmig – overgave of sterven. Velen in het Westen begrijpen niet hoe gruwelijk het bloedbad is. De volgende video (WAARSCHUWING-SCHOKKENDE INHOUD) toont een eenheid van Russische troepen die belast is met het verzamelen en begraven van de lichamen van gesneuvelde Oekraïense troepen. Het is een akelige onderneming:


Rusland heeft gisteren de operaties niet gepauzeerd ter ere van Bevrijdingsdag. Zij blijven de aanval op meerdere fronten doorzetten. Een hoofddoel is het opsporen en vernietigen van door het Westen geleverd militair materieel en wapentuig. Er was nogal wat activiteit in Odessa in de nacht van 9 mei:

Ik ben het eens met Andrej Martjanov, Oekraïne is een dood land dat wandelt. De Oekraïense leiders zijn nog niet wakker geworden van de realiteit dat zij de Russen niet kunnen verslaan. De Russische Poetin is geen gevangene van een tijdschema en geniet massale steun in eigen land. En zijn leger is territoriale overwinningen aan het boeken. De leider van het boegbeeld van Oekraïne, Volodomyr Zelensky, kan niet hetzelfde beweren. Militaire hulptroepen haasten zich niet om omsingelden troepen te redden. Zij gaan juist de andere kant uit. De situatie is nog nijpender omdat Oekraïne economisch is uitgehold en er geen hoop op herstel aan de horizon is. Ik besluit met deze kaart die een overzicht geeft van de verliezen:

***

De Oekra stunt op Snake Island was een totale ramp omdat ze in de “incompetente” Russische militaire val liepen… ze wilden dat dit de Russische overwinningsparade zou overtreffen, in plaats daarvan kregen ze een totale ramp over zich heen … en hun Oekra propagandaministerie gebruikte zelfs de beelden van hun eigen vernielde helikopter (vol Oekra commando’s) en stelde die verkeerd voor als Russische helikopter.

  Een Amerikaanse leugen met een andere naam zou even vies ruiken

In de laatste briefing (09.05.2022 (19:15) van het Russische Ministerie van Defensie (gepubliceerd na het bovenstaande bericht) wordt Snake Island weer genoemd:

Volgens de bijgewerkte informatie zijn 6 Mi-8 en Mi-24 helikopters ’s nachts vernietigd in de buurt van Artsiz in de regio Odessa bij het militaire vliegveld Chervonoglinskoe door Onyks hoge-precisieraketten van het Bastion kustraketsysteem.

Op 7 mei plande de Oekraïense Generale Staf, op direct bevel van Zelenski, met directe betrokkenheid van adviseurs uit de VS en Groot-Brittannië, een grote provocatie om het eiland Zmeiny in te nemen.

De afgelopen twee dagen heeft het Kievse regime verschillende wanhopige pogingen ondernomen om lucht- en zeeaanvallen uit te voeren op het eiland Zmeiny, dat belangrijk is voor de controle van het noordwestelijke deel van de Zwarte Zee.

De Oekraïense provocatie werd verijdeld als gevolg van het bekwame optreden van een eenheid van de Russische strijdkrachten op het eiland. De vijand leed zware verliezen.

4 Oekraïense vliegtuigen, waaronder 3 Su-24 en 1 Su-27, 3 Mi-8 helikopters met parachutisten aan boord, en 1 Mi-24 helikopter zijn in de lucht neergeschoten tijdens het afslaan van de aanvallen bij het eiland Zmeiny.

Binnen twee dagen zijn 29 Oekraïense UAV’s in de lucht neergeschoten, waaronder 8 Bayraktar TB-2 aanvals-UAV’s. Intussen zijn vanmiddag 4 Bayraktar drones neergeschoten.

Ook zijn 3 gepantserde Oekraïense amfibische aanvalsboten met Oekraïens marinepersoneel vernietigd tijdens een landingspoging in de nacht van 8 mei.

Als gevolg van de ondoordachte provocatie van Zelensky zijn meer dan 50 Oekraïense saboteurs op zee en aan de kust gedood tijdens de landing en de pogingen om zich op het eiland te consolideren.

24 lichamen van dode Oekraïense militairen werden op de kust van het eiland Zmeiny achtergelaten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Waarom ZIJ een Derde Wereldoorlog nodig hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

  NAVO scheurt: In een ommezwaai kondigt Polen aan dat het Oekraïne niet langer zal bewapenen

Lees meer over:

Vorig artikelBiden stuurt Oekraïne miljarden dollars aan wapentuig dat het niet naar behoren kan gebruiken
Volgend artikelDuitslands hoogste bankdirecteur ziet een tsunami van faillissementen aan de horizon rijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Het socialisme heeft meer mensen uitgemoord dan een normaal mens kan bevatten. Nationaal (Duitsland) en vooral internationaal socialsime (Rusland, China) zijn twee zijden van dezelfde munt en zijn dodelijke kankers die onnoemelijk veel leed hebben veroorzaakt. De salon-socialisten die het ondersteunen zijn walgelijk.

    • Dat klop en dat gebeurd nu nog meer maar vergeet niet hoeveel doden door de katholieken en moslims in de naam van een of andere idioot zijn gevallen, maar begrijp wel achter deze vele misdaden tegen de mensheid zitten de grootst moordenaars dat zijn de elite machthebbers en rijken de misdaden wat Reggeringen van alle landen op hun geweten hebben daar bezaai je de hele planeet wel drie keer mee kijk maar eens hoeveel Rutte samen met zijn handlangers Hugo en het RIVM met rechters al vermoord hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in