De aardgasmarkten in Europa storten nu in elkaar met prijspieken van onvoorstelbare omvang. Er kan nu bijna geen aardgas meer naar Europa stromen en de landen in de EU kunnen niet genoeg ontvangen om de economieën draaiende te houden.

Alles wat u moet weten over het lot van het Westen:

Kijk nu hoe de mythe van het Europese industrialisatie van de laatste 50 jaar wordt ontzenuwd. Zij rustte, eigenlijk, op drie grote pijlers:

1. Relatieve welwillendheid van de Verenigde Staten ten opzichte van de Europese energiepolitiek, die nog steeds geen beletsel vormde voor pogingen van de regering-Reagan om de pijpleidingen van de Sovjet-Unie naar Europa te saboteren;

2. De Ostpolitik van West-Duitsland, begonnen door de regering van Willie Brandt en, met succes, voortgezet door Helmut Schmidt;

3. En, natuurlijk, de USSR en nu Rusland die zeer betaalbare energie aan Europa leveren.

Het is nu voorbij. Vandaag. De volgende stap is dit:

De G7 groep van de meest geïndustrialiseerde landen is vrijdag overeengekomen om een prijsplafond voor Russische olie af te ronden en in te voeren, met als doel de olie-inkomsten van Vladimir Poetin voor zijn oorlogskas te verminderen.

Het gevolg zal zijn dat Rusland stopt met het leveren van olie aan Europa en dat de olieprijzen de pan uit rijzen, waardoor alles wat er nog over is van de Europese economie zal verdwijnen. Dus dat, gecombineerd met pure wanhoop van de kant van DNC, resulterend in het waanzinnige psychobabbel van Biden van gisteren, is wat het moderne Westen bepaalt, en dat is nu wel zo’n beetje gedaan, schrijft Smoothiex12.

  Poetin: Als Oekraïne burgers in Rusland blijft aanvallen, zal de Oekraïense staat worden vernietigd

De belangrijkste vraag in dit stadium is hoe snel de VS Europa in de vergetelheid zullen volgen. Interessant, eigenlijk…

***

RT:

De Russische energiegigant Gazprom heeft vrijdag de opschorting aangekondigd van de aardgasleveringen aan de EU via de Nord Stream 1 pijpleiding, voor onbepaalde tijd, wegens technische storingen. De pijpleiding zou op 3 september weer opgestart worden na reparaties aan de enige werkende turbine.

Volgens het bedrijf heeft het van de Russische toezichthouder voor de industrie, Rostekhnadzor, een waarschuwing ontvangen over het defect aan de turbine. De problemen werden naar verluidt ontdekt tijdens onderhoudswerkzaamheden, en de pijpleiding zal niet kunnen werken zonder de nodige reparaties, aldus Gazprom.

De Russische firma zei dat zij de Duitse fabrikant Siemens op de hoogte heeft gebracht van het defect aan de turbine en de noodzaak van een revisie.

Reparaties aan de Nord Stream 1 pijpleiding waren oorspronkelijk gepland van 31 augustus tot 3 september, wat een volledige stopzetting van de gasstromen naar de EU tot gevolg had.

Sinds juli werkt de Nord Stream 1 pijpleiding op verminderde capaciteit wegens de stillegging van verscheidene gasturbines. Sommige waren naar Montreal gestuurd voor reparaties en zaten daar vast vanwege Canadese sancties tegen Rusland vanwege het conflict in Oekraïne. Op verzoek van Duitsland kondigde Ottawa in juli een vrijstelling voor de turbines aan, en stuurde één turbine terug, maar Gazprom weigerde de levering aan te nemen, onder aanvoering van onregelmatigheden in de documentatie.

Gazprom heeft defecte of vertraagde apparatuur genoemd als de voornaamste reden voor de vermindering van 80% van de leveringen via de pijpleiding. Het Kremlin zei deze week dat alleen sancties verhinderen dat Nord Stream 1 op volle capaciteit werkt. Gazprom CEO Alexey Miller waarschuwde ook dat de sancties Siemens Energy zouden kunnen verhinderen om regelmatig onderhoud aan de uitrusting van de pijpleiding uit te voeren.

  In een "bliksemaanval" trokken de Russen Torske binnen op slechts 8 km van Lyman en bezetten het oostelijke deel!

Intussen ligt de pas gebouwde pijpleiding Nord Stream 2 stil, omdat Duitsland geweigerd heeft haar voor gebruik te certificeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische geopoliticus Karaganov: “Westerse elites zullen het conflict niet overleven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDonkerder en kouder: Europeanen gewaarschuwd voor “ongekende” stroomonderbrekingen deze winter
Volgend artikelIn vertrouwelijke Pfizer COVID vaccindocumenten staat dat “Shedding” mogelijk is via “Huid-op-huidcontact” & “Inademen van dezelfde lucht” en “Ontregeling van de menstruatiecyclus” & “Miskraam” kan veroorzaken.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. De 3 pijlers, je had ook samenwerking met de vijand kunnen hebben en misschien de “vrienden” eens onder de loep te nemen, aan hun hebben we de enorme stroom vluchtelingen te danken maar goed achteraf weet men beter.
  Nu gaan we door tot we 4e wereld land status hebben en er niemand meer interesse aan het westen heeft,, een kluitje filosofen die praatjes verkopen.
  Het aantal vakbekwame mensen neemt drastisch af door vergrijzing en een (in mijn ogen) geruïneerd school systeem, dus wat zullen we te bieden hebben?
  Net een beetje als waarom toen de muur gebouwd werd, leegloop van vakmensen voorkomen, ik denk dat we kort voor een “knowhow” exodus van mensen en bedrijven staan.

 2. hmm dit is denk ik het einde van europa.. rutte en de kliek zal hem knijpen..

  ben benieuwd waar dit eindigd kan wel eens een grote chaos worden in ons land..

  • compassie met rutte ?
   waar maak jij je druk over, die lachen je vierkantig uit en ze zullen nog meer hun zakken vullen. Het volk is gewoon te dom, veeeeeeeeeeeeeeeel te dom.

 3. We zullen zien, het is vandaag de 3e, wat er volgende week gebeurt. Ik begreep verder dat de aardgasvoorraden al weer hoog zijn.
  Dus voorlopig nog geen paniek wat mij betreft.

  • Geen paniek? Prijzen gezien? Wij gaan van €100,- naar ruim €300,- voor alleen al energie en het einde is niet in zicht, volgende maand wederom verhoging. Dan de rest nog. We kunnen niet verder bezuinigen. Ik weiger me op te laten lichten door die energiereuzen en stop de machtiging. Kinderen hebben stroom nodig voor hun schoolopdrachten, koken is ook wel fijn, internet op zich ook om op de hoogte te blijven. Maar alles wordt onbetaalbaar. Kutland met dom volk.

   • hier hetzelfde, de energie rekening ging naar dubbel en straks vanaf 1 oktober wordt dat dubbele bedrag nog eens met 3x verhoogd, dan zit je op 6x hoger dan periode 2019-2020 oftewel 600% bizar! en allemaal gepland en bewust in stand gehouden.

    doodbloeden, uitzuigen van om daarna hun plannen er door te drukken en veel op te kopen of onder hun ‘hoede’ te plaatsen, slaaf van het systeem wat we al waren, echter de halsband wordt strakker aangehaald.

    Het mooiste zou zijn dat je off grid kon gaan qua gas en stroom, nu kan je wel zonder gas, maar niet zonder stroom, je kan EV CV ketels kopen voor verwarming en water e.d. Men zou vele zonnepanelen kunnen kopen met grote opslag accu’s, zodat je overdag kan opladen en gebruiken maar dan ook snachts nog voldoende hebt, zelfs met weinig zonnige dagen.

    Ik heb trouwens van de week een Inductie kookplaat gekocht, weg met het gasfornuis een drie pits max 3000w dus laag stroom en kan gewoon in een normaal stopcontact, werkt goed (al geprobeerd) next zal de Elektrische CV ketel worden, of combi of aparte warm water module erbij naast die snel werkt zonder grote opslag = veel verloren. maja dan moet ik eigenlijk wel zonnepanelen kopen en ben daar niet zo dol op, maja je mot wat… en als ik doorzet zou ik of grid kunnen gaan qua energie en daarna bekijken ze het maar, het vertrouwen krijgen ze van mij nooit meer terug, de regering niet, de politie niet, justitie niet het leger niet de ambtenaren niet en de medische wereld ook niet en ow vergeet de foute MSM ook niet, vertrouwen moeten ze verdienen (die aan de goede kant van de mens staan uitgezonderd, maar bij die kan ik het niet altijd aan hun ogen zien) en op valse beloftes zit ik al helemaal niet op te wachten.

    • Wat zitten jullie te mekkeren? Jullie hebben toch gestemd? En gingen akkoord met afschaffing referendum? En met de idiote millieu wetten? En met de onteigening van boerenland? En met het einde van goedkoop vlees En met de totaal idiote stikstof onzin? en met de idiote belastingen overal op? En met de toestroom van geitenneukers en nu weer nazi’s ten koste van nederlanders? En met de covid onzin en de lockdowns? En met het financieren van terroristen? En met regeerakkoorden die de tweede kamer uitsluiten? En verhoging van AOW terwijl üniformen in oostblok op NL kosten met 45 jaar met pensioen kunnen? met het betalen van Spanje’s volk inkomen en de schulden van belastingloos Italie? Met de aanwezigheid van de gigantische witwasmachine die Vatikaan heet?

     Jullie zijn verworden tot de kruising tussen een kudde wardeloos en meningloos slachtvee, en doodgewoon stomme klootzakken.

     het recht om te klagen hebben jullie verloren.

   • Als het volk dom zou zijn dan kon daar misschien nog enig begrip voor opgebracht worden.
    Maar ik vrees dat men niet dom is.
    Achterbaks, verschrikkelijk achterbaks!

    Hoe zijn ze te keer gegaan op het Duitse volk.
    Zie nu hoe men achter de Hitlermina, von Leyen aan marcheert!
    Zie Guy Verhofstadt waar we niets van gemerkt hebben tijdens de “Cojona” crisis!
    Maar over deze droplul gaat het niet, terwijl hij een van de aanstichters is in het conflict met Putin!

 4. Er zal in onze regio wrs geen gas en stroom gebrek komen. Maar het gaat erom tegen welke prijs! Bv een britse bakker van 30k naar 300k/ jaar. Dan kun je wel stoppen met broodjes bakken!

 5. Het is allemaal BullShit!

  ‘We worden genaaid door de energiemaatschappijen, het is te krankzinnig voor woorden’

  Bron:

  https://www.ninefornews.nl/we-worden-genaaid-door-de-energiemaatschappijen-het-is-te-krankzinnig-voor-woorden/

  Herinnert u zich deze nog? Daar hoor je overigens ook niks meer over…

  “Pieter Omtzigt wil dat het kabinet antwoorden geeft over enkele bijzonder belangrijke vragen over de energiesituatie in ons land. Zo is het hem opgevallen dat men in België slechts 1,60 euro betaalt voor een kuub gas. Bij ons is dat 3,00 euro. Maar nu komt het: de Belgen gebruiken uit Nederland geïmporteerd gas.”

  Bron:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/pieter-omtzigt-eist-uitleg-van-kabinet-in-belgie-kost-kuub-gas-160-euro-bij-ons-300-euro-hoe-kan-dat

 6. Dan is het ultieme doel, Europa naar de donder, toch bereikt. Er daar ging het gehele spel om. De opdrachten van usa / deep State worden door de regerings marionetten in Europa uitgevoerd.
  Daarbij nog een heftige inflatie, waarmee de burger ook nog verarmt. Dan nog de absurde sancties tegen Rusland en zie hier…, de economie / de bedrijven gaan kapot.
  Eerst de chaos, dan de faillissementen met de werkloosheid, vervolgens de armoede.
  Het volk is zoals altijd de l.L. En zal straks de Nieuwe Wereld Orde als reddende engel aanbidden.
  Doel bereikt, weer 400.000.000 Europese slaven voor de elite erbij.
  Dan nog een boostertje erover heen. En de elite geniet!!

 7. Ah… nu komt China op de kalender. Een garenfabriek in België zal/moet sluiten omdat het niet meer kan concureren met het buitenland, met name Turkije en China.
  En China krijgt goedkoop gas van Rusland.
  De kogel is door de kerk haha.
  Eerst promoten ze de vrije markteconomie, en nu hebben ze door dat het tegen hun eigen winkel is.

 8. Ik meende dat FN hier een zwetsverhaal ophing. WANT; de verhoudingen tussen de EU en Rusland zijn al slecht. Waarbij de bemoeienis van de EU, met een oorlog die haar totaal niet aangaat de hoofdrol in die slechte verhouding speelt. En handel is een zaak van vraag en aanbod. Als de vraagzijde niet de verlangde prijs wil betalen, zal de aanbieder de leveringen stoppen. Dat begrijpt zelfs een mongooltje nog.

  De actie van de G7 zou dus een volstrekt imbeciele zet zijn; voor de Europese deelnemers een daad van ultieme zelfvernietiging. Met googlen kwam ik -of all places- het Friesch Dagblad tegen, dat inderdaad melding maakt van deze idiote zet van de G7, waarvan de Moffen ook lid zijn.

  Het is nu nog een voorstel, maar als het plan wordt uitgevoerd kan men niet meer terugkrabbelen zonder zwaar gezichtsverlies te lijden. En deelnemers van de G7 zijn dan meteen alle geloofwaardigheid kwijt.
  Hiermee blaast Duitsland haar eigen economie op. Nou hebben de Moffen een zwaar linkse regering, die net als Adolf Hitler gelooft in haar linkse Wunderwaffen en andere linkse sprookjes. Dus de kans deze zelfdestructie komend winter in werking gaat treden is bijzonder groot.

  Vraag is, hoe erg wij dat moeten vinden.
  De destructie van de Duitse economie -en in haar kielzog de Nederlandse economie- schakelt 2 netto betalers uit. En dat ondermijnt de financiële positie van de hele EU. De kans is levensgroot, dat dit de opmars van alle tegennatuurlijke ideeën van Links gaat stuiten. Pak de verwarming af, pak het eten af, pak hun pleziertjes af en daarmee mobiliseer je ook alle onnozelaars die blind achter de msm aanlopen tegen hun regeringen.

  Moeten we daarna maar eens zien of we de Hanze weer in het leven roepen. Handel tussen een aantal Europese landen, waarvan Clubmed is uitgesloten en waar we ook de Angelsaksische oorlogshitsers uitsluiten.

 9. Er is in feite maar EEN echt probleem: onze regering

  Kijk, er is een nationale oplossing; simpel en effectief.
  Stop export naar Italie en Duitsland van NL gas; zij zouden omgekeerd hetzelfde doen.
  Dan open de gasvelden in het noorden; die paar schades aan woningen zijn niets…..

  Enne…lever dat gas aan nederlanders voor de zelfde prijs als exportprijs…..
  ——————————————
  Dan: de meest simpele oplossing: excuses aan Poetin aanbieden wegens schofterig gedrag, vragen om gaslevering en betaling in roebeltjes.
  ——————————————–
  Ondertussen kan het geen kwaad om aan een pijplijn naar Iran of Kazachstan te leggen…..
  De enige die bezwaar heeft zal USA zijn……negeren dus.

 10. Stel nou: een flat. Als de bewoners normaal sociaal zouden zijn, en een b.v. of stichting zouden vormen, en gas en electriciteit en water via die b.v. inkopen, wordt die b.v grootverbruiker.
  De bewoners betalen dan aan de b.v wat ze gebruiken.
  MAAR
  –ze betalen tarief grootverbruik (veel goedkoper dus)
  –geen meter huur
  –geen vast recht
  –geen andere aanvullende kosten

  Maar dat doen ze niet; zijn ze te weinig sociaal voor……
  Degenen die dat wel deden: het gekraakte ziekenhuis in Groningen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in