Pixabay

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september met 10% op jaarbasis enorm gestegen, een nieuwe recordhoogte die de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt om het monetaire beleid agressief aan te scherpen, bericht RT.

De inflatie in de hele eurozone steeg van 9,1% in augustus, zo bleek vrijdag uit gegevens van Eurostat, waarmee de mediane prognose van 9,7% werd overtroffen en de vijfde maand op rij waarin de prijsstijging de prognoses van analisten overtrof.

De inflatie wordt nog steeds gevoed door de stijgende voedsel- en energiekosten. De energieprijzen, die in september op jaarbasis met 41% stegen, waren de belangrijkste oorzaak van de stijgende inflatie in de 19 landen die de euro gebruiken. Ondertussen stegen de prijzen voor onbewerkte voedingsmiddelen met 13%.

Exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen steeg de inflatie nog steeds van 5,5% in augustus naar 6,1%, terwijl een nog engere maatstaf die ook alcohol en tabak uitsluit, steeg van 4,3% naar 4,8%.

Estland, Litouwen en Letland registreerden alle een inflatie van meer dan 22%. Het cijfer voor Nederland kwam uit op 17,1%, tegen minder dan 14% in augustus. Slowakije behoorde met 13,6% ook tot de groep met meer dan gemiddelde prijsstijgingen.

Eerder deze week meldde Duitsland een jaar-op-jaar inflatiegroei van 10,9% in september, tegen 8,8% in de voorgaande maand. Ook de stijgende voedsel- en energieprijzen waren de boosdoener van de stijging.

De zorgwekkende inflatiecijfers maken de behoefte aan meer renteverhogingen nog groter, zelfs na de agressieve maatregelen van de ECB in juli en september. Na de inflatiecijfers van vandaag zal de roep om een nieuwe grote stap tijdens de volgende ECB-vergadering op 27 oktober waarschijnlijk luider worden.

  Is Oekraïne Babe Ruth, Billy Jack, of Geraldo met de kluis van Al Capone?

Beleggers zien de depositorente van 0,75% nu stijgen tot ongeveer 2% tegen het einde van het jaar en vervolgens tot ongeveer 3% in het voorjaar, alvorens af te vlakken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van de Zwarte Zee tot de oostelijke Middellandse Zee, por de Russische Beer nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVACCIN HOLOCAUST: Honderdduizenden “volledig gevaccineerden” sterven WEKELIJKS, zo blijkt uit officiële overheidsrapporten
Volgend artikelVaccinatie verhoogt infectierisico met 44%, blijkt uit Oxford studie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ik blijf toch opzoek naar dat petroleum kacheltje. Groententuin heb ik al, diepvries en kasten vol proviand. Ben een stenen brandhaard cq kookplaat aan het bouwen buiten. En gebruik kranten papier en houtschaafsels om briketten van de perse. Voor mn kachel buiten. Nu nog iets wat niet zo gevaarlijk is voor binnen te warmen. Geld voor een openhaard heb ik niet, dat loopt in de duizenden euro, s en kosten aan hout is ook zeker 1000e oplsag voor de winter. Dan moet mn woonkamer verbouwt worden voor een afvoer ….iemand een petroleumkacheltje op de zolder staan?

   • Stevige 2e hands fondue stel, met spiritus 10 uur verwarmen op 1 vulling, terracotta potten ondersteboven er op, gaat naar 60/65 gr. Dikke ijzeren pan doet het ook goed. 20 gr. in een kleinere kamer makkelijk te halen met alleen de grootste opening open. 11 gr. buiten,
    Je kunt uitproberen met wat je in huis hebt.
    Ga je uitrekenen hoeveel je gebruikt en leg een voorraadje spiritus aan. Als je honger hebt draai je de pan om.
    Proberen het allemaal zo goedkoop mogelijk te doen en het is nog leuk ook.

   • Greet op een groot Chinees platform dat met een a begint worden standkachels op diesel aangeboden voor ongeveer 100€ gebruikt ook een klein beetje stroom (zonnepaneel+accu) . Heeft een afvoer ter grootte van een auto uitlaat. Is zuinig met diesel en dit is goedkoper als petroleum.

  • Nee Greet je moet andere soort kachel maken want deze is rommel (totaal niet zuinig).
   Als je dan toch iets in elkaar wilt steken, maak dan iets goed en in huis!
   Die kan dan verwarmen + op koken.
   Die petrol stinkt meer dan het verwarmt en zal je niet blijven vinden…
   Geef seintje als je meer info nodig hebt, ik heb ergens nog veel informatie met berekeningen.
   Jammer dat er geen bijlage knop is.

   • Voor 50 euro peteroliekacheltje ” 259 ” met omvalbeveiliging gekocht. Die kun je nog steeds krijgen. Stinkt maar heerlijk warm. Kun je ook diesel of ouwe olie in gieten als er niks anders meer is zeiden ze. Kun je ook op koken. Doe ik ook als hij toch brandt. Zelfs als het vriest met raampje open (koolmonoxide) zit je lekker warm. Wel altijd in de buurt blijven.
    Kost nog geen 1 liter petroleum voor een hele avond. Hier is dat rond de 3,50 euro.
    Brandblusser erbij gekocht. Je weet maar nooit. En reservelonten erbij kopen.

    • Jullie maken de kachel aan Maar Rutte maakt de kachel weer uit Ik zou zeggen ga naar het torentje. Want op deze manier worden de winters lang en zeer koud……. Voedsel dan::::: In Nederland is dit jaar meer voedsel geteeld verbouwd op de akkers en tuinbouw Dus hoezo die prijsstijgingen dan ?antwoord :::smerige retailers die alles aan het buitenland slijten en nog vuiler het eigen volk verhongeren laten dus plunder de food winkels en ga de straat op om te protesteren Ook het aardgas wordt voor een tutterlutje aan Duitsland en Italie verkocht de vuile honden Dus ook die het hoofd afhakken………….

    • Met die rommel ben je verplicht steeds te verluchten wegens de CO2 en vocht. De koude lucht uit je raam zakt naar beneden en zal de vloer koud maken. En de prijs/L zal enorm stijgen…
     Heb je wat centen dan moet je uw woning goed isoleren en min dubbelglas ramen plaatsen.
     Je koopt enkele isolatie platen(3cm dik) en maakt een soort bak (bodem met zijkanten, geen deksel op) met aan de onder- en bovenkant juist berekende openingen. Daarna moet je de binnenzijde schilderen met zwarte verf die goed warmte kan absorberen. Die bakken zet je dan aan de binnenzijde en tegen je ramen aan de zuidkant, daar schijnt veel zon. De werking is simpel; de zon gaat door je raam heen de zwarte verf opwarmen en de aanwezige lucht. De warme lucht zal stijgen en door de opening aan de bovenkant zijn weg vinden naar je lokaal. Wij noemen dat convectie; verticale luchtbewegingen door plaatselijke verwarming van de lucht. Warme lucht weegt minder dan koude lucht. Dus de koude lucht in je lokaal wordt automatisch opgezogen via de opening aan de onderkant van je bak, wordt opgewarmd, stijgt en verlaat de bak via de opening aan de bovenkant.
     Je hebt dus gratis warmte gecreëerd zonder bewegende delen…
     De zon moet natuurlijk wel schijnen.
     Wil je meer warmte dan zet je kleine pc ventilators in de twee openingen.
     Of veel beter een koper of aluminium dikke plaat aan de binnenzijde die de warmte accumuleert.
     Je kan ook in die bak luchtremmers maken zodat de lucht warmer wordt.
     Ik bereken alles maar jij kunt experimenteren… best leuke job.
     Mijn systeem is veel gesofisticeerder en te moeilijk om zonder tekeningen of foto’s te begrijpen. En gebruik balansventilatie D. Ik maak het warm met een paar mensen in huis… en met lichten aan.
     Maar hoop dat je mij begrepen hebt.

  • wat dacht je van de bomen en straat meubelen alles wat los en vastzit kan je verbranden denk aan huisvuil enz enz doet de gemeente ook autobanden haahahah

 2. De geplande wereldgenocide gaat vrolijk voort. Eerst door gifprikken, dan door hongersnood, en deze winter door energie-armoede. Het wordt tijd de elite een lesje te leren à la Gebr. De Witt.

 3. De infatie beste mensen is al meer dan 40%!!
  Ook hier worden wij bekonkeld.
  De ineenstorting is binnen 2 maanden een feit gelijk met de iedeen van K Schwab worden ze ten grave gedragen en is het volk wakker en vrij.!
  En… Allemaal met vrije energie de kou verdrijvend alsof het nooit anders is geweest! omdat het een eeuw geleden al had moeten worden vrijgegeven en het ook in de 13e,14e, en 15 eeuw16e en 17e eeuw al gangbaar was.
  Getuige de Cathedralen die energie opwekkers waren.
  Vooruit wees blij en positief. Zorg voor een drankje in huis om te proosten op de nieuwe wereld die komt.

 4. Ik heb alle monopoly spellen opgekocht in de regio en betaal nu met monopolygeld. Is nu bijna meer waard dan de euro. Krijg wel rare gezichten en winkeliers die me achterna komen.

 5. Het is toch van de zotte dat wij ,burgers ,die de staatshonden te vreten geven…nu moeten gaan klooien om te overleven?
  Gooi die zooi eruit, pek en veren, platte kar en rondrijden in een kooi, daarna op het plein in het schavot hangen.
  Ons leger/politie is dermate LAF, scheiten hun box vol om hun EED aan het VOLK gestand te doen.
  WAAR IS ONS LEGER EN POLITIE OM HET VOLK TE BESCHERMEN TEGEN BUITENLANDSE EN INTERNE VIJANDEN?

 6. @politiek profeet >> (WAAR IS ONS LEGER EN POLITIE OM HET VOLK TE BESCHERMEN TEGEN BUITENLANDSE EN INTERNE VIJANDEN?)

  Die doen net zo hard mee, de geschiedenis 1940/45 herhaald zich. De politie & regering is je grootste vijand ! Onthoud dat goed. Zelfs als ze de waarheid vertellen, dan liegen ze nog.

 7. inflatie 9is gecreëerd door de politiek. Zoals een inbreker zijn sporen wist door het huis in brand te steken, zo doet de Eu dat met de euro.

 8. Als je een vervoerder kent: in Roemenie kost een houtkachel 200–300 euro.
  Als je er belang bij hebt: FN stuurt je mailtje wel door naar mij denk ik….

 9. Als je de ruimte hebt en wat extra geld over, kan je ook meer off grid gaan, ook handig mocht de shit echt uitbreken om stroom te hebben, wat gebruikt kan worden voor EV koken en EV verwarmen en andere zaken.

  dus echt off grid, niet afhankelijk van je leverancier je moet dan wel plek hebben voor die panelen, maar lijkt me wel interessant zoiets, al hoop ik nog steeds op normale tijden, maar als het lang stand houd kan je dat door de regering gestolen energie geld, beter besteden aan een leuke set off grid. met panelen, accu’s e.d. niet dat ik daar verstand van heb, maar zit er wel een over te denken, maar heb een lastige kop en kan lastig figuren rond men huis hebben, maar het schijnt dat je het zelf kan aanleggen hm… lol.

  dacht ik share het ook met jullie, ik kan geen reacties zien of ik moet me daarop abonneren, maar al genoeg aan men hoofd welke niet zoveel aankan helaas, maar wat mot dat mot.

  https://www.simply-solar.nl/informatie-off-grid-zonnepanelen-sets/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in