© Sue Thompson / Flickr (CC BY-ND 2.0)

De Europeanen worden gewaarschuwd voor “ongekende” stroomonderbrekingen deze winter, nu de energiecrisis een toekomst in het vooruitzicht stelt die kouder en donkerder zal zijn, meldt Summit.news.

“Er is een verhoogd risico op stroomuitval deze winter,” zei Klaus Winther, adjunct-directeur bij Energinet, tegen TV2.

Winther zegt dat de crisis strenge energierantsoenering zal betekenen om black-outs te voorkomen.

Een “perfecte storm” van stijgende prijzen, een hete droge zomer, en een ineenstorting van het vertrouwen in de energiezekerheid betekent dat storingen in het elektriciteitsnet nu een reële mogelijkheid zijn.

“De productie van elektriciteit kan de vraag niet bijhouden, en dat verhoogt de kans op een stroomstoring,” zei Winther.

Hoewel hij volhoudt dat “stroomonderbrekingen het allerlaatste middel zijn dat wij in de la hebben liggen,” waarschuwde Winther dat afzonderlijke distributiebedrijven gedwongen kunnen worden om de elektriciteitstoevoer urenlang af te sluiten om langere black-outs te voorkomen.

Ondertussen zei Brian Vad Mathiesen, professor in energieplanning aan de Universiteit van Aalborg, dat de Denen misschien een oliecrisis-achtige mentaliteit uit de jaren 1970 zullen moeten aannemen en eraan zullen moeten wennen in koudere en donkerdere huizen te leven.

“Wij moeten energiebesparingscampagnes opzetten op een schaal die wij ons niet kunnen voorstellen, en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen,” zei hij.

Ondertussen is in het naburige Zweden het vooruitzicht van aanhoudende stroomonderbrekingen verhoogd van “laag” naar “reëel”, waarbij de meer bevolkte gebieden het meeste risico lopen.

“Deze winter, op zijn koudst, bestaat er een reëel risico dat wij het elektriciteitsverbruik in delen van Zuid-Zweden zullen moeten onderbreken,” zei Erik Ek, strategisch operationeel directeur voor de Zweedse elektriciteitsnetbeheerder Svenska Kraftnät, in een persbericht.

  De gemanipuleerde AFBRAAK van de voedsel-, water- en energie-infrastructuur zal hele naties in de Donkere Middeleeuwen storten

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europese “Oekraïne eenheid” mythe begint af te brokkelen nu de realiteit doordringtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russisch-Oekraïense oorlog: Een terugblik van zes maanden
Volgend artikelHet is voorbij: Ruslands Nord Stream-gaslevering aan EU volledig stilgelegd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • Als mensen steeds gewaarschuwd worden dat de aarde opwarmt zijn ze niet voorbereid op kou. Dus vallen er weer extra doden. Vooral als je de energietoevoer afbreekt en hout stoken ook nog verbiedt.
   We moeten maar een diep gat in de grond graven. Om in te gaan wonen. Kost niks en daar is nog (aard)warmte.

  • En als die ijsgroei het niet doet is het wel de Wet van Murphy; een reeks van negatieve gebeurtenissen. Gasinvoer staakt. De lage waterstanden in de rivieren hinderen de kolentoevoer naar elektriciteitscentrales. Nog een koude winter daar bovenop, die vroeg invalt en het is “”feest””.

 1. Gisteren is de stroomtoevoer gigantisch gesaboteerd. Kunnen we alvast wennen.
  Zoals we ook al maanden worden gewend aan een leven zonder schoon kraanwater Dat wordt hier ook met regelmaat gesaboteerd. Meerdere keren per maand zit je zonder.

 2. Dank je Discobol,
  Heb het artikel gelezen. Vraag mij wel af bij de tekst uit het artikel: uitwerpselen stromen terug in toilet in, dat overloopt. Hoe voorkom je dat ? Het riool is aangesloten met rest van de buren.
  Ellen

 3. Baltic Pipeline (gas) wordt momenteel en raptempo uitgelegd van Noorwegen, door Denemarken naar Polen.
  Deens (eigen) gas is al jaren door de staat tegengehouden.
  De staat vangt hiermee heel veel € met de doorvoer, maar DK burgers krijgen niks. Money, money, money, it’s so funny, for the rich mans world…. In zuid Zeden zit het bomvol “nieuwkomers”

  Onder de Noordzee liggen veel gasleiding vertakkingen vanuit Noorwegen.
  Er is gas zat, alleen, u moet geloven dat alles uit Rusland komt en dat er hoognodig 1500 windmolens bij moeten komen. (EU
  Paar jaar geleden lag die industrie volledig in puin, maar nu is er geen bouwen aan. 1 x raden.
  Btw. voor de 2e x in een paar weken, vliegtuig met leger begeleiding van Brussel naar de Baltics.
  EU in uitvoering. Ik voorzie ook dat de zon de hele winter zal worden geblokkeert. Koop geen solarpanels, levert niks op in de winter en is gekoppeld aan het enrgienet, die ze doodleuk afsluiten.

  • mét of zonder slimme meter??
   las dat slimme meters juist daarom moesten aangebracht worden, kunnen ze het uitzetten wanneer ZIj het moeten doen van hun WEF hoeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in