Het Hondenvleesfestival in China is weer in volle gang

2
563

Het Yulin ‘Lychee and Dog Meat’ festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags evenement waar meer dan 10.000 honden worden gegeten. Het evenement is de afgelopen jaren zeer controversieel gebleken, met name in het kielzog van de Coronapandemie.

Het eten van honden is traditioneel in China en volgens de folklore brengt het eten van het vlees geluk en een goede gezondheid. Sommigen geloven ook dat hondenvlees ziekten kan afweren en de seksuele prestaties van mannen kan verhogen.

Het festival heeft een wijdverspreide negatieve berichtgeving binnen China en internationaal aangetrokken. Activisten hebben gemeld dat de dieren in het openbaar onmenselijk worden geslacht met behulp van knuppels en dat de hygiënepraktijken op het festival niet in overeenstemming zijn met de Chinese regelgeving. Er zijn ook klachten dat honden uit heel China naar Yulin worden gebracht in krappe omstandigheden, en festivalbezoekers hebben gemeld dat ze sommige dieren met halsbanden zien, wat erop wijst dat ze gestolen huisdieren zijn.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat de hondenhandel hondsdolheid verspreidt en het risico op cholera vergroot.

Het eten van honden is in China niet illegaal. Elk jaar worden er zo’n 10 tot 20 miljoen honden gedood voor menselijke consumptie en hoewel het festival nieuw is, is de gewoonte minstens 400 jaar oud.

Een hond wordt levend gekookt – een manier van koken in China om de “levensenergie” van het dier te delen.

Het houden van honden als huisdier werd verboden tijdens de Culturele Revolutie, maar hondenbezit is populair geworden onder de groeiende Chinese middenklasse; er zijn nu 62 miljoen honden geregistreerd als huisdier. Dierenactivisten, beroemdheden en jongere Chinese burgers hebben zich op sociale media in toenemende mate uitgesproken over het tegengaan van het Hondenvleesfestival en de praktijk in het algemeen.

Chinezen strompelen het ziekenhuis uit na Covid-19 anaal uitstrijkje

Afgelopen maand heeft de overheid van China honden tot “metgezellen” uitgeroepen en naar verluidt signaleert dit een toekomstig breder verbod op de consumptie van hondenvlees.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

2 REACTIES

  1. Van mij mag Trump die gore spleetogen plat nuken. Ook uit ons land gooien. We moeten niets met die figuren te maken willen hebben. Maken alles na en verzieken onze economie. En ze hebben gore eetgewoonten. En hersens hebben ze ook niet, dat merk je aan die onzin waar ze in geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here