Het Hondenvleesfestival in China is weer in volle gang

4

Het Yulin ‘Lychee and Dog Meat’ festival is een jaarlijks terugkerend 10-daags evenement waar meer dan 10.000 honden worden gegeten. Het evenement is de afgelopen jaren zeer controversieel gebleken, met name in het kielzog van de Coronapandemie.

Het eten van honden is traditioneel in China en volgens de folklore brengt het eten van het vlees geluk en een goede gezondheid. Sommigen geloven ook dat hondenvlees ziekten kan afweren en de seksuele prestaties van mannen kan verhogen.

Het festival heeft een wijdverspreide negatieve berichtgeving binnen China en internationaal aangetrokken. Activisten hebben gemeld dat de dieren in het openbaar onmenselijk worden geslacht met behulp van knuppels en dat de hygiënepraktijken op het festival niet in overeenstemming zijn met de Chinese regelgeving. Er zijn ook klachten dat honden uit heel China naar Yulin worden gebracht in krappe omstandigheden, en festivalbezoekers hebben gemeld dat ze sommige dieren met halsbanden zien, wat erop wijst dat ze gestolen huisdieren zijn.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat de hondenhandel hondsdolheid verspreidt en het risico op cholera vergroot.

Het eten van honden is in China niet illegaal. Elk jaar worden er zo’n 10 tot 20 miljoen honden gedood voor menselijke consumptie en hoewel het festival nieuw is, is de gewoonte minstens 400 jaar oud.

Een hond wordt levend gekookt – een manier van koken in China om de “levensenergie” van het dier te delen.

Het houden van honden als huisdier werd verboden tijdens de Culturele Revolutie, maar hondenbezit is populair geworden onder de groeiende Chinese middenklasse; er zijn nu 62 miljoen honden geregistreerd als huisdier. Dierenactivisten, beroemdheden en jongere Chinese burgers hebben zich op sociale media in toenemende mate uitgesproken over het tegengaan van het Hondenvleesfestival en de praktijk in het algemeen.

Afgelopen maand heeft de overheid van China honden tot “metgezellen” uitgeroepen en naar verluidt signaleert dit een toekomstig breder verbod op de consumptie van hondenvlees.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

Vorig artikel“Joden zijn doodsbang voor Black Lives Matter”
Volgend artikelPremier League-club neemt afstand van de boodschap dat blanke levens waarde hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Van mij mag Trump die gore spleetogen plat nuken. Ook uit ons land gooien. We moeten niets met die figuren te maken willen hebben. Maken alles na en verzieken onze economie. En ze hebben gore eetgewoonten. En hersens hebben ze ook niet, dat merk je aan die onzin waar ze in geloven.

 2. Deze dierenbeulen mogen van mij een pijnlijke ongeneeslijke ziekte krijgen .
  Ik hoop dat al deze honden hondsdolheid hadden .
  Dat je vlees eet , oké maar hoe ze omgaan met die dieren , in veel te kleine kooitjes en hoe die dieren worden gedood door levend te koken of levend te villen is Walgelijk ! Vies volk .
  Gooi er maar een atoombom op wat mij betreft .

  Hier nog zo’n vies filmpje voor bont liefhebbers
  China’s schokkende bonthandel – het verhaal achter bont

  https://www.youtube.com/watch?v=b03Yf4-LVe8

  Dit filmpje heb ik een tijd lang naar bontverkopers op marktplaats verstuurt met de reactie “hier komt jou bont kraagje vandaan ” .

  P.s. als je niet wil inloggen op censurerende youtube (net zoals ik) , kan je dat omzeilen . Lees dit .

  https://nl.wikihow.com/Leeftijdsbeperkingen-omzeilen-bij-video%27s-op-YouTube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in