De kritiek op de Wereldgezondheidsorganisatie en haar voorzitter, Tedros Adhanom, wordt steeds sterker nadat bekend is geworden dat de organisatie heeft ingestemd met het weer openstellen van de beruchte dierenmarkten in China. De organisatie verzet zich ook tegen pogingen om de markten voorgoed te sluiten.

De Chinese dierenmarkten staan bekend om hun wrede manier van omgaan met levende dieren. Ze worden ook wel virusbroedplaatsen genoemd, waar virussen van dieren die anders niet in de natuur zouden samenkomen, kunnen muteren en naar de mens kunnen overspringen. Dat is wat er in 2003 gebeurde toen de eerste SARS-epidemie uitbrak. Ook deze keer beweert de Chinese staat dat het Coronavirus afkomstig was van de dierenmarkt in Wuhan.

Desondanks heeft de Chinese staat besloten de dierenmarkten, die midden in de epidemie in China voor korte tijd gesloten waren, te heropenen. De WHO keurde dit besluit goed en stelde in een verklaring dat “diermarkten en andere voedselmarkten niet gesloten mogen worden”. De actie riep sterke kritiek op van onder andere de Australische premier, die het “ondoorgrondelijk” noemde gezien de gevaren die de dierenmarkten met zich meebrengen.

In een verklaring heeft de Wereldgezondheidsorganisatie oproepen vanuit de hele wereld verworpen om de markten voorgoed te sluiten en zei dat ze in plaats daarvan “goed gereguleerd en ordelijk” moesten zijn.

“Samen hebben we richtlijnen geschreven voor gezonde veilige markten”, zei de woordvoerder van de WHO tegen de media.

Een hond wordt levend gekookt – een manier van koken in China om de “levensenergie” van het dier te delen.

De verklaring komt kort nadat Donald Trump de financiering van de organisatie heeft bevroren na beschuldigingen dat WHO-president Tedros Adhahom ongepaste relaties heeft met het Chinese regime en dat de vertraagde reactie van de organisatie op de uitbraak van COVID-19 heeft bijgedragen aan de ontwikkeling tot een wereldwijde pandemie, aldus Samhällsnytt.

25 REACTIES

 1. Laat toch die vreselijke dierenmartelaars zelf in hun eigen pan gaarkoken. Dit slaat werkelijk alles.
  Ahterlijk volk.

 2. Oh wat zijn mensen toch een akelige diersoort!!!! En dat zo’n grote organisatie daar mee instemt dat roept vragen op…welke belangen lopen door elkaar heen? Dat MOET haast wel de reden zijn. Geld dus…bah.

 3. Moet serieus walgen van dit volk, volgens mij hebben ze geen hart in hun donder. Heb vaker filmpjes gezien waar poezen en honden levend worden gekookt. Bah! Bah!

 4. Dit is niet goed er komen misschien allemaal corona uitbraken weer opnieuw , snap niet goed dat dit weer toelaten.

  • Misschien dat deze foto’s van langer terug zijn , maar het feit dat de overheid en de WHO toestemming geeft om deze markten weer te heropenen en dieren weer op gruwelijke wijze worden gemarteld levend van hun vel worden ontdaan om vervolgens gekookt gebakken en geroosterd te worden , doet mijn hart uit mijn lichaam kotsen voor dit volk. Hoe barbaars en hoe laag kan een mens zinken om aan deze hel en verdoemenis mee te werken.

 5. Zolang er in China dit soort walchelijke praktijken doorgaan zou geen enkel land nog zaken met China moeten doen.

  • Groot gelijk. Dat de WHO dat nog toelaat is onbegrijpelijk. China is verantwoordelijk voor de pandemie en doet alsof hun neus bloedt. Dan nog alles in de doofpot willen steken, dieren mishandelen, enz… Dit kan echt niet meer. De hele wereld zou in op stand moeten komen tegen China. Echt een schande.

 6. Walgelijk om een heel volk over één kam te scheren.
  De overgrote meerderheid van de miljarden Chinezen doet deze wreedheden niet en eet ook geen hond of kat. Kijk toch eens verder dan een berichtje op internet.

  • En kijk ook een in eigen hart. Hier worden kreeften en rivierkreeftjes ook levend gekookt. En koeien, varens,…. In stallen op elkaar gegokt, hormonen ingespoten,….

   Niet dat ik OK ben met die dierenmarkt maar oordeel niet te snel en beschouw niet ‘alle’ Chinezen als barbaren.

 7. Alles wat uit China komt blokkeren. CHINESE MENSEN, ARTIKELEN…ALLES…ook geen vliegtuigen meer toelaten uit die vreselijke land…kappen met die hap…

 8. Degenen die dieren levend koken moeten zelfs gekookt worden,ik hoop dat ze hetzelfde lot ondergaan. Of dat ze bij de eerste hap het vlees in de keel blijft steken en gen kant op kan. Walgelijke chinezen, die dat doen en dieren verhandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here