In de stad Wuhan, epicentrum van het Coronavirus, is de long van een man voor 90% samengeperst, waardoor zijn hart naar de rechterkant van zijn lichaam werd geduwd. Gezondheidsfunctionarissen denken dat de long van de man is samengedrukt omdat hij meer dan drie kilometer had hardgelopen terwijl hij een mondkapje droeg.

De 26-jarige jogger werd met spoed naar het Wuhan Central Hospital gebracht, waar hij een zware operatie onderging aan de ingeklapte long nadat hij moeilijkheden begon te krijgen met ademhalen, bericht thesun.co.uk.

Artsen ontdekten dat de linkerlong van de man met 90 procent was samengedrukt, waardoor zijn hart naar de rechterzijde van zijn lichaam was verplaatst.

Een ingeklapte long staat bekend als een pneumothorax, die optreedt wanneer lucht lekt in de ruimte tussen de long en de borstwand, wat kortademigheid en mogelijk fatale complicaties veroorzaakt.

Bij twee andere incidenten waarbij lichamelijke activiteit een rol speelde, zijn onlangs twee Chinese jongens binnen een week na elkaar dood neergevallen terwijl ze mondkapjes  droegen tijdens de gymles, meldt greatgameindia.com.

De 14-jarigen waren elk rondjes aan het rennen voor een lichamelijk onderzoek toen zij plotseling op de baan in elkaar zakten. Op de overlijdensakte van één jongen stond als oorzaak een plotselinge hartstilstand vermeld.

Sinds het uitbreken van de COVID-19 pandemie zijn mensen over de hele wereld begonnen met het dragen van mondkapjes uit angst dat de infectie van de ene persoon op de andere overgaat.

Ook de regeringen en de ministeries van Volksgezondheid van verschillende landen moedigen de mensen aan om mondkapjes te dragen telkens wanneer zij hun huis verlaten.

Ontvolking voor Dummies

Maar tot op heden is de doeltreffendheid van de mondkapjes bij het tegengaan van de verspreiding niet vastgesteld. Dus hoe effectief zijn gezichtsmaskers tegen COVID?

Een studie van Dr. Baruch Vainshelboim over de nadelige psychologische, fysiologische en gezondheidseffecten van gezichtsmaskers geeft antwoord.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Stanford-studie: mondkapjes zijn nutteloos tegen COVID-19 en kunnen zelfs leiden tot verslechtering van de gezondheid en vroegtijdige doodVolg Frontnieuws op Telegram

1 REACTIE

  1. Ik heb 3 uur theorie les gegeven en eben later sloeg t bij me toe.

    Duozeligheid hoofdpijn Dit heeft 5 dagen geduurd. Anders was het nooit zo erg maar ditmaal…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here