Voorafgaand aan een wedstrijd tussen Manchester City en Burnley knielden spelers neer om hun steun te betuigen aan de gewelddadige Black Lives Matter-beweging. Vervolgens maakte een vliegtuig van de gelegenheid gebruik om over het stadion te vliegen met een spandoek met de tekst “White lives matter Burnley” – een actie die al snel woede veroorzaakte en als racistisch werd veroordeeld.

Burnley ging naar buiten met een persbericht waarin men verklaarde dat de persoon die het vliegtuig met de boodschap vloog nooit meer welkom is om de wedstrijden van het team bij te wonen. Tegelijkertijd verklaren ze dat ze tegen alle vormen van racisme zijn en dat “White Lives Matter” op geen enkele manier het standpunt van de club vertegenwoordigt. Wat precies racistisch is aan de boodschap en waarom Burnley niet gelooft dat het blanke leven waarde heeft, komt niet naar voren.

Bovendien verklaart de club dat alles in het werk zal worden gesteld om de autoriteiten te helpen bij het identificeren van de verantwoordelijken voor de vliegtuigcoup.

“Wij verontschuldigen ons bij de Premier League, bij Manchester City en bij iedereen die Black Lives Matter helpt promoten”, schrijft Burnley in een persbericht.

Ook Burnley’s teamcaptain Ben Mee, die samen met zijn teamgenoten speelde met de tekst “Black Lives Matter” op de rug, zit op hetzelfde spoor en gelooft dat het in de 21e eeuw niet mogelijk is om te benadrukken dat het blanke leven waarde heeft.

“Het was een zware avond. We kunnen over voetbal praten, maar ik wil het eerst over iets anders hebben: het vliegtuig. Ik schaam me dat een kleine groep van onze fans besloten heeft om het te doen. Ze hebben het punt volledig gemist. De jongens in het team schaamden zich om het te zien, daar staan we niet voor. Die mensen moeten in de 21e eeuw komen en leren”, zegt hij.

  Bizarre blanke onderwerping aan zwart racisme in de Verenigde Staten

De mainstream media doken er ook meteen op en schreven onder andere dat het spandoek “smakeloos” en “beledigend” was en citeerden vertegenwoordigers van de club die beloven de verantwoordelijken voor het leven te verbannen.

Op social media is sterke kritiek verschenen, niet tegen de vliegtuigbanner, maar tegen Burnley en de media en hun dubbele moraal als ze een hommage brengen aan pro-zwarte boodschappen, maar pro-blanke tegenhangers veroordelen.

Beledigend? White Lives Matter is beledigend? Ik denk dat dit het meest idiote was wat ik heb gelezen en een beeld van hoe ziek dit ding met de BLM-shit is geworden. Een racistisch sekte gedrag, schrijft een gebruiker.

Drie blanke mannen zijn deze week doodgestoken in een park, en toch schaamt Burnley zich voor een #WhiteLivesMatter-banner? Deze wereld is kapot. Er is iets heel erg mis mee. De massamedia is medeplichtig en politici zijn te zwak om iets te doen, zegt een ander.

VK: Libiër vermoordt drie en verwondt meerdere mensen in terroristische mesaanval 

Vorig artikelHet Hondenvleesfestival in China is weer in volle gang
Volgend artikelMeerdere wetenschappers: Coronavirus veranderd in Lab om beter te hechten aan de mens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De volgende keer het vliegtuig gewoon op het stadion laten neer storten. Als Black lives matters niet racistisch is dan ook white lives matters niet. Ik snap ook niet waarom ze voor die zwarten knielen. Ze zijn God niet. Laat ze allemaal naar de hel lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in