Het Australische nationale rugbyteam weigert te knielen voor Black Lives Matter

2
© wantie / Needpix (CC0)

Het nationale rugbyteam van Australië heeft na een unanieme stemming onder de spelers besloten dat het geen knieval zou doen om de Black Lives Matter te steunen, en wijzen erop dat ze niet geïnteresseerd zijn in het afleggen van politieke standpunten.

De coach Dave Rennie zegt dat ze het idee van een knieval tijdens het volkslied hadden besproken voordat ze ertegen stemden, de beslissing heeft hen de eerste Australische nationale sportploeg gemaakt om dit te doen, maar Australië zal voor de wedstrijd een “First Nation” shirt dragen.

“De hoofdzaak is dat dit gaat over het eren van onze inheemse mensen, en we willen dat de focus daarop gericht wordt. Iedereen heeft zijn eigen mening over de een of andere andere kwestie, maar wij willen de focus richten op de reflectie van onze geschiedenis en ons verleden. Onze focus ligt op de mensen van de First Nations en de inheemse bevolking. We willen geen politiek standpunt afleggen”, zegt coach Rennie.

Hij zegt dat ze tot een “unanieme beslissing” waren gekomen nadat de groep met de teamleiders had gepraat.

De kwestie van het weigeren om te knielen voor BLM is niet nieuw in de sportwereld. Eerder dit jaar weerstond een NFL ster de gigantische druk van links om zich aan Black Lives Matter te onderwerpen en verklaarde dat hij niet zou knielen tijdens het volkslied. De Pittsburgh Steelers’ zwarte Amerikaanse football-speler Stephon Tuitt maakte duidelijk dat hij zich niet bij zijn collega’s zal aansluiten. In een tweet heeft Tuitt zijn stelling verduidelijkt:

  Australische gezondheidschef: COVID-contact tracering maakt deel uit van de "Nieuwe Wereldorde"

“Ik kniel ook niet voor de vlag en fuck iedereen daar een probleem mee heeft. Mijn grootmoeder was een immigrant uit het Caribisch gebied en heeft haar hele leven hard gewerkt om 20 mensen op de goede weg te krijgen”, schreef hij op Twitter.

Candace Owens beschuldigt George Soros van de rasrellen in Minneapolis

Vorig artikelEngelsman scheurt lockdown-folie af van “niet-essentiële” goederen: “Ik ben niet bereid in een maatschappij te leven waar ze de menselijke basisbehoeften wegnemen”  
Volgend artikelAsielzoeker drogeert vrouw die hem in huis had genomen en verkracht haar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Wat is dat toch voor waanzin om voor Jan-en-alleman te knielen ?! Ik hoor óveral om me heen dat iedereen gelijk is , waarom dan dat gekniel ? Ik heb nog nooit van een neger of roodhuid geëist dat hij/zij voor mij zal knielen. Dus ophouden met die kniel-waanzin.

  2. Eergevoel staat rechtop;slaafsheid knielt.

    En dan nog:zie wie het verlangt: een kudde negers die brandstichten, moorden, verkrachten plunderen, drugs gebruiken, te stom en te lui zijn om te werken. In de eerste 91 dagen na Floyd-de kolere junk die zelfmoord pleegde- 1160 zwarten vermoord door zwarten. hoeveel het er nu zijn: wie weet? Zeker 2000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in