Groot-Brittannië doet een beroep op het leger om de invasie van illegale migranten te voorkomen

1
553
Screenshot YouTube

In de afgelopen weken zijn steeds meer migranten vanuit Frankrijk het Kanaal overgestoken om het Verenigd Koninkrijk illegaal binnen te komen. Zaterdag kondigde het Britse Ministerie van Defensie aan dat de regering nu officieel om hulp had gevraagd om hen tegen te houden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft defensie de taak gegeven om de kustwacht te ondersteunen bij operaties in het Dover-kanaal, het smalste deel van het Kanaal. De zeestraat die Engeland van Frankrijk scheidt is slechts 32 km breed tussen Frans Calais en Brits Dover.

“Nu zijn we hard aan het werk om met een plan te komen hoe we met onze steun het meest effectief kunnen zijn”, zegt een vertegenwoordiger van het Ministerie van Defensie, aan ABC News.

Nog op donderdag werden 235 mensen ontdekt toen ze aan de Britse zijde landden. Dit is het hoogste dagelijkse cijfer dat tot nu toe is gemeld. Het warme weer en de kalme wind zouden de reden zijn waarom zoveel mensen in kleine bootjes durven te reizen.

De aangekomenen verklaarden dat ze uit Jemen, Iran, Soedan, Eritrea, de Palestijnse gebieden, Iran, Koeweit, Egypte, Tsjaad, Mali en Irak kwamen, meldt de BBC. Meer dan 3400 illegale migranten hebben het Verenigd Koninkrijk dit jaar via het Kanaal bereikt in 256 kleine bootjes. Minister van Migratie Chris Philip noemt de situatie “onaanvaardbaar”.

Voormalig UKIP-leider Nigel Farage heeft meermaals op social media de aandacht gevestigd op het groeiende probleem. Hij heeft onder andere Dover bezocht waar hij heeft gefilmd hoe de Britse autoriteiten helpen om illegale immigratie in stand te houden door migranten op te pikken die eerst door de Franse autoriteiten over het Nauw van Calais werden begeleid.

Groot-Brittannië begint met het registreren van etniciteit van Corona-geïnfecteerden

Kort nadat hij die film had gepost, klopte de politie op zijn deur om “te informeren dat hij niet moet reizen tijdens de Corona-pandemie”.

Farage onthulde hoe de Britse regering illegale immigratie helpt – kreeg bezoek van de politie

Risico ’s werelds “hullabaloo” te worden

Een probleem dat zich nu voordoet, wordt benadrukt door Jack Straw, voormalig staatssecretaris die verantwoordelijk is voor het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Het is genoeg dat een van deze bootjes toevallig kapseist en dat iedereen verdrinkt om ’s werelds hullabaloo te worden, ook in de conservatieve partij, en dan zal de strategie gedwongen worden om te veranderen”.

Straw is van mening dat samenwerking met Frankrijk de enige manier is om het aantal illegale migranten te verminderen. De Franse en Britse ministers van immigratie zullen volgende week bijeenkomen voor besprekingen.

Sinds de Corona-pandemie de meeste transporten door de tunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië heeft tegengehouden, zijn steeds meer mensen in boten over de zeestraat gegaan. De boten worden georganiseerd door smokkelaars en zogenaamde hulporganisaties (NGO’s). Volgens informatie steken sommige gewaagde migranten zelfs in een kajak het kanaal over.

Nigel Farage blijft het luxeleven van illegale migranten blootleggen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here