Brexit-leider Nigel Farage werd maandag bezocht door politieagenten, die hem waarschuwden om de “essentiële reis” regels na te lezen nadat hij verslag had uitgebracht over illegale bootmigranten die aankwamen in Dover.

Foto: Nigel Farage, via Facebook

Op maandag ging Brexit-partijleider Nigel Farage naar de haven van Dover en filmde de Border Force (Britse grenspolitie) die een groep migranten “inclusief een zeer jonge baby” naar de wal bracht.

Maar nadat hij zijn werk als politicus c.q. burgerjournalist had voldaan om het “schandaal” van de Britse grenzen die open blijven op een moment dat de rest van het land gesloten is, aan de kaak te stellen, zei Farage dat “twee politieagenten net op mijn deur klopten om me te raadplegen over essentiële reizen”.

“Ze hadden een klacht ontvangen dat ik naar Dover was geweest om verslag uit te brengen over het illegale migrantenschandaal dat zich afspeelt. Wat een totale verspilling van tijd en geld”, zegt Farage.

De nationale lockdownmaatregelen die aan het land werden opgelegd, staan uitzonderingen toe op de beperking van het verkeer voor bepaalde sleutelwerknemers, waaronder “journalisten en omroepen die de openbare omroep verzorgen”.

Politiediensten in het hele land zijn beschuldigd van overijverige handhaving van de nationale lockdown. Vorige week werd geopenbaard dat het Openbaar Ministerie elke aanklacht, veroordeling en straf zal herzien die in het kader van de Coronavirus Act na een reeks van onrechtmatige veroordelingen zijn gevonnist, schrijft het nieuwsorgaan Breitbart.

Merkel laat definitief haar masker vallen: represailles voor vaccinatieweigeraars aangekondigd op Duitse tv

In zijn film in Dover geeft Farage de schuld aan de passiviteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het groeiende “schandaal” van illegale bootmigranten die tijdens de Coronavirus-crisis op de Britse kusten landen.

“De Border Force wordt verondersteld onze grenzen te beschermen, geen taxidienst voor illegale immigranten te zijn en toch is dat wat het ministerie van Binnenlandse Zaken hen vertelt wat ze moeten doen”, zegt Farage.

Farage betreurt de “enorme risico’s die mensen nemen”, maar waarschuwt dat men moet beseffen dat dit alles “georganiseerd is door criminele mensensmokkelbendes”.

“Vergeet niet dat zelfs als sommige van deze mensen in aanmerking komen als vluchteling, je de vluchtelingenstatus opeist in het eerste veilige land waar je naartoe komt. Frankrijk is een veilig land, en ik krijg gewoon het gevoel dat we hier zo slapjes over zijn… dat als er dit jaar al meer dan duizend mensen zijn gekomen… god mag weten weten wat dit cijfer dan gaat worden”, voegt de leider van de Brexit-partij eraan toe.

“Als we een rustige zomer krijgen, dan komen ze met veel grotere boten, we moeten hier een grip op krijgen”, waarschuwt Farage.

Coronapolitie bestormd appartement – op zoek naar “sociale bijeenkomst”

2 REACTIES

  1. Ze zijn bang voor Brussel, Europa is hard op weg om een islamitische Europa te worden, en eigen volk als slaaf te gebruiken.En wij laten het gewoon toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here