Politie: "Niet geschikt" om alleen te gaan in Rinkeby, screenshot SVT

Op 1 september verhuist de politie naar het nieuwe politiebureau in Rinkeby. Dit betekent dat er 200 politieagenten en 80 kantoormedewerkers in het gebouw gaan werken. Het politiebureau is gepantserd als een militaire bunker, omdat het in een door misdaad geteisterd immigrantengebied ligt.

De veiligheid is een groot probleem voor het nieuwe politiestation. Aanvankelijk wilde geen enkel bedrijf het bouwen, uit angst voor bedreigingen en geweld van de bevolking in het gebied, meldt Fria Tider.

Maar ook de politie zelf is bang. Dit is zelfs het grootste probleem geweest voor degenen die op het station gaan werken, schrijft SVT. Verscheidene hebben ook hun angst geuit om met de metro naar werk of huis te gaan. Nu heeft de politie verklaard dat de metro van Rinkeby in principe een no-go zone is voor politieagenten die laat naar huis gaan.

De politieagenten krijgen daarom een beveiligingsescorte van en naar de metro. “Speciaal beschermingspersoneel” moet hen beschermen.

“Onze buitenmedewerkers grijpen dagelijks in tegen criminele netwerkomgevingen en mensen met een groot gewelddadig kapitaal. Als je dan ’s avonds afrapporteert en je hebt misschien geen auto om mee naar huis te gaan, dan is het niet gepast om alleen naar de metro te gaan”, zegt Frida Nordlöf, waarnemend regiomanager in Rinkeby, tegen SVT.

Er zijn eerder ook zorgen geweest dat politieagenten niet zouden willen werken op het nieuwe politiebureau, als gevolg van bedreigingen en geweld. Maar voor de opening is er dus al een oplossing gevonden, extra politiepatrouille’s (“speciaal beschermingspersoneel”) zullen dus worden ingezet die tot taak hebben de collega’s van en naar het werk te beveiligen.

  Deense partij Stram Kurs: We zullen doorgaan met het verbranden van korans in Zweden totdat ze begrijpen hoe ze zich moeten gedragen

Om te voorkomen dat het personeel wordt aangevallen, zijn er parkeerplaatsen gehuurd in een aangrenzend gebouw.

Het doel van het nieuwe station in Rinkeby was om, ondanks de risico’s, “dicht bij de burgers te komen”.

“We zijn blij terug te zijn in Rinkeby. Ons doel is om zo dicht mogelijk bij de burgers te zijn, en we hopen nog toegankelijker te zijn voor de bewoners van het gebied”, zegt Therese Rosengren, plaatsvervangend gebiedsmanager van de lokale politie.

Zweedse justitie: Niet illegaal om op te roepen tot doodschieten van blanken

Vorig artikel12-jarig Zweeds meisje meegelokt naar asielverblijf en verkracht
Volgend artikelGroot-Brittannië doet een beroep op het leger om de invasie van illegale migranten te voorkomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. ” Diversiteit ” zou goed zijn voor de Westerse Cultuur en Bevolking, een verrijking die de wereld dichterbij elkaar zou brengen, we weten nu wat voor ” sh*tholes ” die andere landen zijn en wat ze voortbrengen:
    Hate, death, destruction and stupidity.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in